Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.563.213
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
majdo kaže...

Flashao sam curi ICS333 + Semaphore kernel 1.3.0s, po preporuci ovdje na forumu. 

E sad, ona je pre pre pre zadovoljna s ROM-om, mob se preporodio doslovno, brz je i fluidan, ali problem je baterija.. Baterija curi kao nenormalna.. Jel ima netko slucajno savjet kakav?

Ako ima ikakav task manager/killer makni ga jer takvi samo troše bateriju i resurse.

Namjesti pod osvjetljenje na automatsko jer to uštedi dosta bateriju i inače se zagrije ekran ako se duže koristi i nešto jače procesor ako radi.

Meni baterija traje kada ne koristim mobitel preko 4 dana. Naravno ako igram neke igrice jače onda to pojede bateriju, ali sa automatskim osvjetljenjem ide bolje i ne zagrije se ekran, barem se meni čini.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
12 godina
neaktivan

Firmware version - 2.3.5.

Baseband version - I9000NEJVB

Kernel version - 2.6.35.7-I9000NEJVK-CL649158ROOT@DELL137#2

Build number - GINGERBREAD.NEJVK 

pa ako nije problem da mi nađeš link za taj rom :)

16 godina
neaktivan

Firmware version - 4.1.2

Baseband version - I9000XXJVT

Kernel version - Semaphone_JB_2.5.0s

znaći pošt sam kupio sad mobitel polovni prijašnji vlasnik ga je unroot-o (superoneclick) i sad sam ga ja pokušavo root-at sa istim prog jer trebam stavit galaxy s unlocker da može na sve mreže te mi root checker govori da nije root-an može pomoć?
hvala 

RIJEŠENO

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 16:56 (teo7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
smrzlo21 kaže...

Firmware version - 2.3.5.

Baseband version - I9000NEJVB

Kernel version - 2.6.35.7-I9000NEJVK-CL649158ROOT@DELL137#2

Build number - GINGERBREAD.NEJVK 

pa ako nije problem da mi nađeš link za taj rom :)

Evo link ali to je za XXJVT verziju (možda i valja to)...Ne znam koja je tvoja. Samo upiši u google to i moš si sam naći!

BF Nick: SwitchCRO
13 godina
Switch kaže...

Baterija curi?? Ja sam na tom romu odkako je izašao i bez problema mi izdrži čitav dan ako bi sve držao upaljeno. Trenutno kako ga koristim izdrži mi 48h bez problema.

Jel joj wifi upaljen stalno? 3g? Gps? Najvjerojatnije joj neka aplikacija ždere bateriju. U statistici baterije što stoji da joj najviše troši?

A možda joj je baterija ošla al to mi je nekako najmanje vjerojatno.

njonji kaže...

Ako ima ikakav task manager/killer makni ga jer takvi samo troše bateriju i resurse.

Namjesti pod osvjetljenje na automatsko jer to uštedi dosta bateriju i inače se zagrije ekran ako se duže koristi i nešto jače procesor ako radi.

Meni baterija traje kada ne koristim mobitel preko 4 dana. Naravno ako igram neke igrice jače onda to pojede bateriju, ali sa automatskim osvjetljenjem ide bolje i ne zagrije se ekran, barem se meni čini.

Znaci baterija jedva da izdrzi cijeli dan.. Wifi pali samo kad kod kuce ide na fejs kad joj se neda na laptop, 3g je upaljen non stop, gps ne pali nikada, od aplikacija jedino sto koristi cesto je whatsapp, prakticki da nijednu drugu ni nema instaliranu, sve je gore sto ej s ROM-om doslo.. U statistici ekran trosi najvise.. A po noci joj zna i do 10% se potrositi, iako mob miruje..
Baterija je mjenjana prije 2 mj..
Task manager nema nikakav, jedino kako moze ubiti aktivne procese je onaj task manager sto je dosao s ROM-om, ali ni to ne koristi..
Osvijetljenje joj je kad je doma na minimumu, kad izadje van negdje na automatskom..
Jeste vi slucajno jos dodatno neke od aplikacija s ROM-a brisali, ili ste nakon instalacije ostavili sve kako je i da vam tako dobro radi? Jer nema mi smisla.. Ona nije neki hardcore korisnik, najvise sms, cca 200 poslanih, 200 primljenih, max 10 min poziva dnevno ako i toliko.. Malo fejs, i ako koju sliku uslika, i to je vise manje to..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

Ovo kad kažeš jedva izdrži cijeli dan jel to misliš na jedva 24h ili...jer to i nije baš malo ako ga koristi kako si rekao. To se meni čini normalno za 3g stalno upaljen. Evo recimo ja sam svog jučer napunio oko 14h i sad mi je na 39%. 3g stalno upaljen i sveukupno jedno pola sata poziva. Ovo će mi do navečer izdržati i onda ću ga ponovo napuniti.

I ne, nisam ništa brisao od onih aplikacija što su došle s romom nego sam još jedno 50-ak instalirao.

Kažem ja taj rom koristim praktički odkako je izašao i cijelu onu temu na xda o tom romu sam pročitao i nisam naišao da se netko žali na bateriju, dapače svi samo hvale. 

Na koncu konca sad već imašCyanogenMod 10.1 sa 4.2.1 romom pa joj stavi njega i isprobaj kako će s njim raditi. I ja ću se prebaciti uskoro na to samo nikako da se nateram.

16 godina
neaktivan

trebam samo informaciju,jel ide na galaxy s plus službeni ics ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Paljenje samo preko računala rootanjem preko ODINa

Imam Galaxy S sa custom ROM-om (TeamNyx ICS 4.0.4 RC5 sa kernel updateom Devil3_1.0.2-ICS_i9000_CFS_BLN_CMC_20120722.zip). Već pola godine je na njemu.

Prije par dana mi se ispraznila baterija i nakon toga se ne može upaliti. Nakon "power on" upali veliku baterija ikonu kao da se puni iako nije spojen na punjač niti na računalo.
Stavio sam mu zadnji stock ROM (2.3.6 - I9000XXJVU_I9000OXAJVU_OXA) i upalio, odradio i root (sve je nekad prije korišteno - CF-Root-XX_OXA_JVU_2.3.6-v4.3-CWM3RFS). Nakon pražnjenja baterije (često mi se dogodi wifi/3G - exchange i skype stalno aktivni) opet ga nisam mogao upaliti. Isti simptomi.

Međutim uredno ga upalim tako što svaki put iznova s ODIN-om prebacim rootani kernel i to je jedini način na koji mogu upaliti mobitel.

Je li netko imao sličnih problema?

(Imam tri baterije, pa sam eliminirao problem s njom, ali s druge strane imam i externi punjač baterija (ebay - kina) pa je moguće da je on zeznuo. Jedino što sam dosad dosta puta punio baterije i sve je bilo u redu. I sad baterija radi normalno, čak i par dana jer sam na stock ROM-u i nisam podešavao nikakve stalne servise koje troše bateriju)

Tražio sam kroz  google ali je malo nezgodno zbog kombinacije riječi - izbacuje mi aplikacije od battery widgeta ili upute za rootanje. Pretraživao i xda (i ovaj forum), ali nisam uspio naći tu problematiku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
seneka kaže...

Nema službeni ICS za Galaxy S.

ukislav kaže...

Imam Galaxy S sa custom ROM-om (TeamNyx ICS 4.0.4 RC5 sa kernel updateom Devil3_1.0.2-ICS_i9000_CFS_BLN_CMC_20120722.zip). Već pola godine je na njemu.

Prije par dana mi se ispraznila baterija i nakon toga se ne može upaliti. Nakon "power on" upali veliku baterija ikonu kao da se puni iako nije spojen na punjač niti na računalo.
Stavio sam mu zadnji stock ROM (2.3.6 - I9000XXJVU_I9000OXAJVU_OXA) i upalio, odradio i root (sve je nekad prije korišteno - CF-Root-XX_OXA_JVU_2.3.6-v4.3-CWM3RFS). Nakon pražnjenja baterije (često mi se dogodi wifi/3G - exchange i skype stalno aktivni) opet ga nisam mogao upaliti. Isti simptomi.

Međutim uredno ga upalim tako što svaki put iznova s ODIN-om prebacim rootani kernel i to je jedini način na koji mogu upaliti mobitel.

Prvi puta za ovo čujem. Sve mi se čini da je to roma koji je gore. Taj TeamNyx je smeće! Skoro sam zbricko mob s tim govnetom. Stavi si novi rom. Sad već imaš van 4.2.1 i isprobaj s njim.

A i probaj da ti se ne ugasi mob, ugasi 3g/wifi kad je već pri kraju baterija...

13 godina
Switch kaže...

Ovo kad kažeš jedva izdrži cijeli dan jel to misliš na jedva 24h ili...jer to i nije baš malo ako ga koristi kako si rekao. To se meni čini normalno za 3g stalno upaljen. Evo recimo ja sam svog jučer napunio oko 14h i sad mi je na 39%. 3g stalno upaljen i sveukupno jedno pola sata poziva. Ovo će mi do navečer izdržati i onda ću ga ponovo napuniti.

I ne, nisam ništa brisao od onih aplikacija što su došle s romom nego sam još jedno 50-ak instalirao.

Kažem ja taj rom koristim praktički odkako je izašao i cijelu onu temu na xda o tom romu sam pročitao i nisam naišao da se netko žali na bateriju, dapače svi samo hvale. 

Na koncu konca sad već imašCyanogenMod 10.1 sa 4.2.1 romom pa joj stavi njega i isprobaj kako će s njim raditi. I ja ću se prebaciti uskoro na to samo nikako da se nateram.

Bas suprotno, od jutra do ponoci recimo ne izdrzi.. Nocas joj je 15% baterije pozderalo, od 3 ujutro do 11h, a medju aktivnim procesima nema nista sto je dodatno recimo zderalo bateriju.. Rom instaliram ja mislim cak po tvojim uputama jos prije 10-tak stranica kada sam pitao koji ROM je najbolji za S.. 

I da, signal ju isto zeza non stop, ona je u Zg, tj tocnije iza Sesveta, pa ako netko ima tko je mjenjao modem na ICS333, neka napise koji i da link da joj i to mogu mjenjati sad kad dodje kod mene u Vinkovce iduci tjedan.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
majdo kaže...

Bas suprotno, od jutra do ponoci recimo ne izdrzi.. Nocas joj je 15% baterije pozderalo, od 3 ujutro do 11h, a medju aktivnim procesima nema nista sto je dodatno recimo zderalo bateriju.. Rom instaliram ja mislim cak po tvojim uputama jos prije 10-tak stranica kada sam pitao koji ROM je najbolji za S.. 

I da, signal ju isto zeza non stop, ona je u Zg, tj tocnije iza Sesveta, pa ako netko ima tko je mjenjao modem na ICS333, neka napise koji i da link da joj i to mogu mjenjati sad kad dodje kod mene u Vinkovce iduci tjedan.. 

Pa eto ti razlog zašto joj poždere bateriju! Nestabilan signal ti bez problem istroši bateriju ako joj stalno mjenja 2g-3g. Ako je kod kuće neka ima upaljen wifi ako ga ima. Izašto joj je pobogu upaljen 3g preko noći? Jel u snu surfa i gleda fejs i čita mejlove. Ugasi ga fino prije spavanja i ujutro ga upali! 

12 godina
neaktivan
Switch kaže...
ukislav kaže...

Prvi puta za ovo čujem. Sve mi se čini da je to roma koji je gore. Taj TeamNyx je smeće! Skoro sam zbricko mob s tim govnetom. Stavi si novi rom. Sad već imaš van 4.2.1 i isprobaj s njim.

A i probaj da ti se ne ugasi mob, ugasi 3g/wifi kad je već pri kraju baterija...

Da, maknuo sam ICS, stavio stock rom 2.3.6 i opet isto. Rootao sa gore navedenim kernelom i opet isto.

U nedostatku rješenja na koji 4.2.1. misliš, jesi li provjerio neki (link)?

13 godina
Switch kaže...

Pa eto ti razlog zašto joj poždere bateriju! Nestabilan signal ti bez problem istroši bateriju ako joj stalno mjenja 2g-3g. Ako je kod kuće neka ima upaljen wifi ako ga ima. Izašto joj je pobogu upaljen 3g preko noći? Jel u snu surfa i gleda fejs i čita mejlove. Ugasi ga fino prije spavanja i ujutro ga upali! 

Navika da ne gasi, jer na starom darky-u 3g nije nikada gasila, pa je preko noci trosio max do 5% baterije.. Vise se to kretalo oko 1-2%.. Zato i jesam pitao za promjenu modema, ako netko ima da je mjenajo na podrucju zagreba koju je verziju stavio..

16 godina
neaktivan
Switch kaže...
seneka kaže...

hvala,koji je onda zadnji stock ? gingerbread 2 3 7 ?

15 godina
seneka kaže...
Switch kaže...
seneka kaže...

hvala,koji je onda zadnji stock ? gingerbread 2 3 7 ?

Mislim 2.3.6. Al šta će ti to? Stavi neki Jelly Bean sa XDA foruma i uživaj. Taj Gingerbread je smeće!

16 godina
neaktivan
Switch kaže...

Mislim 2.3.6. Al šta će ti to? Stavi neki Jelly Bean sa XDA foruma i uživaj. Taj Gingerbread je smeće!

hvala,nije za mene,imam s2

14 godina
neaktivan

Samo pazi da ne staviš od običnog galaxy s na galaxy s plus jer ćeš ga zbrickati. Mora biti baš za galaxy s plus

1 0 hvala 1
16 godina

Zanima me kakva je procedura sa promjenom baterije (stavljanjem nove - originalne), tj. treba li napraviti nekakvu kalibraciju baterije ili slično?

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
felonterx kaže...

Zanima me kakva je procedura sa promjenom baterije (stavljanjem nove - originalne), tj. treba li napraviti nekakvu kalibraciju baterije ili slično?

Nikad nisam radio nikakvu kalibraciju. Samo ju prvih par puta napuni i isprazni do kraja i to je to.

13 godina
neaktivan

Dobar dan,evo da odmah prijeđem na stvar....

Planiram kupiti jedan vec dosta dugo i sada mi je ovaj definitivan favorit.Evo par pitanja -1.Kakva je prednja kamera?Koristio bi ju za razgovor preko skypea ako ima tu opciju. -2.Kakav je za igranje?Također bi igrao dosta igrica dok mi ne dojade tipa minecraft PE,trkace,MC3 itd.-3.Jel ima nekakvih problema opcenito kao sto iPod touch ima sa spajanjem na internet,HTC Sensation sa kvarovima i sl.

Eto to je to,ako netko zna jedan ili dva odgovora,neka kaze,ostalo cu valjda nekako sam uspijet skuzit.Pozdrav!

A.X.E. The AwEsoMenESs
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 10:31 (AxeAwesome).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AxeAwesome kaže...

Dobar dan,evo da odmah prijeđem na stvar....

Planiram kupiti jedan vec dosta dugo i sada mi je ovaj definitivan favorit.Evo par pitanja -1.Kakva je prednja kamera?Koristio bi ju za razgovor preko skypea ako ima tu opciju. -2.Kakav je za igranje?Također bi igrao dosta igrica dok mi ne dojade tipa minecraft PE,trkace,MC3 itd.-3.Jel ima nekakvih problema opcenito kao sto iPod touch ima sa spajanjem na internet,HTC Sensation sa kvarovima i sl.

Eto to je to,ako netko zna jedan ili dva odgovora,neka kaze,ostalo cu valjda nekako sam uspijet skuzit.Pozdrav!

1. Meni se čini ok. Nisam ju previše koristio ali ono što sam je isprobavao malo preko skype-a mi je bilo ok.

2. Ovo nemam pojma. Imam ga skoro 2 godine već i nisam niti jednu igru instalirao na njega. Ne zanima me to.

3. Nikakvih problema nisam imao sa spajanjem na net. Bilo mobilni internet bilo wifi. Isto tako nisam čuo da se kvare ali to ne znači da te ne može zahvatiti neki debilan primjerak...

13 godina

Dobio sam dns mob, prebacio ga na 2.3.6 frisko ga rooto i sad gledam koji da rom stavim? CM 10.1 ili 10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja ti imam CyanogenMod 10.1 sa 4.2.1 i nemam nikakvih zamjerki,tak da isprobaj pa budeš videl

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Jel zna neko koji stock 2.3.6 ima hrvatski/srpski jezik? Bio bih jako zahvalan. Poklanjam telefon osobi koja se nece snaci sa engleskim, pa...

morrisoN

0 0 hvala 0
15 godina

Svaki stock ima hrvatski. Za srpski nisam ni gledo da li ima ali vjerojatno!

14 godina
neaktivan

nema svaki npr, jw8

jw4 ima hrvatski ili jvu

16 godina

Na sammobile firmware page-u za i9000 nema nijedan jvu, a imaju cetiri jw4 rom-a.

GT-I9000 - Hong Kong

PDA: I9000ZSJW4

CSC: I9000OZSJW4

Version: 2.3.3

Date: 2012-06-19

Regions: China, Hong Kong

GT-I9000 - Taiwan

PDA: I9000ZSJW4

CSC: I9000OZSJW4

Version: 2.3.3

Date: 2012-06-19

Regions: China, Hong Kong

T-I9000 - United Kingdom (Carphone Warehouse)

PDA: I9000XXJW4

CSC: I9000OXAJW5

Version: 2.3.6

Date: 2012-04-05

Regions: Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdo

GT-I9000 - United Kingdom / Ireland

PDA: I9000XXJW4

CSC: I9000OXAJW4

Version: 2.3.6

Date: 2012-03-21

Regions: Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdo

Je li provjereno da ce jw4 rom imati hrvatski? Koji da skinem?

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 16:05 (morrisoN).

0 0 hvala 0
14 godina
Hej ljudi,imam mobitel već godinu dana i sad,kako sam update-ao samsung kies,dobio sam poruku da ima update moje verzije androida. Sad me zanima,koliko će to zapravo ubrzati moj mobitel? Hoće li se pobrisati poruke i sve to što imam na mobitelu? Postoji li mogućnost nekog bug-a i neuspjelog ažuriranja,ukoliko da,što učiniti? Evo slike..:)
hvala unaprijed..pozz
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
morrisoN kaže...

Je li provjereno da ce jw4 rom imati hrvatski? Koji da skinem?

A zasto bas mora biti 2.3.6? Kad imas na samfirmware sluzbeni za Hrvatsku 2.3.4, a za Srbiju 2.3.5.

16 godina

Ne vidim to. Na sammobile firmare stranici nisam nasao nijedan rom namijenjen za srbiju/hrvatsku/bih

morrisoN

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice