Pomoć pri odabiru mobitela
- poruka: 39.691
- |
- čitano: 12.166.436
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmm muci me sljedece: Xiaomi 12T za 0eur ili S23 za dodatnih 330eur. Ide na firmu, pa ne zanm sta uzeti.
Trenutno imam Xiaomi 10t pro, 12t pro bih uzeo odmah ali nema u ponudi (12T je najbolji koji imaju). Baterija mi je jedna od bitnijih stvari, ali izgleda da je s23 konacno ok. Prethodnici su bili losi na tom podrucju.
Ne slikam previse, vecinom surfanje i youtube.
Sve ide u korist S23 osim manjeg ekrana i brzog punjenja, samo je pitanje ako vrijedi dodatnih 330eur?
S23, nema tu dileme. brzo punjenje ni nije neki problem, 20%-100% puni za ravno sat vremena - ako ti je to problem, onda gledaj nešto drugo, npr. s23+ koji ima 45w punjenje ili neke od kineza koji defaultno imaju 33w
S23, nema tu dileme. brzo punjenje ni nije neki problem, 20%-100% puni za ravno sat vremena - ako ti je to problem, onda gledaj nešto drugo, npr. s23+ koji ima 45w punjenje ili neke od kineza koji defaultno imaju 33w
Ni 33 ni 45w nisu nista posebno.. Kad probas 80-100w onda je to poso.. Nema vise razmisljanja o bateriji, 10 min i bam idemo dalje.. Kakvih sat vremena, nemam ja vremena nacekavat gospona da se pripuni
Ni 33 ni 45w nisu nista posebno.. Kad probas 80-100w onda je to poso.. Nema vise razmisljanja o bateriji, 10 min i bam idemo dalje.. Kakvih sat vremena, nemam ja vremena nacekavat gospona da se pripuni
Ja obično pripunim mobitel jednom na dan, neposredno prije spavanja dok se tuširam kao car, na 15-20 minuta.
Ja obično pripunim mobitel jednom na dan, neposredno prije spavanja dok se tuširam kao car, na 15-20 minuta.
Ma ja ujutro prije posla na 15 min stavim da dode s nekih 25% na 80% i tad tasker pocne pistat da cupam kabel van, ne punim iznad 80% zbog zdravlja baterije osim ako idem nekud cijeli dan.. Dodem s posla piknem isto tako jos jednom na 15 min dok se obucem i obavim svoje i uopce ne razmisljam o tome vise, baterije uvijek imam..
Kad se pixela i samsunga sjetim, to sam moro stavit punit cim udem u auto kod firme, punili se citavim putem i ajd to je bilo prihvatljivo barem dok ja vozim svoj auto, kad se vozim s nekim onda nista od tog... Ista politika punjenje do cca 80%.
A da punim preko noci do kraja i samo skinem ujutro svaki bi izdrzao do kraja dana al pod cijenu zdravlja baterije s vremenom.. Zato su ova brza punjenja zakon i ispod 65w ja to ne smatram brzim punjenjem nego starim standardom kojeg je vrijeme zgazilo..
Jel 100w punjač plus? Svakako da je, al recimo i ovaj od samsunga 25w nabije u pola sata 50% batke sto je za s23 dovoljno za barem 4 sata sot-a. Od 80% na dalje puni sporije, ocito zbog zdravlja baterije.

Ma ja ujutro prije posla na 15 min stavim da dode s nekih 25% na 80% i tad tasker pocne pistat da cupam kabel van, ne punim iznad 80% zbog zdravlja baterije osim ako idem nekud cijeli dan.. Dodem s posla piknem isto tako jos jednom na 15 min dok se obucem i obavim svoje i uopce ne razmisljam o tome vise, baterije uvijek imam..
Kad se pixela i samsunga sjetim, to sam moro stavit punit cim udem u auto kod firme, punili se citavim putem i ajd to je bilo prihvatljivo barem dok ja vozim svoj auto, kad se vozim s nekim onda nista od tog... Ista politika punjenje do cca 80%.
A da punim preko noci do kraja i samo skinem ujutro svaki bi izdrzao do kraja dana al pod cijenu zdravlja baterije s vremenom.. Zato su ova brza punjenja zakon i ispod 65w ja to ne smatram brzim punjenjem nego starim standardom kojeg je vrijeme zgazilo..
Da se nadovežem na zdravlje baterije. Punim ga do 100 preko noći. Uopće ne pazim. Samsung s10 lite. Evo ga 3 i po godine, još daje sasvim solidan SOT, uredno izdrži dan. Heavy user sam i stalno na terenu. Ako stignem, dopunim ga u autu, ali nije potrebno. Snapdragon je unutra btw.
Da bi bilo super imati uz dobar SOT i super punjenje od 60/80+, bilo bi, naravno, ali eto, kompromisi... ;)
Da se nadovežem na zdravlje baterije. Punim ga do 100 preko noći. Uopće ne pazim. Samsung s10 lite. Evo ga 3 i po godine, još daje sasvim solidan SOT, uredno izdrži dan. Heavy user sam i stalno na terenu. Ako stignem, dopunim ga u autu, ali nije potrebno. Snapdragon je unutra btw.
Da bi bilo super imati uz dobar SOT i super punjenje od 60/80+, bilo bi, naravno, ali eto, kompromisi... ;)
To cuvanje baterije i punjenje do 80% je budalastina. Smart telefon je dovoljno smart da to odradi sam.
To cuvanje baterije i punjenje do 80% je budalastina. Smart telefon je dovoljno smart da to odradi sam.
Ovo smart punjenje ponekad zadaje i glavobolju. Nedovoljno za deaktiviranjem iste,, ali...
Prema mojim navikama Xiaomi 13 je napravio plan punjenja. Uštekam ga oko 23 sata, napuni se do 70% kapaciteta i prekine se punjenje. Do 100% napuni ga nakon 4 ujutro, jer se u 5 budim i odspojim punjač.
Već barem 3 puta mi se desilo da na cjelodnevni put krećem oko 2-3 u noći, nesvjesno s 70 i manje posto kapaciteta :)
Jel 100w punjač plus? Svakako da je, al recimo i ovaj od samsunga 25w nabije u pola sata 50% batke sto je za s23 dovoljno za barem 4 sata sot-a. Od 80% na dalje puni sporije, ocito zbog zdravlja baterije.
Nemaju svi ljudi pol sata vremena, to su samo utjehe da je 25w prihvatljivo dok se ne proba pravo brzo punjenje, isto misljenje sam imao dok nije doso u moje ruke mobitel sa 100w.. A bezicni punjaci dosta zagrijavaju mobitel sto opet nije dobro za bateriju, bilo mi je fora na samsungu preko noci tak ostavit s ogranicenjem na 85% al on je dosta vruc dok se puni.. Preko noci jos i prolazi al za dopunjavanje kroz dan 0 bodova, sramotno sporo i beskorisno.. Jedino prolazi u uredima gdje ti radis
Dokazano je da bateriji najvise steti forsanje ispod 15% i punjenje izmedu 80% i 100%.. Nije to nesto sto ce pojest bateriju odma al nakon 2 godine ces morat osjetit neku razliku naspram nekog ko je pazio.. Ja svoje stvari volim cuvat jer takav sam, neko ce rec boli me k sta ce bit nakon 2 godine, to je tudi problem.. A ocuvati bateriju nikad nije bilo lakse sa ovim ludim brzinama punjenja
Ovo smart punjenje ponekad zadaje i glavobolju. Nedovoljno za deaktiviranjem iste,, ali...
Prema mojim navikama Xiaomi 13 je napravio plan punjenja. Uštekam ga oko 23 sata, napuni se do 70% kapaciteta i prekine se punjenje. Do 100% napuni ga nakon 4 ujutro, jer se u 5 budim i odspojim punjač.
Već barem 3 puta mi se desilo da na cjelodnevni put krećem oko 2-3 u noći, nesvjesno s 70 i manje posto kapaciteta :)
Meni se najvise svidala opcija od samsunga da na 85% prekine punjenje i tako stoji kroz noc... To je bilo super i u autu dok je spojen kablom za android auto
Nije to zbog zdravlja baterije nego zbog fizike. Efekt kino dvorane - prazna dvorana se napuni jako brzo do nekog kapaciteta (ajmo reći 80%), a tek onda ljudi traže mjesto gdje će se ugurati i ide sve sporije dok se ne ispuni svako prazno mjesto
Dokazano je da bateriji najvise steti forsanje ispod 15% i punjenje izmedu 80% i 100%.. Nije to nesto sto ce pojest bateriju odma al nakon 2 godine ces morat osjetit neku razliku naspram nekog ko je pazio.. Ja svoje stvari volim cuvat jer takav sam, neko ce rec boli me k sta ce bit nakon 2 godine, to je tudi problem.. A ocuvati bateriju nikad nije bilo lakse sa ovim ludim brzinama punjenja
Promašio si poentu mog posta. Poenta je da to telefon odradjuje sam. Nije valjda da misliš da kad telefon pokaze 0% tj ugasi se da je baterija stvarno na 0%? Ne bi ga više nikad upalio da je tako. Telefon ti prati stanje punjenja i pražnjenja isto kao i stanje kompletnog telefona i neće sigurno dozvoliti korisniku da isprazni bateriju ispod određenog nivoa jer bi poslije toga bila neupotrebljiva. Uostalom kako misliš da funkcioniše brzo punjenje? Puni se do 80% velikom brzinom a polsije smanjuje brzinu punjenja. Mislis da to korisnik radi ili telefon?
Evo na kraju se odlucio za 12T. S23 je bolji, ali 350eur ostaje u djepu (12t je badava), dobijem veci ekran, bolju bateriju i brzo punjenje. Punjac je isto ukljucen :).
Posto imam 10tpro koji mi je sasvim ok, 12T bi trebao biti samo mali upgrade i to mi je dovoljno. Najveci problem kod S23 mi je mali ekran, s23+ i ultra su preskupi.
"Nemaju svi pola sata vremena" ???? Znači nitko ne mora na dugu nuždu, nešto pojesti ili otići na tuširanje ? Kod mene se baterija od 5000 mAh isprazni nekih 40% na dan. I to napunim doslovno prije tuširanja za laku noć. Vratim se s tuširanja, stavim mobitel na stolić do kreveta i ujutro me budi alarm mobitela koji je na 99% baterije. I tako u krug.
"Nemaju svi pola sata vremena" ???? Znači nitko ne mora na dugu nuždu, nešto pojesti ili otići na tuširanje ? Kod mene se baterija od 5000 mAh isprazni nekih 40% na dan. I to napunim doslovno prije tuširanja za laku noć. Vratim se s tuširanja, stavim mobitel na stolić do kreveta i ujutro me budi alarm mobitela koji je na 99% baterije. I tako u krug.
I to znaci da svi tako zive i rade ko ti pa ne treba ugradivat bolje punjenje od onoga sto ces ti rec da treba?
Sta ce ti i bolja kamera od one iz 2017, jel slika? Pa slika, pa sta ce ti bolje.
Sta ce ti bolji procesor od onog iz 2017? Jel otvori aplikaciju? Pa otvori.. Pa idemo onda metat jedno te isto i prodavat to pod novi proizvod.
25w je super, za 2019 godinu... Sad si u 2023, zajebi radnju ispod 65w.. Ali ne uredno to ide i dalje u nove samsunge i jos to zovu brzim punjenjem.. Pa daj me nemoj..
Huawei mate 20 pro star skoro četiri godine, sam uči korisnikovo ponašanje i tome prilagodi punjenje. Ako po danu puniš, mob. koristi brzo punjenje od 40W, ali po noći kad staviš na punjač napuni brzo do 80% i kako je upratio kad se inače budiš taman napuni do 100% kad se probudiš.
A baterija rekao bih kapacitet kao i prije 3 god.
Ima tu još trikova kod punjenja, ako ga držiš u ruci dok je na punjaču, mobitel smanji grijanje stražnje strane da ne osjetiš toplinu pri punjenju.
Što duže imam ovaj mobitel više sam fasciniran. I što se tiče nadogradnji koje još uvijek dobija.
Također tko želi što više sačuvati bateriju a mobitel nema tu opciju, postoje aplikacije koje mogu postaviti ograničenje punjenja da puni npr. samo do 80% ili koliko već vi želite.
da li da zamijenim stari XiaoMi Play koji imam
s Motorolom Moto G53?
https://versus.com/en/motorola-moto-g53-vs-xiaomi-mi-play
motorola ima manju rezoluciju i nesto gori procesor
Isplati li se svejedno zamijeniti stari redmi time?
0 | Motorola G53 |
---|---|
0 | XiaoMi Play |
s Motorolom Moto G53?
Mi Play je prastar i nema šta tražiti pored današnjih mobitela srednje klase.... Inače, imaš i boljih opcija od G53.
s Motorolom Moto G53?
Mi Play je prastar i nema šta tražiti pored današnjih mobitela srednje klase.... Inače, imaš i boljih opcija od G53.
al ja sam unutar budzeta od 150€, tako da...
Il imas neku bolju preporuku?
Pozdrav ekipa!
Imate savjet za nekakav mobitel oko 200-250 eura u Hr u trgovini?
Bitna mi je baterija, da nije amoled ekran,
ajd da potraje bar 2-3 godine.
Hvala !
Pozdrav ekipa!
Imate savjet za nekakav mobitel oko 200-250 eura u Hr u trgovini?
Bitna mi je baterija, da nije amoled ekran,
ajd da potraje bar 2-3 godine.
Hvala !
Cisto me zanima zasto ne amoled? Preferiras LCD? Ja sam jedan mob kupio sa lcd prije par godina. Mislim da je bio A50 i prodao poslije 15 dana., Jednostavno ne mogu bez oleda....
Posmatrač smeta mi za oči.
Imaš kakav prijedlog za gore navedeno ?
Motorola g73 8/256.
Posmatrač smeta mi za oči.
Imaš kakav prijedlog za gore navedeno ?
Nemam u vidu nikakav mob sa LCD jer ih godinama ignorisem....
Da se nadovežem vezano uz punjenje i zdravlje za bateriju.
OnePlus 11 sa 100W punjenjem nakon više od pola godine zdravlje baterije je 99%.
Mislim da je briga o načinu punjenja odavno nepotrebno.
Da se nadovežem vezano uz punjenje i zdravlje za bateriju.
OnePlus 11 sa 100W punjenjem nakon više od pola godine zdravlje baterije je 99%.
Mislim da je briga o načinu punjenja odavno nepotrebno.
Punis do 100% stalno? I jel punis preko noci?
Pošto je toliko brz punjač, većinom se napuni do kraja. Često ga znam i na samo 5-10 minuta ostaviti da se nadopuni.
Kroz noć jako rijetko. S takvim punjačem jednostavno nema potrebe