zzz svima zanima me dali da uzmem ovaj mob mislim mobitel me je odusevio ima i touchscreen i tipke klizni je 8.1 megapikselna kamera sta kazete ima jos i GPS; WLAN i jos mnogo toga...............
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zzz svima zanima me dali da uzmem ovaj mob mislim mobitel me je odusevio ima i touchscreen i tipke klizni je 8.1 megapikselna kamera sta kazete ima jos i GPS; WLAN i jos mnogo toga...............
Što kažeš za SE Satio? Ima sve što i Aino, + 12.1 MP kameru i još mnogo toga.................
Što kažeš za SE Satio? Ima sve što i Aino, + 12.1 MP kameru i još mnogo toga.................
+ veču cijenu naravno
i satio kolko ja znam nema tipke a aino ima
i satio kolko ja znam nema tipke a aino ima
Upravo obrnuto, satio ima answer, hangup i menu tipku na prednjoj strani, a aino nema ni jednu.
A što se tiče razlika cijena satio je oko 800kn skuplji.
Aino ima tipke, i to cijelu normalnu tipkovnicu sa svim kao i što svi klizni mobovi imaju. Ali morate nešto znati u vezi njega, on je toucscreen,ali možete ga samo koristit u pristupu multimedije, znači kod slušanja mjuze,gledanja slike/videa. Za sve ostalo(surfanje,zvanje,tipkanje poruka ili bilo što slično) morate ga otvorit i korisiti tipke. Zbog toga se meni aino ne sviđa jer vam zanči mob u većini slučaja mora bit otvoren a onda je jako velik jer ima ogroman ekran+ cijela tipkovnica sa d-padom i softkeyevima. Imao sam ga u rukama pa znam što pričam
Ja bi ti svakakao preporučio ako želiš toucscreen od SE-a da se protegneš za još 700kn i uzmeš satio, jer ovdje od tocuscreena nećeš osjetit ni s
Satio je kralj.
Svakako se isplati dat parsto kuna vise.
Aino ima tipke, i to cijelu normalnu tipkovnicu sa svim kao i što svi klizni mobovi imaju. Ali morate nešto znati u vezi njega, on je toucscreen,ali možete ga samo koristit u pristupu multimedije, znači kod slušanja mjuze,gledanja slike/videa. Za sve ostalo(surfanje,zvanje,tipkanje poruka ili bilo što slično) morate ga otvorit i korisiti tipke. Zbog toga se meni aino ne sviđa jer vam zanči mob u većini slučaja mora bit otvoren a onda je jako velik jer ima ogroman ekran+ cijela tipkovnica sa d-padom i softkeyevima. Imao sam ga u rukama pa znam što pričam
Ja bi ti svakakao preporučio ako želiš toucscreen od SE-a da se protegneš za još 700kn i uzmeš satio, jer ovdje od tocuscreena nećeš osjetit ni s
extra post ;) mislim da si sada svima razjasnio veliku dilemu,meni je to bezveze sto ne mozes korisititi touch nigdje osim u multimediji 
I meni je isto glupo al eto šta je tu je, to nisam ni ja znao dok mi u dućanu to prodavač nije rekao(do onda nisam znao ni da je klizni xD) uglavnom, to je neki hibridni mob sa touchscreenom i tipkovnicom i mislim da je satio puno pametnije uzet ili xperiu x1 (čak je i x2 došla kod nas al nisam vidio cijenu
)
I meni je isto glupo al eto šta je tu je, to nisam ni ja znao dok mi u dućanu to prodavač nije rekao(do onda nisam znao ni da je klizni xD) uglavnom, to je neki hibridni mob sa touchscreenom i tipkovnicom i mislim da je satio puno pametnije uzet ili xperiu x1 (čak je i x2 došla kod nas al nisam vidio cijenu
)
meni je to onda s*anje,oduvijek me je nerviralo sto ima tu pomocnu tipkovnicu a sada kada cujem da se touch ne moze uvij koristiti izgleda mi zalosno ;)
a čuj,išli su tako da imaju što više raznih uređaja u ponudi, možde se nekom to bude strašno svidjelo.Čak je i zanimljivo da aino ima kapacitivni ekran naprema rezistivnom od satia. Uostalom da su napravili mob sa punokrvnim touchom a jeftiniji od satia, oda nitko ne bi uzeo satio jer on naprema ovom ima samo jaču kameru ,ostalo sve više-manje isto samo 700kn skuplji. Al moram priznat da za to malo što su predvidjeli touch, radi jako fluidno, prčkao sam jedno desetak minuta i bez ikakvog trokiranja ili slično sve radilo super.
A jel znas kolko košta satio a kolko aino?Jel satio izgleda onak glupo ko iphone i omnia??
Što se tiće veličine slažem se s tobom, ali o kvaliteti touchscreena ne. Iako Aino ima touchscreen samo na multimediji radi mu puno bolje nego cijeli touchscreen na Satiu. A o broblemu Symbiana na Satiu neću govoriti iako se većina problema popravila. Evo nedavno izašao i treći update za Satia. Zvuk je definitivno bolji u Aina pogotovo uz priložene bluetooth slušalice. Evo i Opera mini na Ainu radi na touchscreen čak i kad je mobitel zatvoren tako da je meni Aino puno pouzdaniji uređaj. Koristio sam oba tak da znam sve njihove mane.
Mene zanima gdje ga ima za kupit?
I da, kolko kosta u vipu.
negdje sam procitala da je u vipu za 3000, a na reklami njihovoj pise da je oko 1000 kn :S
U vipu je 3000kn samo mobitel bez pretplate, a sa raznim tarifama košta 1000kn. Odi na stranicu od vipneta pa malo pogledaj da li ti se isplati možda uzet na pretplatu ili samo mob uzet.
a ako uzmem to u vipu jel se onda promjeni izbornik?
(frendica ima mob iz vipa i izbornik joj je promjenjen. sk me kuzis xD)
Jel ima SE Aino za kupit u ducanu, bez vip ponude i pretplate??
[ako da, kolko kosta?]
hvala :D
Uzmi radije Aino. Svaki drugi Satio krepa-softverski problem (znam da će neki srat zbog toga,ali ako kažem skavom čovjeku koji dođe u servis sa novim Satiom da se potpiše,sakupio big za mjesec dana 50-60 potpisa).
Jel ima SE Aino za kupit u ducanu, bez vip ponude i pretplate??
[ako da, kolko kosta?]
hvala :D
Mislim da u Vpu košta 3000 kn. Inače,u Vipu osim pretplate uvijek možeš kupit sami uređaj.
Dal mogu di kupit mob(mislim na Aino),jer imam karticu iz T-mobile-a... A u T-mobile-u nisu ni čuli za njega kad sam pito... Dal ima neki Sony Erricsson dućan u Zgu...? xD