WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.045.791
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
WindowsPhone - Općenito

Koji pretraživač (browser) koristite na svom Windows phoneu? Meni je na androidu UC browser bio najdraži zbog mogućnosti otvaranja kartica u pozadini, ugrađenog adblockera i, što je meni najdraže bilo, pamćenja gdje ste stali s browsanjem na stranici. Tako npr. ako bi listao fejs i slučajno stisnuo neki link pri povratku bi se vratio na isto mjesto gdje sam stao, bez da mi se fejs nanovo učitava. No na WP isti ne može da otvori preko tri kartice inače se automatski ruši. A i zadnji put je ažuriran u 5-om mjesecu 2015. tako da mi se čini da su ga developeri samo izbacili i odustali od njega. Trenutno koristim ugrađeni Internet Explorer. Nije nešto ekstra al bar mi se ne ruši (iako nema opciju otvaranja kartica u pozadini nego samo "otvori u novoj kartici"). Imate li preporuka?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 10:26 (struja1911).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
struja1911 kaže...

Imate li preporuka?

Pa i nemaš baš izbora.

Tu je još i Opera Mini, koja je ok, Maxton browser kojeg osobno nisam puno koristio osim isprobavanja ali čini se solidnim.

Swedish latin super funk.
13 godina

Imam i Operu, lijepo sučelje al nekako mi sporo učitava. Probao sam i neki Surfy al mi nije baš nešto, danas ću baš probat i Maxthona. 

11 godina
neaktivan
Pozdrav ovako ne razumijem se baš u Windows operativni sustav i sve to ali uglavnom koliko sam shvatio dobar izbor bi bila Lumia 640
Možete li mi reći kakva ja u radu i je li bolje po pitanju kamera (naročito prednje)
bolje uzeti nju pored nekog androdia
Možda ste već pisali o njoj na prethodnim stranicama ali da sada ne tražim nadam se da će se naći netko voljan podijeliti svoje mišljenje

0 0 hvala 0
15 godina
6996 kaže...
Pozdrav ovako ne razumijem se baš u Windows operativni sustav i sve to ali uglavnom koliko sam shvatio dobar izbor bi bila Lumia 640
Možete li mi reći kakva ja u radu i je li bolje po pitanju kamera (naročito prednje)
bolje uzeti nju pored nekog androdia
Možda ste već pisali o njoj na prethodnim stranicama ali da sada ne tražim nadam se da će se naći netko voljan podijeliti svoje mišljenje

Već sam 4 mjeseca na Lumiji 640 i na Windows Phoneu 8.1, za sada neću prelaziti na 10-tku, bar dok ne dođe official verzija. Što se tiče mobitela, jako sam zadovoljan. Izmjenjiva baterija, dual sim mod, stvarno me mob iznenadio za ove novce koje sam dao (cca 1000 kuna). Prednost ovog mobitela što mi doslovno ne šteka sa brdom aplikacija. Jest da aplikacija nema puno, ma da osobno nisam primjetio niti jednu aplikaciju koju koristim, a da je nema. Jest da možda nisu toliko dobre kao na Androidu, ali glavno mi je da ne šteka i da sve normalno radi. Što se tiče baterije, isto sam zadovoljan, 2500 mAh mi izdrži stvarno dosta dugo, cijeli dan skoro slušam radio i stvarno ga dosta koristim i prezadovoljan sam osobno. Što se tiče kamera, ne znam kakve su u ovom cjenovnom rangu, ali prednja mi je stvarno ekstra. Stražnja isto čisto solidne slike daje..Stvarno mislim da za ove novce koje sam dao, ne bih mogao dobiti bolji Android da mi ne šteka. Eto, ako sam pomogao, bit će mi drago. Pitaj slobodno ako te nešto još zanima :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Moram priznati da prednju kameru nisam uopšte koristio, ali oni uzorci koje sam video na netu su prilično slabunjavi. Nisam lud za megapikselima, ali kad rezolucija siđe ispod jednog, onda se to već vidi (mada, pretpostavljam da su za gledanje na samom telefonu ok).

Inače, ima i fora da ti telefon asistira u pravljenju selfija stražnjom kamerom, detektuje lice i onda ti signalizira (mislim ledicom) da li si dobro kadrirao ili ne. Stražnja kamera je prilično dobra za taj cenovni rang i ima nekoliko jako zanimljivih dodatnih aplikacija (tipa Lumia Cinemagraph, kao i Creative Studio, u kome, recimo, možeš jako lako doraditi fotografiju tako da, npr, zamutiš pozadinu i dobiješ depth of field efekat, što je odlično za portrete, kao i gomilu drugih stvari).

I da, baterija je super. Tj nije ona ništa posebnog kapaciteta, ali je sistem jako optimizovan sa stanovišta njene potrošnje. Čak i ako kreneš da je gaziš stvarima tipa navigacije, što na mnogim telefonima očas posla isprazni bateriju, izdržaće dosta dugo.

Međutim, ja baš ne preporučujem ni L640 ni WP. Da ne davim, imam već postova na tu temu, ali Lumia 640 zamalo da ispadne odličan budžet telefon, no ima nekoliko iritantnih problema, a sam OS je jedn od njih (iako se takođe na prvi pogled čini vrlo dobro), tako da sam posle nekoliko meseci pobegao nazad na Android.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 15:07 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

sad će me neki dežurni vidjelica kritizirati ali baš me boli jer opet će se naći ipak čovjek,prešo sam na 10-ku,nekažem da nevalja ali par bivših aplikacija neće da na njoj radi,sad bih se opet vratio ali kad pokrenem alat za vraćanje neda mi jer kaže da nemam dovoljno prostora na disku,sad neznam da li to treba na kompu biti jer na njemu imam još 1 GB prostora a na mobitelu imam dosta prostora,to me sad muči i koja ima veze prostor na kompu sa vraćanjem

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
odjavljen
dajac59 kaže...

sad će me neki dežurni vidjelica kritizirati ali baš me boli jer opet će se naći ipak čovjek,prešo sam na 10-ku,nekažem da nevalja ali par bivših aplikacija neće da na njoj radi,sad bih se opet vratio ali kad pokrenem alat za vraćanje neda mi jer kaže da nemam dovoljno prostora na disku,sad neznam da li to treba na kompu biti jer na njemu imam još 1 GB prostora a na mobitelu imam dosta prostora,to me sad muči i koja ima veze prostor na kompu sa vraćanjem

Treba ti 1.6 gb prostora, provjereno. 

13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ma odlučio sam da ostanem i malo se poigravam sa desetkom,neću se vračati,sad jedino moram si nariktati da mi dolazi zvučni signal za e-mail kak sam na osmici imo a na ovom nema,moram vidjeti gdje to uključiti

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

ma odlučio sam da ostanem i malo se poigravam sa desetkom,neću se vračati,sad jedino moram si nariktati da mi dolazi zvučni signal za e-mail kak sam na osmici imo a na ovom nema,moram vidjeti gdje to uključiti

ne možeš nariktati zvučni signal za mail... to ne radi...

13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

nemože????a na osmici je moglo,znači kad pametnjakovići nešto bolje žele napraviti,unaprijediti oni nazaduju,tj.lošije naprave nego što je osmica imala,svašta

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

nemože????a na osmici je moglo,znači kad pametnjakovići nešto bolje žele napraviti,unaprijediti oni nazaduju,tj.lošije naprave nego što je osmica imala,svašta

to je bug... a ne da nema... 

16 godina
Moze se nariktati zvuk, otvoriti postu-outlook onda otici u postavke i otvoriti obavijesti i tu oznaciti reproducirajte zvuk i prikazi natpis s obavijesti.
17 godina
neaktivan
kran kaže...
Moze se nariktati zvuk, otvoriti postu-outlook onda otici u postavke i otvoriti obavijesti i tu oznaciti reproducirajte zvuk i prikazi natpis s obavijesti.

Istina, ali gdje se namjesti zvuk kojeg ja želim za e-mail?

Šta roda donese, to vrana odnese.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 18:29 (Jura iz druge galaksije).
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Treba li hard reset nakon nadogradnje ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sve postavke-personalizacija-zvukovi -upravljanje zvukovima aplikacija tu pronaci posta programa i nju otvoriti i onda podesiti zvuk i ostale obavijesti.
11 godina
odjavljen
Naravo da treba hard reset ako si nadogradio sa 8.1 na 10.
Ako si samo instalirao neki update, onda ne treba.
12 godina
odjavljen
kbenzema kaže...
Naravo da treba hard reset ako si nadogradio sa 8.1 na 10.
Ako si samo instalirao neki update, onda ne treba.

8.1 > 10 . 

16 godina
Naisao sam na bug. Kada stavim da mi slika bude samo na plocicama, kao na WP8.1, onda bude cijela rezolucija, a kada stavim da je ispod plocica, da se sve vidi, onda mi ju odreze malo sa strane. Sve ce se na slikama vidjeti :)
Nokia Lumia 930 Windows phone 8.1 FTW
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nocio kaže...
Naisao sam na bug. Kada stavim da mi slika bude samo na plocicama, kao na WP8.1, onda bude cijela rezolucija, a kada stavim da je ispod plocica, da se sve vidi, onda mi ju odreze malo sa strane. Sve ce se na slikama vidjeti :)

To nije bug, nego feature.

Slika ti se poravna prema centru između homescreena i aplikacija, te je ostatak slike  desno gdje je popis aplikacija.

Swedish latin super funk.
12 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Nocio kaže...

To nije bug, nego feature.

Slika ti se poravna prema centru između homescreena i aplikacija, te je ostatak slike  desno gdje je popis aplikacija.

Koliko minimum % baterije za upgrade ? 

17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Imam problem sa aplikacijom za Alarm. Podesim kako treba i ujutro se uključi kako je podešeno ali je zvuk pretih. Primjetio sam ako odaberem neki kratki zvuk (par sekundi) onda se zvuk postupno pojačava, ali ako je neka pjesma (jurišna, npr.) ona se emitira skroz tiho. Jel može kakva pomoć da se isključi ovo postupno pojačanje? Pojačao sam zvuk na max.30 ali nikakve vajde.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

Imam problem sa aplikacijom za Alarm. Podesim kako treba i ujutro se uključi kako je podešeno ali je zvuk pretih. Primjetio sam ako odaberem neki kratki zvuk (par sekundi) onda se zvuk postupno pojačava, ali ako je neka pjesma (jurišna, npr.) ona se emitira skroz tiho. Jel može kakva pomoć da se isključi ovo postupno pojačanje? Pojačao sam zvuk na max.30 ali nikakve vajde.

probaj koristiti Realarm aplikaciju

11 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

mislim da je 40%

16 godina
Silwncer kaže...

Ako ti je baterija ispod 40%, ne dopušta ti instaliranje novog builda

11 godina
neaktivan
kran kaže...
Sve postavke-personalizacija-zvukovi -upravljanje zvukovima aplikacija tu pronaci posta programa i nju otvoriti i onda podesiti zvuk i ostale obavijesti.

ma može se postaviti i mijenjati zvuk ali notifikacija za dolazni email ne radi (bugirana je otpočetka i dosad to nisu ispravili) pa tako ni zvuk pa je to uzaludan posao

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 19:55 (dadn).
15 godina
neaktivan
Radi, samo treba podesiti.
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Naj noviji W10M build je čudo. Napokon mi mobitel skoro radi rame uz rame sa WP8.1.

Stvarno nemam zamjerki, niti sam vidio resuming zaslon i sve radi bez greške osim što mi se tu i tamo igrica zatvori usred igranja, ali toliko rijetko igram igrice da je to zanemarivo.

MS je napravio relativno dobar posao s ovim .122 buildom jer meni sve radi skroz fluidno, čak mi i baterija drži bolje nego na 8.1

Moj PC  
6 0 hvala 4
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ima li .122 za Slow Ring ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Trebao bi biti po tome sta su najavljivali. Build je dostupan u Slow i Release Preview načinu preuzimanja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice