Kada instaliram neki program , ili radim update od nekog programa i na kraju instalacije mi pise da moram napraviti restart racunala.Pritisnem yes ili restart. Racunalo se normalno restartira , ali monitor ostaje izgasen i ne moze se upaliti.Sve se pali normalno osim monitora, i onda izgasim kompjuter preko tipkovnice , zatim ga upalim i nakon toga sve radi normalno. Kako rijesiti ovaj problem??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo pogledaj u Device Manageru (Start -> Run -> upiši devmgmt.msc) da li je pored njega ili neke druge komponente prisutan dodatan znak (uskličnik, X, strelica i sl.). Ako je, desni klik na njega i opcija Properties. Napiši ovdje error code.

Dodao sam gore sliku
Sljedeći puta, prije nego što klikneš na Restart, isključi sve priključene uređaje osim miša, tipkovnice i monitora. Ako se tada poslije restarta monitor upali normalno, problem je u nekom uređaju i sustavom eliminacije ga pronađi. Možeš i isprobati monitor na nekom drugom kompu.
Znaci , nije problem do graficke ili neceg slicnog? Jer kompjuter mi se srusio prije 4-5 mjeseci i sve sam sam instalirao na njega. A i ovaj problem mi se događa samo ponekad.

Bas se sjecam zadnji put kada je bio windows update, pisalo mi je restart now i close. Izabrao sam close i zatim ga restartao i sve radi.Da sam izabrao restart now ne bi radio monitor...
Možeš updejtati drivere grafičke i monitora.
I ja imam problem kod restartanja. Npr, ako instaliram drivere neke bilo što, što mi traži restart poslije instalacije, pritisnem restart, windows 7 sustav pocne restart, i kad se treba podici sustav, nema slike na monitoru, ne moze ga jednostavno pokrenut.. Moram gasiti prisilno,
Neki dan igram Pes 2011 i gle čuda, u sred igre samo pocrni monitor, nema slike zvuka ima cuje se, i nista ne mogu pritisnut da se desi nesto, kod tog slucaja radi tipka za restart... Pritisnem restart, sustav padne , pa se digne sve normalno. A da mi nije ni jedan program upaljen, ako bi misom pritisnuo na Start->Restart... sustav se obara pocinje restart , ali kad se treba podici nece.. samo stoji kao u sleep modu.. Bug mi je neki izmedju graficke maticne i ovaj W7