Ovdje imas programe
http://www.bug.hr/forum/topic/rucna-racunala/android-borbeni-komplet/53483.aspx
Na wifi se spajas kao sa laptopa. Kad kupis javi se i sve cu ti objasniti.
Nije problem. Mob je extra samo ako nisi imao android treba vremena da se naviknes. Pogotovo ko je imao nokije dugo vremena kao ja ;)
3G Network HSDPA 900 / 1700 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800
i za sta koji sluzi i kako to ide.Hvala.:)
To ti je brzina prenosa podataka. Kad surfas preko mobilne mreze to ti jebitno. Kod nas ti ide na 3G i ja sam izmjerio brzinu 2 Mb download i 1 Mb upload na 3g.
A ovo prvo su ti frekvencije na kojima mob radi. Nemoj se time opterecivati. Svi smartphoneovi ti rade na svim frekvencijama i brzinama manje vise.
evo ja cu reci u njegovo ime
SE X10 ;)
Trenutno i N900 ;)
Nekako mi zao sto moram ovo napisati ali X10 mi je bolji. Fantastican ekran, brzina, standardne prednosti androida, dizajn.
Nekako mi zao sto moram ovo napisati ali X10 mi je bolji. Fantastican ekran, brzina, standardne prednosti androida, dizajn.
nije sto je tvoj ali...
xD
nije sto je tvoj ali...
xD
NEma veze sto je moj. Uvijek ga mogu prodati i kupiti N900 jer su cijenom tu negdje. Ali necu. Zasto bih lagao. Ipak je to mob. Kupis koristis, prodas i kupis drugi. Nisam ja sentimentalno vezan ni za sta. Komad plastike i metala i nista vise. Uostalom demantuj me ;)
Nemam pojma koliko kosta. Pogledaj oglase.
Kakav je u cemu? Nece ti to presuditi. Mislim da za android ima vise svega jer N900 jedini ima maemo. Sa druge strane maemo je baziran na linuxu i potencijalno ima ogromnu bazu aplikacija koje se vrlo jednostavno mogu portati na N900.
6 postova iznad ;)
Nemam pojma koliko kosta. Pogledaj oglase.
Nisam ozbiljno mislio,malo sam se salio ;)
Nemoj sta zamjeriti,slucajno
1.Za sta sluzi mulittouch na mobitelima?
2.Sta je geotaging u kamere?
3.I sta x10 dobiva sa 2.1 ono sto ja znm je da ce display dobiti 16 mil.boja,hd snimanje,i duze trajanje baterije,hoce li jos sta dobiti?
4.I kazu da ima buletooth v2.1 sa A2DP za sta to A2DP sluzi?
2. Geotaging ti e funkcija koja uz fotohrafiju snimi i koordinate gdje je snimljena
3. Ne znsm ni ja tacno pa proguglaj changelog. Ne bi trebalo da je tesko naci
4. Ne znam ni ja tacno

3.I sta x10 dobiva sa 2.1 ono sto ja znm je da ce display dobiti 16 mil.boja,hd snimanje,i duze trajanje baterije,hoce li jos sta dobiti?
Dobit ce upgrade OS-a na verziju 2.1, tj. sa 1.6 na 2.1. Time ces dobiti ovo sto si ti nabrojao i dobit ces podrsku za vise programa koji se nalaze na Android Marketu. Jer je puno aplikacija radeno za Android 2.1, a aplikacije pisane za 2.1 ne rade na Andoridu 1.6. Dok one pisane za 1.6 rade i na 2.1.
Da li na ekrnau ostaju otisci i bi li bilo dobro kupiti foljiu za ekran i naljepiti.:)Joj jedva cekam da dode.:)
Ostaju otisci ali to je neizbjezno jer je glossy ali time je ekran ljepsi. Ispocetka smeta poslije zaboravis. Ja nosi naocale pa uvijek imam krpicu pored sebe ;)
Ne znam za foliju da li bi mogla naovu vrstu ekrana. Ja sam je imao jedan dan na 5800 i bacio i zaboravio na to.
Ostaju otisci ali to je neizbjezno jer je glossy ali time je ekran ljepsi. Ispocetka smeta poslije zaboravis. Ja nosi naocale pa uvijek imam krpicu pored sebe ;)
Ne znam za foliju da li bi mogla naovu vrstu ekrana. Ja sam je imao jedan dan na 5800 i bacio i zaboravio na to.
Ide folija (ima za kupiti preko neta), ja imam na svome, dobio sam 5 komada, prvo su dva završila u smeću (prvo nisam dobro počistio ekran, a drugu sam previše dugo namještao, pa se stalno odlijepljavala), sad treća mi drži već tjedan dana, ali vidim da na rubovima već ima "mjehurića", znači počela se odlijepljavati, potrošit ću još ove dvije što imam, a onda više neću to koristiti. Mene otisci prsti jako živciraju, onda stalno brišem i bojim se da ga ne izdrapam...
E logic evo ponovo otvarm ovu temu da te nesto pitam naime se x10 mi stize za 1 tjedan malo se oduzilo ali eto.Naime jucer sam radio na htc hd2 i odusevio sam se i sad nezz sta cu htc hd2 ili x10 je mi je rodak reko da se jos mogu predomisliti.I zanima me ali htc hd2 ima aplikacija kako android store i da li su besplatne jer radi na neko windows mobile 6.5 tako nesto pa sta ti kazes koji od ova dva.Hvala
Pa odluci sam. HD2 je na win mobile 6.5 a u uskoro izlazi in 7 i koliko sam procitao ali nisam siguran da se nece moci nadograditi na win 7. I jos kazu iz ms-a da ce win 7 ici aplleovim stopama sto znaci ogranicavanja ei sl. Ja bih uzeo x10. ANdorid sto znaci maksimalno otvoren sistem sa najbrze rastucim trziste. I x10 kao i desire doslovno leti. Extremno brz os.