Poštovani,zanima me zašto mi na Nokia lumia 535 i 630 Facebook otvara na jednu stranu tj vidi mi se samo pola stranice....ako idem na org Facebook koji je na mobu onda mi dođu samo novosti a ako idem preko googla onda dođe normalni moji Facebook al skoči na stranu,znaci vidim samo pola stranice...hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Njihova je sreća da u desktop okruženju nisu imali konkurencije pa su ljudi umjesto prebjega na drugi os ostajali na sedmici.
Ti si kao kujica. Otiđeš, dođeš, otiđeš, dođeš, ∞ ...
Ima jos jedan ovdje takav. Prepoznace se. :)
I see what you did there. Slažem se s izzy , jednostavno prihvatite realnost. Ne trolam ali nemojte da vrijeđate Android, imam Redmi 2 i nisam nikad ni osjetio lag (2/16).
.......
Njihova je sreća da u desktop okruženju nisu imali konkurencije pa su ljudi umjesto prebjega na drugi os ostajali na sedmici.
Ti si kao kujica. Otiđeš, dođeš, otiđeš, dođeš, ∞ ...
Ima jos jedan ovdje takav. Prepoznace se. :)
I see what you did there. Slažem se s izzy , jednostavno prihvatite realnost. Ne trolam ali nemojte da vrijeđate Android, imam Redmi 2 i nisam nikad ni osjetio lag (2/16).
2/16 znači da je star 3 mjeseca? imaš još koji mjesec fore..onda kreće tarapana zvana android.
Pretpostavljam da Silwncer misli na 2gb RAM i 16gb ROM verziju moba, a ne na datum nabavke istog
aha. uf, onda će mu juš kraće trajat :D
aha. uf, onda će mu juš kraće trajat :D
Ti si neki troll
Pretpostavljam da Silwncer misli na 2gb RAM i 16gb ROM verziju moba, a ne na datum nabavke istog
Da, to sam i mislio :)
Pa dobro, čemu toliko prozivanje androidaša?
Ako je netko prešao na android sa windowsa to je njihova osobna stvar ne vaša. Isto tako ste mogli i vi napraviti pa nikome ništa.
Ja osobno sam vidio da uz L930 nemam potrebu kupovati bilo koji drugi windows uređaj pa sam uzeo LG G4. I što ćemo sada, i mene prozivati?
Produžio sam ugovor i odlučio sam se na android, a lumia je i dalje u mom vlasništvu, ali je trenutno kod cure jer obožava kameru na njoj.
Autonimija baterije L930 i LG G4 je nebo i zemlja. Lumia mi nikako nebi mogla izdržati 2 dana, ni sa uključenom štednjom, dakle tu je plus.
Android se drastično popravio od mog zadnjeg android uređaja, ali je i dalje pomalo dosadnjikav, dok mi lumia nikada nije dosadila. Ali ne mogu reći da sam pogriješio odabirom jer sam mogao za te novce uzeti L950, ali nisam.
Ali u zadnje vrijeme me lumia počela zezati i na W10M i na WP8.1, tako da G4 radi općenito bolje od nje, ali ću ju nositi na servis da se oni pobrinu za to.
tko proziva androidaše? oni sami dolaze vamo i pišu svašta samo da bi neku svoju jal iskazali naspram microsofta... i onda kad im se kaže da odu u android teme i neka se tamo ispucavaju onda odmah se nađu uvrijeđeni...
Ja imam Moto G 1,2,3 + 4 Lumije.
Radosna vijest je što uskoro stiže Moto G 4 u tri izvedbe...prva što se pojavi, grabim je.
Recimo mene u moru android mobitela isključivo samo zanima Moto G. Postao sam kolekcionar.
(čvrsta konstrukcija, čisti android, najbolji ekrani u cjenovnom razredu, iznimno mesnate i žilave baterije, zagarantiran update OS-a među prvima)
Paralelno ću konstantno koristi WM10.
tko proziva androidaše? oni sami dolaze vamo i pišu svašta samo da bi neku svoju jal iskazali naspram microsofta... i onda kad im se kaže da odu u android teme i neka se tamo ispucavaju onda odmah se nađu uvrijeđeni...
Jbg, ovo je ko '91. Osječam se ugroženo na vlastitom teritoriju. Dobio pet TD-ova....
Posto u zadnje vrijeme i Kurta i Murta pisu ''wp vaki, wp naki'' i masa ljudi se pali na te nekakve uber persone kojima treba slijepo vjerovat sta napisu a idiot vidi da su to placenici konkurenata wp-a. Pa jbg imam i ja taj jebeni wp malte ne od kako je izasao i da imao sam zamjerki i imam ih i danas ali te zamjerke nisu dovoljne da bih promijenio os a znam DOBRO kako fercera i android i ios. Iskreno to mi ide na zivce i ajmo mi svi koji imamo wp glasat kako smo u stvari zadovoljni svojim win phonom.
P.S pas bio ko slago :)
| 4 | super zadovoljan |
|---|---|
| 19 | zadovoljan |
| 7 | nezadovoljan |
| 5 | vec presao android/ios |
| 2 | samo trollam, kakav wp |
Za ono za što ja koristim mobitel, za to mi služi i više nego dovoljno. Istina da WXM nije stabilan kao WP 8.1, no to je softwareski dio, MS će to ispraviti. Moja maca 640XL radi ko sat, mali mi samo FB ide na živce što čekam novi Messanger, no iskreno taj shit FB i ne koristim nešto. Bitno da Bug ima dobru mobilnu inačicu hehe :P
A pojedinci na ovakvim temama se toliko ufuraju ko da im milioni ovise o trenutnom udjelu nekog uredjaja ili operativnog sistema....a rijec je o hrpici plastike,stakla i nula i jedinica na nekoj memoriji.......
Ja i dve kceri imamo lumije i odlicno nas sluze. Treca kcer ima iphone i ona je zadovoljna. Prije smo svi imali symbiane, androide.... I nikad nisam osjecao takav poriv da bih bilo kaj od toga isao braniti ili napadati... Dok je jeftino i pokriva moje potrebe, super, kad riknu kupim ono kaj bu tad jeftino i funkcionalno i kraj price...
Jedna od stvari koja mi trenutno jako odgovara je velika integracija i povezanost win10 na kompovima i win10 mobile na lumijama. Tko mnogo koristi office, skype, one note, one drive, outlook,,,znat ce o cemu pricam...
Ja sam sa svojom Lumiom 640 zadovoljan. Mobitel je dobar, ali sustav je problem. Windows Mobile treba još puno poliranja da bi bio na razini trenutnog androida. Edge pravi probleme sa renderiranjem stranica, u pregledu kartica se nemoguće snaći ako imam otvoreno 5-6 tabova (safari na iosu i chrome na androidu prikažu zadnje korištenu karticu na sredini ekrana, kako bi se lakše uočila).
Groove glazba je teško smeće za svakoga tko sluša više od 3 pjesme dnevno. Aplikaciji treba par sekundi da se uopće otvori, a onda opet treba čekati da izbaci playing now popis. Iz čista mira zna prestati sa reprodukcijom i ne radi do restarta mobitela (ili otvaranja nekog videa na youtubeu ili sličnim aplikacijama). Nevjerovatno da nisu u stanju popraviti probleme koji su tu doslovno od početka windowsa mobile.
Ostajem na ovoj platformi barem dok mobitelu ne istekne garancija, a onda nemam pojma što će biti. L640 nema pravog nasljednika, lumia 650 je lošija od 640-ke, ne vidim smisao lumie 950 a nešto starije poput L930 ne dolazi u obzir. Ako ne dođe do ozbiljnih promjena, i softverskih i hardverskih, sigurno se vraćam na android.
To sam ja učestalo navodio. Naprosto zadovoljstvo korištenja. Stoga će za te ljude i postojati samo tri surface mobitela.
Ja sam već par godina u tom zatvorenom krugu..ciljano.
Bio pretplatnik dropboxa...prešao na onedrive & office 365
Koristio Evernote...prešao na Onenote
Ugasio Gmail...prešao na Outlook
Skype koristio kao i prije...znače mi jeftini međunarodni pozivi
Nema tu priče da je nešto vele bolje od drugog prijašnjeg...već korisnik koji je proveo ovakvu integraciju sestrinskih servisa, koji se sve više isprepleću kroz moderni Win10 OS, definitivno ima drugačije iskustvo od korisnika koji ne koristi ove servise...i prvi put mu daš windows mobitel...te on češkajući se donese odluku da će prvo instalirat snapchat
...što je ovo...fuj!
Ja nakon više od dvi godine druženja s WP uređajima L625, L535DS, L640DS i ženina L535 nemogu reć da sam zadovoljan jer nisam zadovoljan, bio jesam ali više nisam. Ipak sam više očekivao od desetke ili mi je jednostavno došlo do zasićenja da ne kažem da mi je dosadilo.
U zadnje vrime ozbiljno razmišljam o povratku na Android čisto da vidim što su oni u međuvrimenu napravili.
Jedini problem koji me živcira je bakterija na WXM-u. Napuniš mobitel, u roku 45 minuta minimalnog korištenja bvakterija oslabi za 5%
Jedini problem koji me živcira je bakterija na WXM-u. Napuniš mobitel, u roku 45 minuta minimalnog korištenja bvakterija oslabi za 5%
Bolja je na W10M nego na 8.1 gdje poslije reseta padne za 25%.
Čemu onaj TD na prethodnu poruku?
Lupio sam ti na poruku gdje tjeraš čovika iz teme zato što ne dijeli tvoje mišljenje.
OTKUD TEBI PRAVO NEKOG TIRAT IZ TEME NA FORUMU???
ova tema postala leglo autista.
Vidim krenula rasprava opet.
Evo moje vidjenje stvari iz licnog iskustva.
Na WP sam dosao kad sam kupio HTC 7 Trophy. Znaci jos u period Windows Phone 7, malo prije Mango update-a, tako da imam nekog staža na platformi. Poslije njega sam imao sledece windows telefone Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 950.
Kada sam prodao HTC uzeo sam LG da probam android i nije mi se svidio, ne zato sto je Android bio loš, već zbog loše podrške od strane LG-a. Zato sam se vratio Windows jer mi je nedostajala ona jednostavnost pločica i preglednost informacija na jednom mjestu. Lumia 1520 je bio definitivno najbolji Windows telefon koji sam imao do danas. Nokijin kvalitet izrade, odličan hardwer, jaka baterija, odlična kamera. Sve u jednom paketu. Sistem manje više je i dalje bio faličan ali tada manje nego što je bio dok sam bio na HTC. Nakon što sam prodao 1520 odlučio sam uzeti 930-ku. Iako su ta dva telefona skoro pa identična što se tiče HW, baterija je bila katastrofa na tom telefonu, amoled ekran je više bio ljubičast nego crn pa sam ga se riješio.
Zadnja lumia koju sam imao je lumia 950. Kvalitet izrade je nije baš za pohvalu, kad ga uzmeš u ruku vidi se da je plastičan i nemaš onog osjećaja kvalitete kao sa 1520 i 930. Njega sam nakon par dana proslijedio sestri, kojoj je ona nakon lumie 630 kao da je prešla sa magarca na mercedes. Mada je i njoj najbolja kamera na telefonu.
Meni je žao što Mikrosoft nikad nije uspio da iskoristi potencijal koji je Windows Phone/Mobile platforma imala. Sa WP platformom su napravili zatvoren sistem koji su izdali ne kao betu nego kao alfu. Povrh svega toga su bili jako tromi na krpljenju bugova i dodavanju novih opcija. Tada nisu imali Insider program kao sada pa je situacija bila još gora, po forumima se pisalo šta bi bilo dobro da se uvede a to niko nije čitao. Kasnije su pokušavali popraviti sa WP 8 i 8.1 ali šteta je već bila učinjena. Kad se maćehinski ponašaš prema svom djetetu ne možeš očekivati da developeri imaju bolji odnos od tebe.
Čitav koncept desetke je super ali i dalje je tu prisutna tromost Mikrosofta u situaciju kad je tromost zadnja stvar koju trebaju iskazati. Neke osnovne stvari i dan danas Windows 10 Mobile ne može da uradi, tipa da iz pdf fajla izvuce odredjenu stranu i sačuva je kao pdf ili printa u pdf. Što je malo mutavo odradjeno, jer na PC u Edge to možeš da odradiš a na telefonu ne možeš a eto Edge je univerzalna aplikacija.
Od Androida sam koristio pomenuti LG, Nexus 6 i OP2 sad.
Smiješne su mi izjave likova na forumu tipa lagdroid i malwaredroid. Davno je prošlo vrijeme kad je android bio lagdroid. Kad se govori o Androidu onda pričajte o vanila androidu a ne o tamo raznim bloatware verzijama od Samsunga, HTC, Xiaomi i sl. Moje iskustvo sa Nexus 6 je odlično. Telefon radi kao sat, sigurnosne nadogradnje stižu svaki mjesec redovne, podrška za dve naredne generacije Androida zagarantovana a o lagu ni riječi nema. Jedina falinka tim telefonima i ono što mi najviše nedostaje sa Lumie je kamera i aplikacija za kameru kao sa W10M. Tako da definitivno naredni telefon će biti opet iz Nexus linije.
Pa sta mislite da MS otvori W10M za rootanje i custom romove i da se situacija sa aplikacijama popravi da ne bi bilo malware za windows telefone?
Pa sta mislite da MS otvori W10M za rootanje i custom romove i da se situacija sa aplikacijama popravi da ne bi bilo malware za windows telefone?
teško... nije to desktop windows. čak na WP7 sa otključanim bootloaderom i kompletno otvorenim i custom ROM-ovima nije bilo moguće napraviti viirus ili malware. a da Ativ ni ne spominjem koliko je dugo imao interop otključani ROM... u biti možeš ih napraviti ali system ih ne pokreće u pozadini i ne mogu napraviti ništa. barem za sada pravi hackeri tvrde da je WP/WM system trenutno najtvrđi orah. možda netko i smisli nešto ali to bi stvarno morao biti netko pametan a ne ovi wannabe hakeri koij samo prerađuju trenutne crve, malwere i slično
Ja nakon više od dvi godine druženja s WP uređajima L625, L535DS, L640DS i ženina L535 nemogu reć da sam zadovoljan jer nisam zadovoljan, bio jesam ali više nisam. Ipak sam više očekivao od desetke ili mi je jednostavno došlo do zasićenja da ne kažem da mi je dosadilo.
U zadnje vrime ozbiljno razmišljam o povratku na Android čisto da vidim što su oni u međuvrimenu napravili.
Meni je mnogo toga išlo na živce pogotovo Groove jer prekine usred pjesme (slušam Lordi, alo ? ) , s AIMP na Android 5.1 sve 5 . Ne znam kad će MM ali nadam se uskoro. Sve u svemu i ja sam se nadao nečemu oko 10 no izgleda da su digli ruke.
nikada problema sa Groove.. ni sa 640, ni sa 550 ni sa 950 XL... a koristim ga stalno... 10 GB muzike na telefonu (tj. SD kartici)... 550 koristi kum i nikad mi se na to nije požalio, znači ni on nema problema.
Pa jbg, slažem se s malinom, imali potencijal ali nisu znali kako iskoristiti. Najgore je kad mi prekine taman kad počne chorus od kojeg se ježim 😤
Kad sam otvarao ovu temu namjera je bila da se komentira i uspoređuju i WP ali i ostali OS-evi... Očito da to treba naglasit i sad ću to i stavit u prvi post. Tko bude autist i fanboy na tolikoj razini da tjera i/ili vrijeđa druge šaljem prijavu moderatorima... Komentirajte, uspoređujte, razmjenujte iskustva - poanta teme je da ako nekog nešto zanima da može to tu i vidjeti. I dobre i loše strane WP-a ali i u usporedbi sa androidom i iOS-om.
Nemojte biti pizde....