SPDIF pass trough X-Fi 2 MBO

poruka: 6
|
čitano: 3.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav svima, 

naime, imam jednu zelju, pa mi treba Vasa pomoc. 

Imam GIGABYTE P35-DS4 koja ima na sebi neku zvucnu 7.1, ali nebitno, vazno da ima SPDIF OUT zada na ploci, sa optickim prikljuckom. 

No, ja primary za sound koristim Creative X-Fi extreme Gamer karticu, 5.1 i na nju su mi spojene 5.1 slusalice u sva 4 jacka, 1x mic, 3x sound. 

E sada, mogu li ja sa te audio kartice Creative X-Fi sa njenog SPDIF PINa na kartici spojiti na plocu u SPDIF IN i zada na ploci spojiti optikom sa pojacalom. Hoce li mi u tom slucaju SPDIF na ploci biti u biti samo PASS TROUGH zvuka sa X-Fice? Valjda me kuzite sta mislim. 

Rijec je o ovoj zvucnoj i ploci: 

http://www.easilysharing.com/images/69248078091979971235.jpg

ptspclan.com | visit us ^^
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 16:58 (sardax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: SPDIF pass trough X-Fi 2 MBO

Prema onome što sam vidio na manualu na str. 100, čini mi se da je S/PDIF in samo za to da ubaciš zvuk u sistem (iz nekog vanjskog izvora, preko zvučne od matične). S/PDIF izlazi straga (koaksijalni i optički konektori) služe samo da izbace zvuk iz zvučne kartice od matične ploče. Dakle - sve se čini da to nije pass-through konektor.

No, ako imaš S/PDIF out adapter (sličan onome iz manuala, prva slika na str. 100, samo što je taj sa slike ulazni), možeš direkt iz zvučne izbaciti zvuk na stražnju pločicu. Nisam uspio naći tako nešto na netu, probaj se raspitati kod M+S (ako si iz ZG), možda znaju nešto što se ne vidi kod njih na stranicama.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 18:49 (Veliki Brat).
15 godina
Hvala Veli Brate. Sad bas gledam, cini mi se, ako se sound ubaci na mbo putem spdifa, to mora nekako izac, odnosno preko onboard kartice, no, treba pokusat. Veceras cu se s tim poigrat, pa javim. Inace nisam iz ZGa, vec iz Splita.
17 godina
sardax kaže...
Hvala Veli Brate. Sad bas gledam, cini mi se, ako se sound ubaci na mbo putem spdifa, to mora nekako izac, odnosno preko onboard kartice, no, treba pokusat. Veceras cu se s tim poigrat, pa javim. Inace nisam iz ZGa, vec iz Splita.

Bojim se da ne - čini mi se da je ideja SPDIF ulaza na matičnoj ploči da preko integrirane zvučne kartice snimiš zvuk na disk u digitalnom formatu. I ako to želiš iskoristiti moraš uključiti rad isključivo s digitalnim zvukom, čime gubiš standardne mogućnosti zvune kartice. Nema paralelnog rada.

No, također se bojim da će nešto slično vrijediti i za Creative karticu, tako da ti u tom slučaju neće uspjeti izbaciti dva paralelna signala (7.1 i SPDIF). No, to ćeš morati provjeriti u njenom manualu i driveru. U svakom slučaju probaj i javi je li što ispalo od svega. I sretno (čitaj: nadam se da sam u krivu ;)!

Gledam te!
15 godina
Hehe, nisi u krivu, nazalost.
Tocno je tako kako si napisao, ali svakako hvala na trudu.
16 godina

Ako nije riješeno,možda ovo nekom pomogne LINK  5.1 preko koaksialnog.

1 1
2 2
x
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 17:02 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice