Mislio sam si uzet rn3 pro u neutrinu..i u webshopu pise u zagradi ENG.MENI, sad jel to znaci da je kakav eu rom na njemu? I dali je ko kupovo iz neutrina xiaomi? Da znam dali je kineski rom na njemu ili su mozda oni stavili eu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da. Nista :) Pitaj onog tko je to napisao.
Kod mobitela bi "periferija" mogle biti slusalice, punjac, stylus...
Mislio sam si uzet rn3 pro u neutrinu..i u webshopu pise u zagradi ENG.MENI, sad jel to znaci da je kakav eu rom na njemu? I dali je ko kupovo iz neutrina xiaomi? Da znam dali je kineski rom na njemu ili su mozda oni stavili eu...
Pitaj njih. Tako ti je najsigurnije. Cak i ako je netko kupio od njih, mozda su promjenili ROM od onda.

Misljenje o Huawei honor 4x ?
Pozdrav svima! Uzeo bih android mobitel do 2000 kn.
Ono što mi je bitno:
- minimum 5'' ekran
- minimum 2 gb ram
- relativno dobra kamera
- SD proširivost
- da nema laga i da radi glatko
- 4g
- jako dobra baterija
Hvala!
Treba mi pomoc oko izbora mobitela.
Tel mi treba za surfanje,slikanje,pozivi,navi, igrice me ne zanimaju. Treba mi tel za bar godinu i po, dvije..
E ovako u opticaju su sledeci modeli
GALAXY A7 (2016) - 290e
GALAXY A5 (2016) - 270e
LG G4 - 300e
REDMI NOTE 3 PRO - 250e
Ili ako imate nesto drugo u tom rangu da predlozite (250-300e)...
G4 ima daleko najbolju kameru od navedenih...
Pa da ..
Ja sam mislio i po specifikacijama da je najbolji al vidim da je npr A7 dobio vise glasova..
Moze neko obrazlozenje zasto mislite da bi A7 bio bolji izbor od G4
Ja se ispričavam na mom neznanju zato ste vi tu da me ispravite
Ljudi pomagajte, materi mi triba novi mob, do nekih do 1000 kuna maks. Bitno joj je jedino da baterija bude ok posto ga koristi jedino za pozive i poruke. Tu i tamo slika nesto ali to joj je dovoljno nekih 5-8 Mp kamera.
EDIT: marka nebitna, jedino da se moze u hr nabaviti posto joj hitno treba.

Ono što mi je bitno:
- minimum 5'' ekran
- minimum 2 gb ram
- relativno dobra kamera
- SD proširivost
- 4g
- jako dobra baterija
Hvala!
Redmi note 3 pro ima sve navedeno ukljucujuci i relativno dobru kameru :) . Ako ti je kamera bas jako bitna, onda potrazi neki drugi model. Ako ti nije toliko bitna, naruci ga od TopOne (aliexpress), na grossoshopu ili na honorbuy i ostane ti 500tinjak kuna
Pozdrav. Trazim neki bestbuy mobitel za 1000kn. Da bude fluidan i da mi se nece ko samsung stari pokvarit u par miseci. Jos mi je samo baterija bitna, da ga ne moram punit svako par sati. Hvala
Možda neki Huawei, npr. za 100- 150kn, više, ako možete P8 lite! Mob je za taj novac i više nego odličan, imao sam Huawei G6 lte, i bio sam pre zadovoljan! Lp!
Ono što mi je bitno:
- minimum 5'' ekran
- minimum 2 gb ram
- relativno dobra kamera
- SD proširivost
- 4g
- jako dobra baterija
Hvala!
Redmi 3 pro ili note, pogledaj i Samsung A5 2016 na njuskalu novi zapakiran.
Zanemari to što piše. Zanemari i na ono što ti odgovore kad ih pitaš. Meni su isto tvrdili, službeni sustav je gore kad ih upitao emailom... moš' mislit.
Djevojka Redmi 3S Prime kupovala. Da nisam istraživao koji su su kuhani, koji ne ROM, ne bih ni pojma imao.
Došao je sa neslužbenim ROMom, drugi dan odmah na reklamaciju. Kad sam pitao u servisu, smijem li možda DEV ROM staviti, ne ne...samo GLOBAL STABLE.
Prodaju mobitel sa neslužbenim ROMom, a garancija vrijedi samo ako je službeni ROM gore... toliko o njihovom poslovanju :)
Jedina pohvala što su mi u roku sat-dva stavili službeni sustav gore, uz pitanje kak znam da je neslužbeni gore.
Mi moze neko objasniti sto je problem kod vivaxovih mobitela? vidim svi pljuju po njima ali bez iceg konkretnog. Pitam jer mi mater misli kupiti vivaxov fly v550 :D
Tak je...nema ni updejtova također, ja imam NOA H43 već više od godinu i pol i baterija mi otegnula papke, tražio je svugdje i nema je nigdje
Hangarovci vele da se više ne proizvodi i moš se slikat!
Sad tražim nešto za cca.1000-1300 kn.koji ima A-GPS i Glonass (to mi je bitno), nađoh Redmi3 i Ulefone Metal do sad ali čitajuči recenzije (domače i strane) te po raznim forumima veli ekipa da često Redmi ima problema sa navigacijom pa ga se sad bojim uzeti i najvjerojatnije (ako mi vi ne savjetujete nešto treće) ću uzeti Ulefone Metal!
Ima li kakva bolja treća opcija???
Stari LG L9 II riknuo, tražim novi mob do 1500 kn.
Najbitnija mi je dobra kamera ( tu me LG razočarao čim nije sunčano) i da mob ne šteka (da npr pokemon go može fino vrtiti), baterija da izdrži jedan dan bez dopunjavanja s umjerenim korištenjem,a samo hrvatski dućani dolaze u obzir.
Imala sam u vidu Samsung Galaxy J5 ( ili J3 ako se ne isplati dati više za novi model), LG G4 Beat i Xiaomi Redmi 3. Zadnji je daleko najbolja opcija, ali dosad nisam kupovala kineze pa me strah da mi se ne krene kvariti nakon par mjeseci. Također me muči za ovaj LG što jedino Neutrino drži na 1300 kn, ostali su 200+ skuplji.
Treba mi pomoc oko izbora mobitela.
Tel mi treba za surfanje,slikanje,pozivi,navi, igrice me ne zanimaju. Treba mi tel za bar godinu i po, dvije..
E ovako u opticaju su sledeci modeli
GALAXY A7 (2016) - 290e
GALAXY A5 (2016) - 270e
LG G4 - 300e
REDMI NOTE 3 PRO - 250e
Ili ako imate nesto drugo u tom rangu da predlozite (250-300e)...
G4 ima daleko najbolju kameru od navedenih...
Pa da ..
Ja sam mislio i po specifikacijama da je najbolji al vidim da je npr A7 dobio vise glasova..
Moze neko obrazlozenje zasto mislite da bi A7 bio bolji izbor od G4
Također, većina ljudi još uvijek misli da je margarin zdraviji od maslaca.
Većina ljudi na izborima glasa za maksimalnu seljančiju i primitivizam u danom trenutku.
Da ne offtopičarimo, poanta: bez jakih argumenata, slušaj sebe i zdrav razum.
Mi moze neko objasniti sto je problem kod vivaxovih mobitela? vidim svi pljuju po njima ali bez iceg konkretnog. Pitam jer mi mater misli kupiti vivaxov fly v550 :D
Zato mater ima tebe, a ti imaš nas.
Problem s Vivaxom je sve. Nula podrške, nula kvalitete, nula optimizacija softvera i ispod nule usklađenost komponenti. I to što za taj novac ima 10x kvalitetnijih opcija, što novih što polovnih. Reci materi da ga ne kupuje osim ako mu želi po cijele dane psovati samu sebe.
Pozdrav
Uzeo bih mobitel do 1500kn (uključujući polovne). Bitno mi je da ima dual sim, jaku bateriju, kvalitetan zvuk razgovora i da nije glomazan. Koristio bih ga isključivo kao telefon i za internet, povremeno kao mp3 plyayer. Ne mijenjam mobitel često tako da želim nešto što vrijedi, da ima protection ekrana, ok kučište...
Prvo sam ciljao isključivio na IPS, ali nakon raznih komentara sam se pogubio. Treba li mi FHD ekran ako ne planiram gledati filmove na mobu, jedino čitati i surfati, možda neku igricu u vlaku? Kakve su ove nove non-removable baterije? To mi se nekako čini kao trik za češću kupovinu novog uređaja... Naletio sam na uređaje koji imaju 4100mAh bateriju (Xiaomi Redmi 3s Prime), a u istom rangu sa FHD ekranom drugi imaju 3000 (Asus Zenfone 2). Znači li to da baterija doista drži 30-40% dulje?
Svaki savjet je dobrodošao. ;)
Da, Redmi 3 je trenutno jedan od mobitela koji ide 3+ dana kod malo zahtjevnih korisnika.
Cak sam na Redmi 3 temi vidio ludih vise od 11 sati SOTa - Screen on time. U opcijama baterije pise koliko je sve ukupno radio ekran.
Ja sam na svom starom mobu sretan ako izvucem preko 3-4 sati.

Zanemari to što piše. Zanemari i na ono što ti odgovore kad ih pitaš. Meni su isto tvrdili, službeni sustav je gore kad ih upitao emailom... moš' mislit.
Djevojka Redmi 3S Prime kupovala. Da nisam istraživao koji su su kuhani, koji ne ROM, ne bih ni pojma imao.
Došao je sa neslužbenim ROMom, drugi dan odmah na reklamaciju. Kad sam pitao u servisu, smijem li možda DEV ROM staviti, ne ne...samo GLOBAL STABLE.
Prodaju mobitel sa neslužbenim ROMom, a garancija vrijedi samo ako je službeni ROM gore... toliko o njihovom poslovanju :)
Jedina pohvala što su mi u roku sat-dva stavili službeni sustav gore, uz pitanje kak znam da je neslužbeni gore.
Poslo sam im upit na mail dali obavljaju satavljanje globalnog roma na xiaomi uređaje i odgovorili su mi da stavljaju na neke uređaje te koji konkretni model bi htio da pogledaju koji rom imaju. Znaci oni su ti stavili global stable jelda? I dobivas redovito mjesecne ota updateove? I postoji samo jedan global stable ak se ne varam i to je rom koji nema nis kinesko, ima google play i sve radi super i dobivaju se mjesecni ota updateovi? I mozes mi sam rec kak cu znat da se ne radi o global stable romu...odnosno sta treba pisati kada je na njemu global?
Hvala na informaciji! :)
Pozdrav
Uzeo bih mobitel do 1500kn (uključujući polovne). Bitno mi je da ima dual sim, jaku bateriju, kvalitetan zvuk razgovora i da nije glomazan. Koristio bih ga isključivo kao telefon i za internet, povremeno kao mp3 plyayer. Ne mijenjam mobitel često tako da želim nešto što vrijedi, da ima protection ekrana, ok kučište...
Prvo sam ciljao isključivio na IPS, ali nakon raznih komentara sam se pogubio. Treba li mi FHD ekran ako ne planiram gledati filmove na mobu, jedino čitati i surfati, možda neku igricu u vlaku? Kakve su ove nove non-removable baterije? To mi se nekako čini kao trik za češću kupovinu novog uređaja... Naletio sam na uređaje koji imaju 4100mAh bateriju (Xiaomi Redmi 3s Prime), a u istom rangu sa FHD ekranom drugi imaju 3000 (Asus Zenfone 2). Znači li to da baterija doista drži 30-40% dulje?
Svaki savjet je dobrodošao. ;)
Dobro ti se čini:)
Glede razlučivosti ekrana: viša je čak bitnija za čitanje nego za filmove, manje se zamaraju oči, ali HD (720p) je sasvim dovoljan i razlika u odnosu na full hd se jako teško primjećuje, a film u 720p na mobu izgleda dobro da bolje zbilja ne treba. jebote pa izgleda dobro i na plazmi od 107 cm dijagonale. Po meni bitnije za pregledavanje slika nego bilo što drugo, znači fotka slikana na visokoj razlučivosti manje će se morati pomicati po ekranu u svojoj punoj, izvornoj (neki bi rekli "nativnoj" -ungh) razlučivosti. Prilagođeno na veličinu ekrana izgleda skoro pa isto.
Sve se teoretski "da", bilo čekićem, magičnim runama, svjetlosnim mačem...
Također, ako otvaranje i zamjena podrazumijeva upotrebu fena, otapanje ljepila, eventualno odlemljivanje kontakata (iako ne mora biti), pa onda ponovno lemljenje, čišćenje ostataka ljepila, nanošenje novog, koje je obično neko specijalizirano... to je samo teoretski izmjenjiva baterija. Za sve praktične svrhe je puknuti prišt na guzici.
Je nepromjenjiva ak mislis praznu izvadit i punu ubacit, al da to ne moras radit ima mi bank da napunis mob, a ak ju mislis mijenjat kad dosta oslabi, onda je promjenjiva..
A i zas bi uopce mijenjal bateriju? Brat ima xiaomija 2 god baterija mu i dalje drzi dan bez problema..
...

Poslo sam im upit na mail dali obavljaju satavljanje globalnog roma na xiaomi uređaje i odgovorili su mi da stavljaju na neke uređaje te koji konkretni model bi htio da pogledaju koji rom imaju. Znaci oni su ti stavili global stable jelda? I dobivas redovito mjesecne ota updateove? I postoji samo jedan global stable ak se ne varam i to je rom koji nema nis kinesko, ima google play i sve radi super i dobivaju se mjesecni ota updateovi? I mozes mi sam rec kak cu znat da se ne radi o global stable romu...odnosno sta treba pisati kada je na njemu global?
Hvala na informaciji! :)
Tako je stavili su Global stable i za njega imas mjesecni update. I evo trenutno joj sve radi kako treba bez problema. Jedino sto za njen Redmi 3S Prime još nije izasao MIUI 8 Global stable pa nema hrvatskog jezika. Na osmici su ubacili hr jezik.
Pogledas verzije koje su do sad izašle za tvoj mobitel koji želiš kupiti i usporedis sa verzijom koja je na tom koji si kupio. Ako vidis da ima 5 znamenki, to ti je prvi znak da je kuhani rom. Tako je bio moj slučaj. Ili jednostavno potražiš na netu verziju koju imas i znat ces odmah sto je gore ili upitaš ovdje, sigurno će ti netko odgovoriti :)