Par riječi o ovom smartfonu, kojeg imam pri ruci, pa da podijelim s vama...
Sama izrada je na visokom nivou, sve je sklopljeno čvrsto bez lufta i ikakvih nepoželjnih stvari, uvijek postoji ono ALI (izgleda da me zapal takav primjerak il je takva serija, ko će ga znat, tipka na boku od fotića ima lufta, tak ak malo protresete mob, čuje se malo zvekecanje, kaj reć na to, osim da je šlamperaj)..Možda mob djeluje robusno (težina oko 160g) al znate dok ga stavite u džep, da je tu:D Znači nemrete ga izgubit:D
Display na moje (4", 184ppi) iznenađenje je dobar, odličan, pogotovo na suncu, di se fakat da nekaj pročitat spram ostalih AMOLEDa, di baš i nije tak, osim ak se ne stavi osvjetljenje na najjače..
Reza je 640X360, naravno pikseli se vide, za one kaj imaju oko sokolovo, bolje da ne gledaju taj mob, neg onda traže iznad 300ppia, jer ovo nije za njih, al da se razumijemo, nije ekran baš tak očaj..
Baterija nije (1400, i naravno zamjenjiva je) baš nekaj upečatljive snage, al izdrži dva dana, umjerenog korištenja, po meni je ok, da je jača nebi se bunil:)
Gore je pra/stari OS, Symbian (Belle FP2), zadnji susret sa dotičnim OSom, sam imal na Nokiji E66, koji je dost štekal, al na ovom je druga pjesma..
Sam OS je fluidan, brz, na momente se zna "izgubit", a i zna zatrzat tu i tam, al to je tradicionalno za Symbian, Generalno gledajući, zadovoljan sam s Symbianom, i to nema veze s onim starim Symbianom, pošto je ovo praktički drugi svijet, čitaj: bolji..
Al ono najbitinije, ovo se zove multitasking, too, i tu nemam zamjerke, same pohvale s te strane, možda i android nekaj nauči iz toga..
Surfanje netom je brzo, naravno nije na razini IOSa ili Androida, al za moje potrebe je ok, nativni browser je koma, tak da sam odma skinul Operu, koja radi odlično...
Aplikacija ima dost kaj su integrirane, i za moje potrebe nisam trebal niš skidat sa storea, pošto mob ima sve, sve kaj trebate je u njemu, office, adobe itd.. Navigacija Nokia Maps, juhuuuuu, free, i radi odlično, svaka čast Nokia...
Igre ne znam kak rade na njemu, al pretpostavljam da se tu baš nije proslavil, al to me tak i ne zanima..
Ovaj dragulj od 41mpx, slike tj video radi Odlično, Fenomenalno, fantastično, vrhunski, prvi smartfon za kojeg mogu reć, to je to, tak se to radi... Ostali mu nemreju prismrdit, pardon, ovo nema veze s ostalim smartfonima; neg sa viša klasa kompakata, tako je... Video je Odličan, zakon, fantastičan i sve naj naj, ovo nije smartfon, definitivno.. Zvuk (praktički kvalitete CDa) je onak kak treba bit, kak snimite, tak ga i čujete na vašim zvučnicima, a pogotovo ak imate woofer u sobi... Strahota živa, video 3-4x zoom, bez gubitka detalja, bez šuma, ima visoki bitrate 1080p oko 25mbits.. Prvi put da sam prezadovoljan s fotićem i videom, mogu reć bez greške, ostavite kompakte doma, jer ovaj ima sve u jednom...
Eventualno bi možda ko manu navel kaj nema optičku (tipa 920 OIS) stabilizaciju, al ok je, tu ga jedino ne izdvaja od ostalih mobitela po tom pitanju, al sve ostalo se jednostavno nemre uspoređivat s mobitelima, jer ovo je drugi svijet..