Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.542.594
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Markić7 kaže...
res03pem kaže...

Frend kupuje mob, volio bi da mu je baterija malo bolja nego prosjecna te da je fluidan u radu. Budget mu je 1500-2000kn. Moze i polovno i novo. Nije neki heavy user, znaci poruke, pozivi, viber, whatsup i instagram. Sto predlazete?

Ako je u žurbi onda nek kupi Xiaomi redmi 5 plus

ako nije onda nek pričeka koji tjedan jer dolazi globalna verzija (sa b20 frekvencijom )

Xiaomi redmi note 5 (ima bolju kameru tj dual kameru na poleđini)

drugi prijatelj ima redmi 5 plus i odlican je mobitel i sve, ali ima gresku da mu se svako malo touch prestane raditi te ga mora zakljucati i otkljucati. Vjerojatno je greska softwerske prirode, a ovaj frend koji kupuje novi mobitel nije raspolozen za neke instalacije romova(iako je vrlo jednostavno)..

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Kazes prodavacu da ti provjeri mob prije slanja ili da instalira drugi rom, vecina shopova ce to napraviti bez ikakvog problema

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
res03pem kaže...
Markić7 kaže...
res03pem kaže...

Frend kupuje mob, volio bi da mu je baterija malo bolja nego prosjecna te da je fluidan u radu. Budget mu je 1500-2000kn. Moze i polovno i novo. Nije neki heavy user, znaci poruke, pozivi, viber, whatsup i instagram. Sto predlazete?

Ako je u žurbi onda nek kupi Xiaomi redmi 5 plus

ako nije onda nek pričeka koji tjedan jer dolazi globalna verzija (sa b20 frekvencijom )

Xiaomi redmi note 5 (ima bolju kameru tj dual kameru na poleđini)

drugi prijatelj ima redmi 5 plus i odlican je mobitel i sve, ali ima gresku da mu se svako malo touch prestane raditi te ga mora zakljucati i otkljucati. Vjerojatno je greska softwerske prirode, a ovaj frend koji kupuje novi mobitel nije raspolozen za neke instalacije romova(iako je vrlo jednostavno)..

Ja sam davno imao Lg optimus 2x, on mi je zadao toliko patnje, kažem to jer je bila jedna greska evo stalno se znao resertirati tj pojavit pin code oni su to krpali kroz nadogradnje tj basebanda i s vremenom se to ustabililo da se to rijeđe desilo barem jednom mjesečno . a drugi problem je bio gps zbog kojeg sam ga nosio više puta na servis, bar tri puta nosio na servis i oni su svaki put mjenjali matičnu i problem nije bio riješen očito je bilo to defektna serija i mjenjali su sa defektnom novom matičnom. 

Neka proba tvoj prijatelj skinuti najnovije nadogradnje (update ) i onda neka napravi Hardreset, jer kažu da se večinom od hard reseta popravi tj kao pokrene iznova kako treba. Možda bude riješio problem kod tvojeg prijatelja. Mislim da Xiaomi nije toliko defektan jer se ti problemi mogu desiti svakome, čak i iphoneu se ponešto desi i dalje ti preporučujem Xiaomi nije on toliko loš  :) 

Druga mogučnost je da možda nije softwerski problem već do touch ekrana, čip na njemu je nestabilan ako se problem ne riješi softwerski onda neka svakako ode reklamirati . 

7 godina
neaktivan

Huawei P20 Lite ili Meizu  M6 Note?

https://www.mobis.hr/proizvodi/?special_view=compare

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipa :-)

htjela sam produljiti preplatu i za oko su mi zapela 2 uredajay sta vi kazete?

3 Samsung Galaxy S9 64GB DUALSIM
9 Huawei P20 Pro

0 0 hvala 0
13 godina

Društvo i ja trebam pomoć.

Imam LG Spirit 4G LTE više od dvije godine, i mislim da je dao svoje, štoviše, jer imam problem sa zvukom na njemu. Preko slušaloca radi kako treba, ali bez njih nemam nikakav zvuk, ili pak jako krč, svejedno na kojoj je glasnoćii. Nabavio sam zvučnik, mada sam 95% bio siguran da nije to, već očito nešto sa audio pojačalom. Ne mislim ga popravljat, već bi uzeo nešto novo, tamo negdje do 2.500kn. Prioritet mi nije kvalitatna kamera sa puno Mp, već što veća unutarnja memorija i što bolji procesor. Pročitao sam negdje da Google sada traži nekakve certifikate, pa bi pametnjaković trebao imati i to. Bilo bi poželjno da smartfon bude otvoren, odnosno da mi se ne pokazuje kod paljenja operater. Ovaj LG je kupljena sa zmajić tarifom koja mi je dovoljna. Znači nije pretplata, već prepaid. Gledao sam malo Samsunga A5, ali jasno da ne mora biti on.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 8:30 (Cobra33).

0 0 hvala 0
13 godina

Vidim da se Huawei Honor 10 lite može naći u trgovini u RH po cijeni od 2399kn + na poklon power bank.

Jel to OK cijena u odnosu što uređaj nudi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 15:52 (tomislav10).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Jesi siguran da se bas tako zove

0 0 hvala 0
14 godina
Cobra33 kaže...

Imam LG Spirit 4G LTE više od dvije godine, i mislim da je dao svoje, 

Jel veličina/dijagonala ekrana bitna?

17 godina

Kod Note-a 8 mislim da bi visina mogla stvarati problem.. Šta vi kažete? Sad imam G3, V30 je neznatno veći, a Note 8 je ipak velika razlika.

1 LG V30
8 Samsung Galaxy Note 8
http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
tomislav10 kaže...

Vidim da se Huawei Honor 10 lite može naći u trgovini u RH po cijeni od 2399kn + na poklon power bank.

Jel to OK cijena u odnosu što uređaj nudi?

Vjerojatno misliš Mate 10 Lite 

Honor 10 Lite ne postoji

13 godina

Za mate 10 lite je puno previše 

Hearthstone: Maks0806#2960
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
maks0806 kaže...

https://www.sancta-domenica.hr/huawei-mate-10-lite-dual-sim-crni.aspx

Pa do jučer se prodavao  po 2600 - 2800 kn  ?  Ne vidim nigdje jeftinije

Ovdje ga nema ispod 273 Eura (cca 2050 kn):

https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-huawei-mate-10-litea-l21

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 8:14 (tomislav10).
7 godina
tomislav10 kaže...
maks0806 kaže...

ma nikako za te novce kupiti taj telefon

za tu lovu vec imas S8 po oglasima

13 godina
zuper kaže...
Cobra33 kaže...

Imam LG Spirit 4G LTE više od dvije godine, i mislim da je dao svoje, 

Jel veličina/dijagonala ekrana bitna?

Da ti budem iskren do sada nisam ni znao koje je dijagonale ekran na ovom LG-u. Jednostavno sam to zaboravio. Sada vidim da je 4,7". Da, bilo bo poželjno da je veći. Vidim da se sada tu priča o Huawei Mate 10 lite. Tako nešto u tom rangu bi bilo OK. Jaasno, novo sa što dužom garancijom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 8:42 (Cobra33).
13 godina
3dfx kaže...
tomislav10 kaže...
maks0806 kaže...

S8 za 2400 kn?

7 godina
tomislav10 kaže...
3dfx kaže...
tomislav10 kaže...
maks0806 kaže...

S8 za 2400 kn?

ma za ovo sto si naveo 2600 do 2800

12 godina

S8 za 2600 jedino razbijeni. Ja svoga koristim mjesec dana. Stavio sam ga na Njuškalo za 4000kn čisto ako netko naleti. Nude mi pretežno 3500/3600.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
MatijaZG kaže...

S8 za 2600 jedino razbijeni. Ja svoga koristim mjesec dana. Stavio sam ga na Njuškalo za 4000kn čisto ako netko naleti. Nude mi pretežno 3500/3600.

ma to je preskupo

ne mogu naci sad ona dva od jucer sto sam vidio za 2700 i 2800, ne sjecam se da li je njuskalo, ili index ili oglasnik

uglavnom ima ih, i jedno je koja cijena pise, a druga je za koliko ce prodat 

jedan

dva

tri

13 godina
Ma dobro, ali tipa za toliko mi note 3 postoji u dućanu, a neusporedivi su

https://www.gsmarena.com/huawei_mate_10_lite_long_term-review-1738.php evo, ne valja mob i to je to. Pogotovo ne za tu lovu. I opet ću prozvati prokleti Mi A1 koji je 1530kn u neutrinu, a puno pouzdaniji mobitel
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Cita sam da taj mi a1 dosta zraci i da je dosta blizu granici dozvoljenog

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
7 godina
neaktivan

Ne kuzim se ja bas u to,zato sam i dosa tu pitati.Koliko vidim iz tih linkova stvarno ima povisen sar

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A cuj i oneplus 5t ima veliki sar , ne znam bas dal ce to utjecati na tvoje zdravlje toliko :)

7 godina
neaktivan

Pa zato ga ne bi ni uzeo.Radije cu uzeti neki za nijansu losiji pa da ne zraci toliko nego ovaj.Pa ako moze jos par prijedloga za mobitel do 1500 kn,ekran do 5.5,pozeljno manji i fluidnost(nema stekanja,gasenja,blokanja...).Ne morate gledati sar,to cu sam provjeriti,samo dajte prijedloge

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Plaćeno kaže...

Pa zato ga ne bi ni uzeo.Radije cu uzeti neki za nijansu losiji pa da ne zraci toliko nego ovaj.Pa ako moze jos par prijedloga za mobitel do 1500 kn,ekran do 5.5,pozeljno manji i fluidnost(nema stekanja,gasenja,blokanja...).Ne morate gledati sar,to cu sam provjeriti,samo dajte prijedloge

Ako ti nije problem provjeriti sar, zašto ti je onda problem pogledati obične specifikacije mobitela? Otvori nekoliko stranica s kojih bi mogao naručiti mobitel i stavi filter po cijeni. Ako ti se svide neki modeli, pitaj ljude ovdje imaju li iskustva s njima i to je to. Ne razumijem zašto vam je svima toliki problem odvojiti pola sata za pregledati ponudu mobitela na praktički svakoj mogućoj stranici kad ionako znate da će vam skoro svi ovdje predložiti MiA1 ili slični xiaomi uređaj u tom cjenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 15:32 (Čiko).
13 godina

Znači te vrijednosti su sve pun k ispod štetne razine. Da živiš 500 godina i koristiš ovaj mob 3 godine, a ne neki sa nešto nižim zračenjem, ne bi se skužila razlika... To su paranoične gluposti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Noa H9 za 1000kn, jel to ok cijena za ono što dobivam?
Mobitel će se koristiti jedino za pozive, poruke i fotkanje.

0 0 hvala 0
13 godina
Čiko kaže...
Plaćeno kaže...

Ako ti nije problem provjeriti sar, zašto ti je onda problem pogledati obične specifikacije mobitela? Otvori nekoliko stranica s kojih bi mogao naručiti mobitel i stavi filter po cijeni. Ako ti se svide neki modeli, pitaj ljude ovdje imaju li iskustva s njima i to je to. Ne razumijem zašto vam je svima toliki problem odvojiti pola sata za pregledati ponudu mobitela na praktički svakoj mogućoj stranici kad ionako znate da će vam skoro svi ovdje predložiti MiA1 ili slični xiaomi uređaj u tom cjenovnom rangu.

Čiko. Da, treba gledat specifikacije, a onaj koji se malo razumije u njih, barem 70% ne rezumije što to sve piše u njima. Isto tako odlučiš da ti telefon mora imati to i to u tom cijenovnom razredu i onda vidiš da ih nama baš malo. Kupiš neku renomiranu formu, paziš ga kao oko u glavi i onda ti zakaže taman poslije garantnog roka. Opet kada pitaš, svi ganjaju svoje favorite, pa na koncu nema druge nago sam izabrati jednog od tih 20-tak modela. Evo ja sam pitao nešto, i nisam baš dobio neki odgovor. Dobro, možda sam neke detalje propustio pitat, ali stalno je to tako. Sada a ponovo to sve pitam nema smisla, jer će vjerojatno opet sve završiti na meni. Ono što znam da želim ekran veći nego sam imao do sada (4,7"), memoriju 32-64GB /4GB, 3,5 mm jack, microUSB 2.0, možda Dual SIM i jasno Android. Kvalitata kamere mi nije na prvom mjestu, ali opet da nije neko smeće. I sve to do 2.500kn.

14 godina
Motorola G5S Plus. Ima sve što tražiš, 4/64GB varijantu i cijenom je dosta ispod budžeta
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice