110 volta na 220 volta

poruka: 11
|
čitano: 14.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
110 volta na 220 volta

... kupio bih neku glupost iz amerike koja radi na 110 volta

kaj i gdje moram nabavit da mi radi na 220!

:)

hvala,

BuBi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
110 volta na 220 volta

Stvarno nisi objasnio o kakvom se uređaju radi i ima li taj uređaj neki vlastiti adapter, jer ako ima moguće je da adapter sam može raditi na oba napona/frekvencije. I nisi rekao koji napon sam uređaj prima nakon adaptera (ako ga ima). Ako nema (vanjskog) adaptera onda se stvari malo kompliciraju ali svaki uređaj ima specifikacije u kojima piše koji raspon napona, frekvencija i struje prima i samim time znaš kakav adapter/transformator/ispravljač/nešto četvrto trebaš nabaviti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 17:19 (manic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 110 volta na 220 volta

radi se o ovom ...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=320248573651

:D

e sad ... nekuzim se u struju ni sekunde ... al kolko sam skuzio hmm ... nisam skuzio :)

kupim neki konverter 200watta i djubre ce radit ?!

di mogu kupit i po kojoj cjeni ?!

hvala!

BuBi

17 godina
moderator
110 volta na 220 volta

Koliko sam preletio pogledom, stvar ima lampu koja radi na 15 V, a napaja se iz kucne mreze sa 110 V (amerika). Stvari su komplicirane ako ima ugradjen adapter (sto je najvjerovatnije slucaj, koliko sam vidio). Zbog toga razmotri kupnju ovog (po meni najjednostavnije rjesenje):

http://cgi.ebay.com/Foreign-TRAVEL-CONVERTER-1600-watt-220-to-110-v-ADAPTER_W0QQitemZ320249518615QQihZ011QQcategoryZ88759QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

P.S. Za 8 dolara, koliko on kosta, dobijes adapter koji mozes iskoristiti i za druge stvari koje eventualno narucis od amera (ne samo ovaj item).

Javi ako je pomoglo, pozdrav

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 19:19 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Koliko sam preletio pogledom, stvar ima lampu koja radi na 15 V, a napaja se iz kucne mreze sa 110 V (amerika). Stvari su komplicirane ako ima ugradjen adapter (sto je najvjerovatnije slucaj, koliko sam vidio). Zbog toga razmotri kupnju ovog (po meni najjednostavnije rjesenje):

http://cgi.ebay.com/Foreign-TRAVEL-CONVERTER-1600-watt-220-to-110-v-ADAPTER_W0QQitemZ320249518615QQihZ011QQcategoryZ88759QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Javi ako je pomoglo, pozdrav

Joj, to ti je samo konverter tipa utičnice a ne konverter napona, pročitaj malo, vidjet ćeš da piše da oprema koju ćemo uključiti na to treba biti 110/220 kompatibilna
17 godina
moderator
manic kaže...
 Joj, to ti je samo konverter tipa utičnice a ne konverter napona, pročitaj malo, vidjet ćeš da piše da oprema koju ćemo uključiti na to treba biti 110/220 kompatibilna

Using this foreign travel converter is simple. Just plug it into the foreign outlet, then plug your applicance into the female side of the converter, and use your appliance just as you would at home!

Changes 220/240V foreign current to 110/120V US current.

Evo item description. Zbog ovog sam dao taj link. Moze podnijeti snagu od 1600 W.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
BuBizgb kaže...

radi se o ovom ...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=320248573651

:D

e sad ... nekuzim se u struju ni sekunde ... al kolko sam skuzio hmm ... nisam skuzio :)

kupim neki konverter 200watta i djubre ce radit ?!

di mogu kupit i po kojoj cjeni ?!

hvala!

BuBi

Pa nisu baš previše detaljne te specifikacije koje su pružili, ali sigurno je jedino da će raditi na 110, za ostalo nije sigurno, možda ti bude trebao nekakav transformator.
Ali da te pitam nešto, mislim ne bi voljela sada previše filozofirati ili nešto ali tamo piše da šalju samo u Kanadu i US... pa možeš sam zaključiti što te želim pitati? E i još nešto, zašto ne kupiš kod nas to, znam da su u Chipoteci imali takve stvari. Možda ti djeluje da će ti doći jeftinije ako naručiš iz US, ali ako uzmeš troškove poštarine i na kraju ono smeće od carine , još bi mogao i gore proći. S druge strane ako to kupiš kod nas, miran si, a pogotovo ako ti se pokvari i trebaš rješavat garanciju.
evo ti i link:
http://www.chipoteka.hr/www_new/?module=moduli/shop&moduleS=index&moduleLinkID=23&itemGroupID=341000
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
manic kaže...

Using this foreign travel converter is simple. Just plug it into the foreign outlet, then plug your applicance into the female side of the converter, and use your appliance just as you would at home!

Changes 220/240V foreign current to 110/120V US current.

Evo item description. Zbog ovog sam dao taj link. Moze podnijeti snagu od 1600 W.

wau prečudno, prije sam slijedila link i bio totalno drugi tip proizvoda (crne utičnice), jesi ti to promjenio link ili sam ja luda. Može biti i da je ovo zadnje... Aj priznaj, dok sam ja napisala poruku, ti si već promjenio link Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 19:38 (manic).
17 godina
moderator
110 volta na 220 volta

Razveselicu te, nisi luda Osmijeh, Promjenio sam link minutu kasnije jer sam imao vise otvorenih dok sam trazio i pastao pogresan. Vidis da sam editovao u isto vrijeme dok si ti pisala onaj post. Nisam znao da ce neko biti tako brz da u roku od minute procita hehe. Sorry

Btw one crne uticnice su bile 110 na 220 i nisu adapteri nego obicne uticnice, zato sam i promjenio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...
  Pa nisu baš previše detaljne te specifikacije koje su pružili, ali sigurno je jedino da će raditi na 110, za ostalo nije sigurno, možda ti bude trebao nekakav transformator.
Ali da te pitam nešto, mislim ne bi voljela sada previše filozofirati ili nešto ali tamo piše da šalju samo u Kanadu i US... pa možeš sam zaključiti što te želim pitati? E i još nešto, zašto ne kupiš kod nas to, znam da su u Chipoteci imali takve stvari. Možda ti djeluje da će ti doći jeftinije ako naručiš iz US, ali ako uzmeš troškove poštarine i na kraju ono smeće od carine , još bi mogao i gore proći. S druge strane ako to kupiš kod nas, miran si, a pogotovo ako ti se pokvari i trebaš rješavat garanciju.
evo ti i link:
http://www.chipoteka.hr/www_new/?module=moduli/shop&moduleS=index&moduleLinkID=23&itemGroupID=341000

...kontaktiro sam lika i poslao bih u hrvatsku !! ... a kolko se sjecam i pisalo je wordwide ?!
... propali mi planovi za subotu ... pa reko idem vidit kaj ima na ebay-u za kupit xD
hvala za link na chipoteku ... mislim da cu od tam uzet kaj mi treba ... a imaju i web shop   tak da jeb*** ..., mrzim 
obilazit ducane, shoping centre ....

jos jednom hvala na savjetu!
mozda posaljem koju sliku kad obavim kupovinu!

pozz,
BuBi 
17 godina
neaktivan

Nema na čemu

Pa javi što si kupio i pošalji koju slikicu Namigiva

pozz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: