WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.038.956
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: WindowsPhone - Općenito
Izgleda da neće biti potrebe za dopisivanje sa ms. Evo pojavile se sve slike kontakata u aplikaciji Osobe, a i u Skypeu.

😊
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav društvo. Evo da se javim, nažalost zadnji put sa Windows phone mobitelom. Nadam se ne zadnjim ikad u životu, ali sada za jedno vrijeme, prelazim na Android. Stvarno moram reći da sam softverski sa Lumijom bio jako zadovoljan, sve stvari sam imao dostupne, nisam primjetio nikakva štekanja, trzuckanja i slično. Također su me iznenadili procesor i zvučnik, s njima sam posebno zadovoljan.. Žao mi je što odlazim sa ove platforme, nadam se da će to biti privremeno, a do sljedećeg posta ovdje, svima sretno sa WP I WM10 mobitelima i nadam se da će vas sve dobro služiti

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
3 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lumia 650 - dobiva "Double Tap to Wake"

Neki vlasnici otključanih dual SIM verzije L650 već mogu dobiti "Double Tap to Wake" update-om firmware preko Windows Device Recovery Tool-a (WDRT). Update je dostupan za pojedine regije - što daje naslutiti da će uskoro biti dostupan svima.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mikulam kaže...
Lumia 650 - dobiva "Double Tap to Wake"

Neki vlasnici otključanih dual SIM verzije L650 već mogu dobiti "Double Tap to Wake" update-om firmware preko Windows Device Recovery Tool-a (WDRT). Update je dostupan za pojedine regije - što daje naslutiti da će uskoro biti dostupan svima.

za koji dan/tjedan valjda će i OTA

10 godina
neaktivan
baš čitam

HP EliteX3 po drugi puta (u samo par dana) opet rasprodan !

Za podsjetnik - radio se o prvom phone-u koji može vrtiti punokrvne x64 i x86 Office aplikacije (uz malu pomoć iz Clouda)

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Svih 10? wow....

11 godina
neaktivan
Torent kaže...

Svih 10? wow....

popij koji jogurt protiv zatvora jer očigledno imaš problema....

9 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nema više Lumia telefona :(

https://www.topmobilni.rs/novosti/microsoft-ukida-lumia-seriju-telefona

Valjda im zamena neće bit preskupa

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sightandsound kaže...

Nema više Lumia telefona :(

https://www.topmobilni.rs/novosti/microsoft-ukida-lumia-seriju-telefona

Valjda im zamena neće bit preskupa

to se zna odavno, telefone će raditi drugi, a MS radi OS i samo surface phone.... tako je trebalo biti ispočetka a ne glupo Nokijino 100 raznih modela bezveze i samo se gubilo bezveze vrijeme... 

14 godina
WindowsPhone - Općenito

100 modela i nijedan mid range od rujna 2014.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
navodno HP radi užurbano na nečemu za širi puk (jer Elite X3 je za business klasu). Budemo vidjeli uskoro.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jel netko presao na LG G4 ili G5 s WP10? Ili netko ima koji mob uz WP10? Isplati li se s Lumie 640 na G4?

0 0 hvala 0
16 godina

Isplati li se ići s mid-low uređaja na flagship? Ako lova nije problem... xD
Meni osobno se više sviđa G4. Fora je ideja s tom modularnosti na G5, ali ne dobivaš ništa puno s time.
I imaj na umu da je G4 dosta velik uređaj, 5.5"....

HTC 8X :)
16 godina
Nix666 kaže...
Jel netko presao na LG G4 ili G5 s WP10? Ili netko ima koji mob uz WP10? Isplati li se s Lumie 640 na G4?

Ja bih ti predlozio da pogledas Huawei p9 lite, vrlo, vrlo solidan.

Edit: Ili Huawei P9, on je vise u rangu sa gore pomenutim LG-ovima

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 10:18 (esko).
16 godina

Ja sam BIO prešao na 2mj sa L930 na LG G4.

Moje iskustvo je da se isplati prelazak jer je iskustvo neusporedivo bolje, koliko god grdo zvuči jer sam i dalje fan WP-a i W10M.

Mobitel dolazi sa androidom 6.0 ako ga uzimaš novog u dućanu i u svakom aspektu je bolji nego windows i sa svakim ažuriranjem je sve fluidniji.

Razlog zašto sam BIO na njemu je taj što sam ga uzeo na produljenje ugovora, ne radi sebe nego radi cure jer sam ja i dalje mogao biti na L930.

Intenzivno sam ga koristio cca 2mj i taj mobitel je fakat zvijer što se tiče kamere, performansi itd itd. Čak mi je i baterija bolje trajala na njemunego na Lumiji.

Doduše, ja sam na LG-u imao skoro sve isto šta i na windowsu, WhatsApp, Messenger, PokemonGO, koristio navigaciju, slušao muziku, surfao, posjetio tu i tamo fejsbuk i jos par desetaka aplikacija (cca 30ak) i držala mi je bez problema čitav dan sa cca 4-5h SOT, a znala mi je izdržati po 2 dana također iako su se neki žalili na bateriju.

Sada cura ima Viber, Whatsapp, Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat, Linkedin, PokemonGO, GPS upaljen po pola dana radi šugavih pokemona i radi navigacije jer se ne snalazi po zagrebu (žensko), i već oko 15h ga stavlja na punjač.

Prednost je šta se brzo napuni, meni se znao napuniti za cca sat vremena, koja minuta gore i to mu je veliki plus.

Kamera je neopisivo bolja nego na L930 ali opet, ne volim mobitele iznad 5", meni je i moja Nokia dovoljna tako da sam taj mobitel birao pretežito radi nje jer voli slikat i snimati više nego šta je potrebno, samo selfije ne okida.

Prednja kamera ima takozvani blic po mraku i fotke ispadaju odlične. Blic je funkcija da ti sliku smanji na, recimo, sredinu ekrana i sve oko slike bude bijele boje na maksimalnoj svijetlini i fotke su odlične, ja sam se slikao na bicilku u 3 ujutro prednjom kamerom i nije bilo mane slici. Ispala je kao da sam u kući pod svijetlom.

Mane lumie naspram LG-a je jaaaako slab signal na poslu. Tamo di sam sa LG-om imao full signal na EDGE-u sa nokiom nisam imao uopće signala što me čudi. Isto tako i kinez Xiaomi RedmiNote 4G ima skoro pa full signal na istim mjestima di nokia nema. Tako da sve u svemu i ovo ide u korist LG-a.

Da se razumijemo, ne pljujem po Windowsu, nego iznosim svoje mišljenje i stavove. I dalje mi je L930 kod mene i koristim ju, ali sve više uviđam neke greškice radi kojih bi se vratio na Xiaomi.

Sve u svemu android napreduje u jaaaaaaaaako dobrom smijeru i mislim da kada android 7 izađe na LG G4 da će to biti još bolji uređaj nego sada.

Nokia Lumia 930 Windows 10 Mobile FTW
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ma i meni je WM10 neopisivo drag, al kad me prca svaki dan iznova. Kopiram mail adresu, hoću ju zalijepiti u outlook, sruši se. Koju god youtube aplikaciju isprobam, šteka. Nekad radi s ugašenim ekranom, pa opet onda nakon par dana više ne. O otvaranju aplikacija da i ne govorim kolko sporo to ide. Kaj je najgore sve te aplikacije jako dobro izgledaju i imaju potencijala, ali to dovršavanje svega skupa predugo traje. Sad mi je uži izbor LG G4 i Xiaomi MI5, al više me vuće Xiaomi, jer je jako kao, ako ne i jači od LG G5, a LG mi je malo preskup, i ne vidim smisla u onim modularnim glupostima.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

Ma i meni je WM10 neopisivo drag, al kad me prca svaki dan iznova. Kopiram mail adresu, hoću ju zalijepiti u outlook, sruši se. Koju god youtube aplikaciju isprobam, šteka. Nekad radi s ugašenim ekranom, pa opet onda nakon par dana više ne. O otvaranju aplikacija da i ne govorim kolko sporo to ide. Kaj je najgore sve te aplikacije jako dobro izgledaju i imaju potencijala, ali to dovršavanje svega skupa predugo traje. Sad mi je uži izbor LG G4 i Xiaomi MI5, al više me vuće Xiaomi, jer je jako kao, ako ne i jači od LG G5, a LG mi je malo preskup, i ne vidim smisla u onim modularnim glupostima.

vidite ljdui, sit gladnom ne vjeruje... tako i vi ste uvjereni da W10M ne valja.. ali ljudi radi on odlično.. kod vas individualno nešto nije u redu.... ono što sam već ponovio više puta: obavezno sa WDRT flešajte mob bez obzira što imate zadnji software. prijavite se sa MS računom i nemojte dizati backup već čisto dignite sistem. nadogradite OTA na zadnju službenu verziju (ne uključivati insider)... pričekajte da se sve softverske (aplikacije) nadograde. ne morate raditi hard reset. i sada ako bude problema vaš uređaj ne radi dobro... vi jednostavno mislite da je to na svima tako ali nije... ja sam na desetke raznih Lumia uređaja ljudima slagao i nikad nisam imao nikakve probleme kada ovako napravim. idite na servis i zatražite dijagnostiku uređaja (u HR imate pravo na besplatnu dijagnostiku i tek onda odlučujete da li će na servisu "kopati" po uređaju)

18 godina
esko kaže...

p.s. Dadn de reci da tebi radi kako treba da te gadjam tastaturom :D

Mesecima čekam da neko ovo napiše! :D

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina
neaktivan

FLashao sam sa WDRT, a na insideru nisam već 2 mjeseca, ako ne i više. Radi dosta toga. Viber, wapp, PBZ aplikacije, navigacija. Ali youtube aplikacije, one drive, outlook, stalno neke mušice. Browser također, odjednom se samo sruši i zatvori sve tabove. Uz to, nisam ni kamerom zadovoljan na Lumii 640, ali zbog svih ostalih mušica jednostavno me srtah preći na L950.

11 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

FLashao sam sa WDRT, a na insideru nisam već 2 mjeseca, ako ne i više. Radi dosta toga. Viber, wapp, PBZ aplikacije, navigacija. Ali youtube aplikacije, one drive, outlook, stalno neke mušice. Browser također, odjednom se samo sruši i zatvori sve tabove. Uz to, nisam ni kamerom zadovoljan na Lumii 640, ali zbog svih ostalih mušica jednostavno me srtah preći na L950.

ja sam 10 mjeseci na 950XL i ja nisam imao nikakve probleme... kolega sa 950 je u siječnju uzeo 950 i radio mu savršeno dok se mreža nije prebacila u roamingu i onda su počeli problemi sa rušenjem aplikacija. kad se vratio na svoju mrežu sve OK opet... očigledno ono što najmanje sumnjamo, operateri možda zeznu sa svojim postavkama koje pošalju na mobitel a mi odmah na microsoft režimo...

16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Previše mi je to mušica za nešto što je trebalo prije godinu dana raditi kako treba, a i sve više me te aplikacije muče.

I najgore od svega kaj njihove aplikacije ne rade kako treba (outlook mail, one drive, browser i slično)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

Previše mi je to mušica za nešto što je trebalo prije godinu dana raditi kako treba, a i sve više me te aplikacije muče.

I najgore od svega kaj njihove aplikacije ne rade kako treba (outlook mail, one drive, browser i slično)

vidiš, ja nemam primjedbe na njih... rade mi dobro... zato ti kažem, zato što ne radi tebi ne znači da je kod svih tako... ali vi si umislite da je kod svih tako i držite se toga ko pijani plota... OneDrive je možda najviše korišten kod mene na kompu i mobitelu... i nikad nisam imao problema, štekanja, rušenja... radi odlično i sinhronizira sve vrlo brzo

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 13:04 (dadn).
10 godina
neaktivan
@Nix666 - ja sam jednu L640 digao na W10M, negdje u 5. mjesecu. Dakle u zadnja 4 mjeseca niti jednom nisam naišao na problem, a kamoli da mi se nešto srušilo ili ugasilo samo od sebe. Povezana je na isti MS acc kao i PC, pa mi sinkronizacija svega i svačega dodatno olakšava život.
15 godina

dadn je jedini korisnik koji je ostao vjeran wpu--ja sad na s7 edge pa to jede onu lumiu 950xl što sam imao po svim parametrima...

17 godina
galinjo24 kaže...

dadn je jedini korisnik koji je ostao vjeran wpu

Nije jedini. Samo uglavnom ignoriramo mučke provokatore :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

čemu da mijenjam kad mi radi odlično... a plus toga 0 malwera... tko želi na android neka mu je... da kojim slučajem rodi grožđe na vrbi i pređem na android sigurno ne bih dolazio ovamo trolati i provocirati ljude... barem imam dostojanstvo i poštujem tuđi izbor

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Možda probam još jednom Hard reset ako ulovim vremena ovaj tjedan pa ću vidjeti

0 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže...

vidite ljdui, sit gladnom ne vjeruje... tako i vi ste uvjereni da W10M ne valja.. ali ljudi radi on odlično.. kod vas individualno nešto nije u redu.... ono što sam već ponovio više puta: obavezno sa WDRT flešajte mob bez obzira što imate zadnji software. prijavite se sa MS računom i nemojte dizati backup već čisto dignite sistem. nadogradite OTA na zadnju službenu verziju (ne uključivati insider)... pričekajte da se sve softverske (aplikacije) nadograde. ne morate raditi hard reset. i sada ako bude problema vaš uređaj ne radi dobro... vi jednostavno mislite da je to na svima tako ali nije... ja sam na desetke raznih Lumia uređaja ljudima slagao i nikad nisam imao nikakve probleme kada ovako napravim. idite na servis i zatražite dijagnostiku uređaja (u HR imate pravo na besplatnu dijagnostiku i tek onda odlučujete da li će na servisu "kopati" po uređaju)

Vidiš, kolega, meni je lumia došla sa servisa i reda radi sam ju vratio preko WDRT na zadnji firmware i nadogradio na W10M i nakon završne nadogradnje na posljednji build sam napravio HR. Prva stvar je bila ta da dok su se aplikacije ažurirale, mobitel je radio još kolko toliko OK(ali usporeno), ali kada sam instalirao 10ak aplikacija koje koristim (WhatsApp, 9gag, Instagram,mPBZ, PBZmToken, Metrotube i još par njih) automatski kad izlazim iz aplikacije imam smrdljivi resuming.

Taj resuming toliko ubija u pojam i tipa kad na storeu idem instalirat aplikaciju i hocu izac iz storea tipkom back, kliknem ju par puta i prvo stoji tako neko vrijeme i tek onda izađe, a to neko vrijeme je par sekundi, dok mi na WP8.1 to skoro instantno.

dadn kaže...

ja sam 10 mjeseci na 950XL i ja nisam imao nikakve probleme... kolega sa 950 je u siječnju uzeo 950 i radio mu savršeno dok se mreža nije prebacila u roamingu i onda su počeli problemi sa rušenjem aplikacija. kad se vratio na svoju mrežu sve OK opet... očigledno ono što najmanje sumnjamo, operateri možda zeznu sa svojim postavkama koje pošalju na mobitel a mi odmah na microsoft režimo...

Moja lumia je 70% vremena bila provela bez kartice u sebi kada sam bio LG G4 nabavio (ali sam i dalje drkarao po lumiji kao da je svaki dan koristim) i to od kad je bio flešan W10M i dalje nije radila kako treba. Fluidno ona radi dok samo skrolaš po postavkama i aplikacijama, ali čim želiš nešto otvoriti, eto problema i usporavanja, a sumnjam da je procesor preslab da upogoni sve to na L930.

Možda sam ja individualac i jedini kojem se tako nešto dešava, ali za sada nije dobro. To je samo moje iskustvo jer sam nakon svakog službenog ili neslužbenog update-a radio HR.

EDIT:

galinjo24 kaže...

dadn je jedini korisnik koji je ostao vjeran wpu--ja sad na s7 edge pa to jede onu lumiu 950xl što sam imao po svim parametrima...

Čemu takva vrsta provokacije? Ja se svoje L930 nikada neću riješiti i windows os mi je toliko drag da sam bio dao 1600kn za popravak kada mi se touch razbio. I svaki put mu dam novu šansu. Imao si 950XL i sada imas S7 Edge i super, ako si ti zadovoljan i mi smo zadovoljni, ali ne moraš to dolazit i mislit da to tu nama nabijaš na nos kako sam OS ne valja. Ako tebi ne valja ni OS ni mob koji ga vrti to je tvoje mišljenje :)
NHF

Nokia Lumia 930 Windows 10 Mobile FTW
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 9:15 (Nocio).
10 godina
neaktivan
na nesreću korisnika, procesori se brzo mijenjaju, a s njihovim promjenama mijenjaju se i aplikacije (prilagođavaju/optimiziraju s novim arhitekturama i instrukcijama). Zato, nemoj se iznenaditi ako ti neko s L650 koja ima SoC 212 kaže da mu sve to radi bez resuming-a.

Baš sam jučer čitao test HP Elite X3 (SoC 820) kako bez ikakvih problema u Continuum-u vrti 5 istovremeno otvorenih aplikacija (Edge, Excel, ... ).

Brzo se stvari mijenjaju.
15 godina
Ovaj HP mi je prilično zagolicao pažnju. Možda to bude kamenčić koji će pokrenuti priču. Još da se pridruže i drugi proizvođači.
Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice