Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 346.087
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Xperia P

Kako mislis da instaliram,ako mislis da ga prikopcam na comp pokusavao sam nista a preko njega ne mogu doci na net

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Xperia P

Pođeš lijepo na Sony-eve stranice i skineš instalaciju za PCCompanion ili još bolje SonyUpdate Service (SUS), instaliraš na kompjuter, pokrene,š pratiš upute, spojiš Xperiu (treba biti ugašena, i prilikom spajanja na USB kabel držiš stisnutu tipku Volume Down (ili Up sada viši nisam siguran, ali to ti i tako piše u uputama), mobitel naravno mora biti ugašen (dakle ne u stanju neprestanog restartavanja).

Nakon repaira bi sve trebalo biti uredu, a u slučaju da se ništa ne dogodi (što je vrlo malo vjerojatno), uvijek možeš sa Flashtool-om flashati stock firmware (upute i stock rom možeš naći na xda-developers forumu).

12 godina
neaktivan
Re: Xperia P
maxym kaže...

Pođeš lijepo na Sony-eve stranice i skineš instalaciju za PCCompanion ili još bolje SonyUpdate Service (SUS), instaliraš na kompjuter, pokrene,š pratiš upute, spojiš Xperiu (treba biti ugašena, i prilikom spajanja na USB kabel držiš stisnutu tipku Volume Down (ili Up sada viši nisam siguran, ali to ti i tako piše u uputama), mobitel naravno mora biti ugašen (dakle ne u stanju neprestanog restartavanja).

Nakon repaira bi sve trebalo biti uredu, a u slučaju da se ništa ne dogodi (što je vrlo malo vjerojatno), uvijek možeš sa Flashtool-om flashati stock firmware (upute i stock rom možeš naći na xda-developers forumu).

Evo sad cu pokusati,hvala ti puno ;)

16 godina
Xperia P

Jesi li uspio ili se još patiš?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xperia P

Ako koga slučajno zanima, prodajem svoju Xperiu P http://www.njuskalo.hr/sony-mobiteli/sony-xperia-p-sve-mreze-garancijom-oglas-7721881 

(vidio sam par stranica nazad da je netko bio tražio jednu xD)

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony Xperia P

Ljudi jel se zna kada će Jelly Bean za Xperiu ? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia P
Pozdrav, planiram uzet xperiu p i imam par pitanja, posto volim gaming u pokretu dal igre trzaju kod xp, ako je neko voljan skinuti real racing 3 free i mc4 pa da mi baci mali review kako se ponaša u igrama i kad je puno programa otvoreno. I na Youtubeu sam čitao u komentarima da se ljudi žale da xp ima one core cpu, brine me da će bit spor. I ima li tko dock za nju i je li ga probao spojit na tv i miš, tipkovnicu i kontoler u dock?
the sound of engine is cure for everything!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia P
Genoxxx kaže...
Pozdrav, planiram uzet xperiu p i imam par pitanja, posto volim gaming u pokretu dal igre trzaju kod xp, ako je neko voljan skinuti real racing 3 free i mc4 pa da mi baci mali review kako se ponaša u igrama i kad je puno programa otvoreno. I na Youtubeu sam čitao u komentarima da se ljudi žale da xp ima one core cpu, brine me da će bit spor. I ima li tko dock za nju i je li ga probao spojit na tv i miš, tipkovnicu i kontoler u dock?

real racing 3 vrti extra, šteka samo kad pokaziva gomilu parkiranih auta na startu ali u vožnji igra ide ko po loju, samo kad sam je ja skida google play je nije podržavao za xperiu P pa san skinio sa apk marketa i radi savršeno

IRebic
16 godina
Rucipe kaže...

Uskoro (čitaj za mjesec-dva dana, a možda i duže ako si vezan za operatera).

Samo ne očekuj neko čudo, veći skok je bio sa GB-a na ICS nego što će biti sa ICS-a na JB.

16 godina
Genoxxx kaže...

Komentar nekoga tko kaže da Xperia P ima single-core CPU ti baš i nije od velike koristi (osim ako nisi krivo pročitao, jer Xperia ima dual-core CPU, a single-core  GPU).

Dock nisam probao, a HDMI spajanje na TV radi k'o zmaj, jedino zna biti problema sa rekonektanjem jer tada ne prepozna da je uključen kabel u TV pa treba rebootati Xperiu.

15 godina
neaktivan
maxym kaže...
Rucipe kaže...

Samo ne očekuj neko čudo, veći skok je bio sa GB-a na ICS nego što će biti sa ICS-a na JB.

ma katastrofa. prvo kažu "rolling out" krajem trećeg mjeseca. onda tek pred koji dan leaka developer verzija u kojoj se ispostavi da nema ničeg korisno. apdejtane sonyeve aplikacije, google now i kojekakve sporedne gluposti.

čini se da ćemo se za jb 4.2 i sve što slijedi nakon njega morat molit fxp teamu (ili nekom drugom velikom "igraču" u razvoju custom romova za xp), ukoliko budu imali sreće pa ih sony ne zapostavi za drajvere....

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
13 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Moze li mi itko reci koliko otrpilike vrijedi rabljena Xperia P? 

Gledam ove ponude po njuskalu od oko 1300kn ali nekako su mi sumnjive. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
wh15tler kaže...
maxym kaže...

ma katastrofa. prvo kažu "rolling out" krajem trećeg mjeseca. onda tek pred koji dan leaka developer verzija u kojoj se ispostavi da nema ničeg korisno. apdejtane sonyeve aplikacije, google now i kojekakve sporedne gluposti.

čini se da ćemo se za jb 4.2 i sve što slijedi nakon njega morat molit fxp teamu (ili nekom drugom velikom "igraču" u razvoju custom romova za xp), ukoliko budu imali sreće pa ih sony ne zapostavi za drajvere....

Nisu rekli krajem 3. nego od kraja 3. što može značit do početka 5. mjeseca.

Najveći plus bi trebao biti project butter tj. općenito veća fluidnost.

FXP je objavio da neće podržati XP nakon 4.1.

Za drajvere nije kriv sony nego proizvođač procesora tj. St-ericsson. Oni su propali i raspali se tako da vjerojatno ništa od toga.

17 godina
neaktivan
Sony Xperia P

Ma kad doša da doša JB neću ih više fala Bogu čekat, ako su već i samo znali da će in tribat po godine da dotraju JB mogli su izbacit neku sitnu nadogradnju da popravi bug sa bljeskalicom na kameri, to je sramota da je u roku od 2 dana napravljen custom ROM u kojem je samo zamjenjen dio koda koji je kriv za taj bug a Sony nije od Prosinca ništa uvezi toga napravio (danas je 10. Travnja {#}), da ne spominjem mnoštvo drugih čisto softverskih bugova koje jedan ROM ima a drugi nema, zar ne mogu nešto ispolirano izbacit krajnjim korisnicima???
Šta god, moja xperia P je odslužila svoje što se mene tiče i iako nisam ima nijedan "tuđi" mobitel od 2007. osim sony-a a sad moj idući definitivno neće bit sony, potonili su zadnji godina i tek sada se počinju vraćat (sporo), kad dođu na svoje opet bit ću i ja tu ali do tada ništa...

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...
wh15tler kaže...
maxym kaže...

Nisu rekli krajem 3. nego od kraja 3. što može značit do početka 5. mjeseca.

Najveći plus bi trebao biti project butter tj. općenito veća fluidnost.

FXP je objavio da neće podržati XP nakon 4.1.

Za drajvere nije kriv sony nego proizvođač procesora tj. St-ericsson. Oni su propali i raspali se tako da vjerojatno ništa od toga.

thx na ispravku. mislim...imam poslovni htc one sv pa vidim kak šljaka JB na njemu. što se tiče fluidnosti to nisam mislio da trebam spominjat :D pretpostavio sam da svi znaju

ovo za procesore sam pročitao bio jednom, ali sam zaboravio o kojoj se firmi radilo. mislio sam da je qualcomm ili neki od tih...

12 godina
neaktivan
Sony Xperia P

jel zna neko kako rootat xperiu p vec sam pokusao s onim bin4ry aplikacijom i sve napravim al opet mi nije rootan a s flashtool mi se cini komplicirano pa ako neko zna jos neki nacin bio bi zahvalan.HITNO MI JE

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

JEL ZNA NETKO KAKO ROOTAT BIO BIH JAKO ZAHVALAN.PROBAO SAM VEC S BIN4RY I SVE NAPRAVIM AL NERADI PA MOZDA IMA JOS NEKI NACIN

16 godina
VILLA18900 kaže...

JEL ZNA NETKO KAKO ROOTAT BIO BIH JAKO ZAHVALAN.PROBAO SAM VEC S BIN4RY I SVE NAPRAVIM AL NERADI PA MOZDA IMA JOS NEKI NACIN

Take it easy, nema potrebe da dva puta za redom postavljaš isto pitanje, a pogotovo nema potrebe da vičeš (tipkaš velikim slovima).

Koliko ja znam, uobičajeni način 'rootanja' je flash-anje 'rootanog' firmware-a (preko Flashtool-a), a ovo što je bin4ry uspio (na xda-developer forumu) je izuzetak, ali eto, ne radi svima i uvijek.

Ako ti bootloader nije zaključan vjerojatno ćeš najviše uspijeha imati onom standardnom metodom, a ako je, onda ti jedino ostaje bin4ry-eva metoda (povremeno izlaze novije verzije a možeš i postaviti pitanje bin4ry-u učemu bi mogao biti problem). Inače ja sam uspio rootati svoju Xperiu bin4ry.evom metodom dok sam bio na prvoj verziji sa ICS-om, a nakon toga nepromišljeno napravio update i nakon toga nisam uspio, pa sam odustao (bootloader mi je zaključa).

15 godina
Sony Xperia P
Ima li xp copy paste? Danas sam trebao nešto kopirati i nebi Isus našao di se kopira… i može li mi netko poslat na pm link di skida "besplatne" igre i da uvijek ima novih verzija.

0 0 hvala 0
16 godina

Malo duže držiš prst na mjestu sa kojeg želiš napraviti 'Copy' i pojave ti se dva 'zareza' koji označavaju početak i kraj teksta, tekst između poplavi, a u vrhu ekrana ti se pojavi ikonica za Copy (dva lista jedan preko drugog kao prije kod Windowsa), opcija Select All i kvačica za OK.

Ovo drugo pitanje ti baš i nije po pravilima foruma.

13 godina
VILLA18900 kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1900172

Ovime rootaj. Sigurno radi i nije prekomplicirano. Samo prati upute i slobodno pitaj ako negdje zapneš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 21:49 (bed-boy11).
15 godina
Sony Xperia P
Hvala na odgovoru, i imam još jedno pitanje, zašto kad spojim mob na tv preko hdmi slika bude samo u 720p i kvaliteta bude dosta loša, ima li gdje postavke u vezi hdmia?

0 0 hvala 0
16 godina

Kod mene je isto tako, ali kvaliteta slike mi se ne čini tako loša. A za rezoluciju ništa čudno, nisi valjda očekivao FullHD?!

15 godina
Sony Xperia P
Naravno da nisam, ali barem malo bolju od 720p

0 0 hvala 0
16 godina

Pa s obzirom da je ovo HD rezolucija, iduća malo bolja je FullHD (nemoj miješati rezolucije PC ekrana sa TV rezolucijama).

13 godina
neaktivan

moras fleshati Xperia P LT22_6.1.B.0.559_Kernel s flashtool... i onda ga mos rootat s cim god hos...

btw, flashtool je jako korisnan program, nauci se radit na njemu(uopce nije tesko koliko se cini na prvu) sigurno ce ti trebati ako planiras mijenjati romove...

za villa 18900

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 21:00 (zokybob).
16 godina

Nije tako komplicirano raditi sa Flashtoolom, ali nije ni bezopasno ako nisi siguran što radiš. Ako ti je otključan bootloader možeš ga i zabrickati.

Meni nije uspjela ova metoda sa .559 (a to mi i nije bila prethodna verzija firmware-a nego .554 ako se dobro sjećam), a koliko vidim na xda-developer forumu, ima nas još.

15 godina
Sony Xperia P

ima li tko volje objasnit mi cemu sto sluzi i sto prvo moram radit: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2107775 iz ovog linka, cilj mi je stavit na xperiu custom rom. Dosad se jos nisam susretao sa tim i nemam blage veze oko toga.

EDIT: sad sam dosta toga procitao na xda i zbunjen sam, sto prvo moram radit?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 21:18 (Genoxxx).

0 0 hvala 0
16 godina

U onom threadu su detaljne upute za: rootanje uređaja (radi dobivanja administratorskih 'superuser' ovlasti=, instalaciju CWM Recovery-a (za spašavanje iz situacija kada se mobitel zavrti u mrtvoj pelji kod podizanja, ili se poremete neki bitni sistemski fajlovi), Nandroid backup (za kompletan backup uređaja) i unlock bootloader-a (ako isti nije zaključan).

Kada radiš ovakve stvari moraš obratiti pažnju na slijedeće:

- moraš biti 100% siguran da znaš što radiš (i kako točno to treba napraviti), ako nisi siguran ili nagađaš što treba uraditi lako se možeš naći u problemima ili nešto napraviti krivo

- obavezno pročitaj cijeli postupak, barem dva puta, a i više ako treba, i obavezno pročitati  ostatak thread-a da bi se upoznao sa svim detaljima, iskustvima i eventualnim poblemima na koje su naišli drugi korisnici, kako bi bio siguran da postupak radiš ispravno i da znaš što trebaš raditi ako negdje zapne

- moraš znati da li moežeš napraviti sve ono što je opisano u uputama (ne odnosi se samo na ovo nego općenito na teme vezane uz customizaciju Xperije P) jer neke stvari možeš napraviti samo ako je rootan uređaj, ili ako ti je otključan bootloader (a ne mora biti), a to je obično navedeno na početku threada kao prerequistis

- bateriju uvijek napuni na 100%, jer se inače može dogoditi da ti se mobite ugasi u pola posla (malo vjerojatno jer se mobitel puni dok je spojen na USB), a onda si u velikim probemima

To bi bilo otprilike to.

Napomena: unlock bootladera ti treba samo ako želiš stavljati ROM baziran na custom (dakle 'non-stock') kernelu ('stock' kernel je onaj koji isporučuje Sony u svojim službenim frimware-ima), a za unlock bootladera moraš biti u mogućnosti otključati ga, što je uglavnom slučaj sa uređajima koji nisu kupljeni kod telekom providera zaključani na njihovu mrežu, ali obrati pažnju na to da nepovrtano gubiš DRM ključeve, koji su potrebni određenim preinstaliranim aplikacijama (što ti uglavnom nije toliko bitno), i mogućnost OTA (Over The Air) updatea (službenih update-a OS-a), što je dobro dok imaš custom ROM, ali loše ako se naknadno odlučiš zalockati bootloader (zbog prodaje uređaja).

Koliko vidim ovdje se jedino spominje root-anje bin4ry-evom metodom (na dva načina, ali u principu se svodi na istu stvar), tako da ako ne možeš rootati uređaj, ne možeš napraviti ni ništa drugo što je ovdje navedeno.

I na kraju, sretno.

15 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...

ima li tko volje objasnit mi cemu sto sluzi i sto prvo moram radit: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2107775 iz ovog linka, cilj mi je stavit na xperiu custom rom. Dosad se jos nisam susretao sa tim i nemam blage veze oko toga.

EDIT: sad sam dosta toga procitao na xda i zbunjen sam, sto prvo moram radit?

I nemoj da te bude trta. Sony-a je teško nepovratno zbrickat {#} 

Iz većine situacija ga možeš vratit ulaskom u fastboot/flashmode, vraćanjem na štok kernel i kretanjem ispočetka {#}

May The Source be with you...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice