Da li uzeti iPhone ili SE W995?

poruka: 249
|
čitano: 39.800
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Da li uzeti iPhone ili SE W995?
parizer kaže...
Psiho246 kaže...

To je to!

U tome i je stvar!

Mobitel je za preseravanje!

Samo sto ne tvrde svi tako ali ocito je!

Inace ova tema je presla nekoliko dimenzija, i bas i nema neke veze sa prvotnim pitanjem autora.

Joj pa to se zove offtopic!

Mozda je vrijeme da moderator zakljuca ovo...

Ja nisam rekao da sam ga uzeo za preseravanje. Zapravo ga nosim u koznoj futroli u jakni i ne pokazujem ga uokolo. Niti sam klinac, ni balavac, niti mi ga je tatica kupio.

Htio sam jednostavan moderan uredaj koji ima sve sto meni treba. Nista vise nista manje...Birao sam izmedu Heroa, iPhonea i Blackberrya.

Postedite me prica o jeftinijim uredajima koji mogu sve to...

Lock please

Hej parizer jel ti poznata ova izjava:"Imam ga i obozovam ga (3GS 16GBna tarifi i150)" ;)

17 godina

Poznata mi je itekako. Obozavam ga, ali ne na taj prokleti nacin kako ti mislis...

Obozavao sam i svoju staru nokiju 3310 (i dalje je se sjetim ponekad), pa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja o nacinu nista nisam rekao ali odgovori iskreno koliko objektivan moze biti covjek koji obozava komad plastike (iphone ili nokiu potpuno svejedno).

17 godina
logic kaže...

Ja o nacinu nista nisam rekao ali odgovori iskreno koliko objektivan moze biti covjek koji obozava komad plastike (iphone ili nokiu potpuno svejedno).

Sto hoces da ti odgovorim? Get a job!

16 godina
neaktivan
Mob je stigao ;) odlican je
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa vidi u kojem si threadu. Covjek je pitao koji od ova dva moba da kupi. Koliko ti mozes biti objektivan kad kazes da ga obozavas. 

I ja imamposao vec niz godina i sve svoje telefona i racunare sam sam kupio ili ih dobio od firme. A svi su redom bili top modeli i medju najskupljma koji su se mogli kupiti. Skoro ni jedan telefon ispod 300 EUR i niti jedan komp ispod 1000 EUR. TAko da spika da smo mi koji kazemo da je iphone precijenjen i da ne vrijedi tih para niti je ista posebno ljubomorni jer ga ne mozemo imati glupa i promasena. Ja ga mogu imati ali ga ne zelim jer mi ne daje protuvrijednost za pare koje trazi. Znam da je tebi to neshvatljivo da neko moze iamti iphone ali ga ne zeli  al jbg. Ima ljudi koji razmisljaju svojom glavom i koji ne razmjenjuju high scoreove na odmoru izmedju casa domacinstva i biiologije ;)

Ovo ne kazem da za tebe vrijedi konkretno ali generalno je to to.

17 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...

Prijateljski savjet; nemoj ga porediti ni sa cim da se ne razocaras ;)

Kad vidis da neko ima nokiu ili HTC ili SE smartphone zaobidji temu i pricaj o vremenu da ne dodjes u situaciju da ti neko zatazi neku pjesmu ili sliku sa iphonea a ti pocnes pricu kako hitno moras kuci ap ces poslati mailom jer te sramota da to ne mozes poslati bluetoothom ili da ne mozes sad jer ne zelis izaci iz igre a bas ti ide dobro a oni te pogledaju cudno jer nemaju pojam o cemu pricas. ONi to sve mogu ;) I jos mnogo toga o cemu iphone moze samo da sanja. Doduse ti mozes sa dva prsta zumirati a na nokii ipak moras prstom tapnuti 2 puta ;) (doduse jednim prstom) ;)

16 godina
logic kaže...
lovranac kaže...
logic kaže...

hahahaha neznam ni jednoga tko ima iphone i da se ponasa prema njemu kao djetetu, cak sam i vidio kako je frendu pao par puta i uopce ga nije briga, mob ko i svaki drugi, to si ti samo tako umislio, ako ga danas ili sutra kupim sigurno se necu ponasat kao da je ljubimac Smijeh, presmijesan si mi s tim komentarima

Prouci malo druge threadove u kojima je tema iphone pa ces citati koliko ljudi obozavaju Iphone. Kako je to telefon iz 22 Vijeka, kako ne mogu bez njega vise, kako ga nose na spavanje, kako su sve prebacili u njega i ne odvajaju se od njega i sl. Nigdje to nisam cuo da neko kaze za nokiu. To se granici sa fanatizmom.

dobro to su specijalci, ali ne svrstavaj sve u isti kos, ja sigurno nisam takav, iako ovaj novi koji kupim necu bacat ko i ovaj sad sta imam zbog tog veceg ekrana da ne rikne odmah

17 godina
neaktivan
lovranac kaže...
logic kaže...
lovranac kaže...
logic kaže...

hahahaha neznam ni jednoga tko ima iphone i da se ponasa prema njemu kao djetetu, cak sam i vidio kako je frendu pao par puta i uopce ga nije briga, mob ko i svaki drugi, to si ti samo tako umislio, ako ga danas ili sutra kupim sigurno se necu ponasat kao da je ljubimac Smijeh, presmijesan si mi s tim komentarima

Prouci malo druge threadove u kojima je tema iphone pa ces citati koliko ljudi obozavaju Iphone. Kako je to telefon iz 22 Vijeka, kako ne mogu bez njega vise, kako ga nose na spavanje, kako su sve prebacili u njega i ne odvajaju se od njega i sl. Nigdje to nisam cuo da neko kaze za nokiu. To se granici sa fanatizmom.

dobro to su specijalci, ali ne svrstavaj sve u isti kos, ja sigurno nisam takav, iako ovaj novi koji kupim necu bacat ko i ovaj sad sta imam zbog tog veceg ekrana da ne rikne odmah

Ne svrstavam naravno jer to ne bi bilo fer ali ovi sto se ovdje javljau su vecinom takvi i ja to ne mogu shvatit. Iphone ima svojih prednosti i niko nije rekao da ne valja ali toliko ga dizati u nebesa jednostavno nije normalno. Nikad nisam cuo da neko ne moze zivjeti bez nokie ili SE ili bilo kojeg drugog moba. To je smijesno i zalosno. Naravno da neces bacati ali jedan od dva argumenta je kvalitet kucista iphoena a nekvalitet nokie 5800. Kao da svi sutamo nogama telefone pa ovaj ce se raspasti a ovaj drugi nece.

16 godina
neaktivan
Aj vise nemojte nista pisati, lock temi !
Prestanite pljuvat jedni po drugima, kao gradjani svatko ima ima svoje interese,..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...
lg-viewty kaže...

Kad vidis da neko ima nokiu ili HTC ili SE smartphone zaobidji temu i pricaj o vremenu da ne dodjes u situaciju da ti neko zatazi neku pjesmu ili sliku sa iphonea a ti pocnes pricu kako hitno moras kuci ap ces poslati mailom jer te sramota da to ne mozes poslati bluetoothom ili da ne mozes sad jer ne zelis izaci iz igre a bas ti ide dobro a oni te pogledaju cudno jer nemaju pojam o cemu pricas. ONi to sve mogu ;) I jos mnogo toga o cemu iphone moze samo da sanja. Doduse ti mozes sa dva prsta zumirati a na nokii ipak moras prstom tapnuti 2 puta ;) (doduse jednim prstom) ;)

lol, 5800 je kameno doba u usporedbi sa ajfonom. Nije mi jasno da netko uopće može usporediti to dvoje, skroz drugi ball park. Igrao sam se sa 5800 nekoliko puta, možeš ti svašta sa njom, al na tako težak, zamoran i štektav način da svatko izgubi svaku volju za par minuta. Što misliš zašto je preko 80% prometa na internetu sa smartphoneova ( svih!! ) ide preko iPhonea? Ajde kad si tako pametan ... zašto ne dolazi sa nokija promet? Zato što je hebeno zamorno i sporo. I skidati aplikacije i instalirati ih, i surfati i bilo što drugo.

Ako netko ne može primiti mail sa slikom ili dokumentom na smartphone u, što će mu bluetooth uopće?

I da si ikada u životu koristio ajfon znao bi da se i na iPhoneu može dva put tapnuti prstom, a može se koristiti i pinch etc ... ... s tim da na ajfonu možeš i ubost nešto prstom na ekranu nevjerojatno precizno, dok na nokiji 5800 ta funkcija ne funkcionira zbog nepreciznog i lošeg ekrana.

O tvrdnjama da ajfon nije bio revolucionaran uređaj nemam što dodati osim da se malo informiraš i shvatiš što je sve donio, i da tek sad neki proizvođači (  skoro 3 godine nakon predstavljanja ) hvataju priključak, s tim da ga nitko zapravo još nije uhvatio.

Inače, nemam ništa protiv nokije 5800 ili bilo kojeg drugog uređaja, tebi je super, more power to you. Uspoređivati je sa ajfonom i iPhone OS om ( praktički OSX ) na ajfonu mi je smješno. Pitaš što iPhone može a 5800 ne? Pa gle, svaki tjedan imaš oko 5 000 aplikacija novih i svaka koja ne postoji na nokiji je nešto što iPhone može a 5800 ne, zar ne?

i kao što sam rekao, platio sam ajfon 400 ili 500 kn a trošim isto mjesečno kao i prije, mislim da je to bio i best buy uz sve ostalo.

i čudiš se što ljudi "uzdižu iPhone u nebesa" ili su toliko "emotivni" oko komada plastike i metala ... pa to je bar jako jednostavno, napokon su dobili više nego su očekivali, napokon je internet na mobitelu zapravo užitak koristiti, napokon za sve što im treba nađu i instaliraju i koriste aplikaciju u roku od minute - doslovno. Brijem da ljudi ne doživljavaju ( osim tebe ) 5800 tako jer jednostavno ne pruža takav osjećaj. Ajfon je jedostavno odličan uređaj i ima najbolju podršku softwareom a to je daleko najvažnija stvar. Uz to, u nekom paketu, ukoliko ionako koristiš preko 150-200  kn mjesečno, a toliko svi koriste je i najisplativiji od svih smartphonea koje sam vidio u ponudi.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 18:54 (artfull).
16 godina
neaktivan
Ako tko ima iPhone i moze mi malkoc pomoc u vezi aplikacija i ostalih sitnica nek se javi na PM !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
 Što misliš zašto je preko 80% prometa na internetu sa smartphoneova ( svih!! ) ide preko iPhonea? Ajde kad si tako pametan ... zašto ne dolazi sa nokija promet? Zato što je hebeno zamorno i sporo. I skidati aplikacije i instalirati ih, i surfati i bilo što drugo.

Ako netko ne može primiti mail sa slikom ili dokumentom na smartphone u, što će mu bluetooth uopće?

O tvrdnjama da ajfon nije bio revolucionaran uređaj nemam što dodati osim da se malo informiraš i shvatiš što je sve donio, i da tek sad neki proizvođači (  skoro 3 godine nakon predstavljanja ) hvataju priključak, s tim da ga nitko zapravo još nije uhvatio.

Inače, nemam ništa protiv nokije 5800 ili bilo kojeg drugog uređaja, tebi je super, more power to you. Uspoređivati je sa ajfonom i iPhone OS om ( praktički OSX ) na ajfonu mi je smješno. Pitaš što iPhone može a 5800 ne? Pa gle, svaki tjedan imaš oko 5 000 aplikacija novih i svaka koja ne postoji na nokiji je nešto što iPhone može a 5800 ne, zar ne?

i kao što sam rekao, platio sam ajfon 400 ili 500 kn a trošim isto mjesečno kao i prije, mislim da je to bio i best buy uz sve ostalo.

Uopće neću se upuštati u flame i trollanje kao s ovim slinjenjem po iPhoneu, ali ću reagirati na nekoliko stvari.

1.  Potkrijepi ovo o prometu u s dokazima.
  2. Također potkrijepi s istraživanjem gdje većina nokijinih usera kaže da je to razlog zašto ne koriste internet.
  3.  Zato jer ja ne namjeravam paliti e-mail, prebacivati atachmente, slati čovjeku i gledati kada će on primiti emalil a on  je pola metra od mene.
  4. Revolucionaran - je, ali ne po svemu.
  5. Debelo su ga uhvatili i prešišali ili je on njih još uvijek bolji - opet ovisi o čemu pričamo.
  6. Si siguran? Isprobao si sve aplikacije za iPhone i Nokiu pa to znaš? Ne baljezgaj

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 18:54 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...
 Što misliš zašto je preko 80% prometa na internetu sa smartphoneova ( svih!! ) ide preko iPhonea? Ajde kad si tako pametan ... zašto ne dolazi sa nokija promet? Zato što je hebeno zamorno i sporo. I skidati aplikacije i instalirati ih, i surfati i bilo što drugo.

Uopće neću se upuštati u flame i trollanje kao s ovim slinjenjem po iPhoneu, ali ću reagirati na nekoliko stvari.

2. Također potkrijepi s istraživanjem gdje većina nokijinih usera kaže da je to razlog zašto ne koriste internet.
  3.  Zato jer ja ne namjeravam paliti e-mail, prebacivati atachmente, slati čovjeku i gledati kada će on primiti emalil a on  je pola metra od mene.
  5. Debelo su ga uhvatili i prešišali ili je on njih još uvijek bolji - opet ovisi o čemu pričamo.
  6. Si siguran? Isprobao si sve aplikacije za iPhone i Nokiu pa to znaš? Ne baljezgaj

http://metrics.admob.com/wp-content/uploads/2009/11/AdMob-Mobile-Metrics-Oct-09.pdf - cca 50% worldwide, u usa nešto više i indiji nešto manje ...

neka druga istraživanja pokazuju i do 80% bandwitha, što je obzirom na broj uređaja nevjerojatno ali obzirom na daljni trend rasta pitam se ...

http://www.intomobile.com/2009/06/16/survey-mobile-internet-trumps-desktop-surfing-for-iphone-users.html - ovdje imaš da gotovo pola vlasnika iPhonea jednako surfaju sa iPhonea kao i sa kućnog kompa što bi značilo da je podjednako ugodno u nekim slučajevima ili korisno, mislim da bi za nokije ovo bilo poražavajuće istraživanje ...

Ostalo mi se neda ti objašnjavat ako ne kužiš u čemu je point ... nadam se da droid i ostali misle uhvatiti priključak.

A.
15 godina
neaktivan
logic kaže...
Dom031 kaže...
Ja stvarno neznam zašto se onda, kada su u pitanju mobiteli, toliko priča o iPhoneu. Pa svagdje se mora spomeniti, pa vi koji ga nemate i šprdate ga znate više od nekih koji ga imaju. Kad je takvo sranje što uopće toliko pričate o njemu, sve više mislim da ste upravo vi jedni od onih koji seru po njemu jer ga nemogu kupiti jer toliko govorite o njegovoj cijeni. Pa daj malo pogledajte i druge telefone i njihove cijene koje nisu daleko od iPhonea.

Serete o iPhoneu a da nije njega nebi bilo 5800, pa čak nebi bil u planu. Koliko je touchscreen mobitela bilo kod nas dok se nike pojavio iPhone, malo usporedite situaciju prije iPhonea i sada. Za sve vam je to on zaslužen, o njemu se govori kao ni o jednom drugom mobitelu. iPhone nije najbolji mobitel na svijetu i takvog nema jer svi mi imamo drugačije kriterije ali da tako serete po nečemu što je toliko toga postiglo to je nevjerojatno. Vi nama govorite da smo kupili igračku a šta bi ja mogao reči za vaš mob. Taman kad se situacija smiri dođete vi i opet sve započnete. Ako dosada nitko nije shvatio da npr. ti logic mrzis iPhone pa onda stvarno...

Ne pricamo mi vec vi koji ga dizete u nebesa i pravite kult oko njega. Gdje si prociao da neko dize 5800 ili bilo koju drugu nokiju ili HTC ili bilo koji drugi mob u nebesa?

Ne tvrdimo da je najbolji, jedini revolucionaran itd. Sto se tice cijene nije u njoj problem vec je problem u tome sto nudi za tu cijenu. Da kosta kao 5800 ja bi vjerovatno priznao da je bolji mob i zazmirio na ocigledne mane je mu je plus lakoca koristenja i dizajn ali po ovoj cijeni to je samo precijenjen komad plastike i metala. Da ti pojasnim ja tvrdim da je dachia bolji auto od golfa jer nudi malo manje za puno manje para.

Da je iphone stvarno revolucionaran i najbolji niko ne bi ni spominjao cijenu. A kao sto kolega rece i jedno i drugo su drek samo sto je nokia 5800 drek po cijeni dreka. Ovo drek nemojte shvatiti bukvalno. Ja ne mrzim nikoga ni ista jer nisam tako vaspitan. Ne volim jednostrana misljenja i prodavanje misljenja pod cinjenice. Citaj moje postove i vidjeces da svagdje pricam cinjenicama a ne licnim misljenjem. Ja dajem linkove na stranice sa podacima a vlasnici iphone samo pricaju i nigdje niti jedne cinjenice osim rezultata prodaje koji su rezultat marketinga i to na americkom trzistu.  Cinjenie su neumoljive a i ti propusti priliku da mi zacepis usta cinjenicama. Zasto bih mrzi iphone. Da nesto mrzis moras razmislajti o tome a iphone mi je zadnji an pameti. Ja izvadim 5800 odradim sta mi treba i vratim ga u dzep a ljubitelji iphone ga valjda pomaze i poljube prije nego ga vrate u dzep. Tako barem zvuce.

Da te nije briga nebi na svakoj stranici svaki drugi post bio tvoj xD. Ti i psiho se tu najviše brinete oko iPhonea. Da vam ga netko kupi za Božić već sutradan biste bacili Nokiju ili ju ipak ostavili za bluetooth i slikanje po mraku. Zašto toliko pažnje posvećujete iPhoneu ako vam je zadnje na pameti i zašto vam toliko smeta.. smiješno je ovo već.

@lg - uživaj u telefonu, poslao sam ti PM za tvoj problem Namigiva

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
logic kaže...
lg-viewty kaže...

lol, 5800 je kameno doba u usporedbi sa ajfonom. Nije mi jasno da netko uopće može usporediti to dvoje, skroz drugi ball park. Igrao sam se sa 5800 nekoliko puta, možeš ti svašta sa njom, al na tako težak, zamoran i štektav način da svatko izgubi svaku volju za par minuta. Što misliš zašto je preko 80% prometa na internetu sa smartphoneova ( svih!! ) ide preko iPhonea? Ajde kad si tako pametan ... zašto ne dolazi sa nokija promet? Zato što je hebeno zamorno i sporo. I skidati aplikacije i instalirati ih, i surfati i bilo što drugo.

I da si ikada u životu koristio ajfon znao bi da se i na iPhoneu može dva put tapnuti prstom, a može se koristiti i pinch etc ... ... s tim da na ajfonu možeš i ubost nešto prstom na ekranu nevjerojatno precizno, dok na nokiji 5800 ta funkcija ne funkcionira zbog nepreciznog i lošeg ekrana.

i čudiš se što ljudi "uzdižu iPhone u nebesa" ili su toliko "emotivni" oko komada plastike i metala ... pa to je bar jako jednostavno, napokon su dobili više nego su očekivali, napokon je internet na mobitelu zapravo užitak koristiti, napokon za sve što im treba nađu i instaliraju i koriste aplikaciju u roku od minute - doslovno. Brijem da ljudi ne doživljavaju ( osim tebe ) 5800 tako jer jednostavno ne pruža takav osjećaj. Ajfon je jedostavno odličan uređaj i ima najbolju podršku softwareom a to je daleko najvažnija stvar. Uz to, u nekom paketu, ukoliko ionako koristiš preko 150-200  kn mjesečno, a toliko svi koriste je i najisplativiji od svih smartphonea koje sam vidio u ponudi.

Pa reci druze jednu stvar konacno. Sta j ekonkretno to iphone donio. Jednu jedinu stvar. Daj jednu stvar koju ti mozes a mi ne mozemo a mi smo ti nabrojali nekoliko koju mi mozemo a ti ne mozes. Stvarno revolucionarno. Evo 4. pitam da mi neko kaze jednu revolucionarnu stvar koju je iphone donio na trziste a da nije postojala. Jednu jedinu. Sto se tice bluetootha zasto je on onda uopste izmisljen jer mail postoji vec 20 godina. Joj druze ala ti trolas bez ikakvih cinjenica jer ih uporno izbjegavas iznijeti. Ni u ovom postu nista konkretno nisi rekao osim da je apple i ti pametan a svi ostali glupi. Svi se trude stici iphone? Sve sto iphone ima postoji vec godinama kod drugih telefona. PA ko ona koga sustize?

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...
  1. Si siguran? Isprobao si sve aplikacije za iPhone i Nokiu pa to znaš? Ne baljezgaj

Pa covjek isproba 5000 aplikacija sedmicno jer se to ipak instalira doslovce u minuti a to je 5000 minuta a to je 83 sata a to je 4,63 dana ako racunamo da spava 6 sati a ostalo trosi da isproba aplikacije. I to ne racunajuci koliko vremena provede isprobavajuci aplikacije na nokii da bi mogao relevantno reci da su na iphoneu bolje i da ima neka koja ne postoji za symbian. Sta reci nego svaka cast ;)

To je entuzijazam ;)

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

http://metrics.admob.com/wp-content/uploads/2009/11/AdMob-Mobile-Metrics-Oct-09.pdf - cca 50% worldwide, u usa nešto više i indiji nešto manje ...

neka druga istraživanja pokazuju i do 80% bandwitha, što je obzirom na broj uređaja nevjerojatno ali obzirom na daljni trend rasta pitam se ...

http://www.intomobile.com/2009/06/16/survey-mobile-internet-trumps-desktop-surfing-for-iphone-users.html - ovdje imaš da gotovo pola vlasnika iPhonea jednako surfaju sa iPhonea kao i sa kućnog kompa što bi značilo da je podjednako ugodno u nekim slučajevima ili korisno, mislim da bi za nokije ovo bilo poražavajuće istraživanje ...

Ostalo mi se neda ti objašnjavat ako ne kužiš u čemu je point ... nadam se da droid i ostali misle uhvatiti priključak.

1. Malo matematike 50% ≠ 80%

Hoće - pitanje je samo dana. Opet neće biti toliko jaki kao iPhone po broju aplikacija, ali će biti dovoljno za većinu. Ionako sve te aplikacije na AppStore nisu korisne, nego ih pola ima jednaku svrhu, a neke su jednostavno smeće - glavno je da ostali proizvođaći "prebace" ono što valja. Mene osobno ne privlači brojka 1000000 ako znam da imam sve što želim nađem i u duplo manjem broju aplikacija drugog proizvođača/platforme.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Da citas sta pisem ne bi to rekoa. Ja ne mrzim nikoga nit ista jer nisam tako ucen. Ucen sam da razmisljam glavom i da kupujem ono sto mi najvise pruza i da gledam svojim ocima a ne da gledam red carpet pa kupim mobilni koji se pojavljuje u njihovim prilozima. Telefon koji nosi marko grubnic i paris hilton ja ne bi kupio ni u ludlu i bilo bi e sramota igdje ga pokazati. I za razliku od tebe ja se ne ljutim kad neko kaze da nokia ne valja zato i zato jer i ja kazem da iphone ne valja iz tog i tog razloga. Ti svoj telefon obozavas a ja ga koristim i ponasam se prema njemu kao alatu a ne kucnom ljubimcu ili djetetu.

ma ja eto sada ispade da svi koji imaju iphone cuvaju ga u plasticnom zvonu,a nokije niko ne cuva,one dodju gratis ;)

JA NEMAM IPHONE!!!

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Hoće - pitanje je samo dana. Opet neće biti toliko jaki kao iPhone po broju aplikacija, ali će biti dovoljno za većinu. Ionako sve te aplikacije na AppStore nisu korisne, nego ih pola ima jednaku svrhu, a neke su jednostavno smeće - glavno je da ostali proizvođaći "prebace" ono što valja. Mene osobno ne privlači brojka 1000000 ako znam da imam sve što želim nađem i u duplo manjem broju aplikacija drugog proizvođača/platforme.

Gle. ako tebi i ostalima ove brojke ( i ostale ) nešto konkretno ne govore onda ja neznam što da ti kažem ... stvarno ... ako je u devetom misecu od ukupnog bandvitha sa mobilnih uređaja 43% pripadalo ajfonu, u desetom misecu čak 50% ( worldwide - primjeti trend ) a ajfon drži par posto ili oko 18% ako pričamo o smartphoneovima to znači da ljudi trostruko više pristupaju netu sa ajfona. Razlog? Zašto? Meni se nameće sam po sebi, zato jer mogu i jer je jednostavno. Sigurno ima i drugih faktora u jednadžbi al ovo je čista logika. Zato sam to i potkrijepio ovim drugim istraživanjem o tome da pola vlasnika ajfona jednako surfa često sa ajfona kao i sa kućnog kompa što nije slučaj sa nokijama etc. Meni ( i oglašivačima ) je to savršeno jasno.

logicu i psihu nemam volje više odgovarati na provokacije jer su otišli predaleko u svojoj iracionalnoj mržnji prema svemu iz cupertina. Mislim da je to već slučaj za ozbiljno razmatranje.

Neznam također koliko si ti osobno aplikacija instalirao i probao sa ajfona a koliko sa nokije, al ja sam instalirao i probao , neznam, 500 do tisuću a imam ih cca 150 najmanje uvijek instaliranih. Od tih 500 do tisuću više od pola je bilo zabavno ili korisno, ostatak je bio samo zabavan, a možda 5 do 10 % je bilo po mom subjektivnom mišljenju samo glupo. App store je izuzetno jednostavan i brz za korištenje i užitak.

A.
16 godina
odjavljen

Da li ti je možda palo na pamet ovo:

iPhone bez podatkovne tarife baš i nije neka opcija. Uzmeš iPhone, ako više pričaš, uzeti ćeš ga u nekoj višoj tarifi i dobiti puno prometa. Samim time što imaš toliko prometa, ono što bi napravio na PC-u ili preko WiFi-a napraviti ćeš preko GPRS-a ili ćeš kad čuješ za neku aplikaciju otići na net i skiniti je preko GPRS-a, umjesto da pričekaš i skineš preko WiFi-a kad stigneš kući. Ja preko GPRS-a gledam mail i eventualno još neke servisne informacije. U stanu imam net (WiFi), na poslu imam net, a ako nisam na poslu ni u stanu, onda sam s prijateljima, pa mi net ne treba. Kad šaljem prijatelju sliku, pošaljem mu je BT-om, ne treba mi mail. Zbog toga mi nema smisla uzimati podatkovni paket i samim time se smanjuje količina prenesenih podataka s moje Nokie. U ovomu leži odgovor i na ono tvoje pitanje: "Ako netko ne može primiti mail sa slikom ili dokumentom na smartphone u, što će mu bluetooth uopće?" - može primiti, ali ako ima alternativu, čemu trošiti internet promet.

Nitko nije rekao da je Nokia 5800 bolja od iPhone-a (iako je meni bolje legla, iPhone sam mogao dobiti jeftinije od Nokie, i to bez ugovora, ali sam se ipak odlučio za Nokiu). Govori se o tome kako je iPhone dobar uređaj koji je preskup, a uz to je iracionalno zakinut za neke stvari za koje takav uređaj ne bi trebao biti zakinut.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bic, mislim da tesko da slanje slicica i sala bluetoothom mozemo okriviti za takvu razliku. Na ajfonu se svi isto tako kače na wifi, znam ih dosta koji samo wifi i koriste. Neki koriste i bt. Jednostavno ljudi vise surfaju i koriste net sa ajfona nego sa drugih mobilnih uređaja jer je lako i gust. Evo upravo ti odgovaram sa ajfona iz kupatila, :) nakon posla kad pristupam netu uglavnom mu pristupam sa ajfona.
A.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...

Gle. ako tebi i ostalima ove brojke ( i ostale ) nešto konkretno ne govore onda ja neznam što da ti kažem ... stvarno ... ako je u devetom misecu od ukupnog bandvitha sa mobilnih uređaja 43% pripadalo ajfonu, u desetom misecu čak 50% ( worldwide - primjeti trend ) a ajfon drži par posto ili oko 18% ako pričamo o smartphoneovima to znači da ljudi trostruko više pristupaju netu sa ajfona. Razlog? Zašto? Meni se nameće sam po sebi, zato jer mogu i jer je jednostavno. Sigurno ima i drugih faktora u jednadžbi al ovo je čista logika. Zato sam to i potkrijepio ovim drugim istraživanjem o tome da pola vlasnika ajfona jednako surfa često sa ajfona kao i sa kućnog kompa što nije slučaj sa nokijama etc. Meni ( i oglašivačima ) je to savršeno jasno.

One ništa ne konkretno ne govore kao ni ti. Ja sam pitao gdje je tih 80%, a ti mi daješ 50% i predviđanja. Ne smatraj me budalom i ne pokušavaj mi prodati muda pod bubrege. Želio sam konkretan dokaz za 80%, a ti mi ga nisi dao.

Ovo drugo za programe neću komentirati - to je tvoj subjektivan dojam i mišljenje koje poštujem.

17 godina
neaktivan
@paolo - ne smatram te glupim, samo sitničavim. :) imao sam negdje drugo neko istrazivanje vezano za usa, ako iskopam postam. Svejedno, cak i da je od ad moba preciznije, ili da je bila drugacija analitika,50% je malo? tebi to nista ne govori konkretno? to mi je vec čudno ;)
A.

0 0 hvala 0
17 godina

Artfull, imas pravo.

5800 i ajfon uopce nisu u istoj lizi. 

Ajfon je debelo ispod.

Gledaj, mi smo svoje cinjenice predstavili puno puta.

Reci ti meni jednu stvar koju Iphone moze a 5800 nemoze.

Reci mi po cemu je to bolji, ali podkrijepi cinjenicama a ne subjektivnim misljenjem.

Jos samo hocu dodati:

iPhone koristi Marko Grubnic.

5800 koristi Batman u Dark Knightu.

Sta ste vi ljudi? Grubnic ili Batman? Namigiva

- Psiho246
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
artfull kaže...
bic, mislim da tesko da slanje slicica i sala bluetoothom mozemo okriviti za takvu razliku. Na ajfonu se svi isto tako kače na wifi, znam ih dosta koji samo wifi i koriste. Neki koriste i bt. Jednostavno ljudi vise surfaju i koriste net sa ajfona nego sa drugih mobilnih uređaja jer je lako i gust. Evo upravo ti odgovaram sa ajfona iz kupatila, :) nakon posla kad pristupam netu uglavnom mu pristupam sa ajfona.

Ne radi slanje sličica već navika i ponuda tarifa. Druga stvar koja igra ulogu je to što je iPhone puno zastupljeniji na Američkom tržištu, a oni su više orijentirani prema netu na mobitelu nego na Europskom tržištu.

P.S. I ja ponekad surfam u kupatilu, ali mi se nekako ne čini pristojno pisati po forumu dok se*em.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Jos samo hocu dodati:

iPhone koristi Marko Grubnic.

5800 koristi Batman u Dark Knightu.

Sta ste vi ljudi? Grubnic ili Batman? Namigiva

Ja koristim Sony Ericsson Titanium Silver C902 i ja sam Bond, James Bond

17 godina
neaktivan

haha, bolje to nego s*ati po forumu iz radne sobe ;)

50% worldwide je ogromna brojka, u usa je nesto preko toga čak. Svejedno koji sve razlozi to pokazuje, između ostalog da kupci ajfona surfaju, skidaju aplikacije, muziku, chataju, mejlaju, vise po fejsu etc dakle koriste mogućnosti smartphonea daleko više od korisnika, recimo nokije tj symbiana. E sad tko su pozeri, a tko su useri. Po ovome ja bih rekao da se sa nokija uglavno
razgovara, sms a i ku*chi... to je bila poanta, iako se neki bezuspjesno i bez argumenata trude dokazati suprotno.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 21:59 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina

Haha, nebi ja surfanje i iPhone stavljao u isti kos da sam na tvome mjestu Artfull.

Mislim mobitel ne podrzava Javu.

LOL!

Stvarno revolucionarno od iPhone-a!

- Psiho246
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Haha, nebi ja surfanje i iPhone stavljao u isti kos da sam na tvome mjestu Artfull.

Mislim mobitel ne podrzava Javu.

LOL!

Stvarno revolucionarno od iPhone-a!

e i?

A.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice