Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.503.714
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Pa ofc da je taj bolji... Govormimo o helio x20 vs snapdragon 6xx družine, gdje ih mtk proc guzi ko mlade majmune, a ekipa ne želi note 4 zbog tog procesora

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
17 godina

Helio x20 mtk vs sd 650? Ako o tome pričamo sd je jači procesor a ujedno manje troši. Ja pričam o rn3 mtk vs rn3 sd. Razlika u cijeni nije neka tako da bih uvijek radije išao na sd650, makar i sam koristim rn3 mtk. Eto nije problem napraviti sutra bilo koji test sa rn3 mtk i rn3 pro pa ces vidjeti da je mtk itekako slabiji proc i troši više od sd650

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 21:15 (Patrick_cro).
13 godina

Sad ga kenjaš sori. Da sd 650>x10 u rn3, ali je itekako x20>sd650

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 21:23 (maks0806).
17 godina
Ajde hebem mu nabavi bilo koji bench pa da vidimo, evo sutra nabacim sa oba moba, biraj koji god hoćeš benchmark pa ćeš se i sam uvjeriti u to. X20 nema nikakve sanse pored sd650, ajde nakaci bilo koji score pa da vidimo gdje to x20 dere guzove sd650, znači 2 ista moba,jedan sa mtk i jedan sa sd 650 pa ćemo vidjeti tko je u pravu. Prolistaj si malo do sutra rn3 vs rn3 pro pa ces se i sam uvjeriti
13 godina

Da imaš imalo pojma o čemu pričaš, znao bi da rn3 nema X20 proc hahah. Benchaj kolko hoćeš kad ne znaš što uopće imaš u mobu :D

13 godina
Xelio X20 je rađen u 20 nm pa bi trebao biti štedljiviji vs SD650 koji je u 28 nm
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...
Ajde hebem mu nabavi bilo koji bench pa da vidimo, evo sutra nabacim sa oba moba, biraj koji god hoćeš benchmark pa ćeš se i sam uvjeriti u to. X20 nema nikakve sanse pored sd650, ajde nakaci bilo koji score pa da vidimo gdje to x20 dere guzove sd650, znači 2 ista moba,jedan sa mtk i jedan sa sd 650 pa ćemo vidjeti tko je u pravu. Prolistaj si malo do sutra rn3 vs rn3 pro pa ces se i sam uvjeriti

Ovo boldano i ovo žuto - nije isto. X20 vs SD650 nije isto što i rn3 vs rn3 pro. Ni približno, jer rn3 nema a72 jezgre, dok x20 ima.

Ali koji dere koga u čemu - ne ulazim.

ALi razlika rn3 pro i rn 4 u performansma igara i svakodnevnom radu za mene kao srednjeg korisnika - nema nikakve razlike osim što rn3 pro ima sitno duže trajkanje baterije, tj nekoliko postotaka više još ostane na kraju dana.

13 godina

Ma zabrijao je da rn3 ima taj čip...

17 godina
Pa valjda usporedujes dva ista moba, znači rn3 mtk vs rn3 sd i tu je očito rn3 sd jači i to za nekih 20k u antutu https://m.youtube.com/watch?v=0hqnMLhUKLs
Nije problem to sutra istestirati da se vidi. Ako se ide na novo rn4 sa mtk je svakako odlican izbor i vjerojatno i sisa rn3 sa sd ali opet ima krace trajanje baterije ali po meni birati između rn3 sd i rn4 mtl izabrao bih rn4, uvijek izadje prvo mtk verzija pa tek kasnije sd, kao i kod pun klinac xiaomi mobitela do sada. Rn4 sa sd će sigurno izaći i ne vjerujem da neće biti jaci od rn4 sa mtk kao sta je isti slučaj i do sada bio.
17 godina

Nisam ja ništa zabrijao redmi note 3 pro ima sd650 a redmi 3 ima sd616 ili redmi3s sd430

E hbg ja mislio vi usporedujete iste mobitele, nisam skuzio da usporedujete rn4 sa rn3 pro jer to mi nema nikakvog smisla, ili mislite da rn4 neće dobiti sd varijantu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 21:46 (Patrick_cro).
8 godina
neaktivan
Oke znaci Redmi Note 4 je super za tu cijenu. Jel mi moze neko reci jel da uzmem Mate 7 (rabljeni) ili Redmi note 4 (novi)? Ili mozda pak neka treca opcija? Hvala vam puno

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav ekipa,

kao i inače u božićno vrijeme obiteljska pretplata ističe pa sestra želi novi mobitel, mama ne zna treba li joj veća tarifa, a zašto ne bi i mobitel kad već produljuje tarifu pa sad opet istražujem mobitele. A kao i inače ne kužim se u sve to jer ne pratim baš što je novo i dobro..

Sestra bi mob s dobrom baterijom i boljom kamerom od njenog Samsunga S5 (naprijed 2, iza 16). Gledali smo Huawei P9 Lite, ali on ima 13 iza 8 naprijed, što je okej jer su naravno selfiji malo u igri. Ima li u toj ponudi (do 1800-2000kn) neka puno bolja varijanta? 

Najbitnije joj je da ima dobru bateriju i da je kamera naprijed oko 5+ i iza minimum 12-13. Kakav je Huawei P9 Lite općenito (nisam baš našao temu za njega), vrijedi li ili jednostavno je P9 puno bolji (iako dosta skuplji s obzirom da joj je pretplata u Vipu npr.)? 
Majci nije baš bitno pa mislim da joj je taj Huawei P9 Lite sasvim okej.

Uglavnom bilokakve smjernice su dobrodošle (čak i linkovi na stranice/webshopove), makar i iznad ovih 2000kn, nije problem 500kn gore dolje ako se stvarno isplati uzeti nešto s čim će biti zadovoljna/ne. Samo znam da ako me još jednom budu zvali da imam ovu ili onu akciju jer bih trebao produljit ugovor ću ispalit na živce. 

Hvala puno! 

0 0 hvala 0
13 godina

Note 4 ti je osta jači od Mate 7, ostalo je sve tu negdje

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 1:43 (maks0806).
15 godina
Patrick_cro kaže...

Patrick_cro kaže...
Pa valjda usporedujes dva ista moba, znači rn3 mtk vs rn3 sd i tu je očito rn3 sd jači i to za nekih 20k u antutu https://m.youtube.com/watch?v=0hqnMLhUKLs
Nije problem to sutra istestirati da se vidi. Ako se ide na novo rn4 sa mtk je svakako odlican izbor i vjerojatno i sisa rn3 sa sd ali opet ima krace trajanje baterije ali po meni birati između rn3 sd i rn4 mtl izabrao bih rn4, uvijek izadje prvo mtk verzija pa tek kasnije sd, kao i kod pun klinac xiaomi mobitela do sada. Rn4 sa sd će sigurno izaći i ne vjerujem da neće biti jaci od rn4 sa mtk kao sta je isti slučaj i do sada bio.

Patrick_cro kaže...

Nisam ja ništa zabrijao redmi note 3 pro ima sd650 a redmi 3 ima sd616 ili redmi3s sd430

E hbg ja mislio vi usporedujete iste mobitele, nisam skuzio da usporedujete rn4 sa rn3 pro jer to mi nema nikakvog smisla, ili mislite da rn4 neće dobiti sd varijantu?

Ako nisi zabrijao onda sudjeluješ u raspravi koju ne razumiješ.

Jer u prvom postu kažeš kako X20 nema nikakve šanse pored SD650, što em nije točno (ne znam kakvi su u benchmarkima, ali znam da su razlike neprimjetne u korištenju i igranju), em u nastavku posta nudiš usporedbu dva uređaja od kojih jedan ima SD650, ali drugi NEMA X20.

Ali bez obzira na to što si znao što ne, ako i nisi znao opet u slijedećem postu skačeš sam sebi u usta jer kažeš da bi uzeo RN4 mtk ispred RN3 SD jer ga "vjerojatno šiša"...a govorimo o istom X20 koji u gornjem postu nema šanse pored SD650...

I onda u trećem postu kažeš da nisi ništa zabrijao, nego nisi ni znao da se uspoređuje RN3 SD sa RN4, iako u prvom postu uspoređuješ chipset iz RN4 sa RN3 SD i to sa vrlo isključivim stavom kojeg onda u drugom postu ipak izokrećeš.

I šta bi sad onaj koji je tražio savjet trebao mislit?

Ako sam te dobro shvatio slažeš se ipak da je RN4 trenutno bolji izbor od RN3 PRO? A to je ono što smo itomic009, maks0806, ja i neki drugi kolege tvrdili od početka a što si ti krenuo pobijati?

15 godina
matej848 kaže...
Oke znaci Redmi Note 4 je super za tu cijenu. Jel mi moze neko reci jel da uzmem Mate 7 (rabljeni) ili Redmi note 4 (novi)? Ili mozda pak neka treca opcija? Hvala vam puno

Redmi Note 4 daleko bolji izbor po meni.

Abaris kaže...

Pozdrav ekipa,

kao i inače u božićno vrijeme obiteljska pretplata ističe pa sestra želi novi mobitel, mama ne zna treba li joj veća tarifa, a zašto ne bi i mobitel kad već produljuje tarifu pa sad opet istražujem mobitele. A kao i inače ne kužim se u sve to jer ne pratim baš što je novo i dobro..

Sestra bi mob s dobrom baterijom i boljom kamerom od njenog Samsunga S5 (naprijed 2, iza 16). Gledali smo Huawei P9 Lite, ali on ima 13 iza 8 naprijed, što je okej jer su naravno selfiji malo u igri. Ima li u toj ponudi (do 1800-2000kn) neka puno bolja varijanta? 

Najbitnije joj je da ima dobru bateriju i da je kamera naprijed oko 5+ i iza minimum 12-13. Kakav je Huawei P9 Lite općenito (nisam baš našao temu za njega), vrijedi li ili jednostavno je P9 puno bolji (iako dosta skuplji s obzirom da joj je pretplata u Vipu npr.)? 
Majci nije baš bitno pa mislim da joj je taj Huawei P9 Lite sasvim okej.

Uglavnom bilokakve smjernice su dobrodošle (čak i linkovi na stranice/webshopove), makar i iznad ovih 2000kn, nije problem 500kn gore dolje ako se stvarno isplati uzeti nešto s čim će biti zadovoljna/ne. Samo znam da ako me još jednom budu zvali da imam ovu ili onu akciju jer bih trebao produljit ugovor ću ispalit na živce. 

Hvala puno! 

P9 Lite sam koristio jedan dan...jako dobra kamera, ali ne znam u usporedbi sa S5 kakva je. Ali u usporebi sa puno ostalih mobova koje sam isprobao u nekoliko dana P9Lite ima baš jako dobru kameru, po onome što ja vidim. Brzo okida, brzo fokusira, slike lijepe...koliko to ja mogu primjetit.

P9 nisam probao.

17 godina
Zabrijao sam, jer sam mislio da se radi o rn3 mtk i rn3 pro, ali govoriti da mtk x20 dere guzove sd 6xx nije istina a i to je navedeno, imaš i sd 652, s uostalom uspoređuju se soc različite generacije.
14 godina

Pozz

Cura više nemre smislit svoj iphone 4 koji je ošao skroz, pa gleda uzet neš novo. Cjenovno oko 2000kn,malo više ili manje nije bed. Najvažnije joj je da mob ne šteka u normlanom radu(mail/viber/browser...), ima dobru kameru i dobru bateriju. Selfiji su relativno nebitni, kao i igranje bilo kakvih igrica. Glavno da joj mob potraje(da nebude ono, prošlo pola godine i sad šteka,lega itd), jer osobno sumnjam da ce ga mijenjati tak skoro.

Osobno imam LG G3 i s njim sam zadovoljan(neopisiv upgrejd nakon iphone-a 3,lol), sad mogu joj potencijalno preporucit LG G4, pošto vidim da ih se nađe u oglansiku oko 2000kn, ili imate kakve druge bolje preporuke za njene potrebe? U slučaju da uzimam mob izvana, trebao bi neki da ima garanciju koja se može normalno koristit, a ne da se sad mob šalje nazad u kinu ili tako nešto, jer oko toga joj se nece dati zajebavati.

Frend mi je također preporucio redmi 4 prime/m5/m5 prime?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 10:31 (Fallen87).

0 0 hvala 0
13 godina
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-mi-4c-16gb-lte-dual-pink.html

"skoro" kao lg g4,uz dvogodišnje domaće jamstvo i samo 1300 kn.
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
13 godina
  • Kud bas rozi, dok je u ostalim bojama 1200 :D
9 godina
neaktivan
Uletih usred rasprave, pa me se nije doživjelo, pa da ponovim.

Pozz svima. Trenutno sam u potrazi za novim mobom i za oko mi je zapeo Huawei Honor 8. Uspio sam ga isprobati, sviđa mi se sučelje, kamera je malo slabija, ali i tako je koristim svake prijestupne. Ukratko mobitel mi je ok prema dosad viđenom, nisam baš nešto stigao razgledati ponudu, pa me zanima je li ok što se tiče omjera uloženo-dobiveno, i ima li možda nešto bolje što bi se za te novce moglo uzeti, ili jeftinije sa sličnim karakteristikama?
Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Uletih usred rasprave, pa me se nije doživjelo, pa da ponovim.

Pozz svima. Trenutno sam u potrazi za novim mobom i za oko mi je zapeo Huawei Honor 8. Uspio sam ga isprobati, sviđa mi se sučelje, kamera je malo slabija, ali i tako je koristim svake prijestupne. Ukratko mobitel mi je ok prema dosad viđenom, nisam baš nešto stigao razgledati ponudu, pa me zanima je li ok što se tiče omjera uloženo-dobiveno, i ima li možda nešto bolje što bi se za te novce moglo uzeti, ili jeftinije sa sličnim karakteristikama?
Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...
Zabrijao sam, jer sam mislio da se radi o rn3 mtk i rn3 pro, ali govoriti da mtk x20 dere guzove sd 6xx nije istina a i to je navedeno, imaš i sd 652, s uostalom uspoređuju se soc različite generacije.

Da, navedeno je, ne sjećam se od koga, ali ne od mene, i naravno da nije točno, SD650 su negdje otprilike jednaki sa X20 i X25...

Generacija - ovisi po čemu gledaš. To su usporedivi čipseti, gdje je X20 ajmo reć budget verzija dok je SD650 nešto skuplja verzija.

Po benchmarcima će bit vjerojatno podjednaki, osim grafike gdje će SD650 razbit X20 vjerojatno, ali u radu se te razlike neće primjetit.

Oba sadrže dvije A72 jezgre, to je ono po čemu ih ja smještam u istu generaciju, tj u isti koš kod usporedbe.

Još je bitna potrošnja, koja vjerujem da je kod SD manja, pa kome je to bitno, ili ako nije kompenzirano nešto većom baterijom i to može biti presudna razlika...

Ali kao paket, baš kao što i sam rekao - RN4 svakako ispred RN3PRO.

Isto tako bez ikakve sumnje da je sada kada sam ja kupio RN4 bio dostupan RN4PRO, ili kako će već zvat RN4 sa SD652, svakako bi izabrao taj model sa SD652, sve dok nebi bio više od recimo 400-500 kn skuplji.

11 godina
neaktivan

Nije da je bitno za vasu raspravu, ali cisto da pojasnim svoje razloge - mtk me odbija KOD XIAOMI telefona jer Xiaomi daje bolju podrsku telefonima sa SD procesorima, to je jedini razlog. Za moje potrebe (nema gaminga), i jedan i drugi vise nego zadovoljavaju

1 0 hvala 0
17 godina
Pa uglavnom je bolja podrška za sd i nije to samo kod xiaomija, ali ne vidim neki problem da se uzme mtk verzija pogotovo ako je razlika u cijeni prevelika. Najnoviji softwer ne znači ujedno i da je bolji, tako da dok nešto radi kako spada onda ne treba to ni mijenjati.
16 godina
neaktivan

Uletavam u temu kao padobranac, no pitanje je - koliko $$$ dati za polovni Galaxy S4 ili S5? Malo gledam polovne S4 i S5 te vidim fakat gadne cijene (ima ih i preko 1k kn, koji vam je ljudi, jest da je bio flagship al opet)... Ili možda polovni LG G2 (ne G2 Mini, sad ga imam) do 100-120€

Sve gledam preko njuške, mijenjam Doogee za nešto što se da igrat s ROM-ovima (6.0 i novije)...

Isto tako, procjena za Doogee Y100 Pro (novi je i dalje preko 800kn), ko nov, gara još godinu i pol, kutija, punjač i sve ostalo ko novo (except sluške njih nemam) te poklon preklopna futrola/maskica i još mogu nabaviti kvalitetne sluške i selfie štap (to se posebno plaća, khm maskice.hr khm)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 9:02 (midzan21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Custom romovi, xda, velika podrška za AOSP i ostale navdene prednosti od manje potrošnje i veće brzine čine Snapdragon neusporedivo boljim izborom od MTK i Hisilicon-a.
Pogotovo ako uzmemo procesor od recimo generaciju prije.
I love my SD 808.

0 1 hvala 0
13 godina
miki1981 kaže...
Patrick_cro kaže...

Da, navedeno je, ne sjećam se od koga, ali ne od mene, i naravno da nije točno, SD650 su negdje otprilike jednaki sa X20 i X25...

Generacija - ovisi po čemu gledaš. To su usporedivi čipseti, gdje je X20 ajmo reć budget verzija dok je SD650 nešto skuplja verzija.

Po benchmarcima će bit vjerojatno podjednaki, osim grafike gdje će SD650 razbit X20 vjerojatno, ali u radu se te razlike neće primjetit.

Oba sadrže dvije A72 jezgre, to je ono po čemu ih ja smještam u istu generaciju, tj u isti koš kod usporedbe.

Još je bitna potrošnja, koja vjerujem da je kod SD manja, pa kome je to bitno, ili ako nije kompenzirano nešto većom baterijom i to može biti presudna razlika...

Ali kao paket, baš kao što i sam rekao - RN4 svakako ispred RN3PRO.

Isto tako bez ikakve sumnje da je sada kada sam ja kupio RN4 bio dostupan RN4PRO, ili kako će već zvat RN4 sa SD652, svakako bi izabrao taj model sa SD652, sve dok nebi bio više od recimo 400-500 kn skuplji.

Kakvu si ti masu gluposti namljeo... 

650 je skuplja verzija? Čega? Pa to je midrange serija od Qualcomma, dok je X20 svojevremeni flagship SoC bio... Rezultati bencheva su isto debelo na strani X20tke gledano na cpu, dok je helio u gpu testovima čak malo bolji od s650/652.

Molim te prouči bar ponešto prije nego dalje pametuješ i genijalno zaključuješ, uzmi 652 koji je inferiorniji chipset, ali siguran sam da ga neće ponuditi na note 4 kad već imaju verziju sa poprilično moćnijim MTK chipom...

Evo, screenshoti mog S7 i Note 4ke

Znas koliko dobije S650/S652 na ovom? 2600. S820 dobije 3700, a ide u 3x skuplje mobitele. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 21:02 (maks0806).
12 godina

tražim mob za ženu(kamera prioritet) nažalost situacija je takva da moram uzet na rate...tako da u obzir dolaze samo HR trgovine(do cca 1500kn)

13 godina

Huawei P8 lite, Motorola Moto G (3rd gen), Xiaomi Redmi 3s. Kamere su im tu negdje i ponajbolje u tvom cjenovnom rangu, a da idu na rate u trgovini. Međutim, Motorola je dosta slabija od ekipe, tako da ju ne bih razmatrao ukoliko gđa misli koristiti mob dulje vrijeme

15 godina

Xiaomi definitivno zbog puno jače baterije,malo bolje kamere i malo jačeg hardweraja!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice