WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.033.974
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
5220 kaže...

1. Da, sporo se loadaju, nešto brže na boljim modelima. Radi se o portovima s iOS-a koje očito nisu ispolirane kako treba.

3. Slider možeš naći u postavkama, najlakše doć do njega preko ovih "Quick actions" ikonica u action centru, samo drži duže stisnuto ikonicu za osvjetljenje.

4. Kako ti je u postavkama stavljeno, svako koliko da mail provjerava?

5. Tipkovnica je zbijenija nego engleska i bezveze s onom kvačicom. Ja koristim uglavnom englesku i prebacujem na hrv preko razmakcije ako mi trebaju HR slova. Koliko znam nema zamjenskih tipkovnica.

Za ovo pod 2 nisam siguran šta bi bilo.

night mode je kada se "ubiju" neke boje pa je po mraku puno lakše gledati u ekran. nešto slično na slici dolje.

evo kada držim dugo ikonicu u quick actions, otvori mi se display u settingsima i tamo mogu odabrati hoće li mi svjetlina biti low, medium, high ili automatic. nemam slidera.

u opcijama mi je sync postavljen na "as items arrive" što bi značilo da bi odmah trebala doći notifikacija.

ne znam... za 1100 kn koliko ženska traži malo mi je puno za ovako nešto, mislim mobitel kao takav je ful očuvan, nema ogrebotine na njemu, ima dodatni zadnji poklopac i foliju na ekranu...

ako na to dodam još 600 kn mogu dobiti oneplus 2 sa garom od 11 mj. ne bih davao tolike pare za mob, ali opet i nisam nešto oduševljen sa ovom lumiom.

Ke?!
14 godina
WindowsPhone - Općenito

ako kupuješ mob na duže vrijeme onda nemaš kaj mozgat, ako možeš pljuni tih 600 krznenih više i miran si, op2 je odličan mob. ako su pare problem, onda nemaš izbora.

ma da mi se čini previše 1100 za mob srednje klase star 2 godine... nema ih na njuškalu puno pa je takva cijena ali nije baš realna.

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 1
14 godina
Ne znam za night mode. Mislim da nema. Meni na 950 ima slider, sad ne znam o čemu to ovisi, jel imaš zadnju verziju OS-a?
Za mail isto ne znam što bi moglo bit, jeli možda postavljeno da ne smije raditi u pozadini ili nešto drugo.

1100kn za taj mob je previše, za 500-600kn više se sad mogu nać nove lumie 950 po njuškalu a polovne 930 vjerojatno i ispod 1100.
18 godina
protjeran
5220 kaže...
Ne znam za night mode. Mislim da nema. Meni na 950 ima slider, sad ne znam o čemu to ovisi, jel imaš zadnju verziju OS-a?
Za mail isto ne znam što bi moglo bit, jeli možda postavljeno da ne smije raditi u pozadini ili nešto drugo.

1100kn za taj mob je previše, za 500-600kn više se sad mogu nać nove lumie 950 po njuškalu a polovne 930 vjerojatno i ispod 1100.

Puno previše, preskoči. Mob vrijedi 400-500kn, star je, low end Snapdragon procesor, 1GB RAMa. Kolege su ti već napomenule da su FB aplikacije obični portovi, i te aplikacije zahzjevaju minimalno 2GB RAMa (službeni zahtjevi). To ti pokazuje koliko je WP nebitan proizvođačima aplikacija, a stanje se samo pogoršava. Apple ti je preskup ostaje ti šuma androida gdje se ta 1000-1200 kn nađe odličnih modela.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 7:56 (Prince-Artas).
18 godina

3 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
9 godina
neaktivan
najbolji mi je ovaj dio

"with 16 million x86 apps available to Windows, the app gap has been flipped on its head."

Ako me sjećanje služi - to samo 8 puta više aplikacija nego na Androidu.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Bude li to radilo kako treba ja cu ga prvi kupiti ali..... Znajuci MS tesko.....

18 godina
WindowsPhone - Općenito

Meni se čini da je ovo pogrešna tema za razgovor o ovoj vesti. Nije Windows 10 Mobileu dodata podrška za izvršavanje x86 aplikacija, nego je "normalnom" Windowsu 10 dodata podrška za ARM procesore, uz mogućnost izvršavanja x86 aplikacija kroz emulaciju. Ovo je Windows RT 2.0.

EDIT: Kako će raditi? Obično je za uspešnu emulaciju druge arhitekture potreban jači i napredniji procesor. Ovde je situacija obrnuta, no može da bude dovoljno za neke osnovne radnje.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 11:14 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
dick_of_the_sheep kaže...
najbolji mi je ovaj dio

"with 16 million x86 apps available to Windows, the app gap has been flipped on its head."

Ako me sjećanje služi - to samo 8 puta više aplikacija nego na Androidu.

A ovo 16 miliona je onako od obale odvaljeno.... Ajd sad zamisli koliko stonih aplikacija koje sad koristis ima uopste smisla vrtiti na 5" ekranu.... Windwos 10 jednostavno nije prilagodjen za rad sa prstim ni na 15" ekranu a kamoli 5" tako da je to sve marketisnki BS.... Aplikacija mora biti prilagodjena za male ekrane a tu opet zavisis od developera..... Koristim 15"TS lap pa znam o cemu pricam....

Uostalom zar ti nisi tvrdio da je i sad na mobu puni win10? Ili me sjecanje vara ;) Ne ne vara me ;)

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/hp-sprema-windows-10-mobile-uredaj-srednje-klase/245654.aspx?page=0&jumpto=5238731&sort=asc&view=flat

Ovdje tvrdis ovo:"sinko, malo si pobrkao lončiće, po tko zna koji puta. A uz to još i manipuliraš i lažeš.

Windows 10 je jedinstvena platforma koja pokriva desktop, laptop, tablet i phone uređaje. Takvih je uređaja trenutno, preko 400 milijuna, što je puno više od 0,4% tržišnog udjela. (lažove i muljatoru jedan) Za sve njih pišu se UWP (univerzalne windows aplikacije). "

Zanemarimo onaj dio da sam ja muljator i da lazem ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 11:16 (Torent).
10 godina
odjavljen
Ivan(4) kaže...

Meni se čini da je ovo pogrešna tema za razgovor o ovoj vesti. Nije Windows 10 Mobileu dodata podrška za izvršavanje x86 aplikacija, nego je "normalnom" Windowsu 10 dodata podrška za ARM procesore, uz mogućnost izvršavanja x86 aplikacija kroz emulaciju. Ovo je Windows RT 2.0.

Kao da ce neko znati razliku ;) PA neki ovje govore da je w10M u stvari punokrvni win 10 ;) Naravno sad cute i prave se da to nsiu rekli ;)

9 godina
neaktivan
ma koliko ti @ivan(4) to ne htio - baš ova je tema prava za raspravu o tome. Sve to se radi samo zbog ove teme.

Baš sam u pravo vrijeme prešao s Androida.

A mislim i da će Lumijama 950XL porasti cijena jer će njihov procesor podržavati emulaciju.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Ivan(4) kaže...

EDIT: Kako će raditi? Obično je za uspešnu emulaciju druge arhitekture potreban jači i napredniji procesor. Ovde je situacija obrnuta, no može da bude dovoljno za neke osnovne radnje.

Windows RT je samo office vrtio od x86 app, ili je app samo izgledala ko x86 program, ne znam a po onom videu ovi neki programi rade odlično. RT nije bio ni blizu ovom prikazanom. Koliko će to biti funkcionalno? Na malom ekranu nikako ali sa continuunom da. Treba još vidjet kako će se stvari odvijati ali mislim da je svima jasno da će se ovo desit kad tad. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Nismo se lepo razumeli. Kada kažem da je ovo Windows RT 2.0, ne kažem da nema pomaka u funkcionalnosti, nego prosto mislim na to da je RT bio ARM verzija Windowsa 8, a ovo je ARM verzija Windowsa 10. Opšta emulacija x86 aplikacija je svakako nova. Ako se ne varam, RT uopšte nije imao ništa slično, nego je Office koji je radio na njemu bio posebno kompajliran za izvršavanje na tom OS-u i toj arhitekturi.

Moj PC  
3 1 hvala 0
18 godina
skank666 kaže...
Ivan(4) kaže...

Windows RT je samo office vrtio od x86 app, ili je app samo izgledala ko x86 program, ne znam a po onom videu ovi neki programi rade odlično. RT nije bio ni blizu ovom prikazanom. Koliko će to biti funkcionalno? Na malom ekranu nikako ali sa continuunom da. Treba još vidjet kako će se stvari odvijati ali mislim da je svima jasno da će se ovo desit kad tad. 

Upravo to, prvenstveno nije ni namijenjeno malo ekranu, neces Photoshop pokretati na malom ekranu (mada ces mozda htjeti spojiti mobitel na active directory i slicne fore, ili pokretati neke sitnije utility aplikacije koje se mogu "napipati" na manjem ekranu).

Mene vise brine generalna prilagodjenost interfacea full windowsa 10 manjim ekranima (mislim cak i na tablet mod), koja jos uvijek nije napravljena (zato vjerovatno i ne pominju mobitele u ovoj najavi).

Takodje, nejasno mi je da li ce teoretski biti moguce emulirati x86/x64 aplikacije u Continuum-u na obicnom Windows 10 mobile, barem dok se rijesi mogucnost stavljanja pune 10-tke na mobitele.

9 godina
neaktivan
@skank666 - to će se desiti u ranu jesen 2017. To je prva iduća verzija W10 nakon Creator-a koji se očekuje u 3/4 mjesecu 2017.
16 godina
@skank666 - to će se desiti u ranu jesen 2017. To je prva iduća verzija W10 nakon Creator-a koji se očekuje u 3/4 mjesecu 2017.

Tko živ tko mrtav dotad, godinu dana još, računaj još barem pola godine za adaptaciju programa te novih uređaja, prije ljeta 2018 teško da će ovo biti masovno dostupno. A pod masovno mislim na većini WP uređaja u ponudi.

Swedish latin super funk.
10 godina
odjavljen

Kako lijepo izbjegavas odgovoriti....

10 godina
odjavljen
knight kaže...
skank666 kaže...
Ivan(4) kaže...

Upravo to, prvenstveno nije ni namijenjeno malo ekranu, neces Photoshop pokretati na malom ekranu (mada ces mozda htjeti spojiti mobitel na active directory i slicne fore, ili pokretati neke sitnije utility aplikacije koje se mogu "napipati" na manjem ekranu).

Mene vise brine generalna prilagodjenost interfacea full windowsa 10 manjim ekranima (mislim cak i na tablet mod), koja jos uvijek nije napravljena (zato vjerovatno i ne pominju mobitele u ovoj najavi).

Takodje, nejasno mi je da li ce teoretski biti moguce emulirati x86/x64 aplikacije u Continuum-u na obicnom Windows 10 mobile, barem dok se rijesi mogucnost stavljanja pune 10-tke na mobitele.

Znaci mob ce emulirati full win koji ce se onda preko docka koristiti na velikom ekranu. Znaci trebas mob dock i ekran da bi pokrenuo win u emulaciji na arm procesoru... VOo vama djeluje prakticno za koristenje??????????Da zanemarimo da win uopste nisu prilagodjeni za koristenje na melckom ekranuu. Kao niti aplikacije. I koja je onda svrha svega ovog? Pisi propalo kao i sve ostalo vezano za win10mobile.... SIgurno ce neko ici prilagodjavati svoj soft za mizerni trzisni udio koji ce do tada biti jos mizerniji... Jedine app koje su kao prilagodjene za touch su office i tu su samo povecan ikone i lightroom koji ima novi interface ali neupotrebljiv za bilo sta ozbiljno....

9 godina
neaktivan
U Insider programu to će biti dostupno već od proljeća 2017. Čim iziđe Redstone 2 (Creator) u službenu upotrebu, to ide u Insider program.

Većina današnjih WP-a neće nikada podržavati tu tehnologiju, već samo oni sa 64 bitnim SD. To su od Lumia samo 950 i 950XL.
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Mislim da se razvija rasprava o čisto hipotetičkim scenarijima. Iz članka:

Finally, these devices are anticipated to be tablets, two-in-ones, and Ultrabook-like devices. While smartphones with this tech might be in the wings, Microsoft's not dropping any hints on that front today.

Dakle, nije reč o narednoj generaciji Windows Mobilea, niti o novom rešenju namenjenom smartphoneima (iako teoretski nije potpuno isključeno da će biti i takvih pokušaja).

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 12:26 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
I ovakav w10m je najbolji os,ako jos bude i poboljsanja,super

0 1 hvala 0
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Bitno da se nešto radi tako da ne možete reć da je platforma mrtva 

neda mi se
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

?

Treći put i neću više: uopšte se ne radi se o toj platformi o čijem životu i smrti se ovde inače povremeno debatuje.

Windows 10 ARM != Windows 10 Mobile

Windows 10 ARM != Sledeća MS-ova mobilna platforma (barem prema trenutnim planovima)

Windows 10 ARM == ARM port Windowsa 10, namenjen jeftinim ultrabookovima, netbookovima i tabletima. Lepo je objašnjeno u članku koji je linkovan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Torent kaže...

Znaci mob ce emulirati full win koji ce se onda preko docka koristiti na velikom ekranu. Znaci trebas mob dock i ekran da bi pokrenuo win u emulaciji na arm procesoru... VOo vama djeluje prakticno za koristenje??????????Da zanemarimo da win uopste nisu prilagodjeni za koristenje na melckom ekranuu. Kao niti aplikacije. I koja je onda svrha svega ovog? Pisi propalo kao i sve ostalo vezano za win10mobile.... SIgurno ce neko ici prilagodjavati svoj soft za mizerni trzisni udio koji ce do tada biti jos mizerniji... Jedine app koje su kao prilagodjene za touch su office i tu su samo povecan ikone i lightroom koji ima novi interface ali neupotrebljiv za bilo sta ozbiljno....

Imam te na ignore, ali kad si me vec quotirao...

Jesi li ti glup ili se pravis glup?

12 godina
knight kaže...
Torent kaže...

Imam te na ignore, ali kad si me vec quotirao...

Jesi li ti glup ili se pravis glup?

Bingooo !!!

neda mi se
10 godina
odjavljen

Glup sam jer ne vidim prakticnu primjenu ovog koncepta.....Prosvijetli me kako to funkcionise u praksi..... Vjerovatno kao i continuum... Teoretski odlicno prakticno niko ne koristi....

18 godina
Ivan(4) kaže...

?

Treći put i neću više: uopšte se ne radi se o toj platformi o čijem životu i smrti se ovde inače povremeno debatuje.

Windows 10 ARM != Windows 10 Mobile

Windows 10 ARM != Sledeća MS-ova mobilna platforma (barem prema trenutnim planovima)

Windows 10 ARM == ARM port Windowsa 10, namenjen jeftinim ultrabookovima, netbookovima i tabletima. Lepo je objašnjeno u članku koji je linkovan.

Netacno. Trenutno izlozeni planovi uopste ne govore o tome (a ne kazu da nije u planu), ali obzirom da tu nema nekih nepremostivih prepreka, ocigledno je sta je krajnji cilj.

Procitaj sljedece:

http://www.windowscentral.com/surface-phone-windows-10-arm

(posebno obrati paznju na dio gdje govori o trenutnim "preprekama": stavke Pricing, Continuum in reverse, Phone support, Let the dust settle...)

Ako mislis da su cijelu stvar radili zbog jeftinih ultrabookova, netbooka i tableta, onda si stvarno naivan.

Stvar je samo da si hejter, pa te boli mogucnost da to bude drugacije.

10 godina
odjavljen

Boli? Zasto bi boljelo? Koji ste vi bolesnici. Zasto bi nekoga boljelo nesto vezano za mobitele... Jebote ponasate se kao da vam je mobitel uza familija pa nedate da ga iko dira.... De odrastite vise. To je alat. PRedmet opste upotrebe. Bacis i kupis drugi. Meni je kao serpa. Sluzi svrsi a akd ne bude prodam i kupim drugi od drigog proizvodjaca sa drugim drskama. Vi ocajnicki zelite da to radi ali vjerujte nece... Svasta je MS do sada najavljivao pa stangla.... Da ces nositi PC u dzepu neces vidjeti jos poprilicno godina.......

18 godina
Torent kaže...

Boli? Zasto bi boljelo? Koji ste vi bolesnici. Zasto bi nekoga boljelo nesto vezano za mobitele... Jebote ponasate se kao da vam je mobitel uza familija pa nedate da ga iko dira.... De odrastite vise. To je alat. PRedmet opste upotrebe. Bacis i kupis drugi. Meni je kao serpa. Sluzi svrsi a akd ne bude prodam i kupim drugi od drigog proizvodjaca sa drugim drskama. Vi ocajnicki zelite da to radi ali vjerujte nece... Svasta je MS do sada najavljivao pa stangla.... Da ces nositi PC u dzepu neces vidjeti jos poprilicno godina.......

Haha, pa ti si fakat cudan lik. Ne znam koliko puta sam tebi upravo to napisao, komentarisuci tvoje (kao Android korisnika) beskonacne rasprave i trolanje na (do tvog dolaska) konstruktivnoj temi o WM.

Zasto bi vas boljelo? Zato sto si upravo takav kako si opisao.

Pa covjece, aktivniji si ovdje nego bilo kod od nas WM korisnika, morao sam te staviti na ignore da citam iole normalno temu. I ti mi pricas o tome da je smartphone alat i predmet opste upotrebe. Bolesni fanatik.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 13:06 (knight).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice