ukraden mi je mobitel motorola defy+ pa ako ima ko kakav savjet
neznam dali ima smisla prijavljivati policiji i dali oni ikada uopce uspiju naci mobitel preko njegovog serijskog broj.
ili da se jednostavno pozdravim s mobitelom ://
ukraden mi je mobitel motorola defy+ pa ako ima ko kakav savjet
neznam dali ima smisla prijavljivati policiji i dali oni ikada uopce uspiju naci mobitel preko njegovog serijskog broj.
ili da se jednostavno pozdravim s mobitelom ://
Pošto je vrijednost preko 1000 kuna, slobodno prijavi.
Nađu dosta toga.
Nikakve, odnosno vrlo male sanse da ces do njega.
Uostalom sve da se nekako i docepa policija tog mobitela treba ti okaz da je tvoj.
Moja preporuka ti je zaboravi na njega, zali za izgubljenim brojevima ako ih nemas sacuvane.
imam racun i serijski broj (imei) lako se dokaze da je mobitel moj
samo dali je ko cuo da su nekad nasli tako mobitel ?
Odmah u policiju i prijavi, u mom gradu je uspjesno pronadjeno par mobitela jer policija sad ima nekakvu spravicu pomocu koje prati mobitel a dovoljno je da je mobitel samo upaljen i da koristi gsm mrezu.
nasli su, ako je cijena preko 1000 kn onda ce ti ic trazit, ispod toga im se ne isplati..ponesi racun i IMEI broj sa sobom pa podji prijaviti policiji..
Moja preporuka ti je zaboravi na njega, zali za izgubljenim brojevima ako ih nemas sacuvane.
TO ti je preporuka?
Misliš da bez tvoje preporuke onda nebi žalio a mobitelom i izgubljenim podacima?
Neznam čemu se uopće trudiš tipkati, kad imaš takve "preporuke".
..
Mobitel prijavi svakako, teoretski policija ima načina triangulirati mobitel
ako bud ekoristio tvoj broj, ali na žalost sumnjam da će to učiniti, no nikad se nezna.
Ako ti ga je drpio netko poznat policiji, moguće je da ga nađu.
Ma samo na policiju, meni je prijateljici ukralo C905 i našlo ga u roku 3 dana.
Ubuduće Lookout, pa ga i sam možeš nać.
trebam li obavjestavati operatera ili policija to sve radi ?
Ovako stvari stoje. Kolko god neki tu mislili da policija trazi mobitele, razocaranje - ne trazi. Postoji samo jedna metoda pronalaska mobitela ali u slucaju koristenja neregistrirane kartice sizifov posao. Odes na policiju, uredno sa svim papirima prijavis nestanak (jer tanka je granica izmedju kradje i gubitka, kolko se samo ljudi napilo i izgubilo mobitel pa poslije plakali na policiji da je "ukraden", a vjeruj mi, neda im se zajebavati s mobitelima neodgovornih vlasnika) mobitela i cekas u nadi da ce te nazvati. E sada, postoji par faktora srece za pronalazak - sposobni policajci, lopov ili kolateralna zrtva koja ce stavit svoju registriranu karticu, da se mobitel koristi na veliko. Uglavnom, puno srece.
EDIT: Nisam ti spomenul da na skupljim mobitelima jos mjenjaju IMEI (ultra ilegalno), maske, preljepljivaju serijske brojeve itd.
evo ja sam primjer koji je izgubio za Novu godinu mobitel Samsung Galaxy S, prijavio sam "kradju" i policija ga je pronasla prije tjedan dana.
primila me ljubezna sluzbenica odjela krim policije, popisala podatke, dao sam joj racun i IMEI broj.
nisam imao nikakve nade jer nisam vjerovao da je uopce moguce pronaci na taj nacin telefon a eto ispalo je da je moguce, na moje zadovoljstvo.
pitao sam na kraju, kad su mi javili telefonom da dodjem u pol. stanicu; "tko je pocinitelj" ?, i rekli su mi da mi to ne smiju reci i da se covjek pravda da je telefon pronasao, a ne ukrao.
e sad, ne znam ni ja jesam li ga u nekom kaficu ostavio ili mi ga je netko popalio jer sam za docek obisao 4-5 lokala.
no, obavezno prijavite kradju jer ako kazete da ste ga "izgubili" briga njih (mislit ce da ste bili pijani pa ga negdje ostavili) 
na Tomato bonu sam imao 170 kn, odmah prvo jutro poslije nove Godine prijavio sam Tomatu kradju, blokirali su broj, i prije desetak dana poslali bon-karticu s istim brojem i sa svim novcima umanjenim za 30 kn koliko Tomato naplati izradu nove kartice s istim brojem.
Velika hvala Hrvatskoj Policiji 
kod mene drukčija situacija... ukraden samsung galaxy tab, prijavljeno sve uredno,do sada ništa ( od ljeta )... kaže mi policajac da se može promjenit imei i gotova stvar.
kod mene drukčija situacija... ukraden samsung galaxy tab, prijavljeno sve uredno,do sada ništa ( od ljeta )... kaže mi policajac da se može promjenit imei i gotova stvar.
iskreno mi je zao sto ti nisu pronasli tvoj uredjaj jer znam kako sam se ja osjecao 
vjerojatno je mog lapio nekakav pijanac koji ni ne zna sto se sve moze sa smartphone mobom.
da ga je ukrao ili pronasao netko sa tema o mobitelima
mogao bi se i ja pozdraviti s mobitelom, imao sam samo puno srece.
zaboravio sam dodati da mi je telefon predan bez kartice i "bez baterije" !?
mozda je lik mislio da ga nece naci ako izvadi bateriju. ;)
Vi stvarno mislite da ce policija trositi svoje resurse radi nekih 100 €?
Uostalom, kako oni znaju da ti nisi izgubio svoj mobitel? Nego eto samo si prijavio da ti ga netko ukrao nebi li ga oni potrazili.
btw, koliko ja znam ono traganje pomocu mreze se koristi samo u slucajevima kad se trazi nestala osoba ili kriminalac ili nesto tako, a ne da se nekome trazi mobitel, koliko mobitela se ukrade ili izgubi, sta mislis koliki izdaci bi bili da se svaki mobitel trazi?
To ide linijom, ako uhvate nekoga tko preprodaje mobitele ili nekog krimica koji ima vise mobitela, onda se provjeravaju s/n da nije slucajno medu ukradenima.
Mozete se vi neslagati koliko hocete, ali nitko nece VAS mobitel traziti, da ce kad vi kazete da je ukraden skociti i trcati i traziti di se taj isti mob koristi pa ganjati lika koji ga je mozda nasao.
Nego opet ti kazem zaboravi mobitel, ako ga nades dobro ga nasao.
Znam kako je, jer sam i ja izgubio mob. Pomiri se s tim da ga nema, meni osobno je bilo zao samo brojeva kojih vise nema.
AMD u <3 Intel u C===3
Mobiteli se pronalaze i kad je promijenjena sim kartica. Poznanik mi je nasao mobitel (SGS2)i bio toliko posten da je odmah bacio sim koji je bio unutra i stavio svoj. Za desetak dana mu je dosla policija i imao je gadnih problema dokazati da ga je nasao jer je vlasnik prijavio kradju. Sreca njegova da nije bio sam kad ga je nasao pa smo svjedocili za njega. Takodjer treba biti sretan sto smo svjedocili jer smo mu rekli da pokusa pronaci vlasnika a on nam je lagao da je sim bio od neke strane mreze.
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Mojoj frendici su locirali GT540, nista te ne kosta probati. Cujem da u zadnje vrijeme dosta mobova lociraju.
Treba ti racun i IMEI broj.
Vi stvarno mislite da ce policija trositi svoje resurse radi nekih 100 €?
Uostalom, kako oni znaju da ti nisi izgubio svoj mobitel? Nego eto samo si prijavio da ti ga netko ukrao nebi li ga oni potrazili.
ja sam ozbiljan covjek, nisam propalitet i predao sam racun na kojem je mob kostao 3200kn.
to nije 750 kn.
Hrvatska Policija trazi mobitel i pronadje ga ako moze i u to sam se osobno uvjerio.
e sad, da li traze bas svaki mobitel koji se prijavi kao kradja, ne znam, no znam da se treba prijaviti da je mobitel otudjen, a ne izgubljen (takve sam upute dobio od prijatelja polismena).
sjećam se da je tu neki lik napisao da je dao za rabljeni iphone4 2 soma kuna, i da mu je murija nakon pol godine pokucala na vrata.. i morao ga je vratit. bio ukraden naravno
svakako pokušaj