Pozdrav.Da li je mobitel uzet u tele2 na produžetak pretplate zaključan na istu?Hitno mi je ako netko zna.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Lg g2,čovjek ima mob na produžetak pretplate,no ne zna da li radi na ostale mreže.
Pozdrav mozete li mi dati preporuku ya mobitel u vrijednosti oko 1400-1700 kn ali da se ispalti za te novce dati, uvijet je da imam 1 gb RAM-a, i kameru od 5/8 megapiksela, hvala
Pozdrav mozete li mi dati preporuku ya mobitel u vrijednosti oko 1400-1700 kn ali da se ispalti za te novce dati, uvijet je da imam 1 gb RAM-a, i kameru od 5/8 megapiksela, hvala
Xiaomi Mi3 s Mobicitya ako se mozes strpit jer im nova posiljka stize tek sljedeci mjesec, ali po meni se isplati.
Xiaomi Mi3 s Mobicitya ako se mozes strpit jer im nova posiljka stize tek sljedeci mjesec, ali po meni se isplati.
Apsolutno se slazem. Isplati se cekat za Mi3. Toliko je bolji od svega ostalog za te novce da je to zalosno ne pricekat.

Lg g2,čovjek ima mob na produžetak pretplate,no ne zna da li radi na ostale mreže.
Najbolje se javi u G2 temu, sigurno ima netko tko je kupio uredaj u Tele 2 pa zna iz prve ruke, mada ti je i to opet kocka jer je mozda bas tvoj zakljucan. Zapravo bi ti najbolje bilo nac se s covjekom, stavit svoju karticu i ako radi otkljucan je, ako ne ne.
Najbolje se javi u G2 temu, sigurno ima netko tko je kupio uredaj u Tele 2 pa zna iz prve ruke, mada ti je i to opet kocka jer je mozda bas tvoj zakljucan. Zapravo bi ti najbolje bilo nac se s covjekom, stavit svoju karticu i ako radi otkljucan je, ako ne ne.
A moze i kod kupit za smjesne novce tipa 2,3 dolara. To je ravno tvornickom otkljucavanju.

Hvala.....
Danas smo pogledali u Hangaru Noa H42 i u T-Comu Lumiu 630. I on veli da bi radije Lumiu 630.
Dakle definitivno ide na WP. Trenutno mu naručujem Lumiu i baš sam naišao sad na Prestigio 8500 koji je oko 200kn skuplji. Jel se isplati dati 200kn više za njega?
Lumia 630 je 960kn
Prestigio 8500 je 1189kn
sljedeci tjedan kupujem htc desire 610. zanimam me ako ga ima tko i ako steka pri surfanju,kako radi baterija i igrice. hvala
sljedeci tjedan kupujem htc desire 610. zanimam me ako ga ima tko i ako steka pri surfanju,kako radi baterija i igrice. hvala
Imam ga ja, baterija mi traje uglavnom 2 pa nekad i do 2 ipo dana uz normalno korištenje sa uključenim wifi ili 3g kad nisam doma. Pri surfanju ne šteka, a sve igrice rade odlično, čak i real racing 3 koji je dosta zahtjevan radi sasvim dobro.
Danas smo pogledali u Hangaru Noa H42 i u T-Comu Lumiu 630. I on veli da bi radije Lumiu 630.
Dakle definitivno ide na WP. Trenutno mu naručujem Lumiu i baš sam naišao sad na Prestigio 8500 koji je oko 200kn skuplji. Jel se isplati dati 200kn više za njega?
Lumia 630 je 960kn
Prestigio 8500 je 1189kn
Ne, Nokia je Nokia.
Kod nje bar znaš da je kvalitetno izrađena i da će imati podršku.
Ne, Nokia je Nokia.
Hm ne. Nokia koju svi znamo je bila sastavljena ne od avojih dijelova vec od 99% HTC dijelova, jer je HTC proizvodio za Nokiu tad, a sad nova Nokia je iskljucivo Microsoft, a kvalitet je ok mada previse windows kaska za androidom danas.... to je hendikep a ne hardver.

Ne, Nokia je Nokia.
Hm ne. Nokia koju svi znamo je bila sastavljena ne od avojih dijelova vec od 99% HTC dijelova, jer je HTC proizvodio za Nokiu tad, a sad nova Nokia je iskljucivo Microsoft, a kvalitet je ok mada previse windows kaska za androidom danas.... to je hendikep a ne hardver.
U čemu kaska wp za androidom danas?
Ako kažeš aplikacijama mislim da ću izvršiti sepuku.
Nije rasprostranjen kao android, ljudi se odlucuju prije za android nego za wp iz vise razloga a ja cu navesti jedan:
Sloboda koju imas kod androida, ti kao wp korisnik mozes samo da mastas o tome.
(Naravno 100x veci izbor aplikacija)

Nije rasprostranjen kao android, ljudi se odlucuju prije za android nego za wp iz vise razloga a ja cu navesti jedan:
Istina da trenutno na wp nema skoro nikakve slobode prčkanja ali će kad tad doći jailbreak dok andorid NIKAD neće biti fluidan kao wp.
Da samo sto je na Androidu ja bi rekao bar 50% aplikacija cisto cisto smece, a ima i gro raznih wallpapera, ringtone i slicnih customization aplikacija. I ne nista ne hejtam Android, ovo sam primjetio jer ga koristim vec dugo.
Kolega hoće fluidan jeftini mobitel. OS je potpuno nevažan u njegovom slučaju jer je nezahtjevan korisnik. WP je odličan izbor za takve...
Ne shvaćaš da entuzijasta koji vise ovdje na forumu i prčkaju po androidu ima jako mali postotak kad se usporedi sa svim korisnicima mobitela, a usudio bi se reći da 80% ljudi su dovoljne osnovne funkcionalnosti smartphonea koje nude sve 3 najpoznatije platforme ;)
dok andorid NIKAD neće biti fluidan kao wp.
Erm ovo i nije bas istina jer se danas za male novce moze naci dobar i fluidan android (citaj 2gb rama i quad cpu) istina on ce biti kinez i nepoznat na nasem trzistu (moj Zenfone 5), a telefoni rasturaju po kvalitetu, dok je nokia kvalitetno ali preplaceno gofno. Preskupa je za ono sto nudi, ipak je to "propao" brend i nema ni N od stare Nokie.

dok andorid NIKAD neće biti fluidan kao wp.
Erm ovo i nije bas istina jer se danas za male novce moze naci dobar i fluidan android (citaj 2gb rama i quad cpu) istina on ce biti kinez i nepoznat na nasem trzistu (moj Zenfone 5), a telefoni rasturaju po kvalitetu, dok je nokia kvalitetno ali preplaceno gofno. Preskupa je za ono sto nudi, ipak je to "propao" brend i nema ni N od stare Nokie.
Android je uvijek lagao i uvijek će, sačekaj godinu-dvije pa ćeš vidjeti kako laga taj tvoj Zenfone.
Iako jako sumnjam da i sad ide skroz glatko.
Necu ni citirati tvoj zadnji komentar jer ne mogu da vjerujem da dajes takvu izjavu i da drugima preporucujes telefone.
Ovo je ozbiljan forum gdje ljudi dolaze po savjet, da im se preporuci nesto a ne lol trolanje.
Pisem ubrzo detaljan zenfone review, ako imas neki predlog sta da ubacim da ti pokazem koliko je telefon mocan komad hardvera, samo reci ;)

daj.... ja nemogu vjerovati da par android fanatika tolko diže taj andriod u nebesa...
da nebi bilo zabune... i ja sam fan andrioda, ali i moram prizanti da je OS napravljen ko čisto smeće.... zašto??
pa recimo... da bi radilo kako spada treba 4jez proc, bar 2 bg rama i šta ja znam šta sve ne... andriod je za one koji imaju preko 4k kn da daju nekome operateru, ili u nekoj tarifi da se to spusti do 2-3k kn (ovisi opcije i ta sranja) ajd u zadnje vrijeme su se počeli pojavljivat jeftini kinezi koji su dobri i kvalitetni, ali koliko hrv kupaca je spremno tako nešto kupovat na "neviđeno" preko interneta i još to čekat od 2 tjedan do mejsec dana?? sigurno svaki drugi (moš mislit) večina ih zna za 3-4 marke (jabuka, nokia, samsung i soni i eventualno za HTC) i misle da samo to valja njihovih para....
WP jako dobar i fluidan OS, za siću se dobr super uređaji dobrih baterija i dobre konf koji jednsotavno lete (u istome cjenovnome rangu android saka žestoko)...
Jabukica, jbg-a... tu se nema šta govorit.. jako kvalitetan uređaj sa super OSom koji košta masne pare... (za elitu)... mana je mutava baterija koja drži užasno slabo ... jbg-a... mob je više za šminku nego za posao... (po mome)
jedina stvar koja je po meni bolja na androidu i zašto sam njegov fan je optimizacija sučelja... sam si namjestiš baš sve... od pozadina, animacija ikona svega... dok na ostala 2 kako dobiš tako i 90% toga mora i ostati, a ako sam več dao pare za nešto, onda želim da izgleda sučelje kako ja želim a ne kako si je neki programer zabrijal...
osobno za sitne pare do 2k kn uvjek ču savjetovati za WP prije andriodida, fluidnije brže bolje... iznad toga več se da diskutirat (po meni)
znam da če sad večina fanatika ovo popljuvat i radit se neznam kako pametni, ali to je činjenica koji fan andrioda če rijetko priznati...
daj.... ja nemogu vjerovati da par android fanatika tolko diže taj andriod u nebesa...
da nebi bilo zabune... i ja sam fan andrioda, ali i moram prizanti da je OS napravljen ko čisto smeće.... zašto??
pa recimo... da bi radilo kako spada treba 4jez proc, bar 2 bg rama i šta ja znam šta sve ne... andriod je za one koji imaju preko 4k kn da daju nekome operateru, ili u nekoj tarifi da se to spusti do 2-3k kn (ovisi opcije i ta sranja) ajd u zadnje vrijeme su se počeli pojavljivat jeftini kinezi koji su dobri i kvalitetni, ali koliko hrv kupaca je spremno tako nešto kupovat na "neviđeno" preko interneta i još to čekat od 2 tjedan do mejsec dana?? sigurno svaki drugi (moš mislit) večina ih zna za 3-4 marke (jabuka, nokia, samsung i soni i eventualno za HTC) i misle da samo to valja njihovih para....
WP jako dobar i fluidan OS, za siću se dobr super uređaji dobrih baterija i dobre konf koji jednsotavno lete (u istome cjenovnome rangu android saka žestoko)...
Jabukica, jbg-a... tu se nema šta govorit.. jako kvalitetan uređaj sa super OSom koji košta masne pare... (za elitu)... mana je mutava baterija koja drži užasno slabo ... jbg-a... mob je više za šminku nego za posao... (po mome)
jedina stvar koja je po meni bolja na androidu i zašto sam njegov fan je optimizacija sučelja... sam si namjestiš baš sve... od pozadina, animacija ikona svega... dok na ostala 2 kako dobiš tako i 90% toga mora i ostati, a ako sam več dao pare za nešto, onda želim da izgleda sučelje kako ja želim a ne kako si je neki programer zabrijal...
osobno za sitne pare do 2k kn uvjek ču savjetovati za WP prije andriodida, fluidnije brže bolje... iznad toga več se da diskutirat (po meni)
znam da če sad večina fanatika ovo popljuvat i radit se neznam kako pametni, ali to je činjenica koji fan andrioda če rijetko priznati...
I ne samo, to kakve sve aplikacije mogu naci na Androidu ne mogu niti na jednom drugom OS-u tako da mi je Android definitivno broj jedan sto se tice mobilnih OS-eva. Sto se tice performansi, istina je da Android zna stucnuti "bez razloga" i na najskupljim smartphone-ima i tu je definitivno WP bolji cak i na slabijim uredajima odnosno jeftinijim uredajima (govorim iz prve ruke) ali WP sto se tice funkcija i kustomizacije, usudio bih se reci, nije niti do koljena Androidu (bar je tako trenutno, nazalost).
Proci ce jos neko vrijeme dok WP ne postane osjetno bolji ali dobro su krenuli, ako nastave tako, uskoro ce pomesti pod s Androidom jer Android u zadnje vrijeme pomalo stagnira (meni je svejedno koji ce OS biti bolji odnosno bolje receno, koji ce biti "punokrvniji/otvoreniji", bitno je da dobijem vise).
Stigla mi je Lumia 630 prije 3 dana. Znam kad mi je prijatelj kupio Lumiu 820 prije godinu dana, u paketu su došle papirine, punjač, slušalice, usb kabel, bežični punjač, još jedna maska za bežično punjenje... Ma jednostavno me to sve zadivilo kad sam vidio. Ali kad sam otvorio paket od 630, imao sam šta vidjeti. Jedan punjač, usb kabel, dva tri papirića i to je to. Nisam se nadao od Nokie da će baš na taj način pustiti taj model u prodaju ali otom potom... Upalio sam telefon i ubacio dvije kartice odmah, jako me zadivilo što taj mobitel sad koristim isto kao da dva imam, kako da objasnim, ama bas svaka postavka se posebno rikta za svaku karticu, jednostavno je jako i sve se skuži časkom. Jako dobro izvedena dual sim opcija koja mi se puno više sviđa nego kod androida. Vrlo vrlo sam zadovoljan, pogotovo fluidnošću, zbog koje sam na guzicu pao. Za uređaj od 1100kn, ako nekome baš treba s dvije kartice mob, definitivno best buy. Windows Phone mi se jako svidio, vidi se definitivno napredak od wp8, dosta poboljsanja u wp8.1. Jer sam koristio neko vrijeme tu Lumiu 820. Govorim to sve kao dugogodišnji korisnik Android uređaja (ovisnik bio o HTC-u, mjenjao redovno sve do Onea m7, kao i korisnik Galaxy S verzija, i danas imam crvenu s3 ali tu sam zastao), zato mogu i usporedbu dobru napraviti. Slažem se sa korisnikom iznad koji je rekao da je negdje do 2k najbolji wp, i je. Kad pogledam, u ovom cijenovnom rangu, mogao sam kupiti novi Galaxy Core duos. Dva susjeda ga imaju i iskreno, mobitel ne bi uzeo nikada. Dual core 1.2 i 1gb ram, jednostavno nije dovoljno za fluidan rad, nakon instaliranja osnovnih aplikacija mobitel lagga, ne toliko puno ali osjetno dovoljno da čovika ispi*di. Cijena mu je novog isto oko 270-290km (1100-1200kn).
Šta me je zadovoljilo tako na ovome mobu? Kasnije ću o manama. Odmah na početku mi se svidilo to što ima Corning Gorilla Glass 3, većina mi se mobitela po ekranu izdrca -.-, kad gledam da ovaj galaxy core nema ništa, obični tft ekran bez neke velike zastite, onda nemam o čemu pričat. Zatim ta fluidnost i brzina, i nakon toliko drk*nja po aplikacijama (previse koristim whatsapp viber messenger) on idalje svoju fluidnost nikako ne gubi! Tako da brišem sve ono što je netko rekao da je premalo tih 512MB rama, e pa nije. On jednostavno ni u jednoj situaciji ne lagga, dok S3 koji imam, koji je skoro duplo jači, jednostavno znam nekad gubit zivce s njim -.-. Zatim zvuk, odličan, daleko jači od S3. Često prebacujem na njega i dokumente tako da mi dobro dođe predinstaliran office. O kartama da ne pričam, svi znamo o čemu se tu radi, kad u mom selu u zabiti u BIH ima svaka živa cesta onda nemam šta reći xD. Nisam neki zahtjevan korisnik, ovo što mi WP nudi sasvim mi je dovoljno. Od aplikacija do svega.
Sad o manama. Kao i svaki mobitel i ovaj ima mana nažalost i to dosta njih. Prva je što nema prednju kameru i što nema blic, e tu su ga stvarno da ne kažem usrali, a kamera je 5mpx i slika solidne slike. Dodatna oprema 0 bodova, samo punjač i usb, stvarno ostao bez riječi... Baterija li-la, al bi stvarno bilo odlično da su stavili 2000mah barem nego ovih 1830. I sad na čemu gubim živce, to je tipkovnica. Preblizu tipke -.-... Zbijeno čudno, ne da se naviknuti džaba ti. A i loša hrv tipkovnica. Tu ću im jedan ogroman pik staviti jer stvarno puno tipkam.
Sve u svemu, prelaz sa androida na WP me je zadovoljio. WP mi je ponudio sve očekivano, ono što sam tražio od OS-a. Fluidnost, stabilnost. A što se aplikacija tiče, ima sve ono što mi treba, kao što je netko rekao na google storeu puno smeća ima s čim se slažem. Ima stvarno previše aplikacija koje po meni nikakve svrhe nemaju ali nećemo o tome sada. Vjerovatno bi da sam imao duplo više novca kupio neki android, nije vjerovatno nego sigurno. Ali pomalo se navlačim na WP, nisam se nadao heh... Kažu da dosadi brzo sučelje, customizacija loša i to sve, pošto ne možeš baš fantazirat kao na androidu. E tu se već slažem, ali vjerujte mi, meni kao meni to ništa ne znači iskreno. Mobitel ostaje kod mene sigurno još dugo vremena.
Da li se isplati ići na xperiu z samo zbog tog 4G LTE modula ili mi3?
Necu ni citirati tvoj zadnji komentar jer ne mogu da vjerujem da dajes takvu izjavu i da drugima preporucujes telefone.
Ovo je ozbiljan forum gdje ljudi dolaze po savjet, da im se preporuci nesto a ne lol trolanje.
Pisem ubrzo detaljan zenfone review, ako imas neki predlog sta da ubacim da ti pokazem koliko je telefon mocan komad hardvera, samo reci ;)
Ja sve govorim iz vlastitog iskustva, kao što vidiš ispod imao sam hrpu androida, plus nedavno iskustvo s isprobavanjem galaxy s5 kod kojeg je bilo instalirano par appova za chat, fb, yt i nešto igara i on je štekao kod scrollanja, nakon toga sam prestao više razmišljati o androidu kao sljedećem os-u za mene.
Da li se isplati ići na xperiu z samo zbog tog 4G LTE modula ili mi3?
moje mišljenje je ne. 3g je dovoljno brz za bezbrižno surfanje
Ja sve govorim iz vlastitog iskustva, kao što vidiš ispod imao sam hrpu androida, plus nedavno iskustvo s isprobavanjem galaxy s5 kod kojeg je bilo instalirano par appova za chat, fb, yt i nešto igara i on je štekao kod scrollanja, nakon toga sam prestao više razmišljati o androidu kao sljedećem os-u za mene.
Glupo je donositi zakljucak o OS-u na njegovoj valjda najgoroj modifikaciji (Touchwizz), da si probao cisti Android, Sense ili Sonyev UI imao bi drukcije misljenje sigurno, pogotovo ako govorimo o high end uredajima.
Jesi ti siguran da je to bio S5 a ne onaj klon kinez od 150 evra sto se prodaje na sve strane?
Uz ZENFONE UI
evo sta ja pokrenem kod sebe i multitaskam bez IKAKVOG laga:
Torrent
Piratebay app
FB messenger
Steam
Browser chrome 3-4 stranice
sms poruke
Dual SIM
Prebacujem non stop instant bez delaya zaista, a meni je to i vise nego dovoljno za kvalitetan multi-task.
(To ato bateriju pojede, to je standardno za taj nivo opterecenja)