Upomoć!!!!!
Imam Galaxy kojeg svakodnevno spajam na kabl jer baterija "iscuri" u danu.
Mobitel je fora...ali...BATERIJA!!!!
Dal je greška u mobitelu ili sam u postavkama negdje nešto sribala????
Upomoć!!!!!
Imam Galaxy kojeg svakodnevno spajam na kabl jer baterija "iscuri" u danu.
Mobitel je fora...ali...BATERIJA!!!!
Dal je greška u mobitelu ili sam u postavkama negdje nešto sribala????
Ugasi Wifi, 3G, GPS i smanji svjetlinu ekrana...
Wifi uključujem po potrebi...
3G zamjenjen s E (odnosno 2G)
GPS ne koristim (trenutno)
Svjetlina ekrana je na nekoj sredini...
Ajme majko...plače mi se!
Da ga šaljem na servis???
A imam ga tek 4 dana
Uz njega imam Nokiu N96 koja uz ovaj izgleda kao Ewina konzerva ali barem služi svrsi... nije na punjaču svaki dan...
A možda drkaš po njemu previše jer je nov???? Tak sam se ja čudio kad sam kupio mob prvi put kak se prazni baterija ali čim sam se malo smirio sa stalnim i nepotrebnim prčkanjem baterija je trajala normalno...
Pa čačkam malo...kako neću - nov je i interesantan... Ali sve je u granicama znatiželje...
Ne igram igrice, ne surfam netom (mogu to i u uredu) i ne dr.am (žensko sam)
Obavim nešto telefonskih razgovora (cca pola sata u toku dana), pošaljem par sms, niti jedan mms, ne služim se kartom...
Žalosna sam...vjeruj..jako i razočarana! Šmrc! I sad je na punjaču!
1440Mah baterija da se isprazni za jedan dan LOL
Ako ga nisi previše koristila, onda dolazimo do zaključka da je procesor opterećen zbog neoptimiziranog software-a. Da je na njemu Symbian, baterija bi trajala par dana.
Imam nokiu XM5800 sličnih specifikacija, i 1320Mah baterije i traje mi minimalno 1 dan baterija sa puno upotrebe (gledanje filmova, GPS, muzika na zvučnike), prosječno 3 dana.
Mislim da tu nije ništa čudno, tako je i meni bilo prva 2 dana. Sankcije su bile sljedeće : gašenje 3G-a, kada mi netrebaju pozivi uključim način rada u avionu(nemogu primat pozive niti ikog pozvat, tj. neodašilje više), svjetlina na najmanje(mora se kada je full touch screen), pozadina crna, tema soundwawe (u izborniku je sve crno, to puno manje troši bateriju), gasi se automatski nakon 20sec i mislim da bi to bilo to.
Pa čačkam malo...kako neću - nov je i interesantan... Ali sve je u granicama znatiželje...
Ne igram igrice, ne surfam netom (mogu to i u uredu) i ne dr.am (žensko sam)
Obavim nešto telefonskih razgovora (cca pola sata u toku dana), pošaljem par sms, niti jedan mms, ne služim se kartom...
Žalosna sam...vjeruj..jako i razočarana! Šmrc! I sad je na punjaču!
Ma i da radiš sve šta možeš s tim mobom opet je 1 dan premalo... tak da pravac servis...
Inače kako android? U planu mi je sljedeći mob s Android OS-om (HTC Magic.. ili tako nešto)
BTW neki ljudi nazivaju i samozadovoljavanje ženskog spola dr.anjem, ali nećemo tu o tome , kako bi rekli, krivo sam se izrazio...
Nažalost to ti je tako. Baterija je jako loša. I ja imam galaxy i nisam baš sretan moram priznati.
Sve isključim na njemu no i dalje curi kao blesava. Čitao sam po netu da je kriv FW update na mobitelu koji jednostavno nije dobar. Ili ćeš čekati da ti Samsung popravi sa nekim update-om ili ga prodaj.
Osim što je baterija loša, da li si imao onako slučajno gašenje sistema? Nemžeš više upaliti mobitel, ekran je crn i to je to. Power tipka ne radi? A ljudi te mogu zvati. Meni se to desilo već 3 puta.
Sutra ga šaljem na servis. Sve u svemu.. Android je odličan. Ali Galaxy je smeće iskreno.
Onda- kakvo je stanje sada s tim baterijama i Androidom na Galaxy-ju jer ga mislim uzeti, dali ima puno aplikacija za njega ?
Bump
Mene isto zanima!!
BUMP BUMP BUMP
Ja isto planiram kupit, kaže čovjek nema problema sa baterijom, traje 2-3 dana sa intenzivnim korištenjem aplikacija i skoro stalno je spojen na internet.
Izgleda da je ovo bio samo defektni primjerak.
+ Kao trebala bi (ako već nije) biti izdana zakrpa od strane samsunga koja rješava to, tako da će baterija bit još bolja.
Ja isto planiram kupit, kaže čovjek nema problema sa baterijom, traje 2-3 dana sa intenzivnim korištenjem aplikacija i skoro stalno je spojen na internet.
+ Kao trebala bi (ako već nije) biti izdana zakrpa od strane samsunga koja rješava to, tako da će baterija bit još bolja.
moš mislit... Svejedno će otić baterija u jednom danu to ništa nemože spriječit ako se stalno prčka po njemu.
Reci nam još nešto!
EDIT: Pa ovi u Tele2 nisu normalni, u niti jednoj prodavaonici nema Samsunga Galaxy za isprobati ali ima za kupit, kažem prodavačici da mi da iz kutije da ga vidim a ona neda, kaj oni misle da ću pljunut 3k kuna i potpisat pretplatnički ugovor na 2 godine bez da prije toga isprobam mobitel u ruci!!???
U vip-u sam isprobao HTC Magic i sviđa mi se samo što ovom u vip centru nije radio GPS, internet i nisu se mogle micat ikone po ekranu (!?) pa nisam dobio ukupan dojam o mobu. Čudno mi je i to što se na HTC-u ekran rotira samo ako se mob okrene prema lijevo dok se samsungov u sve 4 strane. (to bi isto moglo biti povezano s ovim stvarima koje ne rade na njemu ali ne mogu biti siguran)
Dali se mora ic na net kad se hoce koristiti GPS ? Zbog google mapsa.
Kakav se cini ekran, nije li rezolucija dosta mala, kakav je dojam ?
Nadam se da misliš na HTC Magic jer sam njega isprobao....
Rezolucija je dobra odnosno slika je odlična a na samsungu bi trebala biti i bolja, raspitao sam se i GPS nije radio zato što nije bilo interneta, kada se koristi Google Maps onda se treba imati internet.
Svejedno hvala, ali pitam za Galaxy
Bzvz ako se treba koristit net za GPS
Pa u gornjem postu sam naveo da sam isprobao HTC a Galaxy nisam u mogućnosti isprobati...
EDIT: nije mi jasno kako ga još nema u oglasniku, ima na njuskalu ali mislim da bi to mogao biti ovaj nezadovoljnik iz teme iznad , a on je čini mi se naletio na neki "sfalšani" primjerak...
Ma nisam tebe pitao za Galaxy, nego ove gore, koji ga imaju
Jel to onaj od 2.6k kn Galaxy na njuškalu :D
Izgleda da se radi nekakav firmware update za Galaxy zbog baterije pa ce valjda nešto duže držat
Ma nisam tebe pitao za Galaxy, nego ove gore, koji ga imaju
Jel to onaj od 2.6k kn Galaxy na njuškalu :D
Izgleda da se radi nekakav firmware update za Galaxy zbog baterije pa ce valjda nešto duže držat
da taj od 2600kn, nekako sam uvjeren da ga prodaje mitra
To ti je zato jer nemaš mape u mobitelu nego ti ih google skida sa neta a gps samo određuje poziciju i to niš ne košta.Zato imaš program od garmina skojim može kupiti karu hrvatske i okolice ili cijele europe.Naravno to nešto košta ali onda će ti gps moć koristit na taj način kako bi mi svi željeli:gdje god kad god i bez dodatnih troškova.Jedino neznam na koje sve mobove on može znam da ide na symbian za javu nema,sad za android i ostale nemam pojma.Al ak ti mob podržava ima i na torrentima za skinut heheMada opet moraš znati ni da gps-ovi na mobitelima nisu Top modeli koji će te locirati u toleranciji 1cm xD.Ja kad sam koristio google maps on me je fulao nekih 50-ak metara od moje pozicije
A recimo GPS na 5800, dali i on skida karte s neta, ili ?
Defaultni GPS program :D
A recimo GPS na 5800, dali i on skida karte s neta, ili ?
Defaultni GPS program :D
Dolazi sa ugrađenom mapom, tako da neskida ništa sa interneta, ali te mape su tako jadne da boli glava. U sisku pokazuje samo jednu ulicu hebeš to.
Ja sam si stavio garmin xt 5.50 i adria route 2.30 i sada za sisak pokazuje sve ulice, čak i za selo gdje živim pokazuje put. Garmin je najbolji samo jede ram-a pa se freeza mob ako se po mapi surfa.
Tu ima i sygic mcguider 7.71 koji je trun lošiji od garmina, ali je zato i brži, fluidniji.
Ako nije uključen A-GPS ništa se neskida/netroši, ako je onda brže nađe satelite (2-5sec), ali skine 2-3kB.
Da to je jedino što gps može trošit pri prvom spajanju al ima i opcija di se to samo pali na domaćoj reži(barem je meni tako)tako ad ako sam u romaingu mi neće htjet nabit računAl zato postiji wifi pa se nekom prikopčaš i onda deri po google mapsu za đaba
ugodno iznenađenje me dočekalo tjedan dana prije nego mogu produljitu ugovor - galaxy na ugovor na 2godine 150kuna za 1200kn??
htio bih kupit taj mob pa me zanima koja navigacija se može instalirat na android?? pozz
ugodno iznenađenje me dočekalo tjedan dana prije nego mogu produljitu ugovor - galaxy na ugovor na 2godine 150kuna za 1200kn??
htio bih kupit taj mob pa me zanima koja navigacija se može instalirat na android?? pozz
Nebi ja uzimao taj mob, ima puno boljih. Baterija je očajna, a android baš i nije nešto.
Ne trči pred rudo.
kolko čitam testove svi hvale taj android, za bateriju neznam, ali OS fakat kao da je nešto najbolje što se trenutno nudi...s velikom mogučnošču poboljšanja. zato me zanimaju mišljenja ljudi koji su isprobali i koji ga imaju.
Da vam riješim neke dileme.
Baterija traje 3 dana uz normalno korištenje, ako imate novi firmware (H8) i ako NE DRZITE MOB U FUTROLI (koja se isporučuje s njim).
Futrola pritišće dugme za uključiti kameru i paliti ekran tako da ga iscrpi ponekad u manje od jednog dana.
Normalno korištenje smatram da se razgovara umjereno i malo surfa i koristi Wifi i GPS.
Aplikacija na Marketu ima HRPA ali rijetke su dobre. One koje se plačanju nisu dostupne u hr, nego se plača protok podataka operateru (rijetko koja app ima više od 1 MB).
Za instalirat novi firmware evo upute:
http://dejancencelj.blogspot.com/2009/09/flash-rom-samsung-i7500-galaxy-for.html
I neki tipovi za nove korisnike:
http://forum.o2.co.uk/viewtopic.php?p=153077#153077
Navigacija za sad najbolja je andnav2 (nema glasovne upute ali se može importirati mape sa:
http://wiki.andnav.org/index.php/List_Of_MapTilePacks/
Još si zaboravio ovo "I kada uključite USB ne zaboravite na mobitelu u notification baru to omogučiti."
cafe.mobil :D
Dragi forumaši,
i ja sam kupio Galaxy i bio sam presretan zbog toga. Android je super, intuitivan, Samsungov diplay besprijekoran..., ali sam ga u roku od 8 dana od dana kupnje zamijenio za drugi uređaj (isto Galaxy). Razlog - baterija je trajala manje od 10 sati, punio sam ga 2 puta dnevno, a koristio 10 minuta od punjenja do punjenja i tako 6 dana, do zamjene.
Novi uređaj (zamijenjeni) automatski se restartao (dakle ugasio se i ponovo upalio bez ičijeg poticaja) svakih 2-3 sata. Vratio sam u roku od 8 dana od dana kupnje, te sam doplatio 300 kn za HTC Hero.
Iako sam do sada uvijek kupovao Samsung i bio izuzetno zadovoljan kvalitetom i mogućnostima ubuduće ću dobro razmisliti.
Sa HTC-om sam perzadovoljan, baterija mu traje nakon prvog punjenja već 2 dana i još nije prazna, display besprijekoran, adroid super intuitivan...slično kao kod Samsunga, zar ne :-)?
Za Samsunga sam kupio i nekakvu futrolu preko ebay-a, pa ako je netko zainteresiran neka mi se javi na PM i dobit će ju čim mi stigne. Mukte, naravno.
Pozdrav,
i nadam se da su vaša iskustva s Galaxyem ipak malo bolja nego moje (nisam sve čitao, ali čini mi se da i drugi imaju ili su imali slične probleme).