QWERTY smartphone

poruka: 8
|
čitano: 7.069
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
QWERTY smartphone

Zanima me preporuka mobitela s qwerty tipkovnicom i da ima bljeskalicu. Ne mora biti xenon. OS android ili windows. Do sada sam koristija SE xperiu pro. I takav koncept mi se svidja pa ako moze preporuka slicnog mobitela s malo vise rama/bolji proc. SE odnosno sad Sony imaju dosta inovativan pristup, ali kad je kvaliteta u pitanju nemogu se pohvaliti. Mobitel nije izdrza ni pune dvi godine.

BTW da je do nekih 3k kuna

Nije mi jasno zasto je toliko slaba ponuda high end qwertyja. Jesam li ja jedini frik koji nevoli touch screen za unos teksta? I zasto vise gotovo da i nema mobitela s xenonskom bljeskalicom?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: QWERTY smartphone
axos kaže...

Zanima me preporuka mobitela s qwerty tipkovnicom i da ima bljeskalicu. Ne mora biti xenon. OS android ili windows. Do sada sam koristija SE xperiu pro. I takav koncept mi se svidja pa ako moze preporuka slicnog mobitela s malo vise rama/bolji proc. SE odnosno sad Sony imaju dosta inovativan pristup, ali kad je kvaliteta u pitanju nemogu se pohvaliti. Mobitel nije izdrza ni pune dvi godine.

BTW da je do nekih 3k kuna

Nije mi jasno zasto je toliko slaba ponuda high end qwertyja. Jesam li ja jedini frik koji nevoli touch screen za unos teksta? I zasto vise gotovo da i nema mobitela s xenonskom bljeskalicom?

Ako ti ne smeta Symbian, imašNokiju E6, qwerty + touchscreen. U tom rangu ali jeftinije, ali lijepi, (posebno u crnoj boji) gigahercni Asha 302.

Ako je Blackberry opcija, imaš novi, prilično skup Q10 i nešto jeftiniji Q5. Starim modelima je pala cijena, za 3k kuna možeš uzeti stvarno kvalitetan mobitel, da sam na tvom mjestu išao bih na BB.

Što se Androida tiče, bio je neko vrijeme u ponudi, doduše slabašnih specifikacija i 2,6" rezistivnog zaslona, vjerojatno ga možeš naći polovnog za par stotina kuna - Huawei U8300, kod nas se prodavao u Tele2. Postoji u raznim bojama, od žute do roze. Tu je i Motorola Defy Pro XT560 s nešto novijim androidom i gigahercnim procesorom, pa HTC ChaCha, njihov "mobitel za Facebook", prepostavljam da ga također možeš jeftino naći polovnog ali i novog. Postoji i nasljednik pod imenom HTC Status. Spomenit i Alcatel OT-916, solidan mobitel ali malo interne memorije za aplikacije. Samsung Ch@t 357, još jedan model koji spada pod ovakav dizajn, međutim ne pokreće ga Android ili neki drugi OS već neko vlastito riješenje iz Samsunga (kao i svi prethodno spomenuti, i on je u obliku Blackberryija (zaslon + dolje tipkovnica).

Ako si više ljubitelj izlaska tipkovnice na stranu kao što je slučaj bio s Xperiom Pro, možda bi ti odgovarao sad već pomalo zastrajeli, ali i dalje solidan mobitel - HTC Desire Z. 3,7" zaslon, 800 MHz procesor, kloka se na 1 Gigaherc, 512 MB radne memorije i 1.5 GB memorije za pohranu. Najnoviji službeni Android je 2.3, ali bez problema možeš staviti na njega Jelly Bean uz jednostavno praćenje uputa.

Ako ipak želiš nešto malo jače, morat ćeš se okrenuti Motoroli i kupiti negdje unutar EU ili vani, jer ovih modela gotovo da i nema u službenoj prodaji kod nas, možda tek kod preprodavača s Njuškala i sl. Guglaj Motorola Photon Q, DROID 4, DROID 3, DROID 2, Milestone XT883m. Samsung ima dva Android igrača, Galaxy S Relay T699, Galaxy Stratosphere II I415, također izvlačenje na stranu i vrhunske specifikacije, ali bojim se da ćeš za njih trebati nešto više od 3 tisuće kuna, vrijedi i za ove novije Motorole.

Što se tiče qwerty modela s Windows OS-om, ne pada mi ništa na pamet.

Tvoje zadnje pitanje - nema ih u ponudi zahvaljujući zakonu ponude i potražnje, koji nam govori da nema potražnje pa stoga nema ni nekakve posebne ponude. Xenon je rijedak, izgleda da se teško uklapa u tanak dizajn današnjih modela.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
15 godina
odjavljen
QWERTY smartphone

Imam Nokiu E6, savršeno radi, symbianu ništa ne fali, osim možda nekih aplikacija (meni osobno ne), osim toga nema zamjerki.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
QWERTY smartphone

E6 je također super izbor, high-end telefon, kvalitetna izrada, sve najbolje... A cijena je drastično pala posljednjih desetak mjeseci, može se kupiti čak upola jeftinije.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
QWERTY smartphone

Da, ali se isto ne prodaje nov nažalost, a otraga se metal malo pohaba (vidi se na rabljenima, ali to je samo estetski).

Meni je jedina mana što je pretanak i što nema autofokus. Ali to je zbog glupih trendova (ljudi valjda vole da im mobitel ispada iz ruke).

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
QWERTY smartphone

Zahvaljujem na detaljnom odgovoru.

Bitno mi je da ga je moguce kupit u RH i da je nov. Tako da mi dosta modela pada jer su stariji i vise ih nema u prodaji. Neki od navedenih imaju slabu rezoluciju i/ili mal ekran, ili su ukupno slabiji od xperie pro. Vise mi odgovara slider nego bar dizajn jer ustedi dosta na prostoru. Bez obzira na sve svidja mi se najvise Motorola milestone koja je ispod 1500kn vani, ali je nema u hr. I bb q5 se cini ok iako je bar. Vani je oko 2500 a kod nas ga nema za kupit. Cini se da cu bez obzira koliko ga vec godinama izbjegavam ipak zavrsiti na touch screenu a onda mi nema pomoci. Posto xperia pro moze i na touch proba sam tako pisati poruke, ali ne ide. Cini se ili touch ili neki crap mobitel u rangu SE spyro pa kad vec nemogu imat dobar mobitel s fizicnim tipkama, da je bar jeftin i mal. U zadnje vrime su mobiteli toliko glomazni da ih se jedva utrpa u djep. Pogotovo one vece od 4''

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
QWERTY smartphone

Ja sam se zagrijao za BlackBerry Q10 ali jednostavno ne mogu naći nikoga tko ga ima. Želim isprobati neke stvari prije nego što se odlučim za kupnju ali...pojma nemam gdje. Posjetio sam 3 VIP centra do sada i niti jedan ga nije imao izloženog. 

Pročitao sam jako puno toga o BB10 OSu i stvarno se čini ok. Daleko najveća boljka mu je nedostatak aplikacija, ali nadam se da će to s vremenom rasti. Uostalom, moguće je kolko-tolko pokretanje Android aplikacija.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
QWERTY smartphone

Nokia E6 ti je i dalje bolja od tog BB-a.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice