Ljudi, poceo je stizati update na verziju Androida 4.2. Link o tomu je ovdje . Je li vama stigao update? Ja imam takju verziju i jos nista.
Evo, ja sam updatea-o putem Nexus Root Toolkit-a jer mi se nije dalo čekati pa sam skinuo original verziju sa sa XDA, točnije ovdje: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1989033 .
Prvi dojmovi: brzo, lijepo i čisto. Ima par promjena, a ispod sam stavio slike koje prikazuju koje veće novosti donosi najnoviji Android 4.2 . Ponajprije je promijenjen lockscreen. Izravno sa lockscreena pomakom lijevo ili desno se može ulaziti u widgete koji su na screenovima, u ovom slučaju možete vidjeti kako se pomicanjem prema desno ulazi u kameru. Kamera donosi neke novosti, to je ponajprije način slikanja, ali i hrpu novih opcija. Nakon što okinete željenu fotku, možete je urediti sa dodatnim editorom koji ima pregršt opcija. Jedna od novosti je i status bar koji nakon što ga povučete u desnom kutu ima opciju za prikaz prečaca (vidite sliku). Smatram da je to dosta korisno. Google Now ima još nekih dodatnih opcija, ali nisam još stigao sve pregledati. Uglavnom, lijep i brz update.
Fantasticno, sad imam i Nexus7 i Galaxy Nexus pa ce opaki updatei padat :D!
Se mogu mjenjat neke postavke u onom notification centreu sto se tice Quick Settingsa, tipa da mogu mjenjat sto zelim palit gasit jednom tipkom, tipa mobilni internet i takve stvari.
Ak shvacas sto hocu reci :).
Mozda se i to moze podesit, iako, a gle, budimo realni, nije ni Galaxy Nexus neki powerhouse, koliko god OS bio ispeglan.
Problem je kaj je moj uredaj lockan na VIP pa pretpostavljam da prvo kroz njihove ruke treba proc 4.2 da bih ga updateao.
Iako na Nexusu7 sve radi odlicno na 4.2 tako da, a na GNexu, na 4.1.1 sve fantasticno radi. Rado bih se Nexusa 4 dokopao :).
Ovako, vidim da se po oglasnicima prodaje ovaj mobitel za cca. 2000 kuna. A ovdje na Ebayu je jedan prodaje za nekih 200 dolara i prodao je 359 komada, ima čak povrat novca od 30 dana... Sve je to lijepo, ali zasto toliko prokleto jeftino? Pa sam primjetio da je to SCH-i515 verizon zapravo američki model.... Pa sada me zanima, može li on koristi naše kartice i/ili spajati se na sve normalno... Odnosno što ja zapravo nemogu raditi sa tim modelom ovdje u HR... Hvala! Mogli bi mi uštedjeti dobre pare sa pravim informacijama... I bili bilo moguce nekakvo "otkljucavanje"?
ako zelis officiall jelly bean , ako zelis probati ubuntu onda se isplati , nexus ima malo veci ekran , bolji pixel density , baterije slicne , ako imas ponudu mijenjaj , imas romova za nexus koliko hoces i slicnih stvari ( kao sto sam rekao prvi mobitel koji ce imati ubuntu for smartphones ce biti nexus tako da mu je i to + ) naravno ako volis isprobavati takve stvari , ako mobitel koristis za net , sms , call , onda je sasvim dobar i evo 3d
Ovako, vidim da se po oglasnicima prodaje ovaj mobitel za cca. 2000 kuna. A ovdje na Ebayu je jedan prodaje za nekih 200 dolara i prodao je 359 komada, ima čak povrat novca od 30 dana... Sve je to lijepo, ali zasto toliko prokleto jeftino? Pa sam primjetio da je to SCH-i515 verizon zapravo američki model.... Pa sada me zanima, može li on koristi naše kartice i/ili spajati se na sve normalno... Odnosno što ja zapravo nemogu raditi sa tim modelom ovdje u HR... Hvala! Mogli bi mi uštedjeti dobre pare sa pravim informacijama... I bili bilo moguce nekakvo "otkljucavanje"?
Iako sam mislio da imam Verizon verziju, zapravo nije bila Verizonova već naša, samo što ju je toolkit tako zamjenio i stavio na nju verizonov softver. Uglavnom, na mobitelu je radilo sve osim poziva, poruka... bilo čega vezano uz SIM karticu. Jednostavno nisu odgovarali driveri za modem i kao takav nije bio prepoznat...
E sad, zašto nisu radili? Iz vrlo jednostavnog razloga. i515 nema utor za SIM karticu, te kao takav ni nema drivere za naš modem. To nije GSM verzija već CDMA.
U svakom slučaju, i515 ti neće raditi kod nas, bar ne na našim operaterima jer su naši operateri svi na GSM-u.
Na official romu-koliki možete screen on time postici s 100% baterije do 0%?
uzmi nexus i gotovo , ako ti bas znaci ta baterija , stavi neki custom rom koji stedi bateriju i cao , 16 gb bi ti trebalo biti dosta ( osim ako nisi fotograf , jer mislim da je najveca igra cca 2gb tako da imas dosta mjesta za sve )
Isplati se preci.
Baterija standardno, 3h+ screen on-a, prosjecno skroz.
Ekran je dobar, ali problem je kaj mu kapacitivne tipke zauzimaju ekran pa je to zapravo 4.3" ekran kao i na htc-u.
I da SGX540 je OC-an, tako da nije toliko ni los GPU, samo je bed kaj mora i veliku rezouciju tjerat, uglavnom kad je izasao Galaxy Nexus imao je dosta star hardware, a sad nije postao nista mladi.
Oba uredaja su odlicna, no ja bih ipak Nexusa, tanji je, elegantniji, 4.2 JB leti u 60fpsa stalno, tako da, ugodan je za koristenje itekako!
Jednostavan odgovor, da ;)
Evo zanima me jel se isplati uzeti taj mob. Razmisljam izmedu nexus-a ili s3 mini pa mi recite svoje misljenje.
Evo zanima me jel se isplati uzeti taj mob. Razmisljam izmedu nexus-a ili s3 mini pa mi recite svoje misljenje.
Tu nema dvojbe, Nexus ;)
Zna netko gdje bih mogao kupiti dock station (dakle dock punjač) za Galaxy Nexus? Ak ima tu kod nas, dajte link, a ak nema može i sa Ebaya.
Pozdrav,
Citam u zadnje vrijeme o nexusu, poprilicno sam zainteresiran. Ako netko zna gdje se može kupiti povoljno bio bih mu zahvalan
Pozdrav,
Citam u zadnje vrijeme o nexusu, poprilicno sam zainteresiran. Ako netko zna gdje se može kupiti povoljno bio bih mu zahvalan
Vidio sam da ga ima u oni okruglim izlozima u sklopu VIP dućana, sada, ako su oni tamo zgreškom, isprika, ali čini mi se da ih tamo ima, evo baš ću skorom u grad, ako kojeg snimim, javim ti po PP, uvjeti kupnje, otključavanje, potrebno, nepotrebno, plaćanje ili mukte, i sve ostalo !
Imam mogućnost kupiti 1 mjesec korišten Galaxy Nexus za 1600 kuna.Mislite da se isplati?
Pozdrav svima,
evo kupio sam navedeni uređaj i još se malo prilagođavam.
Koji software mogu koristiti za povezivanje s PC-em?
Čitao sam da Kies ne podržava navedeni uređaj.
Puno hvala
Jutros mi je dosla nadogradnje na JB 4.2.1, mob je yakjuxw kupljen u VIP-u.
eni je došla nadogradnja. Jedino je malo promijenjen izgled, ono kad kliznem dolje mi se pojave ikone, internet, wi-fi itd. Vidim još da sam dobio ikonicu aktualno i neko sanjarenje u postavkama. Šta je to, ne kužim baš?
Aktualno ti je nesto tipa Flipboard a sanjarenje da ti mob sluzi ili kao stolni sat ili da se na njemu vrti neki servise koji odaberes pa kad se u noci probudis vidis koliko je sati ili sta si vec odabrao. Sanjarenje mozes koristit kad je na docku ili na punjenju.
Pozdrav ovako imam jedno pitanje i to hitno covjek mi nudi galaxy nexusa sa 3 baterije i maskice koji ima jos godinu dana garancije a da ja njemu dam xperiu p koja ima jos 18 mjeseci garancije i 300kn jel mislite da se to isplati?
Zanima me gdje se može nabaviti jača baterija za Nexusa? Nisam zadovoljan baš trajanjem baterije, osvjetljenje mi je na minimumu, edge, dakle 2g mrežu koristim za Internet i nema šanse da uz surfanje po Internetu, poziv, poruku, mail mi izdrži cijeli dan. S tim da igrice i ne igram.

Zanima me gdje se može nabaviti jača baterija za Nexusa? Nisam zadovoljan baš trajanjem baterije, osvjetljenje mi je na minimumu, edge, dakle 2g mrežu koristim za Internet i nema šanse da uz surfanje po Internetu, poziv, poruku, mail mi izdrži cijeli dan. S tim da igrice i ne igram.
Nebi to smjelo tako biti... A da probaš flešnut koji ROM?
Aj pogledaj koliko sati screen on ti izdrži. Ako je ispod 2.5 sata, nešto ti cucla bateriju...
Inače na ebayu sam nabavio 3 baterije za laptop i imao sam sreće pa su dobre bile. Pogledaj u xda temi tu.