Međutim posljedica neće biti ako ne sazna. Zato sam i predložio čovjeku da ode na policiju. Jer mu zakon to omogućava.
Međutim posljedica neće biti ako ne sazna. Zato sam i predložio čovjeku da ode na policiju. Jer mu zakon to omogućava.
Ne znam zasto to odmah nije napravio...
Ovo je sustina price
Nemojte mu tu pričati bajke o "jadnom i nedužnom" čovjeku koji je našao telefon...
Nemojte mu tu pričati bajke o "jadnom i nedužnom" čovjeku koji je našao telefon...
Sada kada donesu zakon da ne smijes pomagat u poslu prijatelju koji je udaljen vise od 500 metara od tebe, pazi da te ne vidim slucajno u takvoj aktivnosti...
Odmah te idem prijavit na policiju...
Postoji bitna razlika između ovoga i onoga.
Morao sam dati jednom idiotu 100 kn kad sam izgubio osobnu, on nasao i rekao... ili 100 kn ili bacam osobnu u smece...
Sto ces...
Postoji bitna razlika između ovoga i onoga.
Nemoj sada biti takav...
Tako u zakonu pišem tj. pisat ce...
Nemoj sada biti takav...
Tako u zakonu pišem tj. pisat ce...
Neće proći 100%, al ne možeš reći da postoje poveznice.
Zakon o utaji ima smisla i legitiman je, ovo je apsurd posebne vrste.
No, bježimo s teme.
Zato što ti zakon to brani.
Zakon ti također brani i lažno prijavljivanje kaznenog djela koje vas par potiče u ovoj temi.
Zakon ti također brani i lažno prijavljivanje kaznenog djela koje vas par potiče u ovoj temi.
Kako lažno?
Što je lažno prijavio ako ode i kaže da je telefon ostavio negdje i da ga je netko uzeo (ukrao, utajio, whatever)?
Dvije razlicite stvari...
I nije zakonski ako ga je IZGUBIO da kaze da je ukraden...
Ukraden znači imati namjeru... ovo je bez...
Upravo to htjedoh reći...
Bok, Janica je...kaj ima novoga?
Bok, Janica je...kaj ima novoga?
Ovako brat je izgubio iphone 4g i sad ga zanima dali ga kako moze pronaci( na t-mobile mrezi je) mob je osto upaljen ali zakljucan sifrom. Sad me zanima dali taj koji ga pronade moze doc do mojih podataka da mozda nekako probije tu sifru :((
Kako tvojih podataka ako je mobitel od brata?
Da niste ti i taj "brat" u biti ista osoba?
17 | Da, ista osoba je u pitanju |
---|---|
1 | Ne, cas45 je u pravu. |
Meni se cini da je taj sto je "izgubio" iphone ustvari nasao neciji i sada ispipava kako bi ga koristio, a da ne otkriju, inace bi on odavno vec bio na policiji i prijavio izgubljen mobitel, jer budimo realni mob ne kosta 200 kn pa da ga boli briga, zato toliko pitanja sto ako IMEI netko sazna, sto ako taj "netko" a u stvari on promijeni karticu i sl...
moj savjet, vrati iphone koji si nasao, stedi novac i kupi si svoj i bez brige si...
A osim toga, ako zna da je mobitel izgubljen, a prijavi da je ukraden, može dobiti do 3 mjeseca zatvora prema 302. članku Kaznenog zakona, koji se odnosi na lažno prijavljivanje kaznenog djela.
Navedeno kazneno djelo čini ona osoba koja prijavi neku osobu da je počinila kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti, iako zna da to nije istina. Isto djelo čini i onaj tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo (dakle ne i određenu osobu da ga je počinila), iako zna da to nije istina.
Meni se cini da je taj sto je "izgubio" iphone ustvari nasao neciji i sada ispipava kako bi ga koristio, a da ne otkriju, inace bi on odavno vec bio na policiji i prijavio izgubljen mobitel, jer budimo realni mob ne kosta 200 kn pa da ga boli briga, zato toliko pitanja sto ako IMEI netko sazna, sto ako taj "netko" a u stvari on promijeni karticu i sl...
moj savjet, vrati iphone koji si nasao, stedi novac i kupi si svoj i bez brige si...
Potpisujem.
Mene zanima ovo: da li se može nać bilo koji mobitel, ako ima gps sustav, tj. i oni od 200, 300 kn??
ako je iphone 4 u ruke androidasa, nemoj ici u policiju, otiso je iphone
Moja priča: na carini Jankomir nađem novi-novcati iPhone4, ostavljen u sobi za zaprimanje deklaracija, pokriven dokumentima.
Tamo još dvoje ljudi, pitam da li je čiji, vele nije njihov.
Kaj sad, uzmem ga ja, stavim u džep i nazad u firmu. Prošlo oko pola sata, nitko ne zove, ja prekopam po njemu a mob prazan, doslovno 5 brojeva telefona u memoriji, i to u popisu poziva.
Nazovem jedan od tih brojeva, javi se neki rođo, pojma nema čiji je broj.
Kad, prošlo još desetak minuta, zvoni mob, neki VPN broj (3 znamenke), ja se javim i lik me odmah napadne ko pesa da sam mu ukrao mob i da mu ga odmah vratim jer će bit sranja. Ja ono polako kompa, nitko ti ga nije ukrao, kod mene je, reci tko si i dobijaš ga nazad. Veli on da je već prijavio krađu policiji i da ću naje...t ako se ''odmah ne nacrtam u tom-i-tom uredu''.
Ja poludim, istresem frajeru da ga nabijem na debelog i da me nazove za pol sata kad se smiri pa ćemo opet porazgovarat.
I zove lik opet za 10 minuta, potpuno druga pjesma, ja u međuvremenu otišao u glavnu zgradu, i velim mu da se spusti do porte. Dolazi frajer, mislim znamo se iz viđenja valjda deset godina i kad je skužio ko sam odmah ono joj hvala, oćemo na gablec, na cugu.. Velim mu za tu opciju lociranja preko IMEI-ja i da ima posebne programe za lociranje mobitela.
Baja ima valjda 50 godina, dobio iPhone prek firme, ne zna ni otključat ekran a kamoli da postoje sve te opcije za lociranje.
Hoću reći da ekipa u današnje vrijeme ima stvari koje su prije dvije-tri godine mogli samo sanjat, a uopće to ne cijene i ne znaju se (niti imaju volje naučit) služit njima.
NIJE ŽVAKA ZA SELJAKA!
Hvala i doviđenjce.
Ukraden mi je iphon 4s prije par dana.Sve je uredno prijavljeno policji.Mob je bio zaljucan sifrom.Zanima me dali se moze locirat ako stavi karticu,a ne ukuca sifru moba i sifru kartice?