Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.021
|
čitano: 12.495.533
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...
miki1981 kaže...

Da, navedeno je, ne sjećam se od koga, ali ne od mene, i naravno da nije točno, SD650 su negdje otprilike jednaki sa X20 i X25...

Generacija - ovisi po čemu gledaš. To su usporedivi čipseti, gdje je X20 ajmo reć budget verzija dok je SD650 nešto skuplja verzija.

Po benchmarcima će bit vjerojatno podjednaki, osim grafike gdje će SD650 razbit X20 vjerojatno, ali u radu se te razlike neće primjetit.

Oba sadrže dvije A72 jezgre, to je ono po čemu ih ja smještam u istu generaciju, tj u isti koš kod usporedbe.

Još je bitna potrošnja, koja vjerujem da je kod SD manja, pa kome je to bitno, ili ako nije kompenzirano nešto većom baterijom i to može biti presudna razlika...

Ali kao paket, baš kao što i sam rekao - RN4 svakako ispred RN3PRO.

Isto tako bez ikakve sumnje da je sada kada sam ja kupio RN4 bio dostupan RN4PRO, ili kako će već zvat RN4 sa SD652, svakako bi izabrao taj model sa SD652, sve dok nebi bio više od recimo 400-500 kn skuplji.

Kakvu si ti masu gluposti namljeo... 

650 je skuplja verzija? Čega? Pa to je midrange serija od Qualcomma, dok je X20 svojevremeni flagship SoC bio... Rezultati bencheva su isto debelo na strani X20tke gledano na cpu, dok je helio u gpu testovima čak malo bolji od s650/652.

Molim te prouči bar ponešto prije nego dalje pametuješ i genijalno zaključuješ, uzmi 652 koji je inferiorniji chipset, ali siguran sam da ga neće ponuditi na note 4 kad već imaju verziju sa poprilično moćnijim MTK chipom...

Evo, screenshoti mog S7 i Note 4ke

Znas koliko dobije S650/S652 na ovom? 2600. S820 dobije 3700, a ide u 3x skuplje mobitele. 

Ajde ti prouči ono na što odgovaraš prije nego odgovaraš jer pokazuješ da čitaš selektivno, i bez razumijevanja, a i koncentriraš se na stvari koje meni nisu bitne, i još ih i preuveličavaš.

Što se tiče skuplje/jeftinije verzije - rekao sam da su usporedivi čipseti, dakle podjednaki u upotrebi, s tim da je SD nešto skuplji od X20, za proizvođače uređaja, a samim time i za korisnike onda.

Za bencheve sam napisao vjerojatno, što samo po sebi znači da ne znam nego pretpostavljam, što znači da nisam proučio, dakle navedeno je već da nisam proučio, barem ne detaljno i ozbiljno, ali isto tako je navedno u prijašnjim mojim postovima da kod upotrebe uređaja sa jednim i sa drugim nema razlike. Iste rezolucije ekrana, note 4 i note 3 pro, iste igre isto rade, iste stranice se isto otvaraju, nema laga ni kod jednog ni kod drugog, bencheve osobno nisam vrtio jer ih smatram bespotrebnima, jer najčešće nema nikakve veze sa stvarnim životom.

Ali sam vidio po netu testova gdje se jasno vidi da su ukupne benchmarke odrađuju u približno istom vremenu, gdje je procesorski i memorijski x20 nešto brži, dok je u grafici SD osjetno bolji. Međutim kao što rekoh benchamarci me ni najmanje ne zanimaju, jer nisam našao niti jednu igru u kojoj se iznimna trzavost x20 u antutu 3d testovima pokazala i u praksi, već igre rade isto kao i na sd650 koji na tim istim testovima 3D vrti iznimno glatko.

SD652 nikako nije inferioran...u odnosu na ništa od ovdje navedenog, SD652 je pojačani SD650, tj ima još dodatne dvije A72 jezgre, i svakako je jači čipset od X20, iako je naravno upitno koliko će to biti vidljivo u svakodnevnom korištenju uređaja. Međutim zbog dvije dodatne A72 jezgre a podjednakog ili dužeg trajanja baterije ja sam htio njega u slučaju da cijena nebi bila previsoka...ali kako taj mobitel i dalje postoji samo u Xiaomievim najavama, bez nekog datuma, onda ga nisam htio čekati (moguće i uzaludno).

17 godina
protjeran
ZdravkoZ kaže...
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-mi-4c-16gb-lte-dual-pink.html

"skoro" kao lg g4,uz dvogodišnje domaće jamstvo i samo 1300 kn.

Ovaj Xiaomi 4C ima odličnu cijenu, samo me zanima jel on "zapeo" na Androidu 5 ili se može upgradat na novije?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
8 godina
neaktivan
Ja bih te pitao par pitanja u vezi RN4 jer vidim da ga koristis malo duze.
Kakav je mob opcenito? Jel kamera jako losa ili je donekle dobra? I jel ima kakvih vecih mana kod svakodnevnog koristenja?
Hvala pozz
15 godina
matej848 kaže...
Ja bih te pitao par pitanja u vezi RN4 jer vidim da ga koristis malo duze.
Kakav je mob opcenito? Jel kamera jako losa ili je donekle dobra? I jel ima kakvih vecih mana kod svakodnevnog koristenja?
Hvala pozz

Ne koristim ga duže...koristio sam ga kratko dok sam se odlučivao koji ću si mob uzet i tad sam na kratko (od par sati pa do dva dana) isprobao masu uređaja koji su me zanimali. I odlučio se za njega.

I jučer ujutro je stigao moj primjerak. Iako imam neke poznanike koji ga koriste duže vremena, i svi ga hvale, jako su zadovoljni.

Kamera uopće nije loša, već skroz solidna, što znači da svakako nije a razini nekih boljih mobitela sa kamerom, već - solidna. Za moje pojmove i više nego dovoljna.

Ostalo - jednostavno leti uređaj. Vrlo brz, bez laga, baterija traje bez ikakvih problema puni dan intenzivnog korištenja...

Isto tako i dojam u ruci je baš odličan.

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Samo ne uzimaj 16/2gb model nikako i to je to

@miki1981 ma kako je molim te chip jaci nego u x20... Ma mecu u rasprave,  fino sam ti sc stavio,  i dalje trubis isto. I za igre mi na note 4 radi Hearthstone u duplo fpsa nego na htc m9 i note 3. Nalazis polovicne informacije na internetu i baljezgaš, dok sam ja sve osobno isprobao i pokušavaš me uvjeriti da sam u krivu. 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 11:27 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav svima!

Ovako, u velikoj sam nedoumici. Kako se bliži Božić, vrijeme darivanja i te sheme, moja bolja polovica odlučila mi je kupiti novi mobitel. Pošto sam nisam neki ekspert i raspolažem nekim osnovnim znanjem, obraćam se stručnjacima s ovog područja 

Puno sam gledao, čitao i to je zapravo produbilo moju dilemu, umjesto da mi je pomoglo.

Dugo razmišljam o nekom manje poznatom "Kinezu", ali sam isključio web shopove pošto bi kupovina bila obročna, odnosno na rate.

Ponuda u našim dućanima u kojima bi se mogli kupiti takvi mobiteli osobno me ne zadovoljava, stoga sam suzio izbor na dva malo poznatija Kineza koji su dostupni u dosta dućana i cijenom su povoljni.

Radi se o Huawei P8 lite i Lenovo Vibe K5.

Najveće nedoumice uz Huawei vezane su uz probleme s Wi fi signalom (čitao sam da dosta ljudi ima problema s povezivanjem na Wi fi), dok se kao problem br. 1 kod Lenova nameće pregrijavanje mobitela. 

Inače nemam neke posebne prohtjeve, mobitel mi služi za pozive, SMS, WhatsApp, Viber, FB, e-mail, surfanje, youtube, kvaliteta kamere mi nije od presudne važnosti (skoro mi uopće nije bitna), kao ni neke vrhunske gaming performanse (tu i tamo odigram neku igricu).

Pogledao sam bezbroj recenzija, ali one mi nisu 100% mjerodavne jer se ne temelje na dužem korištenju mobitela, a već kada uzimam novi mobitel htio bih da budem bezbrižan po tom pitanju barem 2-3 godine (svjestan sam da mi nitko ne može garantirati toliki vijek trajanja za bilo koji uređaj).

Eto, znam da nisam baš bio kratak, pa da rezimiram: Huawei P8 lite ili Lenovo vibe K5 - što biste mi vi preporučili?

0 0 hvala 0
9 godina
Ak smijem pitat, zas ne xiaomi? Ne svida ti se ili ga nisi ni gledal? :) i do kolko para bi max iso?
8 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Ak smijem pitat, zas ne xiaomi? Ne svida ti se ili ga nisi ni gledal? :) i do kolko para bi max iso?

Gledao sam Xiaomi i to mi je jedan od favorita. Jedino ne iz razloga jer ga nema kod nas u dućanima za kupiti (vidio sam Mikronis da ima, ali su pretjerali s cijenom), ne znam koliko je Neutrinomobile pouzdan, oni imaju po nešto boljim cijenama, ako imaš neku preporuku gdje bi ga moglo biti (večinom sam po internetu tražio, HG SPOT ima par modela). E sad, nisam baš upućen ali vidio sam na našim stranicama da većinom imaju engl. izbornik (nije minus, ali radije bi hrvatski ak mogu birati). Cijene što se tiče, do maks 1500 kn. 

9 godina
Ma kupi u Neutrinu, zašto ne.
9 godina
Kolko sam cital, neutrino je solidan kaj se tice potrebe za garancijom, nekima dali odmah novi mob, nekima naknadno stavljali global rom, osobnog iskustva nemam :)
13 godina
mislim da je zapeo na Androidu 5.
ali za te novce ne može biti sve savršeno.Bolje jači hardwer na malo starijem Androidu nego šestita na nekom low end procesoru
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
9 godina
Zašto ne 2/16, ak ima SD karticu ?

0 0 hvala 0
13 godina

Jer ima samo 2gb rama i radi dosta lošije od 64/3 gb modela. Ne mogu npr uploadati slike u chrome ili njuškalo jer je out of memory, i u svakodnevnom radu trokira, što za 3gb model ne mogu reći

8 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Kolko sam cital, neutrino je solidan kaj se tice potrebe za garancijom, nekima dali odmah novi mob, nekima naknadno stavljali global rom, osobnog iskustva nemam :)

Čitao sam i ja puno, i kao i u svakom dućanu ima pozitivnih i negativnih iskustava. Ne vjerujem pričama da su katastrofa, ali sigurno je i da nisu najsavršeniji. Nekak me najviše kod njih odbija što prodaju i mobitele iz povrata (dakle rabljene), ali su barem fer pa napišu da je povrat od kupca. Da si sam kupujem sigurno bi kupio iz nekog web shopa Xiaomi (zato sam i napisao da mi je favorit), koji su puno povoljniji i od Neutrina koji je kod nas najjeftiniji. Ovako sam se odlučio ipak za "provjerenije" dućane, otplatu na rate i Huawei P8 lite ili Lenovo vibe K5. Pa eto ako netko koristi neki od tih mobitela, ili je imao priliku susresti se s oba bio bih zahvalan kada bi mi preporučio jedan od ta dva.  

15 godina
maks0806 kaže...

Samo ne uzimaj 16/2gb model nikako i to je to

@miki1981 ma kako je molim te chip jaci nego u x20... Ma mecu u rasprave,  fino sam ti sc stavio,  i dalje trubis isto. I za igre mi na note 4 radi Hearthstone u duplo fpsa nego na htc m9 i note 3. Nalazis polovicne informacije na internetu i baljezgaš, dok sam ja sve osobno isprobao i pokušavaš me uvjeriti da sam u krivu. 

Potpuno mi je svejedno što ćeš ti vjerovat, samo ljudima koji ovo čitaju a koji se odlučuju dajem informaciju iz mog osobnog iskustva.

Zato uz neke stvari pišem da sam probao, uz druge pišem da nisam probao, uz treće pišem što mi se čini ili ne. Baš zato da se zna što sam isprobao osobno, a što sam negdje pročitao ili pronašao.

A šta se tiče toga kako je jači od X20...pa kako nije jači? Ima 4 A72 jezgre. X20 ih ima dvije, isto kao i SD650. Znači ne govorimo o smeću od čipseta, pa da je loše optimiziran pa da je ovo da je ono pa da bi morao sa brojem jezgri nadoknađivat neke probleme samog čipseta, nego o dobrom čipsetu. I u tom slučaju te dvije A72 jezgre viška čine razliku i SD 652 je jači od X20.

Na stranu što se to neće baš gdje primjetit u svakodnevnom radu, ali SD652 je jači čipset od X20, bez obzira što radi na koliko...mislim 300MHz nižoj frekvenciji.

A SD653 to još malo pojačava, još malo diže maksimalnu frekvenciju.

13 godina

Ma ne boj se, uzmi u neutrinu na rate bolji mob i miran si. Uzeo sam kod njih masu uređaja, frendovima preporučio xiaomije svi prezadovoljni. Još sam 2014. počeo od njih uzimati, skroz su legit, i kad kupuješ piše ti koji rom imaju gore. Jednostavno je glupo uzeti p8 lite ili taj lenovo pored nekog od ovih iz neutrina. Što zbog baterije, što zbog procesora, što zbog izrade itd itd

14 godina

Pozdrav ekipa, jel ima smisla prelaziti sa HTC One M8 na Huawei P9? Mobitel koristim za većinom za surfanje internetom, društvene mreže, slušanje glazbe, tu i tam napravim neku fotku, a u zadnje vrijeme mi veliku važnost ima trajanje baterije pa kako P9 stoji s njom?

Ex-girl she the female version of me
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 17:43 (Toxic1337).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima smisla prelaziti svakako, samo baterija makar bolja nego na M8, nije neko čudo

9 godina
Ak ti je baterija jedino bitna uzmi si neki xiaomi, ili bar xiaomi powerbank, na netu se moze nac po 100-150kn ak se ne varam :D
12 godina
neaktivan

molim vas neka preporuka do 1500kn iz naših dućana..

za curu je, zahtjeva nema, eventualno prednost ekranu od 5 inča naspram ovih večih, al neigra veliku ulogu

0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan

Bok

Također se mislim između Huawei p8 lite i Lenovo vibe k5. Momku ste savjetovali Xiaomi, ali ja želim baš jedan od ova dva i u dilemi sam.

Ne razumin se u mobitele, osim da je u Lenova bolja baterija, al pročitala sam da se pregrijava. Bil mi neko ko se bolje kuži moga dat savjet koji od ta dva.

0 0 hvala 0
17 godina
Ja bih uzeo p8 lite ako baš mora biti između ta dva. Huawei je po meni ipak puno bolji proizvođač od lenoba sta se tiče mobitela. Makar mi i jedan i drugi izgledaju smiješno pored redmi3s pogotovo sta se tiče baterije koja je smiješno mala.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan

Huawei P9 Lite je noviji, bolji i samo 200-300 kn skuplji trenutno.

Nego, skoro sam danas kupio Xiaomi, ali mi je netko rekao da je zvuk katastrofa na Redmi uređajima, a slušanje glazbe mi je jako bitna stavka. Kako se vama čini?

13 godina

Ništa gori nego na modernim uređajima, izuzev HTC 10 i LG V20. Isprobano na note 4 i note 3

9 godina
ma kakav los zvuk. normalan zvuk kao i na ostalim mobitelima, ako imas ok slusalice. jedina mana mog redmi 3pro je zvuk kada snimam video.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav

treba mi mobitel sa NFC prijenosom podataka

jako je važno da NFC bude stabilan... kvalitetan...  jer ineće duplo brže (ili za 25% vremena) skuri čipove za očitavanje podataka

dakle na nekim mobitelima nikada (nikada) se ne skuri čip, na nekima čip traje duplo krace, a neki svaki 3 čip skure (u prosjeku na 30 čipova se 10 pokvare - bez pravilnog redosljeda ono 7,9, 14, 14,19...) a nisu baš jeftini

jel ima možda netko stručan ko se razumije u NFC prijenos podataka, čipove na mobitelima, softver...

da bi znao objasnit koji su čipovi... softver (jesu li isti ili svaki proizvođać ima svoj) najrobusniji, najstabilniji

dakle ne treba mi neka ekstra brzina najvažnija je POUZDANOST, i stabilnost

unaprijed puno hvala

najbolji do sad je bio lg l50 sporty ali on je danas ono preslab, a idioti u tcom, vip ih imaju samo za 1100kn za mob iz pretpovijesti

ak netko mozda zna da neki mob ima isti NFC senzor i slicno molim ga da javi

još jednom hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 9:55 (mrimproper).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znam to da je NFC na starijim, ali dobrim mobitelima kao što su S3, S4, i S5 bio na samoj bateriji. Nikad čuo za skurivanje tog čipa, istina ni ne koristim tu funkciju, ali ako ode na njima se recimo zamijeni baterija i vozi. S tim da ima čak i jeftinih kineskih varijanti baterija s ugrađenim NFC čipom. Slabijeg kapaciteta doduše. Znači ako ti je to zbilja tako ključna funkcija, ja bih na tvom mjestu možda išao na S5, pa najgore što može otići u slučaju intenzivnog NFC-anja je baterija koja se mijenja lako i jeftino.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 10:24 (Yo Momma).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
thevisitor1 kaže...

Huawei P9 Lite je noviji, bolji i samo 200-300 kn skuplji trenutno.

Nego, skoro sam danas kupio Xiaomi, ali mi je netko rekao da je zvuk katastrofa na Redmi uređajima, a slušanje glazbe mi je jako bitna stavka. Kako se vama čini?

Ne. Osim možda ako si klinac koji kupuje mobitel da bi zagađivao okoliš cajkama s ugrađenog zvučnika.

Uostalom, instaliraj si Viper4Android i imat ćeš vrhunski zvuk u slušalicama na svakom mobitelu. (ako slušalice nisu šit kupljen kod naših providera za 100 kuna, koji oni nabave za 1 kunu).

11 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Uletavam u temu kao padobranac, no pitanje je - koliko $$$ dati za polovni Galaxy S4 ili S5? Malo gledam polovne S4 i S5 te vidim fakat gadne cijene (ima ih i preko 1k kn, koji vam je ljudi, jest da je bio flagship al opet)... Ili možda polovni LG G2 (ne G2 Mini, sad ga imam) do 100-120€

Sve gledam preko njuške, mijenjam Doogee za nešto što se da igrat s ROM-ovima (6.0 i novije)...

Isto tako, procjena za Doogee Y100 Pro (novi je i dalje preko 800kn), ko nov, gara još godinu i pol, kutija, punjač i sve ostalo ko novo (except sluške njih nemam) te poklon preklopna futrola/maskica i još mogu nabaviti kvalitetne sluške i selfie štap (to se posebno plaća, khm maskice.hr khm)

Ovo su ti REALNE cijene:

S2  200 kn

S3  400 kn

S4  600 kn

S5  800 kn

Sve preko toga je porez na glupost. To što moroni na njušci još uvijek prodaju S2 za soma kuna, valjda su previše gledali Seinfelda ili nešto. Ili premalo.

13 godina
Da bar postoji neka solucija bez roota :/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice