Gmail privatnost

poruka: 38
|
čitano: 21.041
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Dakle, navodno Gmail pregledava sve poruke i mailove na svojim serverima, skupa sa privitcima. Znajući to, Gmail mi je i dalje najbolji mail servis i rado ga koristim pri svakodnevnoj korespondenciji sa ekipom.

Koje je vaše mišljenje o tome i smeta li vas pomisao kako netko drugi ima pristup vašoj pošti?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gmail privatnost

Nema sigurne e-poste

OS: Linux 2.6.18.8-0.9-default i686 Current user: nikola@linux System: openSUSE 10.2 (i586) KDE: 3.5.9 "release 51.2"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Naravno da smeta. Komu ne bi? Ali to je cjena besplatne usluge. Osim toga, ni za komercijanu nitko ne jamči privatnost. Ako ništa drugo, Google bar otvoreno priznaju prikupljanje podataka iz mailova. Ipak, u nemoći da išta prominim, tješim se mudrošću drevnog filozofa, S. B.: "Google's not a real company. It's a house of cards."

I've got four words for you: I. Love. This. Company! Yeaaaahhhh!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gmail privatnost

Jel S.B. Steve Ballmer? Meni je jedan od jacih istupa bio kad je vikao jedno 5 min "Developers, developers, developers!" i oznojio se ko svinja. Taj tip nije bas cist ;)

17 godina
neaktivan
2_Mithrandir: Jednom ce ga valjda copit srce dok tako majmunise po pozornici...
17 godina
neaktivan

Ako mi mailove čitaju svi zaposlenici u Googlu - s tim nemam problema. Da mi mail čita prvi komšija - e to bi mi bio popriličan problem.

A pošto sam svjestan da moji mailovi nisu zanimljivi niti prvom komšiji, a kamoli Googlu ne pati me jel kakav robot skenira sve mailove i tako isporučuje reklame.

Za one koji su skeptični uvijek postoji GPG.

17 godina
Gmail privatnost

Više vjerujem googletu nego tu nekom domaćem provideru.

Iza svakog servera sjedi neki admin i čita tvoje mailove, bilo oni samo prošli rutom kroz taj server ili se na tom serveru nalazio tvoj sandučić.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Naravno da cita. Sasvim normalno. Onda ih indexira. Vjerojatno i admin uzme sebi koji programcic sto se posalje i to je to.

Mislim bolje oni nego T-Com, ali ako bas neces da ti cita salji file sa porukom te ga kriptiraj i daj prijatelju Public Key da ga moze odkirptirati.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

j*** mi se živo...Kaj ce amer razumjet ovaj moj hrvatski?Aj don tink sou

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

no pa kaj onda-kaj mi moru, ionak nemam nikakve ilegalne poslove na gmailu(niti u pravom životu,ak se dobro sjećam)

i da me briga oni ne znaju hrvatski,to je ko da mi čitamo privatnu poštu od Kineza i Korejanaca

H-MAN RULES!!!11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gmail privatnost

Navodno ekipa u Gmailu nema pametnijeg posla pa čitaju E-mailove stanovništva Hrvatske..... svašta. Zamisli tu bazu korisnika i da sad idu češljat account po account....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gmail ima toliko korisnika da bi ta količina špijunaže bila skupa čak i za najbogatije američke vladine organizacije.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

hmmmm samo neka oni kopaju.....u mom boxu ce Bogme imat posla jer imam tamo preko 2,5 gige poruka waaaaahahaha

btw  odavno  je  vec  poznato  da  svaki  email,  fax,  sms/mms  poruka,  telefonski  poziv  pregledan/preslusan....

sve  to  skupa  ne  direktno,  nego  sistem  usluskuje  i  sam  biljezi  pojedine  rijeci  koje  "smetaju"  amerima...

eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma ne vjerujem da google pregledava sve poruke... a ako neko salje nesto sta smeta amerima, vjerovatno to nece slat preko gmaila i nece tek tako nesto pisat "sutra cemo se zabit u blizance, budi kraj aviona u 6h. Ahmed" haha

opcenito te sve teorije zavjere mi nisu uvjerljive. dobro, ima par u koje su lako moguce, al ima puno glupih.

17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Naravno da ne pregledavaju sve poruke (vjerujem da nije moguće), ali neke sigurno pregledavaju, ako ne oni onda ekipa iz ECHELON-aNamigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Sretno im bilo, ni ja sama ne pročitam sve.. mogla bi ih zaposlit kao neku vrstu tajnice.. da mi sve sortiraju.. lol. =)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

A odakle ti ta inforimacija da Gmail može da čita, i da čita naše poruke i privitke, ako može link?

Btw. Gmail rocks!

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam u strahu presao na hotmail. Vise ni Google trazilicu ne koristim, nego Live ili Yahoo. Google dobiva preveliku moc i tome treba stati na kraj. Na kraju nas svaki pokret nece nadzirati vlada kao sto svi misle, nego google.

17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Ja sam u strahu presao na hotmail. Vise ni Google trazilicu ne koristim, nego Live ili Yahoo. Google dobiva preveliku moc i tome treba stati na kraj. Na kraju nas svaki pokret nece nadzirati vlada kao sto svi misle, nego google.

IznenađenSmijeh A to se znači krije iza imena Google Earth Smijeh
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Ako vas zanimaju teme u vezi privatnosti, ponajbolja stranica tog tipa je

http://www.schneier.com/

na kojoj ima svega. Posebno vam skrećem pažnju na newsletter Crypto-Gram u kojem svaki mjesec možete naći vrlo korisnih, zabavnih i bizarnih informacija o sigurnosti (primjerice, prije cca 2 mjeseca su hakeri u Njemačkoj došli do otiska palca svog ministra unutrašnjih poslova te izradili silikonsku repliku; navodno je to dovoljno za prolaz kroz biometričke sustave koji za autentifikaciju koriste otisak palca... gledali ste Vitezove uzaludnog truda prije 3-4 tjedna? Onda znate o čemu govorim.)

Ako ništa drugo, Crypto-Gram se isplati pratiti zbog odjeljka News... vrlo zabavno...

0 0 hvala 0
17 godina
Gmail privatnost

Uopce ne bi posumnjao da google ima neki keyword-senzor, odnosno kod spomena određenih "zanimljivih" riječi tipa terorizam, bush, kill all, i sl., account prelazi u neki sandbox gdje se malo pomnije prati. Lako moguce da i to rade ostali veliki free on line mail servisi.

Stoga, ako niste terorist ili seksualni manijak, onda se nemate cega bojati!

Evo bas sam malo prije otvorio mail od jedne web hosting kompanije, kad ono brdo reklama za hosting u onoj trakici iznad liste mailova. Eto dokaza da gmail cita sadrzaj poruke!

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Gmail privatnost

pa bolje ti je da ti na gmailu gledaju poruke nego na hotmailu šalju viruse

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Shady kaže...

pa bolje ti je da ti na gmailu gledaju poruke nego na hotmailu šalju viruse

Potpuno se slažem. Gmail rado koristim i ovo me uopće ne smeta. Šta oni dobivaju čitajući moje mailove? Jel oni uopće znaju tko sam? Mi no tink so.
Matična: Asus M2N-E Procesor: AMD Athlon 4000+ X2 (2.00GHz) Grafička: Nvidia GeForce 8600 GT HDD: 160 GB RAM: 2 GB
17 godina
HappyD kaže...
Shady kaže...
 Šta oni dobivaju čitajući moje mailove? Jel oni uopće znaju tko sam? Mi no tink so.
 pa koliko ja znam,čitajuči i analizirajući tvoje poruke ti spreme onu malu reklamicu,baš takvu kakvu ti možda želiš vidjeti...a svaki klik na takvu reklamu donosi zaradu....pa ti onda vidi kaj oni s tim dobivajuOsmijeh

možda ti ne čitaš te reklame,ali netko će sigurno kliknut
Moj laptop:HP Compaq 6715b, procesor Sempron 3600+(dosta se grije,jel to uobičajno???)
17 godina
neaktivan

NEPRAVDA!!! daju ti program da mogu pregledavati i kontrolirati tvoje osobne stvari. to mi je isto kao ono kad ti starci daju mob samo da te mogu nazvati kad god da vide gdje si

17 godina
neaktivan
kowach kaže...

Više vjerujem googletu nego tu nekom domaćem provideru.

Iza svakog servera sjedi neki admin i čita tvoje mailove, bilo oni samo prošli rutom kroz taj server ili se na tom serveru nalazio tvoj sandučić.

Ali nece moci procitati encriptiranu poruku
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Ma činjenica je da se danas nekakvoj vrsti 'velikog brata' tj. globalnog nadzora više ne može izbjeći, pogotovo kad tehnologija toliko napreduje da postoje kamere što vide kroz zidove i mogu zumirati 100x samo tako. Na internetu kao globalnom mediju i virtualnoj okolini također se može pratiti aktivnosti pojedinaca i skupina ljudi, samo tu je ipak malo više prostora za 'izbjegavanje' nego u fizičkom svijetu.

Ostaje samo pitanje kada će privatnost potpuno nestati (on i off line)?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Današnje stanje sve više liči na neki futuristički film, gdje će privatnost i personalni život ostati samo pojam (ako nije već :)))

A što se tiče pošte, nemam ništa protiv s obzirom da je free account i velika količina prostora se nudi koju ja u cjelosti iskoristim..do džize!

Koncept Velikog brata i čitav serijal je zamišljen kao eksperiment da se vidi kako će ljudi reagirati kad se stave u kontrolirano okruženje, na kraju ispada da smo svi pokusni kunići, a iskreno da ne bi sad neko rekao da sam pukla, a sigurno hoće, nekad imam osjećaj da sam u video igri, gdje se neko veliko Dijete igra svakodnevno sa nama svima, neko će ovo skužiti bukvalno a neko figurativno.

P.S. nemojte me samo napadati raznim komentarima sada :))))

Kad ti se zena obraca slusaj sta ti prica ocima...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
night_princess kaže...

Današnje stanje sve više liči na neki futuristički film, gdje će privatnost i personalni život ostati samo pojam (ako nije već :)))

A što se tiče pošte, nemam ništa protiv s obzirom da je free account i velika količina prostora se nudi koju ja u cjelosti iskoristim..do džize!

Koncept Velikog brata i čitav serijal je zamišljen kao eksperiment da se vidi kako će ljudi reagirati kad se stave u kontrolirano okruženje, na kraju ispada da smo svi pokusni kunići, a iskreno da ne bi sad neko rekao da sam pukla, a sigurno hoće, nekad imam osjećaj da sam u video igri, gdje se neko veliko Dijete igra svakodnevno sa nama svima, neko će ovo skužiti bukvalno a neko figurativno.

P.S. nemojte me samo napadati raznim komentarima sada :))))

Mozda smo mi svi jedni veliki Simsi. Ili Simsi 2? Iznenađen

Salu na stranu, ako ce trazenje kljucnih rijeci sprijeciti napade u kojima ce ginuti tisuce ljudi, mozda sam koncept i nije tako los... Šutim

Naravno, kad bih mogao birati radije bih da to radi Microsoft. Poljubac
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2008 15:16 (RaLe).
10 godina
neaktivan
Gmail privatnost

Ako netkome pošaljem sliku sa svog računala putem gmaila, može li on vidjeti bilo kakve podatke o mom računalu na osnovu te slike?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice