Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 346.036
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia P
maxym kaže...

Da, to je za sada jedini (i službeni) način za otključavanje bootloader-a.

Samo,mala digresija, s obzirom na tvoju razinu (ne)znanja (bez uvrede naravno), zašto želiš otključati bootloader?!

To ti za flashanje nove (JellyBean) verzije firmware-a nije potrebno.

Onda se cijeli dan mučim bez veze! {#}

Drugo me ni ne interesira. Za sada .....

A što je potrebno za flashanje nove (JellyBean) verzije firmware-a i kako to izvesti?

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Dakle ovako:

Činjenice:

1. Imam otključan mobitel na sve mreže (to su napravili u servisu) i pod garancijom je.

2. Imam zaključan bootloader.

3. Trenutni software - ICS 4.0.4 - čisti (bez T-mobile početnog zaslona, zvukova i sl.)

4. Nemam strpljenja čekati da moj SI broj dođe na red pa da "regularno" napravim update na JB 4.1.2

Želje:

5. Želim "nekim drugim putem" instalirat JB

6. Kako to izvesti? Ako netko zna, molim informacije što je moguće preciznije jer sam potpuni laik u tom području. Dakle, ako netko ima strpljenja objasniti mi sve korak po korak bio bih mu jako zahvalan.

7. Ako nitko nema stpljenja (vezano uz točku 6.) u potpunosti ga razumijem{#}

Svima lijepi pozdrav!

0 0 hvala 0
16 godina

Pođši na xda-developers forum i tamo ćeš naći sve što ti treba.

Ukratko moraš downloadati i instalirati Flashtool (link ti je u prvom threadu tamo gdje je sekcija Flasht stock firmwares), i update-ati zadnje drivere (to radiš kad instaliraš Flashtrool i to zna malo potrajati, obavezno pokrenuti update dirvera sa opcijom Run as Administrator ako si na Win7).

Zatim skineš *.ftf od stock JB firmware update-a (Verzija je 6.2.A.0.400 Central European, a nalazi se nekoliko theadova ispod prvoga).

Pokreneš Flashtool i pratiš upute (ugasiš mobitel, prethodno uključiš USB debugging u Settings Developer Options, pritisneš Vol Down i uključiš USB kabel, odabereš flash mode (gornja opcija), uputiš ga na odgovoarajući ftf (dakle moraš znati gdje si ga downloadao na komp), pričekaš da to završi i nakon toga se malo preznojavaš dok prođe prvi boot. :-)

Ako zaškripi, viči, a btw imaš malo detaljnije upute nekoliko stranica prije gdje sam pisao kolegi kada je radio istu stvar za ICS, i on je bio totalni noob, ali je napravio to bez problema.

12 godina
neaktivan
maxym kaže...

Pođši na xda-developers forum i tamo ćeš naći sve što ti treba.

Ukratko moraš downloadati i instalirati Flashtool (link ti je u prvom threadu tamo gdje je sekcija Flasht stock firmwares), i update-ati zadnje drivere (to radiš kad instaliraš Flashtrool i to zna malo potrajati, obavezno pokrenuti update dirvera sa opcijom Run as Administrator ako si na Win7).

Zatim skineš *.ftf od stock JB firmware update-a (Verzija je 6.2.A.0.400 Central European, a nalazi se nekoliko theadova ispod prvoga).

Pokreneš Flashtool i pratiš upute (ugasiš mobitel, prethodno uključiš USB debugging u Settings Developer Options, pritisneš Vol Down i uključiš USB kabel, odabereš flash mode (gornja opcija), uputiš ga na odgovoarajući ftf (dakle moraš znati gdje si ga downloadao na komp), pričekaš da to završi i nakon toga se malo preznojavaš dok prođe prvi boot. :-)

Ako zaškripi, viči, a btw imaš malo detaljnije upute nekoliko stranica prije gdje sam pisao kolegi kada je radio istu stvar za ICS, i on je bio totalni noob, ali je napravio to bez problema.

Spomenuo si Win7. Ja sam na XP. Dali to mijenja nešto u opisanom postupku?

13 godina
Sony Xperia P

Ne. To ništa ne mijenja.

I samo jedna napomena da ne bi bilo zabune. Ne skidate službeni flashtool od sony-a jer je on za otključane bootloadere.

Treba vam ovaj: http://androxyde.github.io

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 13:48 (bed-boy11).

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...

Ne. To ništa ne mijenja.

I samo jedna napomena da ne bi bilo zabune. Ne skidate službeni flashtool od sony-a jer je on za otključane bootloadere.

Da, da, hvala. To je bitno. Skinuo sam već.

Sad skidam odnekud LT22i_6.2.A.0.400(JB)_Central Europe(1261-8592).rar      (553 Mb)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 14:20 (RobotTitan).
12 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...
bed-boy11 kaže...

Ne. To ništa ne mijenja.

Da, da, hvala. To je bitno. Skinuo sam već.

Sad skidam odnekud LT22i_6.2.A.0.400(JB)_Central Europe(1261-8592).rar      (553 Mb)

Jel bi bilo dobro izbrisati sve podatke na mobitelu prije gašenja i flešanja na JB?

16 godina

Napomena za Win7 je bitna samo zato što bi ti u Win7 instalacija bez Admin ovlasti trajala cijelu vječnost a ne bi napravila ništa. Pod Win XP ti ne treba ništa ako si Administrator (a obično jesi).

Ja sam Flashtool skinuo sa nekog linka na xda-developers forumu i iskreno, nisam ni znao da je službeni samo za otlljučane bootloadere.

16 godina

Nije nužno, ali ako ti nisu bitni podaci, ili imaš backup-e, možeš i to napraviti jer nekad bude problema zbog nekompatibilnosti (to se često znalo događati kod update-a sa GB-a na ICS.

Imaš i u Flashtoolu opciju (isključeno po defaultu) koja to radi, ali nije greda ako i ne napraviš to, jer uvijek možeš napraviti repair (clean reinstallation).

12 godina
neaktivan
maxym kaže...

Nije nužno, ali ako ti nisu bitni podaci, ili imaš backup-e, možeš i to napraviti jer nekad bude problema zbog nekompatibilnosti (to se često znalo događati kod update-a sa GB-a na ICS.

Imaš i u Flashtoolu opciju (isključeno po defaultu) koja to radi, ali nije greda ako i ne napraviš to, jer uvijek možeš napraviti repair (clean reinstallation).

Uspio sam! {#}

Sad mi instalira moje Google Play programe.

Puno hvala na pomoći! {#}

12 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...

Ne. To ništa ne mijenja.

Evo, uspio sam.

Puno hvala! {#}

16 godina

Vidiš da nije bilo tako strašno. ;-)

12 godina
neaktivan
maxym kaže...

Vidiš da nije bilo tako strašno. ;-)

Naravno da nije kad se dobiju JASNE upute. {#}

Nego, interesantno, nakon instaliranja JB opet mi je mobitel zaključan na T-Mobile. A na ICS je bio otključan. Nebitno, ali čudno jer to nije specifičan software JB baš za T-Mobile već "čisti" JB za centralnu Europu.

Bitno je to da nema onog početnog T-mobile-ovog početnog znaka, njihovih zvukova i kojekakvih njihovih karakterističnih dodataka ...

Inače, prvi dojmovi vezani za JB su definitivno pozitivni u odnosu na ICS. JB je puno brži. "Lista" se sve kao podmazano dok je na ICS malo trzalo i.t.d.

S druge strane malo je drugačiji od ICS pa ga još proučavam. Npr. neznam kako napraviti novu mapu u koju bif stavio više ikonica. U stvari, znam, ali "zaobilaznim" putem. Kopiram mapu "Alati", izbacim sve van, preimenujem ju i ubacim što želim. I žao mi je što nema na JB one animirane teme što liči kao da dim cigarete prolazi prostorijom. Ne mislim na "Čarobni dim".

No, dobro. Sve u svemu, super! {#}

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

I, naravno, popravili su bug kamere sa fotkama od 8 Mb. To je, u biti, najvažnije.

0 0 hvala 0
16 godina

Narafski da su to ispravili. Mislim da je to bilo riješeno i u zadnjem ICS updateu, koji još nije došao do nas (ili tek treba doći). :-)

17 godina
RobotTitan kaže...
Npr. neznam kako napraviti novu mapu u koju bif stavio više ikonica. 

Samo stavi jednu ikonicu na drugu, i automatski ti se stvori folder {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
Sony Xperia P

Kakva su iskustva s Jelly Beanom? Jel itko od vas ima problema s kratkim trajanjem baterije?

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Čini mi se da se baterija troši nešto brže u aktivnom stanju, ali veći problem je bilo to što je na stand-by-u trošio bateriju kao lud (uopće nije išao u Deep Sleep tj. Awake linija u BatteryHistory je bila neprekidno plava). Nakon instalacije DeepSleep Battery Savera je sada manje više uredu (ponekad zna zaboraviti "zaspati" iako ji Battery Saver isključen.

14 godina
Sony Xperia P

Dali se isplati uzeti Xperiu P?.

Ima kakvih problema sa njom?

I ako ko p.r.o.d.a.j.e nek se javi u pp 

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Kakva su iskustva s Jelly Beanom? Jel itko od vas ima problema s kratkim trajanjem baterije?

Nikakav software ne može bitno utjecati na slabu bateriju. Tu nema pomoći.

JB je u svakom slučaju korak naprijed u odnosu na ICS. Kao što sam i napisao par postova ispod, bitno se sve glatkije odvija. Nema trzanja, kamera odlična, čak mi se čini (ako nije autosugestija) da se bolje i čistije čuje dok se razgovara s nekim. U svakom slučaju, isplatilo se prijeći sa ICS na JB.

16 godina
RobotTitan kaže...
assassin.st kaže...

Nikakav software ne može bitno utjecati na slabu bateriju. Tu nema pomoći.

JB je u svakom slučaju korak naprijed u odnosu na ICS. Kao što sam i napisao par postova ispod, bitno se sve glatkije odvija. Nema trzanja, kamera odlična, čak mi se čini (ako nije autosugestija) da se bolje i čistije čuje dok se razgovara s nekim. U svakom slučaju, isplatilo se prijeći sa ICS na JB.

Sorry kolega, ali ovo za bateriju i softver je totalno krvo. Različite verzije firmvera imaju različito trajanje baterije u istim uvjetima korištenja, pa npr. na ICS-u sa Extended StandBy opcijom baterija traje duže u stand-by-u nego na GB-u sa instaliranim 3rd party softverom za Battery Saving.

12 godina
neaktivan
maxym kaže...
RobotTitan kaže...
assassin.st kaže...

Ekipa, jel ima netko mozda kakvu informaciju vezano za otkljucavanje ovog uredaja na sve mreze? I koliko bi to otprilike kostalo ukoliko je moguce?

Unaprijed zahvaljujem!

Moj slučaj: Preko ugovora na 2 god. i bodova mob. sam platio oko 300 kn - zaključan na T-Mobile i sa softverom GB u 11. mj. prošle godine. ICS je već izašao ali PCC mi nije dozvoljavan update. Nazovem servis i velim da ne mogu updejtat sam iako mi je na kutiji naljepljena naljepnica Android 4.0. Vele oni da dođem i da će vidjet. (To je bilo 2. dan kako sam imao mobitel. ) Dodjem, covjek veli hocu li ostavljat mobitel par dana ili ću tz. "brzi servis" - što znači - odmah ali se mora platit 35 kn. Velim ja "može brzi servis" za 35 kn i stvarno, dodjem za 15-tak minuta i mob je imao ICS, platim 35 kn i frajer mi veli "sad vam je otključan na sve mreže" i ostaje vam garancija. {#}

I stvarno, radi na sve mreže.

Čini mi se da nisu mogli napravit update na ICS a da ga ne otključaju.

Update OS-a nema nikakve veze sa otključavanjem mreže, update se u offline-u radi bez 'diranja' bootloadera, network locka i ostalih 'gluposti'.

Ja sam isto čekao par dana na ICS update, i kad mi je dosadilo, napravio offline update (xda-developers forum) i nakon toga su mi došla još dva update-a (nisam siguran koja, jer ništa na mobitelu nije bilo mijenjano, ali pretpostavljam da se radilo o jednom update-u firmware-a na GB-u, i updatu na ICS kada je došao za TMobile - na koji sam vezan).

Za razliku od ICS-a, JB mi je došao odma (ne preko OTA koji je u početku bio onemogućen, nego preko Sony Xperia P support stranica i SUS-a).

Hebiga, znam da je zahebano čekati, ali tako je kod svih, ne samo kod Sony-a nikad ne ide update svima odjednom nego po regijama i u 'valovima' ovisno o SI broju.

I što si napravio kad su ti došli ti update-i? Jesi prihvatio update ili si ga odbacio?

Pitam to zato jer je moguće kad dođe vrijeme za regularni update na JB za moj mobitel (koji je sad fleshan na JB) da i ja primim takvu obavjest. Što da napravim u tom slučaju?

13 godina
Sony Xperia P

Došao JB :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Došao JB :) 

Meni jos nista :(

13 godina
Sony Xperia P

I ja sam čekao nekih 7-8 dana . Jel istina da je to zadnji update za ovaj mobajl fon ? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

I ja sam čekao nekih 7-8 dana . Jel istina da je to zadnji update za ovaj mobajl fon ? 

A nikad se sa sonyen nezna.

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Koje su razlike između JB 4.1.2 i 4.2.2?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Koje su razlike između JB 4.1.2 i 4.2.2?

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Nakon fleshanja sa ICS na JB promjenio mi se IMEI SV sa 22 na 28.

Jel to može utjecati na nešto? Npr. na garanciju ili na budući update (ako ga bude bilo) i sl.?

0 0 hvala 0
16 godina

Napravio sam OTA update ali nisam primjetio nikakve promjene. Dakle sve je bilo potpuno isto kao i prije update-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice