Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.503.857
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Super zanimljivo sve ovo sa servisima. Nije da nisam to sve znao, ali ipak, dobro je vidjeti potvrdu.

I zanimljiva pouka onima koji se pitaju je li bolje uzeti nešto novo i to iz HR s garancijom (hrvatskom s hrvatskim serviserima) (jer kako se čini, nabijem ti i hrvatske garancije i servise na tuki), ili naručiti praktički iste performanse iz Kine ili uzeti nešto s Njuškala.

Po meni, sigurne su tri stvari:

1. Hrvatska garancija garantira jedino gubitak živaca ako dođe do njezinog potraživanja iliti klejmanja.

2. Jebo me patak ako nije 100% bolje uzet polovnjak s njuške, ne od šuftova naravno nego od lika za kojeg vidiš da je: mob čuvao, volio, držao ispod zaštitnog stakla i u maskici te po mogućnosti daje istu s mobom, kuži se u njega, instalirao custom romove, još ti nudi na izbor hoćeš li stock ili će ti stavit CM ili šta god hoćeš. I to uzet polovnjak možda star i dvije godine, ili čak i više ako nisi jako zahtjevan. Jer ako u dvije godine ili više nije crko kod lika, pa jebote ne bude ni kod tebe. Osim ako si ti šuft i ne znaš pazit. U svakom slučaju, definitivno znaš da nije primjerak s tvorničkom greškom ili onaj koji nije prošao kontrolu kvalitete, kao ovaj S7 gore.

3. Svaki jamstveni list koji mi ne garantira instant zamjenu flagshipa nakon prvog ili, u najgorem slučaju, drugog kvara, obična je čmaramica i ništa više.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Yo Momma kaže...
3. Svaki jamstveni list koji mi ne garantira instant zamjenu flagshipa nakon prvog ili, u najgorem slučaju, drugog kvara, obična je čmaramica i ništa više.

Pišeš gluposti, ako želiš instant zamjenu onda fino kupi iPhone, jer jedino on to omogućava, dakle, to ne ovisi o našim zakonima i našim servisima nego o PROIZVOĐAČU.

Nemoj kukati kako su servisi loši nego se žali proizvođaču na njegovu politiku i nemoj više kupovati Samsung, LG, Sony itd.

Zakon je sasvim dobar i sve ide glatko ako se znaš postaviti i ako znaš svoja prava, ako ih ne znaš onda i dalje plači po forumu kako te servis voza.

13 godina

Mhm, iphone ti nece ni pregledati ako imas neka ostecenja. Npr kolega imao ogrebotinicu na Lock tipki, koja je prestala raditi u jamstvu. Nisu htjeli nista zbog toga

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

I šta je tu čudno? Imaš fizičko oštećenje na telefonu i to baš tamo gdje je kvar, ni jedno jamstvo ne pokriva oštećenja koja si ti napravio.

Nek' se svatko nauči čuvati svoj telefon.

0 4 hvala 0
9 godina
Cek, i sad npr jer sam slucajno stavil u dzep s mobom kljuc od kuce/ureda i mob je dobil ogrebotinicu oni ne priznaju garanciju? Pa gdje ta ogrebotinica na strani ima veze sa lock ili home tipkom, nije ju sa skalperom cijelu izvadil van... Ak je tipka propala njihov problem je, ak se stisne normalno a ne reagira, opet njihov problem... Pa brat je xiaomija iz bijesa zakucal u pod i mob se odskocil pol m od poda i nis mu nije bilo, a ovi seru za garanciju zbog sitne ogrebotine koja nastane prelako ak nemas masku..
13 godina

Ajde ne pricaj gluposti. Nije pukao ekran pa da zelim zamjenu u jamstvu, nego se vidi crtica nevezana za kvar...

Btw kada mi je puklo staklo za kameru na htc-u besplatno su mi u garanciji zamijenili, tako da ovo kod applea mi je bezobrazno i nepojmljivo,

13 godina
protjeran
Je, kako da ne, zamjenili ti puknuto staklo, nesto sto ne moraju, a cmizdris kako ti je mobitel na popravku vec po treci puta, komedija. Hvali ti taj htc i dalje, biti ce on na popravku i 10 puta.
9 godina
To je bila njegova stvar i to nisu trebali prihvatiti, ali crtica na ekranu nastala zbog njihovog nestrucnog rukovanja, to nije njegov mehanicki problem...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mislim da nemamo vise o cemu pricati, tema je o izboru mobitela, a ne garanciji. Ja sam rekao kako stvari stoje kod applea i nece sigurno nitko odbiti jamstvo radi neke crtice, to su lupetanja pojedinaca. Dobiva se novi telefon ako je trenutni pokvaren, nema rastavljanja i kopanja po telefonu, a vi sad uzivajte u htcu koji je bio rastavljen 5 puta i kupujte ga i dalje.
13 godina

Kakav si ti tip. Cujes samo ono sttno zelis. Rekao sam da su mi besplatno zamjenili staklo kamere, dok tvoj hvaljeni iphone nisu ni zaprimili jer su vidjeli lagane tragove korištenja. Lupetanja pojedinaca? Tako s roditeljima razgovaraj, a ne ovdje. Htc mi je na servisu opet ne zbog htca nego zbog inkompetencije ovlaštenih servisera, a komentirao sam samo da razbijem iluziju o tome da je apple najbolji po ostvarivanju garancije. Em imaju 12mj, em odbijaju mob zbog raznih gluposti

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lupetas opet. Htc ti je na servisu zato sto je htc napravio skart telefon, a servisira ga servis kojeg je htc OVLASTIO i dao mu upute kako da posluje.
Dakle, mozes biti ljut iskljucivo na htc, a ne na servise ili nase zakone.
Da je htcu stalo do korisnika onda bi dao upute servisu da odmah mijenjaju pokvaren telefon.
A ti sad kukaj po forumu i dalje.
9 godina
neaktivan
Dakle, Moto G4 je stigao danas ujutro. U kutiji se dobije punjac (kabel se ne može odvojit od "cigle"), ali nema slušalica. Mobitel je dosta velik, možda samo meni jer sam u prošlosti koristio puno manje. Ima mali camera hump, pa se samo malo ljulja kada stoji na ravnoj površini, ali ništa posebno. Ekran je odličan, 5.5 inča 1080p je i više nego dovoljno ppi. Gledanje videa je uzitak. Zvučnik je više nego iznenađujuće glasan, na otprilike 60% je glasan kao i običan mobitel na 100%. Zvučnik je iznad zaslona, dakle front facing, i to mi je ogromna prednost, nikako se ne mogu naviknut da ne moram pazit gdje ću sa rukom da ne pokvarim zvuk. Kamera je dobra, nisam ju puno koristio, pa nemam neko bolje mišljenje. Nisam još update-ao na marshmallow sa jellybeana. Imam samo jednu zamjerku; punjac se izrazito teško priključuje u mobitel.

To je otprilike to.
same

2 0 hvala 0
13 godina

Ok evo za tebe ću objasniti malo. Mobitel mi je ispao 10x puta valjda u mj dana, i zadnje mi je ispao sa 5m barem na terasu na moru. Tvoj cijenjeni predivni bezkompromisni iphone ne bi izdržao 10 posto što je ovaj doživio, ali to na stranu. Jedino što mu se desilo je puknuta leća kamere i oštećenja po kućištu, a kako je pao na tu stranu gdje je vol up tipka, lošije je počela raditi, pa sam pitao koliko dođe zamjena leće kamere i da sam svjestan da je mehaničko oštećenje. Evo i ss. Ako dalje misliš kenjati o tome kako je iphone superioran, samo daj. Izradom svakako nije ;)

Hvalim dobru volju HTC-a što rješava probleme koje sam ja stvorio. Kudim servisera jer kaže da sve radi i testirano je, a dođem po mob koji su prelemili, i ne radi uopće

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 20:53 (maks0806).
10 godina
neaktivan

Kakva su iskustva s Lenovo K5 A7020? 
Po specifikacija mi se čini super, nešto slično kao Note 3, no nekako naginjem Lenovu jer eto, brand kojeg poznajem puno dulje od Xiaomi pa me to nekako navodi da kupim. 
Kupujem u rangu od oko 1500-2000kn, gledao sam Xiaomi Redmi Note 4 koji je ipak malo više od 2000 kod nas pa baš i nisam siguran je li isplativiji od Note 3. 
Imate li kakvih preporuka za taj rang? Ciljam manje više na 5.5 inch, 3/16 ili 3/32 memorije (i da obavezno ima SD card jer sam se debelo zaj*bao sa LeTV Le1 po tom pitanju)

Hvala unaprijed. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 23:45 (VedranMik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bolje uzeti provjereno nego taj lenovo, dosta njihovih  modela su bili u banani

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Bolje uzeti provjereno nego taj lenovo, dosta njihovih  modela su bili u banani

Sad vidim da taj lenovo što se kod nas prodaje je model bez fingerprint senzora. A nekako se meni čini da će ipak biti Xiaomi RN 3 Pro. 
Ako ima što bi bilo slično kao RN 3 Pro, možda bolje što se tiče kamere na primjer, slobodno recite, ne pratim mobitele osim ovako malo te kineske. 

17 godina

Tesko da ces naci u tom rangu cijene neki mob tih spec i da ima bolju kameru. Po danu su slike sasvim ok, dok pri noci se vidi da nije to to. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Tesko da ces naci u tom rangu cijene neki mob tih spec i da ima bolju kameru. Po danu su slike sasvim ok, dok pri noci se vidi da nije to to. 

Tek sad vidjeh da ovaj RN3 pro koristi 16MP, samsungov senzor, mislio sam da je IMX214 kao i na mom LeTV koji je po noći znao bit tuga.

EDIT: IMX217

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 1:22 (VedranMik).
13 godina

Naravno na Šajomija idi. Provjerena roba, a Lenovo je dosta nepouzdan koliko iskustva korisnika govore u zadnjih par godina. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ja o Lenovu mogu reci sve pozitivno. Cura koristi K3 Note i njoj je super. Neki dan joj je jedino nestala ikonica poruka i nigdje ju nismo mogli naci, pa sam morao ocistiti cache launchera da se vrati. Sve u svemu, ona je zadovoljnija tim mobitelom nego sto sam ja bio sa G4. Performanse se naravno ne mogu mjeriti, kao ni kvaliteta slike. Prikaz na ekranu je na strani LGa ali zato kvaliteta na strani Lenova. Cemu krcanje tim 2K rezolucijama kad poslije svi imaju probleme. Na LGu sam imao burn in. Ne kuzim kako IPS moze patiti od tog problema. Trenutno koristim S6 Edge plus i za sada sam zadovoljan. Mrvicu je prevelik i nezgrapan, ali baterija me drzi da ga ne mjenjam.

Senza cuore saremmo solo macchine
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima gdje kod nas za kupiti one plus 3 ili jedino preko official stranice se kupuje taj mobitel. Ako je preko te stranice onda šta je s garancijom u slučaju kvara.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 18:20 (sage).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ekipa. Trebam preporuku nekog kvalitetnog mobitela, koji obavezno mora biti dual sim. Po mogućnosti da ima garanciju, tj. čak štoviše da je iz trgovine kako bi se izbjegle moguće stvari poput da je nekome ispao i sl. 
Čak ne bi štoviše ni bilo loše da ima nekakvu solidnu kameru, ne mora biti ultra dobra, ali da je solidna za potrebe recimo.

Cijena, ne znam, do recimo 100€. Može li se naći štogod takvoga?

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Solidna kamera u rangu 100 jevera i još da je novo? Jako teško. Polovno nema problema, ali za nešto novo da zadovoljava taj kriterij osobno stvarno ne znam.

I da, kužim razliku između solidne i vrhunske, samo se bojim da novo za taj novac ima samo ispodsolidne da ne kažem patetične kamere.

Pročitaj prethodne rasprave i iskustva s hrvatskim garancijama, možda te to malo omekša po tom pitanju i proširi ti horizonte na polovnjake i kineze ;)

0 0 hvala 0
11 godina

Recite mi sto biste vi radije odabrali

14 Huawei p9 lite
1 Alcatel idol 4
tomas
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 11:40 (sheimus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bok ekipa, posto je G3 neslavno završio,tražim mob koji će trajat min 2 god, budžet mi nije ograničen( dvoumim se dal potrošiti vise ili manje, nebi volio zbog uštede 2 godine imat lošu stvar... a opet iPhone od 128 mi moralno previše košta za jedan mobitel...)
Dal je Galaxy s7 ili edge futureproof za 2 godine ili će raditi nikako kao s4 ili s5 sada dok npr ovaj 5s posuđeni s kojeg pišem sasvim fino još radi...
Uključite i ostale prijedloge osim Kineza ...op3 mi je dobar al mi mob treba sutra a ne za mjesec dana....
Ugl od Mona tražim brzinu, dobru kameru i bateriju od jutra do navečer da traje ako je moguće ... i da ostane fluidan bar 2 god..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
I da... još jedna bitna stvar ...kvaliteta razgovora.. htio bi da bude čim bolja moguća kao i bluetooth ... na G3 mi se je događalo da dok pričam preko bluetootha,nemogu surfat preko wifia..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mobitel do 1000kn

Ima što bolje od LG Magna-e.

Bez kineza tj. neka je A brand koji ima servis na svakom čošku i nek ne prelazi 1000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Treba mi novi mobitel, do 2000kn.

Što valja u tom rangu? 2000 je max.

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
12 godina

Prodao S6 Edge plus. Sada se neckam izmedju obicne S7ice i Edge. Edge me privlaci radi brutalne baterije a obicni zato sto je manji.

Senza cuore saremmo solo macchine
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ja sam imao zahtjeve i želje isto kao ti i uzeo sam s7edge za 4200 prije mjesec i pol i jos mi je tip uzeo moj Samsung note4 pod račun. Sa svim sam jako zadivoljan. Kamera super, baterija najbolja koju sam do sad imao u mobu i sve drugo jako dobro.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice