Zyxel routeri

poruka: 5
|
čitano: 5.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zyxel routeri

Pozdrav,

Imam par pitanja u vezi ovih routera koji mi se većinom sviđaju izgledom i funkcionalnošću, no prije nego što se upustim u kupovinu trebam savjet :

1. Kakva su vaša iskustva s Zyxel routerima?

2. Primjetio sam razni routeri imaju "max brzinu" kao obiljezlje, mene zanima na koju oznaku kod routera da ciljam kad izabirem pošto imam ADSL vezu od 2Mbita kod T-coma, pa da nebih uzeo router koji nemoze slucajno postici maximalnu brzinu (ako moze mala demistifikacija oko tih oznaka) - iako smatram da većina routera može "podnjeti" i tako naše slabe brzine u Hrvatskoj ( istina?).

3. Ne pristupam vezi putem Wireless mreže stoga mi niti netreba Wireless router nego obični, pa da ne trošim bezveze na skuplja wireless riješenja.

4. Moze li mi netko reći barem ako sam dobro shvatio : ja ne planiram povezivati više računala s routerom u svrhu pristupanja više njih na Internet. Jel to znači da meni zapravo niti ne treba router, i sasvim dobro bi mi radio i ADSL modem(ili je to potpuno druga stvar)? (mislim, koliko znam routeri u sebi i imaju ADSL modem no routeri mogu povezivati i više računala te tako prosljeđivati promet između sebe njih i WAN-a).

Eto toliko, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 20:30 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zyxel routeri

Evo da ti kazem sto ja znam!
Ovako:
1. Imam T-com ADSL te ZyXEL Prestige 660HW router. Na internet se povezuju 2 kompjutera pomocu WLAN-a. Sad, brzina kod wirelessa ti je uvijek manja nego kada se povezuje kabelom, a i T-com je takav kakav je pa sa brzinom nisam u potpunosti zadovoljan, ali router ok radi.

2. Ovako to ti je vise do T-coma koliko ja znam, jer njihova brzina i nije nesto, meni se komp s routerom poveze brzinom od 54 Mbps ali kad downloadam ne mogu uvatit vise od 400 kbps top topova ali to je do T-coma.

3. Ako ne pristupas vezi bezicno, tj. wireless ja ti nikako ne bi preporucio wireless router, zbog financijske strane ali i brzine, jedino ako zelis usput radit svoju kucnu mrezu...

4. Ako mislis se povezivat kabelom i samo jedan kompjuter jos neko dogledno vrijeme nemoj nista dodatno kupovat, dosta ti je sasvim njihov modem, a i brzina ce ti bit veca! Uvijek kasnije ak ti treba mozes kupit router!

I zadnja preporuka, ako uzimas DSL i ako tu gdje zivis dostupan Optima DSL uzmi njega, nemoj T-com nikako ako imas alternativu!
Toliko od mene, molim vas ako sam negdje pogrijesio ispravite me!!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 13:25 (Zely).
16 godina
neaktivan

Vidim da je tvoj post relativno svjež (dvanaestak dana) pa se nadam da će moja dosadašnja iskustva s tim router-om (ZyXEL Prestige 660HW) nekome pomoći.

Ovako: Ja sam ga također dobio od T-Com-a kada sam produživao svoj ugovor za ADSL. Ti routeri ne rade dobro.(iz čistog mira izgube vezu i teško ili nikako ju nemogu ponovno uspostaviti) Kroz neko vrijeme počinju se događati problemi.Nakon par mjeseci sam uzeo Max-TV i u paketu dobio još jedan isti takav ZyXEL.Pošto su mi u prethodnom u međuvremenu par puta dolazili njihovi djelatnici i popravljali kvar koji se opet kroz neko vrijeme ponavljao.Dozlogrdilo mi je zvati ih ponovo pa sam ga zamjenio za onaj drugi što sam dobio. I nevjerojatno ali istinito.Radio je jedan kraći period i počeo praviti iste greške kao i onaj. opet su mi dolazili i zamjenili za treći ZyXEL koji je radio ispravno oko tjedan dana i greška ista,da bi mi zatim kod sljedećeg popravka ubacili novi firmware jer su kao otkrili da je u tome "kvaka".Ali šipak i to je ubrzo otišlo k vragu i sada su mi zamjenili za "Tomson-a koji isto ima neke svoje ali malo drugačije mušice.Provjeravali su dali je kod mene ispravna instalacija tel.linije i sve je OK. A konačnu potvrdu da su ti ZyXEL-i neispravni sam dobio kada mi je rekao čovjek iz Njemačke koji tamo živi i koji ga je tamo kupio u njihovom dućanu da ima velikih problema sa identičnim kvarovima kao što sam imao i ja. Toliko o tom modelu router-a.    Pozz.

16 godina

A vidis onda cini se kao da t-com ima dve vrste tih routera. 660 HW imam vec 2 godine i nikad mi nije veza pukla (opcenito isto nikada na t-comu, malo nevjerovatno), i nikakvih problema s tim, jedino su mi se kvarili splitteri tj. donijeli su neispravne ali to jos kod prvog postavljanja. Ne znam stvarno jesam li ja neki sreckovic s t-comom, ali stvarno nikad nikakvih problema ni s tim routerom ni sa njima.

amd athlon64 x2 5400+ @ 2,8 Ghz ASRock ALiveN570SLI-eSATA2 2x2gb Kingmax 800 Mhz XFX 9600 GT 512 MB GDDR3 xxx-edition
16 godina
neaktivan
pavac kaže...

A vidis onda cini se kao da t-com ima dve vrste tih routera. 660 HW imam vec 2 godine i nikad mi nije veza pukla (opcenito isto nikada na t-comu, malo nevjerovatno), i nikakvih problema s tim, jedino su mi se kvarili splitteri tj. donijeli su neispravne ali to jos kod prvog postavljanja. Ne znam stvarno jesam li ja neki sreckovic s t-comom, ali stvarno nikad nikakvih problema ni s tim routerom ni sa njima.

Takoder slicno s menom! Imam problema sa brzinom ali nikad mi skoro veza pucala nije i nista od opreme nisam minja!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice