Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.036
|
čitano: 12.513.499
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Mislim da su ovo 2 best buy moba do 1600kn, ispravite me, al ne mogu nać nijednog s boljim karakteristikama.
http://www.wowshop.hr/zopo-7speed-white.html
http://www.wowshop.hr/umi-emax-mini-black.html

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Hvala na dosadanjim prijedlozima, ima odlicnih telefona..

Cak nije los ni novi Meizu Metal oko 170$

Medjutim jos jedno pitanjce..

Koji su ekrani bolji za citanje?!?
Puno sati provedem citajuci na internetu
Oci mi ispadose na ovom Lg-u l90

Je li istina da su prirodniji i oku ugodniji AMOLED ekrani..?!?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hum kaže...

Ne, totalno suprotno.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note, One M8
15 godina
EZY-E kaže...
Hum kaže...

Ne, totalno suprotno.

meni je bio 3 puta bolji amoled ekran na S4 nego ovaj isprani usrani na G2

13 godina

A ekran na g2 ce ofc biti ispran nakon s4. A g3 ima još gori ekran od g2 tako da ovisi od moba do moba. Ja više volim amoled :D 

Za čitanje je amoled bolji, pogotovo po mraku jer im je minimalni brightness puno tamniji od Lcd-a. Međutim nisu ti ekrani mobitela tj ekrani općenito za čitanje dobri. U zadnje vrijeme sam zbog faksa na kompu/mobu stalno glava boli, oči bole. Nema do papira. (Ili readera sa e-ink displayem)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 20:30 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kad se radi o 1080p ekranima, IPS je bolji za čitanje zbog RGB podpiksela
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A kako se narucuje preko interneta kakva je procedura, jel komplicirano?
I bi li mogli staviti neke najpouzdanije stranice za narucivanje..??

0 0 hvala 0
17 godina
Ekran je kao prvo katastrofa, od prikaza boja, pa svjetline, takvu ekrani se ugraduju na daleko losije uredaje, trebao je biti sharpov ekran gore (45$), a na kraju dobili obican ekran(10$), stavio sam mob do moba Redmi note 3g i razlika je ocigledna, max i min svjetlina ekrana isto losa, tak da brze crpi bateriju, ekran ne pise koja je zastita, sad jer dragontrail ili nije neznam a ne usudim se testirat. Ugradili losiju kameru, neka samsung 1xxx, neznam vise na pamet. Quick charge koji ne radi. Ima negdje na xda developer detaljnija analiza moba. Jednostavno za te novce ima i boljih mobitela.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina

Eto ljudi hvala na savjetima na kraju sam preko njuškala uzeo za 1600 kn redmi note 2 prime 32gb..

Ono što sam vidio i za te novce sumnjam da sam mogao bolje proći.

Jedina mana je što je garancija vani pa eto.. ako se nešto desi moram ga slati Van.

Trebam li što podešavati jer meni je ovako kako je super ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

Eto ljudi hvala na savjetima na kraju sam preko njuškala uzeo za 1600 kn redmi note 2 prime 32gb..

Jedina mana je što je garancija vani pa eto.. ako se nešto desi moram ga slati Van.

ako ti je super ne diraj i samo radi.vjerovatno je bivsi vlasnik rijesio ROM. uđi u about phone i pogledaj MIUI version.

13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ekran je kao prvo katastrofa, od prikaza boja, pa svjetline, takvu ekrani se ugraduju na daleko losije uredaje, trebao je biti sharpov ekran gore (45$), a na kraju dobili obican ekran(10$), stavio sam mob do moba Redmi note 3g i razlika je ocigledna, max i min svjetlina ekrana isto losa, tak da brze crpi bateriju, ekran ne pise koja je zastita, sad jer dragontrail ili nije neznam a ne usudim se testirat. Ugradili losiju kameru, neka samsung 1xxx, neznam vise na pamet. Quick charge koji ne radi. Ima negdje na xda developer detaljnija analiza moba. Jednostavno za te novce ima i boljih mobitela.

mozda je tebi katastrofa, ja sam zadovoljan, tek sam kasnije cuo za te probleme sa zastitom ekrana i kupio sam tempered glass zlu ne trebalo. kamera kao sto sma rekao je cisto ok, quick charge ne radi, ali ja sam zadovoljan brzinom kojom se bat napuni iako bi mogla bit malo brze (usporedba s galaxa A5 koji isto imam). meni baterija traje bez problema 1 dan i to da tijekom dana kada ne prckam svakih minut po njemu oko 6 navecer sam na 50ak % i onda ubijem do spavanja jer mi laptop ne radi :D

17 godina
GuardianOTB kaže...
toxic kaže...

ako ti je super ne diraj i samo radi.vjerovatno je bivsi vlasnik rijesio ROM. uđi u about phone i pogledaj MIUI version.

pa mobitel je novi zapakiran bio.

MIUI version: 66.77.33.00 (lhmcnch)I Stable

16 godina

Koji novi za 2500kn?

2 HUAWEI P8
18 Sony Z3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam glas dao z3 zbog neusporedivo jačeg GPU. Također bolji mi je UI, i vodootporan je

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
GuardianOTB kaže...
toxic kaže...

pa mobitel je novi zapakiran bio.

MIUI version: 66.77.33.00 (lhmcnch)I Stable

Ta verzija ima kineskog bloata dosta, ako bude svako malo nekakvih pop-upova ili baterija traje jako kratko pogledajte postupak za prebacivanje drugog ROM-a stranicu dvije unazad.

14 godina
Između P8 i Z3 ja bi išao na P8. P8 ima jači CPU, GPU mu je banana, ali ako ne misli igrati nema problema. Kamera mu je odlična, pogotovo u low light zbog RGBW senzora i OIS-a tako da bih rekao da je kamera bolja od Z3. I za ekran koristi IPS Neo tehnologiju sa izrazito dubokom crnom bojom

http://www.anandtech.com/show/9260/the-huawei-p8-review
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Malo sam uživo gledao mobitele, i Mene zanima koji bi bio najkvalitetnije rješenje? Trenutno još imam Samsung galaxy SII mini. Zadovoljstvo sa tim mobitelom mogu ocjenit: 7/10.

Dešava se da se sam od sebe gasi i upali, sam od sebe iz čista mira zavibrira, aplikacije neke zezaju do te mjere da ih nakon uspješnog korištenja par dana, treči dan moram reinstalirat da bi proradile. Sad u zadnje vrijeme ne čujem sugovornika preko standardnog poziva, ako sam prije toga koristio Viber. Sporost u radu tokom odabira poziva i samog zvanja. Dešava mi se da moram čekat pola minute da mi počne prosljeđivat poziv nakon odabira.

Pa je došlo vrijeme za odabir drugog.

Da se razumijemo, ja taj mobitel koristim već skoro 4 godine i ti dotični problemi nisu se baš ni rijetko ni često dešavali, ali su se dešavali...

TU su dolje dotična 4 modela, Nw zazirem od WP pa mi operativni sustav nije toliko bitan koji će bit. No htjeo bi čuti mišljenje oko ostaliih mobitela sa liste. Trenutno mi je Lumia 535 top. Dok imao sam i u izboru Samsung galaxy J1, ali je otpao radi 512mb radne memorije.

5 Microsoft Lumia 535
0 Zopo ZP330
0 ZTE Blade L3
0 Lenovo A 2010
Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 13:04 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Drago mi je da si zadovoljan, ali za te novce svakako ima boljih uredaja. Ja samo nabrajam mane koje ima i da sam ih znao prije nebih ga uzimao, note 3g je daleko kvalitetnije izrade i steta sta nisu nastavili u tom pravcu vec su poceli fusariti a cijena im ostala ista. U toj cijeni ima kvalitetnijih uredaja sa boljom kamerom, ekranom a vjerojatno ima i neki sa quickcharge. Ne treba hvaliti uredaj samo zato sta ga se ima i na osnovu toga preporucivati drugima, uredaj ima mana pa ako nekome ne smeta nek ga uzme, ali po meni nije nikako za preporuciti bez obzira sta ga imam.
17 godina
Patrick_cro kaže...
Drago mi je da si zadovoljan, ali za te novce svakako ima boljih uredaja. Ja samo nabrajam mane koje ima i da sam ih znao prije nebih ga uzimao, note 3g je daleko kvalitetnije izrade i steta sta nisu nastavili u tom pravcu vec su poceli fusariti a cijena im ostala ista. U toj cijeni ima kvalitetnijih uredaja sa boljom kamerom, ekranom a vjerojatno ima i neki sa quickcharge. Ne treba hvaliti uredaj samo zato sta ga se ima i na osnovu toga preporucivati drugima, uredaj ima mana pa ako nekome ne smeta nek ga uzme, ali po meni nije nikako za preporuciti bez obzira sta ga imam.

Eh ja sam ga uzeo jer mi par ljudi reklo to uzmi iako je i onaj m4c isao u obzir.

Uzeo sam note 2 prime 32gb.

Što ne valja? Meni  trentuno sve zadovoljava.

Koju maskicu kupit? Nešto pricate o staklu što ne valja? Quickcharge mi niti ne treba.

Na poslu imam punjac, u autu imam punjac i doma imam punjac za sve ostalo tu je powerbank kojeg nisam niti jednom jos koristio na starim uredajima

14 godina

Ima li netko ovdje da ima LG Optimus G E975? Naime nabavio sam si jedan pa imam nekih problema sa signalim pa ako ga neko ima nek mi se javi na PP.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...

Eh ja sam ga uzeo jer mi par ljudi reklo to uzmi iako je i onaj m4c isao u obzir.

Uzeo sam note 2 prime 32gb.

Što ne valja? Meni  trentuno sve zadovoljava.

Koju maskicu kupit? Nešto pricate o staklu što ne valja? Quickcharge mi niti ne treba.

Na poslu imam punjac, u autu imam punjac i doma imam punjac za sve ostalo tu je powerbank kojeg nisam niti jednom jos koristio na starim uredajima

1. za ekran se pisalo da je trebao biti sharpov koji ima fantastican ekran pa je ispalo na kraju da su koristili nekakav defaultni ekran koji je puno jeftiniji. meni je za ove novce vise nego dobar i nisam uopce znao za tu pricu.

2. nije nitko siguran da li ima Corning gorilla glass zastitu protiv grebanja odnosno kineski verziju toga. Za slucaj pada ja sam kupio tempered glass s ebaya-. ima i jeftinijih. jednostavno se zalijepi na ekran i voila instant scratch resistant :D

da ima svojih mana ima, plastika prvenstveno mi je jeftina malo. kamera u low light uvjetima je prosjecna bez flasha. ali ja gledam omjer cijene i kvalitete. recimo htio sam uzeti Mi4, ali mi je on bio 600kn skuplji i nisam imao novaca za njega.

kolega Patrick_Cro ima svoje favorite kao i svatko drugi. 

17 godina
Imao sam redmi note 3g i kupio ovaj i ostao razocaran kvalitetom moba naspram starog moba. A jbg zeznuo se kad nisam citao, meni je mob ok za koristiti ali taj ekran me bode u oci kao i baterija koja puno krace traje bas zbog nekvalitetnog ekrana. Nadam se da ce sa sljedecim notom to ispraviti i zadrzati dobru cijenu. Do sad je to bio siguran proizvodac sta se tice kupnje a sad cu morati malo vise paziti na detalje kod kupovine novog moba i ostalih stvari od te firme.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...
Imao sam redmi note 3g i kupio ovaj i ostao razocaran kvalitetom moba naspram starog moba. A jbg zeznuo se kad nisam citao, meni je mob ok za koristiti ali taj ekran me bode u oci kao i baterija koja puno krace traje bas zbog nekvalitetnog ekrana. Nadam se da ce sa sljedecim notom to ispraviti i zadrzati dobru cijenu. Do sad je to bio siguran proizvodac sta se tice kupnje a sad cu morati malo vise paziti na detalje kod kupovine novog moba i ostalih stvari od te firme.

Ja opet ne razumijem.... kakvi problemi sa ekranom? što ne valja, evo baterija meni upravo drzi skoro vec 24h i na pola je....

9 godina
neaktivan

Gledam dva moba istog cijenovnog razreda i nikako se odlučiti.Radi se o Doogee y100x Nova i Coolpad Modena,pa bi molio upućenije od mene da predlože koji bi bio bolja kupovina.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nijedan
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
Nijedan

Zašto? Znam da nisu u rangu Xiaomi-a,Meizu-a i inih,toliko se financijski mogu ispružiti a ostalo što sam gledao u tom rangu je stvarno banana

14 godina

Pozdrav društvo. Gledam uzeti neki novi mob do 1500-1600 kuna. Za sada se dvoumim između Lumie 640 i Meizu M2 Notea. Koji biste mi preporučili? Nekako bih išao na Lumiju zbog optimiziranog sustava, a opet ako bih uzeo Meizu imam hardverski vrlo "nabrijani" uređaj. Za usporedbu, sada imam Galaxy S3 koji je dao već svoje mogućnosti, pa zato idem u zamjenu. Unaprijed hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može preporuka neki smartphone 500-600kuna poželjno novi ako ima neki best buy, ali može i preko njuškala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...

Ja opet ne razumijem.... kakvi problemi sa ekranom? što ne valja, evo baterija meni upravo drzi skoro vec 24h i na pola je....

kolega ne se previse zamarat. svatko ima svoje misljenje. ja sam prezadovoljan, vi isto (doduse ja nemam prime verziju) da svi isto razmisljamo ne bi bilo zabavno. Evo meni je baterija na 68%, a jutros u 7 ga skinuo s punjaca. wifi i 3g stalno upaljen kao i what's up i viber. najcesce koristim CM browser za svrljanje po portalima te tapatalk za forume. igrice peglam tek navecer ako stignem. Rom MIUI 7 by xiaomi.eu 5.11.12.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 19:45 (GuardianOTB).
15 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav društvo. Gledam uzeti neki novi mob do 1500-1600 kuna. Za sada se dvoumim između Lumie 640 i Meizu M2 Notea. Koji biste mi preporučili? Nekako bih išao na Lumiju zbog optimiziranog sustava, a opet ako bih uzeo Meizu imam hardverski vrlo "nabrijani" uređaj. Za usporedbu, sada imam Galaxy S3 koji je dao već svoje mogućnosti, pa zato idem u zamjenu. Unaprijed hvala :)

Ne znam šta je od ovog bolje...

http://www.wowshop.hr/zopo-7speed-white.html

https://neutrinomobile.hr/meizu-m2-note-white-lte.html
http://www.wowshop.hr/umi-emax-mini-black.html

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice