Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.295.862
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

ljudi evo hocu da stavim ovaj rom

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2026025

i sad koliko sam skuzio moram fleshovat siyah kernel npr

ja imam neki 7.6 i taj stavim i onda odradim ovo sve i flasham rom sa memorijske i to je to?

a sta je ovo flash google apps

hocul imat play store,samo mi je on potreban

google + i chrome mi ne trebaju

rijeseno ROM je odlican 4.2.1 je BTW i pici ko lud i pun opcija

zanimljivo sto zauzima ovako malo :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 17:53 (mersimh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

U Gappsima su ti sve aplikacije koje dolaze na original Androidu. Na CM10 nemaš odmah instalirane GAppse (među ostalim, tu je play store).

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Di mogu skinuti live wallpaper picker za cm10.1?  

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok.

Oprostite šta pitam pitanje koje je postavljeno milion puta, ali za svaki slučaj hoću da znam u slučaju da nešto ne sj*bem.

Nadogradio bih svoj S2 (koji je kupljen u T-Mobileu prije 3mj.) sa 4.0.4 na 4.1.2.

Vidim da još nije doša official od T-Mobilea u HRV, ali ima Španjolska i Nordijska verzija.

Prvo da naglasim, nebih htjeo rootat mobitel ili išta slično raditi, želim ga samo nadograditi.

Zanima me ova Nordijska verzija. Dali ona podržva HRV jezik? To mi ne treba sad, pošto ja znam norveški/švedski, ali će biti bitno kasnije ako budem starom dao mobitel.

I dali gubim T-Mobile garanciju ako ga na ovaj način upgrade-am?

Mogu li tu nordijsku staviti na svoj s2?

Jeli ovo dobar postupak, treba li tu nešto nadodati ili naglasiti?

... (ovo sam našao za španjolsu verziju ali vjerovatno je isto i za nordijsku)

1. Download Zip Spanish firmware file and extract it.

2. Download Odin and run it (Odin3 v3.07.exe)

3. If u don’t have kies, install it. but don’t run it.

4. Enter your s2′s download mode by pressing power button + home key + volume down key for few seconds.

5. After entering download mode press volume up key to continue.

6. Connect your mobile to phone via data cable.

7. Then click PDA button (in odin) and choose I9100XWLS8_I9100XXLS8_I9100FOPLS3_HOME.tar file.

8. click start button. wait for few minutes until ODIN says PASS.

thanks me later.

...

Skinuo bi sa ove stranice:

http://www.sammobile.com/2013/01/23/samsung-rolls-out-android-4-1-2-jelly-bean-update-to-the-galaxy-s-ii/

General, we are surrounded! Great, we can attack from any direction! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Podrzava hrvatski i ta nordiska je csc NEE, pa ti je jednostavnije skinut nq marketu samsung csc i stavit NEE spijis s kiesom i kaze ti da mozes nadogradit na tu nordisku varijantu.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
protjeran

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2121062

ili

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1436817

i kako da rootam mobitel posto mi je prvi put frend rooto pa neznam,a nemam sd karticu pa moram rootat da stavim onaj drugi bios valjda je tako,a stavit room znam. Hvala!

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

kako da otkljucam s2 pin za otkljucavanje sim k. preko mreze, tako pise kad upalim fon. telefon je iz austrije,bio decodiran, kad sam uardio jb 4.1.2 zakljucao se????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.

0 0 hvala 5
17 godina
neaktivan

Kako se SpeedMod pokazao u odnosu na Siyah po pitanju stabilnosti i baterije? Naravno, mislim samo na ofišl ROM-ove?

0 0 hvala 0
17 godina
Kordy kaže...

Hvala. Zbog ovog legendarnog kernela idem staviti Neat 4.3 :)

S2, CM10.1 MCM vsync - Android 4.2.1
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Podrzava hrvatski i ta nordiska je csc NEE, pa ti je jednostavnije skinut nq marketu samsung csc i stavit NEE spijis s kiesom i kaze ti da mozes nadogradit na tu nordisku varijantu.

Možeš li mi molim te ovo malo detaljnije pojasniti?

14 godina

Da ne citiram sad svakog pojedinačno, ukratko ću se osvrnuti na sve.

Ove 4.2.1 based ROM-ove koje sam naveo i isprobao, kombinirao sam s DorimanX kernelom i osim što su lijepi i fluidni, ne mogu se pohvaliti na bateriju.
Što mi je postala gotovo najvažnija stvar.
Screen on je još nekako i dobar, ali deep sleep ždere. Preko 30% pojede tijekom noći, što si ne mogu priuštiti.

Sada sam stavio wanama 14.1 (LSD) pa ćemo vidjeti kakve će rezultate davati s ovim, novim K5-1 speedMOD kernelom (koji je mom mobitelu nedostajao još od 2.3.7 Lite'ning ROM-a){#}

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prelose kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2121062

ili

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1436817

i kako da rootam mobitel posto mi je prvi put frend rooto pa neznam,a nemam sd karticu pa moram rootat da stavim onaj drugi bios valjda je tako,a stavit room znam. Hvala!

Ako nemaš root, a time i CWM (Volume Up+Home+Power) onda ti treba sljedeće:

PostupaK:

1. Prebaci jedan (ili oba) ROM na mobitel (Internal storage).
  2. Provjeri imaš li CWM. Isključi mobitel i upali ga tako da držiš istovremeno Volume Up+Home+Power.
  3. Ako imaš CWM, korake od 4. pa nadalje preskoči i samo flashaj novi ROM koji si rekao da znaš. Naravno, uz full wipe.
  4. Ako nemaš CWM postupak je sljedeći: 
  • Označi USB Debugging u postvakama, Developer tools.
  • Isključi mobitel.
  • Pokreni Odin 3.07 koji si prethodno skinuo.
  • Uključi mobitel u Download mode tako da istovremeno držišVolume Down+Home+Poweri.
  • Spoji mobitel na PC
  • (postupak kako se radi s Odinom neću pisati, jer je pisano (kao i ovaj cijeli postupak) barem 20 puta, i to na hrvatskom jeziku)!
  • Kada proces završi, i bude pisalo u Odinu "Res OK", preduhitri ga, isključi mobitel tako da izvadiš bateriju, umatni ju nazad i upali mobitel onako kako je objašnjeno u 2. koraku.
  • Ako je sve OK, dalje bi trebao znati.

Nisam odgovoran ako nešto pođe po zlu!

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 0:57 (sudy_freak).
17 godina
neaktivan

Upravo sam preko odina stavio official 4.1.2 (nordic) i novi SpeedMod kernel. Sve šljaka, sve je ok, ali zeza me unlock. Preko aplikacije Galaxy_S Unlock sam napravio unlock (uredno radilo na prijašnjem Gingeru), međutim sad ne radi. Odključa mi SIM ali mi napiše da trebam upisati SIM network unlock PIN

Please help!

0 0 hvala 0
14 godina
kpavl kaže...
eplati.com kaže...
kpavl kaže...

Ne znam što da radim.

Europatrade kaze da im ga dostavim pa ce oni vidjeti koliko bi me izašlo ako je kvar u pitanju, ali tko mi garantira da ga neće probati upaliti da vide je li radi?

Ja 1. sto bih napravio je telefon rastavio do zadnjeg srafica, nakon toga bih uzeo stapice za usi i s acetonom pocistio fino maticnu plocu ( mislim da se to smije posto to radim svaki puta kada radim neke stvari na tiskanim plocicama ) , i onda fino ostavio to 10-15 min da se kompletno posusi, sastavio i upalio.

Nisam još imao iskustva sa rastavljenjem uređeja.

Mitsuoka kaže...

Jesi ga uopće probao upalit? 

Nisam, samo sam stisnuo home button da vidim je li upaljen (nije bio - ili od pada ili je nešto otišlo u njemu). 

I jesi ga upalio na kraju?

15 godina
Nono kaže...

Upravo sam preko odina stavio official 4.1.2 (nordic) i novi SpeedMod kernel. Sve šljaka, sve je ok, ali zeza me unlock. Preko aplikacije Galaxy_S Unlock sam napravio unlock (uredno radilo na prijašnjem Gingeru), međutim sad ne radi. Odključa mi SIM ali mi napiše da trebam upisati SIM network unlock PIN

Please help!

probaj sa galaxy s2 sim unlock...
meni taj galaxy s unlock javi da je sve uredu da je otkljucan mob( galaxy s plus) ali jednostavno nece,zato probaj galaxy s2 sim unlock 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 18:39 (psihoroba).
17 godina
neaktivan
psihoroba kaže...
Nono kaže...

Please help!

probaj sa galaxy s2 sim unlock...
meni taj galaxy s unlock javi da je sve uredu da je otkljucan mob( galaxy s plus) ali jednostavno nece,zato probaj galaxy s2 sim unlock 

Jesam, ne šljaka :/

14 godina
neaktivan

Kako na NeatRom izmijenit status bar? Inace preporuka za neatrom, kaj se tice svega.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji je najbolji besplatni back up app?

Hoću spremiti ove aplikacije prije nego što prijeđem na JB, tako da ih kasnije mogu vratiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemoj to radit, jer će ti se dosta appova rušit. Ako pak želiš samo ?.apk spremit, onda Titanium Backup, MyBackup,... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

NE kužim što točno misliš?

ZAšto nebi radilo?

Što da napravim onda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
titanium backap ti je besplatan i recimo najbolji za taj posao, samo skidaj backupiraj
16 godina
neaktivan

Samo da pitam još ovo.

Dali mogu korititi taj titan backup ako mobitel nije rootan.

Dali mogu mijenjati csc pomoću samsung csc app ako mobitel nije rootan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam zašto, ali kad se ide s jedne verzije Androida na drugu (recimo ICS na JB), često se dogodi da ti aplikacije bacaju FC kad ih backupiraš. Osim kad backupiraš samo *.apk, pa restoreaš čistu instalaciju aplikacije.

Titanium Backup i svi takvi programi traže root, ne za sve funkcije, ali za većinu. 

Na S2 ti ne treba root za CSC app.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 19:58 (Mitsuoka).
12 godina
neaktivan

Za sve koje zanima, upalio sam mob nakon 60 sati u riži (haha). Očistio ga, stavio novi screen protector i radi kao zvrk. Pravi se kao da ništa nije bilo.

Imam problem, no nije vezan za vodu. Što napravite ako vam player ne prepozna neke pjesme što stavite na mobitel? Media scanner je upaljen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 20:19 (kpavl).
16 godina
neaktivan

Koji je format pjesme, jesi ograničio folder za glazbu, koji je player,... 

12 godina
neaktivan

Format mp3 (skidana pjesma preko mp3 downloadera), nisam ograničio ništa (sprema mi pjesme u Music), napisao sam gore, Winamp i google play music.

16 godina
neaktivan

Evo baš sam probao promijeniti csc, ali ne nudi mi niti jedan drugi osim CRO?

Kako da omogućim da stavim NEE?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Format mp3 (skidana pjesma preko mp3 downloadera), nisam ograničio ništa (sprema mi pjesme u Music), napisao sam gore, Winamp i google play music.

probaj ju baciti na komp i pustiti, vjerovatnoje greška prilikom skidanja, ako je skini ponovo

12 godina
neaktivan

Moze se pustiti i preko mobitela kada nađem u file manageru.

Power amp ima u sebi u građen media scanner i radi s njim ok. U STweaks-u je media scanner na default.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice