Da, navedeno je, ne sjećam se od koga, ali ne od mene, i naravno da nije točno, SD650 su negdje otprilike jednaki sa X20 i X25...
Generacija - ovisi po čemu gledaš. To su usporedivi čipseti, gdje je X20 ajmo reć budget verzija dok je SD650 nešto skuplja verzija.
Po benchmarcima će bit vjerojatno podjednaki, osim grafike gdje će SD650 razbit X20 vjerojatno, ali u radu se te razlike neće primjetit.
Oba sadrže dvije A72 jezgre, to je ono po čemu ih ja smještam u istu generaciju, tj u isti koš kod usporedbe.
Još je bitna potrošnja, koja vjerujem da je kod SD manja, pa kome je to bitno, ili ako nije kompenzirano nešto većom baterijom i to može biti presudna razlika...
Ali kao paket, baš kao što i sam rekao - RN4 svakako ispred RN3PRO.
Isto tako bez ikakve sumnje da je sada kada sam ja kupio RN4 bio dostupan RN4PRO, ili kako će već zvat RN4 sa SD652, svakako bi izabrao taj model sa SD652, sve dok nebi bio više od recimo 400-500 kn skuplji.
Kakvu si ti masu gluposti namljeo...
650 je skuplja verzija? Čega? Pa to je midrange serija od Qualcomma, dok je X20 svojevremeni flagship SoC bio... Rezultati bencheva su isto debelo na strani X20tke gledano na cpu, dok je helio u gpu testovima čak malo bolji od s650/652.
Molim te prouči bar ponešto prije nego dalje pametuješ i genijalno zaključuješ, uzmi 652 koji je inferiorniji chipset, ali siguran sam da ga neće ponuditi na note 4 kad već imaju verziju sa poprilično moćnijim MTK chipom...
Evo, screenshoti mog S7 i Note 4ke
Znas koliko dobije S650/S652 na ovom? 2600. S820 dobije 3700, a ide u 3x skuplje mobitele.
Ajde ti prouči ono na što odgovaraš prije nego odgovaraš jer pokazuješ da čitaš selektivno, i bez razumijevanja, a i koncentriraš se na stvari koje meni nisu bitne, i još ih i preuveličavaš.
Što se tiče skuplje/jeftinije verzije - rekao sam da su usporedivi čipseti, dakle podjednaki u upotrebi, s tim da je SD nešto skuplji od X20, za proizvođače uređaja, a samim time i za korisnike onda.
Za bencheve sam napisao vjerojatno, što samo po sebi znači da ne znam nego pretpostavljam, što znači da nisam proučio, dakle navedeno je već da nisam proučio, barem ne detaljno i ozbiljno, ali isto tako je navedno u prijašnjim mojim postovima da kod upotrebe uređaja sa jednim i sa drugim nema razlike. Iste rezolucije ekrana, note 4 i note 3 pro, iste igre isto rade, iste stranice se isto otvaraju, nema laga ni kod jednog ni kod drugog, bencheve osobno nisam vrtio jer ih smatram bespotrebnima, jer najčešće nema nikakve veze sa stvarnim životom.
Ali sam vidio po netu testova gdje se jasno vidi da su ukupne benchmarke odrađuju u približno istom vremenu, gdje je procesorski i memorijski x20 nešto brži, dok je u grafici SD osjetno bolji. Međutim kao što rekoh benchamarci me ni najmanje ne zanimaju, jer nisam našao niti jednu igru u kojoj se iznimna trzavost x20 u antutu 3d testovima pokazala i u praksi, već igre rade isto kao i na sd650 koji na tim istim testovima 3D vrti iznimno glatko.
SD652 nikako nije inferioran...u odnosu na ništa od ovdje navedenog, SD652 je pojačani SD650, tj ima još dodatne dvije A72 jezgre, i svakako je jači čipset od X20, iako je naravno upitno koliko će to biti vidljivo u svakodnevnom korištenju uređaja. Međutim zbog dvije dodatne A72 jezgre a podjednakog ili dužeg trajanja baterije ja sam htio njega u slučaju da cijena nebi bila previsoka...ali kako taj mobitel i dalje postoji samo u Xiaomievim najavama, bez nekog datuma, onda ga nisam htio čekati (moguće i uzaludno).