WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.041.965
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Nije problem u komentarima, usporedbama, iskustvima its. nego je problem što nekolicina forumaša na očigled laže, gotovo sadistički uživaju u loše prevedenim informacijama ili pak prepričanim iskustvima iz treće, četvrte ruke. To je prilično iritantno i prilično ometa korisnike WP u razmjeni iskustava iz prve ruke, savjeta, preporuka its.

OS W10M (kao i drugi) postaju sve složeniji i zahtjevniji za korisnike jer nude puno, puno više opcija nego li ranije verzije. Zato je potrebno mjesto gdje će korisnici toga OS-a moći na miru razmjenjivati savjete, iskustva i preporuke, bez malignih upadica.

Ja nemam namjeru trošiti energiju na opovrgavanje pizdarija (kao što su "L640 od njegove cure nema app za selfie", ili "MS app bolje rade na drugim OS nego na W10M", itd. itd.). Rađe ću napustiti ovaj forum i otići na neki drugi gdje ću moći objektivnije zadovoljiti svoje potrebe.
17 godina
odjavljen

mikulam 

ili "MS app bolje rade na drugim OS nego na W10M", itd.

Ovo je živa istina. Od 12 mjeseca sam na iOS-u i pravo je strašno kako je outlook i onedrive tamo za par koplja bolji app... To je fakat.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
17 godina
odjavljen
Evo ti SS outlooka. I kalendar i mail i onedrive (doduše samo pristup) bez napuštanja ili otvaranja novog appa.
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

mikulam 

ili "MS app bolje rade na drugim OS nego na W10M", itd.

Ovo je živa istina. Od 12 mjeseca sam na iOS-u i pravo je strašno kako je outlook i onedrive tamo za par koplja bolji app... To je fakat.

Isto tako mogu potvrditi, na Androidu koristim sve MS aplikacije, OneDrive, Outlook, Kalendar i daleko su bolje odradjene i funkcionisu bolje nego na W10M...To nije nikakva laž već prosta činjenica.

10 godina
neaktivan
dopuštam da je to vama ljepše (a o ljepoti se ne priča jer je to stvar ukusa) ali funkcionalna povezanost svih tih servisa i međusobna interakcija meni savršeno funkcionira u Win okruženju. Započnem nešto na računalu ili telefonu i bez ikakve muke nastavim na onom drugom. Što se mene tiče, jednostavno rečeno, to funkcionira besprijekorno u Win okruženju.

1 0 hvala 0
18 godina
mikulam kaže...
Nije problem u komentarima, usporedbama, iskustvima its. nego je problem što nekolicina forumaša na očigled laže, gotovo sadistički uživaju u loše prevedenim informacijama ili pak prepričanim iskustvima iz treće, četvrte ruke...

Vidiš, ja bih gotovo isto rekao za određeni broj forumaša, ako ćemo već da skinemo rukavice, obmanjuje slučajne prolaznike i ljude koji bi na ovoj temi da se informišu stvarajući totalno nerealno pozitivnu sliku o WP/WM platformi.

Konkretno, malo malo pa se pročita mantra "Android - Lagdroid; WP brz i responzivan". Iz mog iskustva, dakle iz prve ruke, to apsolutno nije tačno. WP8.1 (od Denim updatea) i noviji nije ni izbliza tako responzivan kao što su bili WP7.5 i WP8. Na ovo me je, pre kupovine WP telefona, upozorio jedan jedini čovek, ne sa ovog foruma (i pošto je to bio usamljeni glas, mislio sam da preteruje). Sa druge strane, Android je od Lollipopa nadalje vrlo responzivan.

Druga učestala pojava je nešto što sam do sada viđao samo kod Apple fanova - feature ne postoji - nije potreban; pojavi se bilo koji novi feature - stvari napreduju, platforma sve bolja... Okačim klip MS-ove Flow tastature za iOS koja ima odličan zakrivljeni one handed mode i pitam kad će ovo na Windows - dobijem odgovor od jednog od najaktivnijih učesnika teme (parafraziram, ali bez karikiranja) "Prestanite upoređivati Windows i druge platforme, ovo je platforma za sebe"; napomenem da je u pitanju MS-ova sopstvena tastatura, kaže čovek "Nema veze".

A zašto bi bila zabranjena tema da MS od prošle godine ulaže više energije u sopstvene aplikacije za druge platforme nego u verzije za WP/WM? To je relevantna informacija! Pogotovo što je još jedna priča koja se često ponavlja da je "Windows idealan za poslovnu primenu." I onda neko to zagrize, hoće dobar Office, kalendar, Outlook... dakle želi baš te aplikacije, a njihov developer (Microsoft) je stavio fokus na druge platforme.

EDIT: Nije u pitanju "lepše" i "lični dojam", evo ti Windowscentralovo poređenje Outlooka za iOS i onog za W10M - link. Drugo, upravo dolazim s Windows platforme, koristio sam OneNote i OneDrive na obe platforme, ne vidim nikakav problem sa sinhronizacijom na Androidu.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 11:45 (Ivan(4)).
10 godina
neaktivan
Opet miješaš malo ukus (o čemu se ne priča) i malo sadržaj (o čemu se priča)

Prošao sam i Cyan i Denim i nisam primijetio nikakve razlike u radu WP.

Zakrivljena tastatura meni ne nedostaje, jer radim na 5,7" pa i onako ne mogu raditi s jednim prstom.

Poslovno koristim sve servise (OneDrive, Outlook, Office ...) i kao što sam u prethodnom postu napisao - nikad, ama baš nikad nisam imao nikakvi problem s time. Čak mi se i izgled sviđa (ali kao što rekoh o ome se ne piše). Pa taj Excel je toliko moćan u mobile verziji da je to fantastično. Što da kažem, više. Osim, da se stvari mijenjaju prilično brzo, pa možda i vas sa strane ostave u nekom bivšem vremenu.
17 godina
neaktivan
mikulam kaže...
dopuštam da je to vama ljepše (a o ljepoti se ne priča jer je to stvar ukusa) ali funkcionalna povezanost svih tih servisa i međusobna interakcija meni savršeno funkcionira u Win okruženju. Započnem nešto na računalu ili telefonu i bez ikakve muke nastavim na onom drugom. Što se mene tiče, jednostavno rečeno, to funkcionira besprijekorno u Win okruženju.

Ovde niti ja niti kolega nismo govorili o izgledu vec o funkcionalnosti, on ti je vjerovatno samo okacio da vidis kako app izgleda. Ajde uradi ovo na telefonu. Uzmi pdf koji si primio na mail, otvori taj pdf i sacuvaj stranu dva kao pdf i proslijedi je dalje. Neće da može. To je funkcionalnost i to po meni jedna od osnovnih koju ja koristim svaki dan u poslu.

S obzirom da je MS najavio ukidanje lumia linije a da je surface telefon i dalje upitan pitanje je kako ce oem proizvođači reagovati na to i kakva je budućnost W10M s obzirom da nijedan od glavnih OEM-a nije najavio podršku za sistem. Na kraju krajeva nikad nije ni bio MS-ov problem u HW vec u SW i zato i imaju toliki udjel na tržištu.

17 godina
odjavljen
A i da isti taj outlook podržava i Google disk. 😐 Na žalost MS ovi appovi su miljama bolji na drugim platformama nego na njegovim. Kad sam prešao na iOS upravo me tog i bilo strah, kako ce mi funkcionirati MSovi servisi na drugoj platformi - a kad ono iznenađenje. Još i bolje nego na vlastitoj. To je žalosna činjenica ali i dalje činjenica.
Ali live tileove ne mogu prežaliti. To mi najviše fali na iosu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Dex.pwn kaže...
I ti si meni lupio TD. Igrajmo se. Ne znam kako ti je bakterija tako otresla, al nikad u životu nisam imao takav problem

Lupio sam ti na poruku gdje tjeraš čovika iz teme zato što ne dijeli tvoje mišljenje.

OTKUD TEBI PRAVO NEKOG TIRAT IZ TEME NA FORUMU???

Za mene ovo nije javna tema, već tema za korisnike mobilnog Windowsa. Ako on nema uređaj s mobilnim Windowsom, ne vidim razlog njegovog boravka unutra.

Ako teže shvaćaš, zamisli da se učlaniš u moto klub, a nemaš motor, već bicikl. Nek se ugleda na Jabukaše, oni su gospoda za vas malveraše.

10 godina
neaktivan
To je to o čemu ja govorim. Vi ste zadovoljni s sa time što imate, ja sam zadovoljan s ovime što imam. Svi smo zadovoljni, a opet tratimo vrijeme, i resurse. Zašto smo tako nerazumni (neracionalni)? Zašto vama koji ste otišli a) nije jasno da se stvari u vremenu mijenjaju; b) da ima nas koji smo ostali i ne pada nam na pamet otići? Zašto na pola ove teme nema uputa kako urediti da bolje funkcionira? Zašto .. ?

10 godina
neaktivan
... ah da, vi ste nezadovoljni s time što ja imam !

Sorry društvo.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Aj bok, ova tema je postala leglo rasprava između malveraša i prozoraša. Jebo vas i malver i prozor više, stalno se vode nekakve rasprave. Jedno odlaze, pa se vrate, sve pet, deset, stura otiđu, prozor više ne valja, prekosutra opet dođe, malver više nije dobar, fejs app zauzima previše memorije, i tako u krug.

1 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Aj bok, ova tema je postala leglo rasprava između malveraša i prozoraša. Jebo vas i malver i prozor više, stalno se vode nekakve rasprave. Jedno odlaze, pa se vrate, sve pet, deset, stura otiđu, prozor više ne valja, prekosutra opet dođe, malver više nije dobar, fejs app zauzima previše memorije, i tako u krug.

upravo to.. ili najbolje ono: ja vidio na nekom videu da ne radi dobro i došao ovdje pljuvat kompletne windowse....

12 godina
protjeran
Hehheeeeee.... A dobri ste.....
Malo ulja na vatru nemre skoditi, no nacelno se slazem da bi tema trebala biti okrenuta razmjeni iskustva i medjusobnim savjetima korisnika ove platforme.

Jedno par puta su mi bas na ovoj temi iskusnije kolege dale vrlo korisne savjete koji su mi pomogli u nekoj situaciji. I nije se radilo o nekim nedostacima platforme nego o mom neznanju i lijenosti da bespucima neta trazim odgovore...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...
nicky.sl kaže...
Dex.pwn kaže...
I ti si meni lupio TD. Igrajmo se. Ne znam kako ti je bakterija tako otresla, al nikad u životu nisam imao takav problem

Lupio sam ti na poruku gdje tjeraš čovika iz teme zato što ne dijeli tvoje mišljenje.

OTKUD TEBI PRAVO NEKOG TIRAT IZ TEME NA FORUMU???

Za mene ovo nije javna tema, već tema za korisnike mobilnog Windowsa. Ako on nema uređaj s mobilnim Windowsom, ne vidim razlog njegovog boravka unutra.

Ako teže shvaćaš, zamisli da se učlaniš u moto klub, a nemaš motor, već bicikl. Nek se ugleda na Jabukaše, oni su gospoda za vas malveraše.

Neka me netko ispravi ali nigdje u pravilima foruma ništa slično ne piše a bome ni ja kad sam otvarao temu nisam imao namjeru nametati ikakva ogranićenja. Stoga,  moja tema - moja pravila (ako se ne varam imam prava na to). Svi su dobrodošli

12 godina
protjeran
@skank

Nisi u pravu. Aj zamisli situejsn da npr korisnik wp10 platforme ide potraziti na ovoj temi koja bi bila najbolja aplikacija za yt ili neka igrica ? I onda taj korisnik mora vrtiti stotine stranica ove teme i filtrirati korisne informacije od bespotrebnog prepucavanja ili uvjeravanja ciji je veci i koji bu prezivio udar meteora... Kolko bi tema realno imala stranica i koliko bo lakse bilo naci korisnu informaciju kada bi se pocistio spam.... ??

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
I ovakvim pravcem bute otjerali i ono malo iskusnih korisnika koji imaju volje i vremena da nekome pomognu svojim znanjem i iskustvom. Demokracija neznaci anarhija...

1 0 hvala 0
18 godina
Dex.pwn kaže...

Ne slažem se. Prvo, sve teme na ovom forumu su javne. Drugo, iako imamo teme koje su prvenstveno namenjene vlasnicima određenog hardwarea, kao što su Intel i7 Club, ili GTX 9XX Club, ova tema se ne zove WindowsPhone Club, nego WindowsPhone - Općenito. Uostalom, imali smo i podsećanje autora teme baš o ovom pitanju nekoliko postova iznad. Osoba koja je imala WP pa promenila platformu je u poziciji da da širu sliku situacije, da kaže zašto je otišla jednog OS-a, kao i kakvi su joj utisci nakon prelaska na drugi. Takve informacije u jednoj ovakvoj temi, koju posećuju i ljudi koji žele da se informišu o platformi pre nego što izaberu svoj sledeći uređaj, imaju značajnu vrednost, naročito kad se dobar deo ljudi u ovoj temi ponaša baš kao da ovo jeste klub za vlasnike i obožavaoce i posmatraju tržište kao da ne postoji nijedna druga platforma ili ponavljaju mitove koji su možda nekad bili tačni.

mikulam kaže...
... ah da, vi ste nezadovoljni s time što ja imam !

Sorry društvo.

Ja sam imao vrlo dobro mišljenje o WP platformi - dok nisam došao na nju. Uzgred, i dalje imam i Windows telefon, stoji mi na stolu, ne mogu ni da ga otuđim, po kojoj god ceni da ga ponudim, ljudi bi eventualno da se trampe za neku glupost, inače su oglasi preplavljeni i cena pada gotovo iz dana u dan.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
12 godina
WindowsPhone - Općenito

A kako da neki Androidaš ili nedj Bože jabučar postane korisnik Windows phonea kad ga se tjera s teme dočim se dozna da nema WP ?!?

Forum je otvoren za sve i nitko nesmije slijepo hvalit ono što ima već treba štaviše mora realno govorit o svojim iskustvima s dotičnom platformom inače sam forum gubi svaki smisao.

Ja otvoreno kažem da više nisam zadovoljan WP operativnim sustavom i vi me popljujete ka da sam nekog ubio.

Nisam zadovoljan jer mi je dosta obečanja tipa "sljedeći build će ..." e dosta mi je čekanja tog sljedečeg builda koji nikako da dođe.

Poslije tko zna koliko "insiderskih" buildova i sati i sati provedenih uz WP i njegove probleme DOSTA MI JE.

Windows 10 Phone je po mom mišljenju podbacio na večini polja i to me ljuti i razočarava.

Imam osječaj da im jednostavno nije bitno što korisnici misle o njima i njihovom proizvodu.

Vrime mi je za promjenu i platforme i teme na forumu jer ovdje je postalo "opasno" za sve koji ne misle kao neki.

Očigledno sam promjenio više WP uređaja nego su neki gorljivi zagovornici i vidjeli a kamo li koristili i smatram da imam pravo reći da ova platforma propada i to ne krivicom korisnika nego krivicom samog Microsofta.

Moj PC  
6 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
mikulam kaže...
To je to o čemu ja govorim. Vi ste zadovoljni s sa time što imate, ja sam zadovoljan s ovime što imam. Svi smo zadovoljni, a opet tratimo vrijeme, i resurse. Zašto smo tako nerazumni (neracionalni)? Zašto vama koji ste otišli a) nije jasno da se stvari u vremenu mijenjaju; b) da ima nas koji smo ostali i ne pada nam na pamet otići? Zašto na pola ove teme nema uputa kako urediti da bolje funkcionira? Zašto .. ?

Nitko ti ni ne govori da moraš biti nezadovaljan. Više od 5 godina sam na WP-u (imao sam jedan kratki izlet na android u trajajnju od niti mjesec dana) i jednostavno mi je dosadio. 

17 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
@skank

Nisi u pravu. Aj zamisli situejsn da npr korisnik wp10 platforme ide potraziti na ovoj temi koja bi bila najbolja aplikacija za yt ili neka igrica ? I onda taj korisnik mora vrtiti stotine stranica ove teme i filtrirati korisne informacije od bespotrebnog prepucavanja ili uvjeravanja ciji je veci i koji bu prezivio udar meteora... Kolko bi tema realno imala stranica i koliko bo lakse bilo naci korisnu informaciju kada bi se pocistio spam.... ??

Milsim da si me krivo shvatio, pa ne govorim ja da se spama pizdarijama nego da ako se raspravlja da to bude konstruktivno- ne mora bit ni kvalitetno. I da ako netko kaže da mu je ovo ili ono bolje na androidu da ga ne bacaju na lomaču odmah uz povike- mrš iz teme, ovo je WP tema odi tamo di je android itd. Svako malo naletim na takav biser. Samo to mi smeta. Nek ljudi raspravljaju i uspoređuju a spam/shitpost/trolanje prijavite i sve OK.

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Al stvarno mi je glupo zašto se njihove aplikacije na Android i iOS češće ažuriraju nego na Windowsu, ja imam nekoliko njihovih (Outlook,Office Lens, Word i SwiftKey) i vidim češće se ažuriraju nego one na Windowsu. Microsoft boli briga za WM/WP .

.......
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ah, pa Insider. Jel znaš šta je Insider? Šta je Beta inačica nečega? Ne bih rekao. Ušao si u Insider i želio si imati stabilan build. Eh...
14 godina
odjavljen
U zadnjih par tjedana MS je redovito ažurirao Office programe(Word, PowerPoint, Excel) i OneNote, i za PC i za mobitele. Ne znam dal ima razlike između Insider i oficijalne inačice, ja nisam u Insideru
12 godina
Dex.pwn kaže...
Ah, pa Insider. Jel znaš šta je Insider? Šta je Beta inačica nečega? Ne bih rekao. Ušao si u Insider i želio si imati stabilan build. Eh...

Daj ne izvodi, znaš dobro da znam što je insider pa nismo u ovoj temi od jučer ni ti ni ja.

Nisam očekivao da će svaki insider build biti stabilan ali sam očekivao da će službena desetka biti stabilna ali ja i dalje nalazim gomilu problema a trenutno mi najviše smeta upravo Edge na kojem je teško i nikako na ovom forumu dodat slike u post. Kad hoću dodat slike moram najprije njih stavit inače ako prije napišem post pa idem stavit sliku nema šanse da otvori mjesto datoteke. U pola teksta nema više ispravljanja jer ne mogu kursor namistit di ja hoću pa moram gasit tipkovnicu pa dodirnuti mjesto u tekstu di tribam ispravit i molit Boga da mi "uhvati".

Zvono prilikom dolaznih poziva svako malo stvara čudne zvukove reka bi moj mlađi "škvrći" i nema pomoći do restarta mobitela i nemoj mi počet o hard resetu i tako tim čudima jer sve je to sve iskušano i ne nisam više na "insideru", nisam od izlaska službene desetke.

Previše toga ima loše odrađenog da bi bio zadovoljan s njim a polirali su ga pola godine duže od predviđenog.

Koristim ga i kako izgleda koristiću ga i ubuduće ali nemogu reć da je dobar kad nije a hoće li bit vrime će pokazat a i ti možda do tada odrasteš pa shvatiš neke stvari.

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav, imam jedno pitanje za one bolje upućene u windows mobilnu platformu.

Pošto kupujem mobitel, a jedan od potencijalnih je, najviše zbog cijene i Lumia 550, zanima me kakva su vaša iskustva s tim modelom?

Zanima me i rade facebook i messanger aplikcije kako treba i postoje li za MS MaxTV to go, TuneiN radio, Rezultati  i mzaba, a da su funkcionalni u potpunosti.

Za Lumiu 550 sam čitao da šteka sa osnovnim nekim radnjama i sl., ali sam u T- centru jednu mučio i sve je bilo u najboljem redu, pa me zanima je li neku novu verziju programa potrebno instalirati da bi sve radilo u tom stilu ili nadogradnje dolaze same?

Nadam se da nisam previše dosadan, ali slabo se razumijem u windowsphone platformu pa zato imam toliko pitanja. Zadnju Lumiu sam imao Nokiu 520 i to kratko, ali bio sam zadovoljan u to doba.

0 0 hvala 0
16 godina
Jel ovi neki bug ili win10 imaju funkciju za zumiranje slike?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...

Pozdrav, imam jedno pitanje za one bolje upućene u windows mobilnu platformu.

Pošto kupujem mobitel, a jedan od potencijalnih je, najviše zbog cijene i Lumia 550, zanima me kakva su vaša iskustva s tim modelom?

Zanima me i rade facebook i messanger aplikcije kako treba i postoje li za MS MaxTV to go, TuneiN radio, Rezultati  i mzaba, a da su funkcionalni u potpunosti.

Za Lumiu 550 sam čitao da šteka sa osnovnim nekim radnjama i sl., ali sam u T- centru jednu mučio i sve je bilo u najboljem redu, pa me zanima je li neku novu verziju programa potrebno instalirati da bi sve radilo u tom stilu ili nadogradnje dolaze same?

Nadam se da nisam previše dosadan, ali slabo se razumijem u windowsphone platformu pa zato imam toliko pitanja. Zadnju Lumiu sam imao Nokiu 520 i to kratko, ali bio sam zadovoljan u to doba.

MaxTV go radi, provjereno na 550, TuneIN ima novi za W10M, radi, možeš favorite urediti i preko web stranice a na mobitelu onda povuče, no ipak mi se više sviđala ona stara verzija. nadogradnje idu same službeno (bez Insidera)

ono što sam ja primjetio da je Tmobile kod nas prvo prodavao verzije sa starijim hardware revision i te imaju neka "štucanja" u radu, dok npr 550 kupljena u slobodnoj prodaji (retail) sa novijim hardware revision nema tih problema. ne znam koji revision sada ide u prodaji ali obrati pažnju i na to. sad ovako napamet ne držim točne verzije revisiona u glavi, morao bih pogledati na 550

11 godina
neaktivan
bruno03 kaže...
Jel ovi neki bug ili win10 imaju funkciju za zumiranje slike?

ima još od WP8 verzije... postavke - olakšani pristup - Povećalo

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice