Screen protector na razbijen ekran

poruka: 7
|
čitano: 7.903
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Imam Nexus 5 kojem je nedavno razbijeno staklo, ali je LCD i digitizer čisto ok ostao. Sve šljaka kako bi i trebalo, minus što ima ta pukotina na staklu. mali dio se i odlomio skroz kroz koji mogu vidjeti rub LCD-a. E sad, mislio sam si, umjesto da kupujem službene djelove za mob koji vrijede kao novi mob na njuškalu, ili da kupujem neke kineske čudarije sa ebaya, da ga zamotam u zaštitu (što sam trebao ranije napraviti) tek toliko da mi preživi dok ne izađe novi Nexus u prodaju uskoro (koji ionako planiram kupiti).

Znači, nabavim si neku masku za njega i mislio sam zaljepiti stakleni screen protector preko tog ekrana, ali nemam pojma da li je to moguće. Hoće biti problema sa balončićima zraka? Hoće se zaljepiti staklo uopće, ili će plesati na sve strane jer neće bit vakum između stakla moba i tog zaštitnog?

Well that was pretty fu*kin ninja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Screen protector na razbijen ekran
Bubily kaže...

Imam Nexus 5 kojem je nedavno razbijeno staklo, ali je LCD i digitizer čisto ok ostao. Sve šljaka kako bi i trebalo, minus što ima ta pukotina na staklu. mali dio se i odlomio skroz kroz koji mogu vidjeti rub LCD-a. E sad, mislio sam si, umjesto da kupujem službene djelove za mob koji vrijede kao novi mob na njuškalu, ili da kupujem neke kineske čudarije sa ebaya, da ga zamotam u zaštitu (što sam trebao ranije napraviti) tek toliko da mi preživi dok ne izađe novi Nexus u prodaju uskoro (koji ionako planiram kupiti).

Znači, nabavim si neku masku za njega i mislio sam zaljepiti stakleni screen protector preko tog ekrana, ali nemam pojma da li je to moguće. Hoće biti problema sa balončićima zraka? Hoće se zaljepiti staklo uopće, ili će plesati na sve strane jer neće bit vakum između stakla moba i tog zaštitnog?

izvadiš ovo staklo i onda zalijepi ili to ili novo staklo.. frend je na ajFonu mijenjao staklo sam, a naručio ga je s eBay-a

15 godina

Mijenjanje stakla na mobu nije ni priblizno tako jednostavno kako zvuci niti ja imam opremu potrebnu za mijenjanje samo stakla. Da je u pitanju gotov assembly sa LCDom i staklom vec namjestenim, to bi zamjenio u 10 minuta, ali kao sto rekoh, to mi se ne isplati.

U svakom slucaju, ne znam kako funckionira staklo na ajfonu, ali ne mogu mijenjat staklo na N5 sam, a servis je mutavo skup

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bubily kaže...

Mijenjanje stakla na mobu nije ni priblizno tako jednostavno kako zvuci niti ja imam opremu potrebnu za mijenjanje samo stakla. Da je u pitanju gotov assembly sa LCDom i staklom vec namjestenim, to bi zamjenio u 10 minuta, ali kao sto rekoh, to mi se ne isplati.

U svakom slucaju, ne znam kako funckionira staklo na ajfonu, ali ne mogu mijenjat staklo na N5 sam, a servis je mutavo skup

probaj pogledati koji video na yt.. mislim da je frend fenom zagrijao staklo i samo ga izvadio bez problema

17 godina

"staklo" je digitizer, odnosno "Ono što registrira dodir". Ne možeš zamijeniti ili izvaditi "samo staklo". 

Mijenjao preko nekoliko digitziera na HTC Evo3D, šta ja znam, ako ti se da, naruči sa ebaya i zamijeni, znaju biti ok, bez greške :) (ja sam ih baš razbijao...)

Ili koristi tako kako je i pazi da ne uđe vode ili se rasprsne sve

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Da covjek zeli kemijat, i riskirat tu ispravnost ekrana koja je ostala (hvala Bogu) nakon pada, trazio bi savjet kako promjeniti samo staklo.

Ovako frende, uzmi kaljeno staklo i slobodno naljepi gore, touch i dalje funkcionira tako da problema neces imat iako je razbijen, a ovako ces bar pod prstom imat osjecaj ne slomljenog ekrana i neces riskirati rez na istom.

sent from my Sony Xperia Z C6603

0 0 hvala 1
15 godina
Val kaže...

"staklo" je digitizer, odnosno "Ono što registrira dodir". Ne možeš zamijeniti ili izvaditi "samo staklo". 

Mijenjao preko nekoliko digitziera na HTC Evo3D, šta ja znam, ako ti se da, naruči sa ebaya i zamijeni, znaju biti ok, bez greške :) (ja sam ih baš razbijao...)

Ili koristi tako kako je i pazi da ne uđe vode ili se rasprsne sve

Huh. Ja sam mislio da je digitizer samo sloj nekog filma unutar LCD-a, ili tako nešto 

U tom slučaju, digitizer sam razbio, ali i on i LCD funkcioniraju? Ma rekoh, neću se uopće jebavat sa zamjenom. Ne mogu si trenutno priuštit danešto ode na krivu stranu. Stvar kod pukotine je što sama pukotine nije nešto pretjerano upečatljiva, ali se odlomio pošten komadić stakla tako da je samo pitanje vremena kad bi mi kapnulo nešto unutra. Ne smeta pri korištenju, ali je rizik.

Ako vi ljudovi velite da bi na to mogao ić screen protector bez nekih konflikta s tom pukotinom, onda će tako i bit. Izdurat će sigurno dovoljno dugo dok ne nabavim poštenu zamjenu. Nakon toga na ebay prodat preostale ispravne djelove i popit pivu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 0:35 (Bubily).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice