OnePlus One

poruka: 1.019
|
čitano: 207.719
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
OnePlus One

Zar nije taj problem žutice bio samo u početku na ''prvim'' verzijama telefona ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: OnePlus One
rapajic_st kaže...

znači uzmem telefon za 2500kn min i zatim imam žuti ekran dolje?

pa nije 2500kn neki sitniš

i kaže još matija656 : " ...

ali obično za yellow band rma ne priznaju

puno je lakše prodat ga na njušci i za iste novce uzet novi 1+ također sa njiške ... "

ma da mi uvališ sa time mob od 2500 ne pomogne ti niko na svijetu ovome..jedino ako si mi to spomenul kod prodaje..

dobro kaj sam nabasal na ovo sa yellow band .. a skoro ga uzeo maloprije ..

po meni, ovaj uređaj se isplati uzet nakon što ga malo kroz ruke provrtiš

tj, da se nađeš sa nekim tko ga prodaje, i da koristiš mob kako bi vidio dal sve radi kako treba, i ako nema taj yellow band, vidit dal ćeš kupit ili ne

jbg, nova su kompanija, i glupo mi je bilo što to nisu priznali kao problem, a razumijem da se hoće probit na tržištu

jbg i meni je glupo da daješ 2500 kn za uređaj koji će lako moguće imat taj problem, tj ideš na lutriju

ja sam osobno promijenio tri uređaja, dva koja sam prva imao su imali taj yellow band, treći koji sam zamjenio za drugi uz nadoplatu, taj problem hvala bogu nema, bio sam skeptičan dal da mijenjam jer nikad neznaš kakav mob možeš dobit, mob sam mogao upalit tek kad sam ga dobio, i nenormalno mi je laknulo kad sam vidio da nemam taj band

zato je najbolje ovaj uređaj kupit od nekoga kod nas kad ga vidiš i koristiš osobno, da se uvjeriš da je sve uredu, inače je to sve lutrija, a ako ima taj band, prodavač to neće navesti, jer će takav uređaj teško prodati

edit

taj problem se još uvijek zna pojavit, ali puno puno rijeđe nego li u početku, malo tko na njihovim forumima u zadnje vrijeme se žali da je dobio uređaj sa tim problemom, te sve više njih otvara teme kako su dobili svoj mob i da nema to na ekranu

battlelog: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 21:33 (matija656).
15 godina
OnePlus One

eh matija, kad si kupio od dobrog preprodavača, onda ne smije imati yellow band :P

edit: mogo si me malo i izreklamirati xd

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 21:31 (Rasho).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
OnePlus One

ahahaha

tko bi te prepoznao sa različitim nickovima za druga mjesta :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
OnePlus One

kad mi je ovo nick, a ono ime i prezime :D

edit: uglavnom, ako tko hoce, doci ce mi 6 OnePlus-ova u petak, pa ako tko hoce provjeriti mobitel prije kupnje, a da živi u ZG-u, može se meni obratiti :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 21:38 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
OnePlus One

bitno da tebi posao sa njima ide :D

kad bi rekli tu koliko si ih kupio do sad, rekli bi ti da nisi normalan xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
OnePlus One

imam božićnu krizu hahhaha

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
OnePlus One

Ja imam 1+1 sa yellow band i nisam nista mijenjao niti se zalio. Ta nijansa zute se primjecivala samo na bijeloj podlozi pri dnu i upocetku me je nerviralo.

Dok nakon par mjeseci koristenja, tu nijansu ne primjecujem vise. Sad sam bas gledo na bijeloj podlozi, moras se bas zagledat da primijetis nijansu, dok u normalnoj upotrebi i ne primjecujem. Sto znaci da se kod mene vremenom jako smanjilo i skoro nestalo..

Ako mognem, mozda postavim i sliku kako izgleda mobitel sa yellow band nakon par mjeseci koristenja..

Edit:

Evo slike mog moba koji "ima" yellow band..

1 1
2 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 12:02 (Cobralion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
OnePlus One

ja nista ne vidim majke mi :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Gam3r kaže...

mobiteli naručeni do 9. mj. često imaju, otvoris google chrome, i gledaj u ekran 30-ak sekundi.. ako ništa ne primjetiš, dobar je :D

al koliko ja znam, na mobitelima poslje koji su proizvedeni više se ne pojavljuje yellow band

13 godina
neaktivan
Gam3r kaže...

O tome i govorim da nakon nekog vremena 95% ljudi ne bi primijetili nista cudno u normalnom koristenju.. Malu nijansu primijetis samo na bijeloj podlozi kad se zagledas u to..

14 godina

imam jedan invite za podijeliti - pa tko zeli neka se javi   na pp

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 10:52 (McPrdo).
15 godina
neaktivan
OnePlus One

pozdrav,

nikako ne mogu otključati bootloader i rotati telefon. imam cwm recovery, android 4.4.4, i xnph44s. pokušavao sam preko adb i preko raznih toolkitova, al ne uspijeva.

dali ima neko dobar link za tutorial?

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
ekoraca kaže...

pozdrav,

nikako ne mogu otključati bootloader i rotati telefon. imam cwm recovery, android 4.4.4, i xnph44s. pokušavao sam preko adb i preko raznih toolkitova, al ne uspijeva.

dali ima neko dobar link za tutorial?

hvala

ja sam radio po ovom na 3 uređaja, bez problema napravio

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2788632

15 godina
neaktivan

Probat cu hvala.

Nisam htio otključavat bootloader a da moram wipe-at telefon, al nije išlo. Stavio sam stock sve gore, pa idem ponovno sve kako treba.

EDIT: 

Opet nista, stavio sam sve stock, napravio unlock bootloadera po tvom tutorialu (http://www.androidheadlines.com/2014/06/android-root-oneplus-one.html)  i opet nista.  Imam twrp 2.8.3.0, Super user 1.99, al telefon nije rootan.
Neznam u cemu je problem.

EDIT II:  preko adb sam napravio push super user 2.40 i rotan je, nakon 15min restarta se, i preko root check-era javlja da nije rotan.. ah

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 14:01 (ekoraca).
14 godina
neaktivan
OnePlus One

http://www.wugfresh.com/brt/

Koristi ovaj toolkit i miran si sve ce ti napraviti sto trebas. Ja preko toga radim sta god trebam i super radi. Npr ako hoces stock kernel moze ga direkt flesati i skine sam kernel odgovarajuci. Uglavnom probaj

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
OnePlus One

Bok, ima tko Lollipop na svom Oneu ? 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bash kaže...

Bok, ima tko Lollipop na svom Oneu ? 

Ja sam si stavljao, stavio bliss pop mogu reci superzadovoljan sam bio koristio ga na jedan dan, brzina i fluidnost me ocarala bas, iznenadio me lolipop nisam imao nikakvih problema, ali mi se nije dalo zezati s backup i ujedno morao sam flashati i alpha modem, a posto sam znao da cu na original vratiti nisam se htio s tim zezati. Ali kada izadje i source pravi i sve mogu reci da ce biti predobro.

11 godina
neaktivan
OnePlus One

Bio mi je plan zamjeniti LG G3 32GB za OnePlus One 64GB.

Nakon citanja foruma sam odustao.

LG mi je star mjesec i pol. Nema sanse da dajem njega za kineski poluproizvod bez dobre podrske i garancije.

Nekima je 2500kn mali novac, meni nije.

A i G3 sam novi platio 2800kn. Za razliku od 300kn vise mislim da imam puno bolji mobitel.

Ali to je samo moje misljenje.

Jedino sto mi se svida na OnePlus je poklopac baterije, sve ostalo mi je isto kao i na lg-u ali ovo je ipak LG sa boljim ekranom tako da nista od oneplus one.

I Don't Give A Damn

2 5 hvala 0
13 godina
odjavljen
Akira kaže...

Bio mi je plan zamjeniti LG G3 32GB za OnePlus One 64GB.

Nakon citanja foruma sam odustao.

LG mi je star mjesec i pol. Nema sanse da dajem njega za kineski poluproizvod bez dobre podrske i garancije.

Nekima je 2500kn mali novac, meni nije.

A i G3 sam novi platio 2800kn. Za razliku od 300kn vise mislim da imam puno bolji mobitel.

Ali to je samo moje misljenje.

Jedino sto mi se svida na OnePlus je poklopac baterije, sve ostalo mi je isto kao i na lg-u ali ovo je ipak LG sa boljim ekranom tako da nista od oneplus one.

Po čemu je OnePlus One poluproizvod?

Radi glađe nego G3, ima bolji ekran od G3 (nema sharpenning), bolji softver (CM vs LG UI) i dosta bolju bateriju. Te će vjerojatno dobivati puno dulje softversku podršku.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
11 godina
neaktivan
OnePlus One

G3 ima bolju rezoluciju i ostriji ekran barem meni. Vecu gustocu pixela i QHD. Manji je u odnosu na OnePlus One.

Ima malo bolju kameru zbog laserskog fokusa.

Ima zamjenjivu bateriju.

Baterija tj. SOT je stvar softwarea koji ce ispraviti buduce nadogradnje.

UI mi je ljepsi na LG-u nego na OnePlus One.

I LG je opcenito poznatija, kvalitetnija i priznatija firma.

Dakle meni je bolji izbor LG. I ne kazem da se treba sloziti samnom. Ovo je samo moje misljenje i moj izbor.

I Don't Give A Damn

5 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
OnePlus One

Akira jesi probao mozda kada raditi na Oneplusu? 

Ako nisi probaj,pa onda ces vidjet sta i kako je,a ako jesi neznam,mora da si stvarno zaljubljen u svoj G3. Ja sam isto imao M8 i vjeruj mi,uzeo sam ga zbog produzenja tarife,mobitel je vrh vrhova,brzi dosta od G3a,ali mene nije impresionirao. Svi su oko mene pricali kada su ga probali kako je mobitel zvijer,odlican dizajn i to sve,a jedino sto se je meni svidjelo je to da mobitel je od metala i da je dosta tezak pa kada ga koristis ostavlja dojam luksuza,ali sve to meni nije uopce bilo zanimljivo pa sam ga zamjenio za 5S jer inace obozavam Apple,ali istotako i android. Nisam covjek koji dijeli neke stvari,ne zanima me vanjski vec unutarnji izgled. Imao sam prilike dosta puta se lijepo igrati sa Oneplusom i sada moj 5S je na prodaju,a onda kupujem O+O jer mobitel je definitivno zvijer,placase 2500kn ciste kvalitete,a ne imena..Istotako ne volim kada mi drugi pricaju o bateriji,vec se volim sam ujverit i to je isto odlicna strana Oneplusa,frendu koji je tu i tamo na fejsu,koji dosta igra igrica njemu baterija traje recimo dan i po da ne pretjerujem pa kazem dva dana. Ja sam na mobitelu non stop, mailovi,fejs,viber zbog neke prodaje i iznajmljivanja i tu je M8 izdrzao od 7-18,a baterija mu je dobra, 5S izdrzi do 14,a Oneplus kojeg mi je bio posudio je bio stigao do 19 sati,isto koristenje ko M8 i 5S,a to me je definitivno navelo na to da ga uzmem kao svoj sljedeci mobitel. 

2 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Akira kaže...

G3 ima bolju rezoluciju i ostriji ekran barem meni. Vecu gustocu pixela i QHD. Manji je u odnosu na OnePlus One.

Ima zamjenjivu bateriju.

Dakle meni je bolji izbor LG. I ne kazem da se treba sloziti samnom. Ovo je samo moje misljenje i moj izbor.

Ma nema nikakve razlike između QHD i Full HD na 5.5" ekranu, samo što su stavili sharpening pa izgleda kao nešto posebno...

Ekran nema niti G3 niti 1+1 veći, oba su 5.5", samo jedan ima širi, a drugi viši ekran (i obrnutno).

1+1 ima brzi fokus, dali sad nekome to ima ulogu ili ne neznam, meni osobno to ima jako veliku ulogu pa tu svakako dajem prednost G3.

A gledaj, prošlo je jako puno vremena i još nisu ispravili, a niti neće, možda će malo poboljšati, ali takvu marginu teško da poprave, između ostalog, treba gurati te piksele.

To je svakako subjektivno, tebi je lijepši od LG, a meni se od LGa (kao i od Samsunga i od Xiaomia) nikako ne sviđa, priznavam samo od Sonya, HTCa, stock i stock based (ROMove) skinove, ostalo mi je previše "nađinđano"...

Tu nema sumnje, LG je već jako dugo na tržištu, a OnePlus je što, niti godinu dana na tržištu...

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, svi flagship modeli (brand name tvrtki, što i OnePlus možemo kolko tolko ubrojiti) su jako dobri, tu su neke sitnice koje su subjektivne.

@Bash- ako ti je baterija jako bitna onda ti je jedini izbor Xperia Z2, bilo koji iPhone (osim 6+) je veliki promašaj oko baterije, meni osobno nema šanse da bi izdržao cijeli dan (6).

Ja imam M8 i mobitel je zvjerka, igrao sam se isto i sa 1+1, ali M8 mi je jednostavno bolji zbog metala i težine (baš kako ti kažeš), to nedam za ništa. Obožavam velike mobitele i M8 mi je premali, pa mi je jedini logični izbog Note 4 na kojeg nema šanse da idem jer je još uvijek plastičnjak (bez obzira na metalni rub), a i TouchWiz je odvratan (u najmanju ruku).

Dobivam nekih 6 sati SOTa maksimalno uz 45 sati od punjenja, 90% na WiFiju, 1,30 sata BTa (valjda slučajno uključeni) i 2,5 sata slušanja glazbe. Što je poprilično impresivno, pogotovo za mobitel sa 2600mAh baterijom. Tu je Facebook, Chrome, neke igre (pol sata-sat), jako malo razgovora (4-5 minuta) i WhatsApp.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 8:03 (Deawood).
14 godina
neaktivan
OnePlus One

Da ne znam kako isprave software na G3 nema sanse da ima po 7 i pol sati ekrana(kod mene neki prosjek je tu)  kao oneplus one. Imao sam G2 i LG mi je bio super nemam sta govoriti ali ipak kad sam presao na 1+1 ipak sam se uvjerio da ima jos bolje. G3 sam po sebi mi je super mobitel, ali pretjerivanje s rezolucijom koja bez potrebe trosi bateriju a baterija ista kao na G2 plus jos zna se do koliko ljudsko oko moze vidjeti pixela tako da po meni totalno bez potrebe natrpavanje qhd zaslona. Da je ostao FHD baterija bi bila super i mobitel odlican, ali sto je tu je.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 8:36 (Marko5552).

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
OnePlus One

Ali pogledaj si SOT od Note 4, koji isto ima QHD još k tome 5.7".

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
OnePlus One

Sve je to ok i moguce je da bi mi oneplus one bio bolji.

Ali nekako sam skeptican. Mozda OnePlus Two bude bolji pa probam sa njim.

Bio sam se opekao jer sam nedavno imao nokiu lumiu 930.

Sad me strah mjenjati nesto sa cim sam zadovoljan za nesto sto nikada nisam imao u rukama.

Mozda da se koristim dan dva sa OPO bi i presao na njega, ali ovako ne. Steta sto nije vise rasiren u HR. Kina je pocela proizvoditi zanimljive telefone u zadnje vrijeme. Sto je super jer se izbor povecao.

EDIT: jos cete me i nagovoriti na OPO :)

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 9:05 (Akira).

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Akira kaže...

Sve je to ok i moguce je da bi mi oneplus one bio bolji.

Ali nekako sam skeptican. Mozda OnePlus Two bude bolji pa probam sa njim.

Bio sam se opekao jer sam nedavno imao nokiu lumiu 930.

Sad me strah mjenjati nesto sa cim sam zadovoljan za nesto sto nikada nisam imao u rukama.

Mozda da se koristim dan dva sa OPO bi i presao na njega, ali ovako ne. Steta sto nije vise rasiren u HR. Kina je pocela proizvoditi zanimljive telefone u zadnje vrijeme. Sto je super jer se izbor povecao.

EDIT: jos cete me i nagovoriti na OPO :)

Ovaj telefon po meni nikako ne spada u skupinu kineskih telefona.. 

11 godina
neaktivan
OnePlus One

Ma dobro... Iskreno, ne znam ni naziv firme koja ga proizvodi i mozda je odlican mobitel. Samo ga ja nemam gdje pogledati da bi se uvjerio u to. Iako me privlaci, zato sam i procitao sve ovdje.

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Akira kaže...

Ima zamjenjivu bateriju.

LG ima ljepsi UI, slazem se. Imao sam OnePlus One, pa isti zamjenio za LG G3. I pogrijesio sam.

Na OnePlus One stavis LG UI u roku od 1min, tako da to sto je ljepsi nije nikakva prednost, jer isti sam postavis kao od sale.

Zamjenjiva baterija je plus, ali ne bas velik, jer baterija kod OnePlus One traje osjetno duze nego na G3. To da ce ispraviti SOT iducim updejtovima slusamo valjda od izlaska G3 na trziste. A promjenilo se nije gotovo nista.

QHD ti je prednost? Meni nije. Jer tu gustocu pixela valjda samo Superman moze primjetiti, a G3 ima nekako 'preblijed' ekran, i opcenito ga ekipa ne hvali pretjerano. Jos uz to je sigurno jedan od vecih cimbenika potrosnje baterije.

Jedine prednosti G3 naspram Oneu su u kameri, i tu G3 ima osjetnu prednost, to je istina.

Druga prednost je kompaktnost, jer tu je G3 car nad carevima. Unatoc 5,5 ekranu, poprilicno mi mobitel dobro lezi u ruci. Puno bolje nego One.

Ali, One je puno brzi, osjetno manje laga nego na G3 i baterija je dosta bolja.

Sad kako kome odgovara neka si odabere. Ali tvrditi da je jedan bolji od drugog je glupost. Oba su jako dobra, samo si odaberi sta ti vise odgovara. Ja bih se rado vratio na One, ali mislim da cu pricekati OnePlus Two.

11 godina
neaktivan
OnePlus One

Meni bi onda bio savrsen G3 sa maskom kao OPO i sa UI kao kod OPO.

Cyanogen je odlican, to znam. Imao sam ga na note3.

Ali kod opo me brine jedino velicina i kvaliteta plastike.

Najgore je kao sto sam i rekao sto ga nemam gdje u zivo vidjeti.

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice