Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.209
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Javljao mi se samo na mobilnoj mreži.

Nije samo  Chrome i YT, nego baš sve Google aplikacije. Ni Google Now ne radi.

Sada je na WiFi i sve radi..

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
neaktivan

Novi update ide :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako nemaš 4G kod operatera, isključi forsiranje LTE (neka bude WCDMA preferirano). Meni je to znalo stvarati probleme.

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bubimir13 kaže...

Novi update ide :D

Kako do novog update-a?

12 godina
neaktivan

Kao i uvijek dvije su opcije, čekaš ili flashtool. Ja sam skužio da SG verzija dobije uvijek među prvima, i vidi vraga, već 3. update zaredom SG dobija među prvima za Z5 Compact. Tako da ako si nestrpljiv nađeš verziju koja ti odgovara, npr. neka generička USA ili europska, nije ni bitno previše, može i Baltik i Ruska, i flash. Poželjno je clean instal napravit al ja ne radim, osim ako moram popravljat poslije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skini XperiFirm i provjeri za svoj customization jel došao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

meni se preko sat vremena skida update preko Xperia Companiona, iz nekih razloga, ne znam što, još gore što ovaj XPeria Companion nema ispod progress bara dok skida da vidiš koliko zapravo skida i kojom brzinom

evo sad završilo, i trenutno se instalira, posto imam OCD da mi je sve lijepo, čisto, ide repair nakon ovoga.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
14 godina

usudio bih se reći da mi je baterija bolja na zadnjem apdejtu, kao na lollipopu je sad

0 0 hvala 0
15 godina
Indestructible kaže...

usudio bih se reći da mi je baterija bolja na zadnjem apdejtu, kao na lollipopu je sad

Kako da dođem do update-a na tcomu sam..

12 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

Oprezan sam po pitanju Stamine, ali za sad mislim da t odobro izgleda, naravno treba proći vremena nešto da sve to sjedne. Al i dalje nisu maknuli one plave mrlje u mraku FAIL

15 godina
neaktivan

Jos nista za CE1. Kak im tak dugo treba :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bubimir13 kaže...
Indestructible kaže...

Oprezan sam po pitanju Stamine, ali za sad mislim da t odobro izgleda, naravno treba proći vremena nešto da sve to sjedne. Al i dalje nisu maknuli one plave mrlje u mraku FAIL

nisam nista dirao, staminu nisam ni koristio na lollipop

a kao sto rekoh, ja sam odustao od slikanja nocu

ja sam definitivno odustao od nade da će sony popraviti kameru, prošlo je 3-4 apdejta, i sony nije ništa uradio po pitanju kamere.

juče sam slikao sa uključenom hdr opcijom, i mislim da mi nakon ovog zadnjeg updatea, treba neznatno duze da uslika i procesira sliku, bar je to neki moj dojam

10 godina
neaktivan
Definitivno kamera po noći je lošaasaaa
16 godina
neaktivan

Kamera je i po danu, nažalost, katastrofa (ako se koristi 23MP umjesto 8MP to djelomično spašava situaciju). To ne kažem radi bashanja, mob mi je drag i zadržat ću ga, al S5 je imao miljama bolju kameru. Posebno se primijeti na Auto modu i što se tiče HDR-a, moraš ga posebno uključit čime si ograničavaš neke druge postavke (što na S5 nije slučaj) i čak ni tada ne obavlja posao kako spada, najčešće samo malo potamni nebo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja imam drukčije iskustvo... Po danu miljama bolja, oštrija i realnija od S5 al po noći sramotno plava no i dalje oštrija jer S5 pumpa ISO. S5 je u rangu Z3 negdje po mojem iskustvu, a Z5 ipak side-2-side ima bolju dnevnu od Z3. Samo te plave mrlje više, popizdit ću, sad je i video počelo uništavat po mraku, sve plavo bude... 

14 godina

jednostavno prestanete koristiti kameru kao ja i rahat ste, jedino kad vas muka natjera da nešto uslikate i snimite onda palite kameru

meni je kamera jako bitan faktor, ne znam da li se isplati upgrade, ali razmatram i P9 ako budem uskoro uzimao novi mob.

Sony je pokazao dosad da ne zeli nista raditi u vezi kamere, a i ako sta urade, to će sve biti neprimjetna poboljsanja.

Šteta majke mi ovako dobrot telefona, sve mu je na mjestu, pogotovo sad ovaj zadnji update, dizajn, display, ali kamera u*ra motiku

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 22:42 (Indestructible).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

jednostavno prestanete koristiti kameru kao ja i rahat ste, jedino kad vas muka natjera da nešto uslikate i snimite onda palite kameru

meni je kamera jako bitan faktor, ne znam da li se isplati upgrade, ali razmatram i P9 ako budem uskoro uzimao novi mob.

Sony je pokazao dosad da ne zeli nista raditi u vezi kamere, a i ako sta urade, to će sve biti neprimjetna poboljsanja.

Šteta majke mi ovako dobrot telefona, sve mu je na mjestu, pogotovo sad ovaj zadnji update, dizajn, display, ali kamera u*ra motiku

Kad spominješ P9 i Huawei. Sječam se Z3 - nabrijavanje na kameru pa na kraju k... od kamere., i ja ispadnem posran jel sam preporučio Z3 baš zbog kamere. Vračen nakon 4 dana i uzet P7. U ono vrijeme P7 je imao miljama bolju kameru...pogotovo prednju.

Mislim da s P9 ne možeš pogriješit. Znaju napravit dobar software za kameru.

Nadam se da će Sony s Z6 ispravit sve pogreške oko softwera kamere...jer ako je HTC mogao s M10., pa valjda može i Sony.

14 godina

sony je izabio novu verziju Xperia Home lanunchera, koji je doduse beta

In this new version, 10.0.A.0.53, of Xperia Home you will find the following
- Landscape mode for all Xperia devices.
- Location based recomended applications.
- Performance improvements
- Improved UI scaling on some devices.
- Bug fixes and tweaks

http://www.apkmirror.com/apk/sony-mobile-communications/xperia-home/xperia-home-10-0-a-0-53-release/xperia-home-10-0-0-53-android-apk-download/#whatsnew

ono što sam uočio još jeste kad idete u postavke lauchera sada je transparentno, dakle nije više bijela pozadina

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Eee jebiga sad ispade S5 napredniji od Z5, garant je i display daleko bolji, fuuuuuj koliko se do neba dize taj samsung...
16 godina
Gledao baš usporedbu slika P7 i Z3 te su slike razlika u nijansama, ali usporediti tj zamjeniti z3 za duplo lošiji p7 je smiješno.
Inače p9 sam gledao recenzije i sviđa mi se, samo oko baterije se još dvoume a ni podrška im kod nas nije jača strana.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dečki kaj se ložite, lik je nebitan... Kao ispao posran... Treba malo i znat koristit nešto a ne samo ''šrot'' ''krš'' ''nevalja''. Al to je on, popljuvan na svim temama na kojima pusti glas jerbo ne može kontat da ekipu boli ona stvar za butthurt die hard samsung fanove kao on...

Kaj se tiče kamere, primječujem malo oštrije slike po dnevnom svjetlu, nešto manje plavog po rubovima ali i dalje se vidi i smeta. Moguće je dobit brutalnu sliju, čak i dovoljno oštru bez prvanja sa ISO-om, ali u 6/10 puta je da će neki od kuteva bit posrani sa tim plavim. No, našao sam i kratki fix, naime skonto sam da rijetko kad slikam išta plavo po noći, pa kad mi bude po rubu zakenjano, odem u Album, otvorim u sonyjevom editoru, tamo odem na onu kao varijablu tj. krivulju, odaberem plavo i povučem nadesno i dobijem savršenu sliku 

I drago mi je vidjet da se trude oko tog lounchera, ima perspektive. I stamina mi solidno radi, zadovoljan sam, dura mi mob cijeli radni dan ma šta god radio na njemu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Auu bubimir13 , što drvljem i kamenjem po meni ako sam iznio svoj stav koji se kosi s tvojim? Nemoj da se sam ložiš kako upućuješ kolege...

Sudjelujem u temi onog mobitela koji posjedujem, nema tu fanbojizma. Tipa nemam problema s plavim mrljama, iznosim ono na što naiđem, uspoređujem specke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nije se komentar odnosio na tebe, nego na dotičnu osobu koja ima ''profesionalne'' fotografe u familiji pa ih koristi kao argument kontra kamere na valjda svim mobitelima izuzev Samsunga i iPhonea. Da ne imenujem. 

I sasvim je prirodno da nam se mišljenja kose, to je forum, al kad netko opali 2-3 slike u T-Comu na mobu koji stoji na stalku i zaključi da slike ne valjaju, e onda imamo problem pogotovo mi koji na dnevnoj bazi koristimo te ''loše'' uređaje...

Crazy slobodno ispljuj jer ti si tu aktivan, pomažeš i savjetima na Z5 temi jer nas je malo koji imamo uređaj a suočavamo se sa nekim poteškocama.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ova tema je i za z5premium ili? Dosta brzo mi se prazni baterija za razliku od z3 kojeg sam prije koristio. I da,kad ce root vise na lb?!?

0 0 hvala 0
14 godina

ovo je tema za sve Z5 serije, sve je to Z5

i ja čekam root za locked bootloader, ali kako vidim male su šanse da ćemo to dočekati, ili je manjak developera ili se ne može, ne znam tačno u čemu je stvar.

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A kako si zadovoljan sa baterijom? Prekjucer radio update i vratila se stamina ali nije ko na z3 sta je bila... Nema puno opcija i neznam kako sakrit znak u lijevom kutu na notification baru. Mislim da cu ga nakon 4mjsca dati u t com i reci da se prazni stalno da mi promijene bateriju, posto garancija na nju traje 6mjsc ako niste znali -.- 

12 godina
neaktivan

Da u odnosu na Z3 seriju se dosta brže prazni, a na Z5P je to izraženo i zbog većeg ekrana koji je glavni potrošač.

Root za LB nikad nećemo dobit, problem je DM-Varity nešto nešto što je uključeno u bootloader i može se maknut jedino mjenjanjem kernela, a da bi promijenio kernel moraš imat otključan bootloader. No moguće je na jednoj od verzija LP-a dobit da se privremeno root-a, pohrane DRM ključevi i onda otključa bootloader, permanentno roota i stave lažni DRM ključevi kako kamera i prikaz na ekranu ne bi patili. Navodno radi, al uvijek ima nekih sitnica koje zbog toga pate. 

2 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Da u odnosu na Z3 seriju se dosta brže prazni, a na Z5P je to izraženo i zbog većeg ekrana koji je glavni potrošač.

Root za LB nikad nećemo dobit, problem je DM-Varity nešto nešto što je uključeno u bootloader i može se maknut jedino mjenjanjem kernela, a da bi promijenio kernel moraš imat otključan bootloader. No moguće je na jednoj od verzija LP-a dobit da se privremeno root-a, pohrane DRM ključevi i onda otključa bootloader, permanentno roota i stave lažni DRM ključevi kako kamera i prikaz na ekranu ne bi patili. Navodno radi, al uvijek ima nekih sitnica koje zbog toga pate. 

ovo mi treba full! Slab signal imam u sobi...samo wcdma mi je bilo idealno na z3 :(

13 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

Svaka cast na pojasnjenju.. Mozda nije toliko bitno ali bih htio ispravit ovo boldano..DM varity je uključen u kernelu ;) 

Bootloader je tu da bi pokrenio kernel, system.. ako je bootloader zakljucan pokretat ce samo kernel koji je potpisan od sonya. Sto znaci da bi uklonili dm varity treba nam modirani ili neki drugi kernel..a da bi pokrenili modirani kernel treba nam otkljucani bootloader. 

14 godina

znači babo ruč´o, nema ništa od roota sa locked bootloader

vala neću ga ni otključavati a sonyu dabogda se ovo odbilo od glavu, kao da imaju izgubiti kad bi ljudima pustili normalno da otključaju bootloader bez da se gube fičri

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice