WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.047.500
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito

@malina... Vijest se i odnosi na telefone...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 14:42 (hromidaba).
17 godina
odjavljen

zato jer je pero trol...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
peroko kaže...

Možeš mislit kako če svi dobit wp10, još uvijek ni svi wp8 uređaji dobili 8.1.U uređaji sa slabijim procesorima i manje od 1gb rama netrebaju se nadati ičemu.

win 8.1 nije zahtjevniji od win7 a ni od viste tako nece ni win 10 biti zahtijevniji od prethodna 3 (govorim o pc verziji)

tako nece ni win 10 biti zahtijevniji od wp8.1

iako nece svi moci dobiti sve featurese, ali to se vecinom odnosi na vizualne điđamiđe

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ja to ljudima pokušavam objasnit, W10 će biti optimizovan više od WP8(.1)... Vizuelno sve će biti isto na telefonu tabletu i PC-ju, slično ovome kako je sad samo još bolje...

1 0 hvala 0
16 godina
stickman1 kaže...

di si je uzeo?

Mobis 2200 kn

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav

Biti će mi zadovoljstvo pratiti ovu temu, te ponekad nešto i pitati.  Na koji način sam prije dva dana došao do Lumije 630?

• Prije godinu dana napravio sam potpunu migraciju sa Gmaila na Outlook mail. (pozitivno, bez zamjerki)
  • Zatim sam počeo koristiti laptop sa Windows 8.1 ( jako pozitivno iskustvo)
  • OneDrive mi je postao primarni cloud (od nedavno imam neograničeni prostor)
  • Postao pretplatnik Office 365 Personal (7€ mjesečno)

Uvijek sam koristio android mobitele. No imao sam nekakav filing da ću doživjeti pozitivno iskustvo sa WP mobitelom.

Ipak su vladali neki strahovi i razočaranja-čuđenja.  Nisam mogao vjerovati da je moj primarni servis za dopisivanje Whatsapp totalni promašaj i da je čak uklanjan sa trgovine, te da su programeri morali nakucati nanovo cijeli program.

Druga bitna stavka mi je PBZ aplikacija. Ona je prisutna i jako dobro radi. Od Vibera sam i na androidu odustao. Ljudi su uspjeli uništiti aplikaciju,koja radi kako spada tek na svako trećem uređaju. Žderač resursa.

Kupio sam Lumiu 630.  Napravio sva ažuriranja i krenuo sa instalacijom aplikacija.  Koncept mi je "sjeo" na prvu.  Možda sam samo dvije sitnice malo duže istraživao.  Aplikacije rade bezprijekorno.  Whatsapp je novi i radi ko urica.  Skype pozivi su odlično i notifikacije su precizne.  Pozivi preko Line aplikacije su jako kvaliteni.   Uvidio sam da KakaoTalk još nije uveo pozive za WP.

Shvaćam podijeljenost među korisnicima. Razumljivo mi je da se nekome nešto ne svidi. Ja sam evo u drugoj skupini i naprosto sam prezaovoljan, načinom rada OS-a, izgledom i hardwareom..premda je ovo jeftini uređaj.  U posjedu sam i omiljenog uređaja Moto G kojeg sam koristio zadnjih 6 mjeseci. U svakom pogledu je hardwerski bolji (bljeskalica, led notifikacija, rezolucija),ali ipak ovaj WP me jako dojmio.

Pošto koristim više mobilnih brojeva i sada sam upoznat sa radom sustava, po svemu sudeći za jedan mobilni broj ću definitivno kupiti nadolazeću L830.  Već sam dobrano "upio" sve dostupne recenzije.

Eto toliko od mene.  Možda ovo sve skupa nekome može zvučati kao nekakav fanboy MS-a, ali ja zbilja nemam negativnih iskustava u ovom ekosustavu (imam jedno, moram promijeniti router jer wifi driveri na 8.1  laptopu definitivno gube iz radijusa routere sa starijim firmwareom. prisutan problem na netu).

Pitanje za neotkriveno do sada..

Ima li nekakav način uvida u nepotrebni cash i postoji li opcija pronalaženja i čišćenja istog kao na androidu?

Kupujete li kakve aplikacije...ja sam 3-4 iz WP trgovine i neke rade paralelno i na laptopu.

Ironija je da je aplikacija sa kodovima za dvostruku verifikaciju accounta bolje izvedena na androidu :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 18:01 (Mičić).

1 0 hvala 0
15 godina
sirka666 kaže...
peroko kaže...

Možeš mislit kako če svi dobit wp10, još uvijek ni svi wp8 uređaji dobili 8.1.U uređaji sa slabijim procesorima i manje od 1gb rama netrebaju se nadati ičemu.

Zašto?

Obzirom da i danas izlaze uređaji sa manje od 1GB rama ne vidim razlog zašto da oni ne dobiju update -> Lumia 630 (6. mjesec ove godine).

Lumia 630 je tvornički došla sa 8.1 cyanom OVE GODINE a  8.1 denim update neće dobit, znači ako se MSu neda izdati wp 8.1 denim za taj mob koji je izašao prije manje od  godinu dana zašto misliš da če izdati za njega wp 10?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 19:04 (peroko).
12 godina
protjeran
peroko kaže...
sirka666 kaže...
peroko kaže...

Zašto?

Obzirom da i danas izlaze uređaji sa manje od 1GB rama ne vidim razlog zašto da oni ne dobiju update -> Lumia 630 (6. mjesec ove godine).

Lumia 630 je tvornički došla sa 8.1 cyanom a  8.1 denim update neće dobit, znači ako se MSu neda izdati wp 8.1 denim za taj mob zašto misliš da če izdati wp 10?

Denim ce svi dobit, i stvarno nez od kuda tebi da nece... Samo ce fičeri za kameru bit rezervirani za High end...

15 godina
WindowsPhone - Općenito

Zato jer je microsoft u svim svojim novijim objavama o denimu uredno izostavio lumiu 630. ZNači spominju se sve lumie od 730 nadalje ali lumie 5xx i 6xx NE.

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
odjavljen
peroko kaže...
Lumia 630 je tvornički došla sa 8.1 cyanom OVE GODINE a  8.1 denim update neće dobit, znači ako se MSu neda izdati wp 8.1 denim za taj mob koji je izašao prije manje od  godinu dana zašto misliš da če izdati za njega wp 10?

denim i wp10 nemaju apsolutno ništa zajedničko... jedno je firmware a drugo je OS. WP10 će dobit svi telefoni (plus ili minus neki fičeri) a denim bi trebali isto dobit svi, kad tad... operateri tu imaju glavnu riječ. ili.... ako ih želiš zaobić, instaliraš si PfD i mirna bosna. još se šuška da bi i firmware nadogradnje mogle stizat kroz PfD program. što bi bilo super...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
12 godina
neaktivan
peroko kaže...

Zato jer je microsoft u svim svojim novijim objavama o denimu uredno izostavio lumiu 630. ZNači spominju se sve lumie od 730 nadalje ali lumie 5xx i 6xx NE.

ili trolaš (loše) ili ne znaš čitati

www.nokiapoweruser.com/windows-phone-8-1-gdr1-update/

ispada da će update dobiti i 5xx i 6xx serije, kroz PfD prije, a ako se čeka naše operatere, vjerojatno i početkom 2015...

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
15 godina
stickman1 kaže...
peroko kaže...

ili trolaš (loše) ili ne znaš čitati

www.nokiapoweruser.com/windows-phone-8-1-gdr1-update/

ispada da će update dobiti i 5xx i 6xx serije, kroz PfD prije, a ako se čeka naše operatere, vjerojatno i početkom 2015...

Slušaj gdje god pogledam svi izvori spominju 730 pa na gore. Lumia 630 se nigdje ali baš nigdje ne spominje, a mob je izašao ove godine. Meni sumnjivo. 

@skank ako ti Microsoft neće dati jedan manji update os-a (wp 8.1 denim) zašto misliš da če ti dati veći (wp10)?

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel mislite da će Ativovci mogli dobiti WP X?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

zato jer denim nije updejt OS-a već updejt firmwarea...

15 godina
skank666 kaže...

naravno da je update os-a, zato se i zove službeno WP 8.1 update 1. Donosi dosta opcija os-a tipa "hello cortana" mogućnost gdje cortana cijelo vrijeme osluškuje te rijeći koje ju aktiviraju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:12 (peroko).
14 godina
neaktivan
peroko kaže...
skank666 kaže...

naravno da je update os-a, zato se i zove službeno WP 8.1 update 1. Donosi dosta opcija os-a tipa "hello cortana" mogućnost gdje cortana cijelo vrijeme osluškuje te rijeći koje ju aktiviraju.

Ako je update OS-a kako ti kažeš..  objašnjavaš da "hello cortana" i ostale funkcije koje donosi Denim neće dobiti ostali mobiteli nego samo Lumia uređaji? i kako to objašnjavaš šta je Cyan? 

www.wpnovosti.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:14 (majstorSZ).
12 godina
protjeran
peroko kaže...
skank666 kaže...

Ne, nije update OS-a... Update OS-a je ono sto imas u PfD-u... Firmware pak je skup drivera koji su zaduzeni za pravilnu komunikaciju hardwarea i softwarea(OS-a)... "Halo Cortana" dolazi kroz firmware, jer je taj fičer usko povezan za mikrofon i sam SoC(radi samo na S800)... Update OS-a(GDR1) dolazi samo ako vec nemas PfD verziju i sluzbeno si na WP 8.1... Primjerice, moja L930 je na najnovijem GDR1 kroz PfD program, i kad izade denim(firmware) skinut ce samo njega, a tada ću dobit opciju "Halo Cortana", koju btw, necu ukljucit, jer vec vidim nenormalno zderanje baterije...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:20 (MasterPeace).
15 godina
majstorSZ kaže...
peroko kaže...
skank666 kaže...

Ako je update OS-a kako ti kažeš..  objašnjavaš da "hello cortana" i ostale funkcije koje donosi Denim neće dobiti ostali mobiteli nego samo Lumia uređaji? i kako to objašnjavaš šta je Cyan? 

Dobit če to i ostali uređaji prije ili kasnije. Naravno da Lumie dobivaju prije. Black, Cyan, Denim i ostali su ms-ovi nazivi (nazvani po bojama, androidovi su recimo po desertima) koji se koriste na lumia-ma. WP 8.1 je recimo Cyan

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:19 (peroko).
17 godina
odjavljen

pero, trolu jedan ružni, guglaj što je denim a što update 1 ilitiga GDR1... DENIM je firmware update i nema veze s WP10 OS-om nego samo pegla postojeće drajvere (u ovom slučaju za kameru) da podrže neke nove funkcije.

http://conversations.nokia.com/2014/09/04/lumia-denim-update/

17 godina
odjavljen
peroko kaže...
majstorSZ kaže...
peroko kaže...
skank666 kaže...

Dobit če to i ostali uređaji prije ili kasnije. Naravno da Lumie dobivaju prije. Black, Cyan, Denim i ostali su ms-ovi nazivi (nazvani po bojama, androidovi su recimo po desertima) koji se koriste na lumia-ma. WP 8.1 je recimo Cyan

JAOOOOO!

15 godina
@skank

Gdje sam ja to rekao da denim ima veze sa wp10? Čitaj pažljivo. Rekao sam ako ti ms taj update neče dati na neke uređaje a to su većinom low end uređaji zašto misliš da če ti dati wp10? . Ja još uvijek tvrdim da neki jeftiniji wp8 mobiteli neče dobit wp10, ali možda i griješim, možda će bit obrnuto. Vrijeme če pokazati.

Znači ovo če dobit svi 

Windows Phone 8.1 Update 1

• Cortana – The most personal digital assistant on the market will now be available in the UK and China as a Beta. India, Canada and Australia will have access to Cortana as a public Alpha. For US residents, Cortana now includes an improved natural language, car kit integration via Bluetooth for contacts, snooze reminders and calendar improvements.
  • Live folders – If you prefer to keep your apps or games organised, you can now put them into folders. Simply press, hold and drag an app over another to create a new folder on the Start screen. Each folder can be renamed by tapping on the text field above the open folder.
  • Apps Corner – Create a customised Start screen, where only specific apps or games are accessible. This could be particularly useful in the workplace if you’re issuing Windows Phones to employees.
  • SMS merge and forwarding – Select individual text messages to either delete them out of a messaging thread, or to copy and past them into a new message in order to forward them.
  • Snooze Times – It’s now possible to customise the snooze time within the Alarm app.
  • Consumer VPN – Maintain privacy and security when using data while connected to public Wi-Fi hotspots or even with your home Wi-Fi.
  • Mobile Web Site improvements in IE – Connect and browse even faster with improved downloading speeds on mobile websites.
  • Store Live Tile (US only) – The Store Live Tile displays featured apps and games that are the most popular in the Store, or most relevant for you.

a ovo samo lumie

• Lumia Camera – Replacing Nokia Camera, Lumia Camera is faster and more intuitive than before to make the best camera experience, even better.
  • Speed – Pocket to capture speeds are superfast, and it only takes milliseconds going from shot to shot.
  • Moment Capture – A long press of the camera button starts 4K-quality* video recording at 24 FPS. With each frame at 8.3 megapixels, you can save individual frames as high quality still images.
  • Rich Capture – Auto HDR and Dynamic Flash are now welcomed into the already-impressive feature set. Shoot first and adjust the camera settings later for that perfect photo.
  • Improved image processing algorithms – Updated to give you clearer photos, even in lowlight.
  • “Hey Cortana” Voice Activation** – Gone are the days of pressing the microphone button to wake-up Cortana. Simply say “Hey Cortana” while the phone is idle and Cortana will activate. This is possible thanks to the SensorCore technology.
  • Glance Screen – Compatible Lumia devices can now show more at a glance with Bing Weather, or Bing Health & Fitness data, in addition to time and date, notifications and application data.

Nekako mi podrška za foldere se ne čini kao firware update ili ti samo "peglanje drivera". A ovo vrijeđanje neču ni komentirati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:55 (peroko).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

WP 8.1 je recimo Cyan{#}

Peroklo botu jedan trolerski, informiši se prije izjavljivanja ovakvih gluposti... WP8.1 pravi MS, Black, Cyan ili Denim je od Nokije, sad već MS... To dvoje nije isto, kako ne kontaš. Jedno je sistem, drugo firmware... Guglaj jbt, nije to u knjigama pa da ti bude teško...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 22:02 (hromidaba).

0 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Ti guglaj. Black je bio update za WP8.0 a dolazio je uz WP8.0 update 3, Cyan je bio update koji je dolazio u WP8.1, A denim dolazi u WP8.1 update 1

Pogledaj slike, šta pod  sooftvare release piše? WP8.1/WP8.1 update1 ili Lumia Cyan/Denim?

E da i čija je ono nokia? Pa tako je Microsoftova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 22:20 (peroko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
peroko kaže...

Ti guglaj. Black je bio update za WP8.0 a dolazio je uz WP8.0 update 3, Cyan je bio update koji je dolazio u WP8.1, A denim dolazi u WP8.1 update 1

Pogledaj slike, šta pod  sooftvare release piše? WP8.1/WP8.1 update1 ili Lumia Cyan/Denim?

Odvojene stvari.

MICROSOFT kodna imena za OS.

WP7 -> Photon
WP7.5 -> Mango 

WP8 -> Apollo
WP8.1 -> Blue 

NOKIA kodna imena za firmware, nevezana stvar od Microsoftovih naziva i updateova.

Amber
Black
Cyan
Denim
Emerald 

EOD. 

Swedish latin super funk.
15 godina
sirka666 kaže...
peroko kaže...

Odvojene stvari.

MICROSOFT kodna imena za OS.

WP7 -> Photon
WP7.5 -> Mango 

WP8 -> Apollo
WP8.1 -> Blue 

NOKIA kodna imena za firmware, nevezana stvar od Microsoftovih naziva i updateova.

Amber
Black
Cyan
Denim
Emerald 

EOD. 

SVaka čast. Ti si prvi koji je predstavio solidan argument bez vrijeđanja. Priznajem.

17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

pa svi smo ti govorili da razlikuješ firmware od os-a... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
skank666 kaže...

pa svi smo ti govorili da razlikuješ firmware od os-a... {#}

Ali je on jedini kvalitetno argumentirao bez vrieđanja i nazivanja trolem. Osim toga meni i nije bio cilj prepirat se o razlici između firmarea i os-a. Nego sam htio istaknuti da mislim da Lumia 5xx i 6xx neće dobit wp 10. Živi bili pa vidjeli

16 godina

Oćemo otvorit kladionicu?

HTC 8X :)
12 godina
WindowsPhone - Općenito
Oli je to toliko bitno? Sa lumiom 625 koja trenutno ima WP 8.1: - nazvat MOGU - poslst sms MOGU - njuskat po BUG-ovom forumu MOGU i sta mi drugo triba ?
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 11:47 (nicky.sl).
Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
Sa tom filozofijom si mogao ostati i na nekom starom uredaju. Posto se nalazis na forumu pretpostavimo da si "informaticar" a biti "u toku" sa softverom\hardverom je jedna od znacajki. Svi volimo update i nove stvari,to su i proizvodjaci skuzili pa im je lakse izdati novi mob sa istim hardverom nego nadograditi stari. OT i ja vjerujem da ce svaka nokia dobit update , htc sumnjam(nadam se koristim 8s) jer bi to bio opaki facepalm da u 2014 izbace 525 630 635 neznam ni ja brojeve pa da ih ne nadograde,no ima vremena uzivajte jos ni 8.1 nije zazivio a mi vec strepimo ko kerovi nad desetkom
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice