Nokia 808 PureView

poruka: 15
|
čitano: 11.580
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nokia 808 PureView

Par riječi o ovom smartfonu, kojeg imam pri ruci, pa da podijelim s vama...

Sama izrada je na visokom nivou, sve je sklopljeno čvrsto bez lufta i ikakvih nepoželjnih stvari, uvijek postoji ono ALI (izgleda da me zapal takav primjerak il je takva serija, ko će ga znat, tipka na boku od fotića ima lufta, tak ak malo protresete mob, čuje se malo zvekecanje, kaj reć na to, osim da je šlamperaj)..Možda mob djeluje robusno (težina oko 160g) al znate dok ga stavite u džep, da je tu:D Znači nemrete ga izgubit:D

Display na moje (4", 184ppi) iznenađenje je dobar, odličan, pogotovo na suncu, di se fakat da nekaj pročitat spram ostalih AMOLEDa, di baš i nije tak, osim ak se ne stavi osvjetljenje na najjače..

Reza je 640X360, naravno pikseli se vide, za one kaj imaju oko sokolovo, bolje da ne gledaju taj mob, neg onda traže iznad 300ppia, jer ovo nije za njih{#}, al da se razumijemo, nije ekran baš tak očaj..

Baterija nije (1400, i naravno zamjenjiva je) baš nekaj upečatljive snage, al izdrži dva dana, umjerenog korištenja, po meni je ok, da je jača nebi se bunil:)

Gore je pra/stari OS, Symbian (Belle FP2), zadnji susret sa dotičnim OSom, sam imal na Nokiji E66, koji je dost štekal, al na ovom je druga pjesma..

Sam OS je fluidan, brz, na momente se zna "izgubit", a i  zna zatrzat tu i tam, al to je tradicionalno za Symbian{#}, Generalno gledajući, zadovoljan sam  s Symbianom, i to nema veze s onim starim Symbianom, pošto je ovo praktički drugi svijet, čitaj: bolji..

Al ono najbitinije, ovo se zove multitasking, too, i tu nemam zamjerke, same pohvale s te strane, možda i android nekaj nauči iz toga..

Surfanje netom je brzo, naravno nije na razini IOSa ili Androida, al za moje potrebe je ok, nativni browser je koma, tak da sam odma skinul Operu, koja radi odlično...

Aplikacija ima dost kaj su integrirane, i za moje potrebe nisam trebal niš skidat sa storea, pošto mob ima sve, sve kaj trebate je u njemu, office, adobe itd.. Navigacija Nokia Maps, juhuuuuu, free, i radi odlično, svaka čast Nokia...{#}

Igre ne znam kak rade na njemu, al pretpostavljam da se tu baš nije proslavil, al to me tak i ne zanima..

Ovaj dragulj od 41mpx, slike tj video radi Odlično, Fenomenalno, fantastično, vrhunski, prvi smartfon za kojeg mogu reć, to je to, tak se to radi... Ostali mu nemreju prismrdit, pardon, ovo nema veze s ostalim smartfonima; neg sa viša klasa kompakata, tako je... Video je Odličan, zakon, fantastičan i sve naj naj, ovo nije smartfon, definitivno.. Zvuk (praktički kvalitete CDa) je onak kak treba bit, kak snimite, tak ga i čujete na vašim zvučnicima, a pogotovo ak imate woofer u sobi... Strahota živa, video 3-4x zoom, bez gubitka detalja, bez šuma, ima visoki bitrate 1080p oko 25mbits.. Prvi put da sam prezadovoljan s fotićem i videom, mogu reć bez greške, ostavite kompakte doma, jer ovaj ima sve u jednom...

Eventualno bi možda ko manu navel kaj nema optičku (tipa 920 OIS) stabilizaciju, al ok je, tu ga jedino ne izdvaja od ostalih mobitela po tom pitanju, al sve ostalo se jednostavno nemre uspoređivat s mobitelima, jer ovo je drugi svijet..

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 21:37 (zvonac).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Nokia 808 PureView
i koliko dođe to zadovoljstvo?Ta rez ekrana i nije tak loša samo su nas razmazili sa 720p i sličnim.Nokia N95 8gb ima pp oko 150 pa slika nije bila loša.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Nokia 808 PureView
ZdravkoZ kaže...
i koliko dođe to zadovoljstvo?Ta rez ekrana i nije tak loša samo su nas razmazili sa 720p i sličnim.Nokia N95 8gb ima pp oko 150 pa slika nije bila loša.

A imaš ih po oglasnicima po 2600-700kn..

I mene je HOX+ razmazil sa 720p, al brzo sam to zaboravil dok sam videl koje fotke dela..

Možda je cijena veća tj ista spram HOXa ili S3, al ovaj mob nije za usporedbu s drugim androidima, tak da ko oće kupit android sa 720p rezom, ovaj  neg izbjegava u širokom lugu. Zna se koja je namjena ove Nokie..

17 godina
Nokia 808 PureView

Evo jedan kratki video, mrkli mrak, fps zacementiranih 30...

video bitrate 3264kbps... 720p  audio bitrate 253kbps stereo... audio sample rate 48 kHz

Ono najbitnije, nema pada fps u tim uvjetima.

Inače u solidnim svjetlosnim uvjetima, uz nekaj svjetla bitrate je oko 8-9000kbps, što je odlično, dok je u odličnim svjetlosnim uvjetima, oko 11000kbps, to govorim za 720p rezu...

EDIT: više nije private:D

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 20:51 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nokia 808 PureView

This video is private {#}

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nokia 808 PureView

Poštovani,

Imam problem sa ovom Nokiom 808. Mobitel je super, sve ok sve za 5, samo sto nemogu uci na jedno stranicu, koju cesto posjecivam.

Skino sam niz Browsera, Google Chrome, Operu, Digi, UC itd. al' nema mi pomoci, preko Opere mi izbaci da trebam Adobe Flash Player 10. Mobitel 

posjeduje svoju JAVA za ovakve vrste zadataka.

E ovde nastane sva zavrzlama, posto je na mob, OS Symbian Balle, pa za njeg i nema nekog izbora kod Adobe. Trazio sam tu neke ¨zamjenske¨

i nudi se Flash Player Lite, niz verzija sam i skinuo (i jos nekih kao Macromedia) pokusao instalirati al bezuspjesno.

Ocajan sam. Mob sam tek nedavno nabavio a ovo me goni da ga mjenjam. Šta da činim?

Jel neko sa ovim upoznat i kako rješiti problem?

Napominjem da mob ima JAVU, pokrece normalno video, čak ulazim na slične stranice al ovu meni potrebnu, neuspjeva. 

Kao da zna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 7:34 (oggi).

0 0 hvala 0
17 godina
Nokia 808 PureView

Nisam imal taj problem, al za početak napravi hard reset..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nokia 808 PureView

808 ima Adobe Flash Lite 4 koji podržava dosta flash sadržaja ali ne sve, tako teško da ćeš tu stranicu (koja to već je?) pokrenuti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia 808 PureView

I ja sam razmatrao nabavku toga telefona ali sam odustao. Ako se zanemari funkcija fotica/kamere, mob je poprilicno los/ruzan/velik/tezak/skup.

Kamera, iako jest neki napredak što se tice kamera u mobitelim nije ništa posebno impresivna. Recimo da je u rangu nekih P&S fotica za 100 Eurića.

To jednostavno nije razina kvalitete radi koje sam spreman nositi ciglu u džepu. Radje imam entry android smartphone, koji ni ne osjetim u džepu i mini Olympus PEN

koji je veličine te nokije ali ima dslr kvalitetu fotki.

0 2 hvala 0
17 godina
Glamdring kaže...

I ja sam razmatrao nabavku toga telefona ali sam odustao. Ako se zanemari funkcija fotica/kamere, mob je poprilicno los/ruzan/velik/tezak/skup.

Kamera, iako jest neki napredak što se tice kamera u mobitelim nije ništa posebno impresivna. Recimo da je u rangu nekih P&S fotica za 100 Eurića.

To jednostavno nije razina kvalitete radi koje sam spreman nositi ciglu u džepu. Radje imam entry android smartphone, koji ni ne osjetim u džepu i mini Olympus PEN

koji je veličine te nokije ali ima dslr kvalitetu fotki.

Ne slažem se s tobom, taj foto mobitel se nemre uspoređivat ni s jednim hajend smartfonom u pogledu fotki tj videa! A ova nokia je zvijer po pitanju fotkanja i videa, dosad neviđeno na pametnim telefonima.. U rangu je malo skupljih tj naprednijih kompakata.. To je onak u kratko...

1. loš, po čemu je loš? zato kaj je symbian? Uglavnom ima gore FP2 koji praktički nema veze sa onim starim symbianima, multitasking mu je najjača strana, i tu rastura android, imam S4 i po tom pitanju nemre prismrdit symbianu..

2. ružan- stvar ukusa, a znamo svi da se o ukusima ne raspravlja..

3. velik-mora bit velik, objektiv i xenon bljeskalica zauzimaju dost mjesta, to je tak jasno..

4. težak- pogle pod broj 3.

5. skup-kak se uzme, relativan pojam...

Slike koje radi su odlične.. Onak ukratko..

17 godina
neaktivan
Nokia 808 PureView

Volim ja nokiu i symbian, zato sam i razmatrao taj telefon ali je jednostavno zakasnio na trziste jedno 5 godina.

Simbian je mrtav, i nokia je digla ruke od njega.

dizajn prednje maske izgleda jako jeftino i jadno pogotovo za uredjaj te cijene. 

Mozda ti zelis vidjeti neku extra kvalitetu fotografija al meni su to i dalje fotke očito slikane mobitelom.

http://www.expertreviews.co.uk/photography/1293985/nokia-808-pureview-vs-olympus-pen

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 9:46 (Glamdring).

0 0 hvala 0
17 godina
Glamdring kaže...

Volim ja nokiu i symbian, zato sam i razmatrao taj telefon ali je jednostavno zakasnio na trziste jedno 5 godina.

Simbian je mrtav, i nokia je digla ruke od njega.

dizajn prednje maske izgleda jako jeftino i jadno pogotovo za uredjaj te cijene. 

Mozda ti zelis vidjeti neku extra kvalitetu fotografija al meni su to i dalje fotke očito slikane mobitelom.

http://www.expertreviews.co.uk/photography/1293985/nokia-808-pureview-vs-olympus-pen

Iz tvojih postova, vidim da nisi imal u rukama N808, čak nisi ni upoznat s tim mobitelom. Kroz ruku mi je prošlo dost smartfona sa kakti "odličnim fotićem", ovaj je neuosporediv s njima, naravno u pozitivnom smislu..

Uspoređivaš sa EVIL aparatima, koji su normalno (al u nekim stvarima je njoka u rangu tih naprednijih fotića) bolji od Nokie, al oću ti reć, da se ta razlika između nokie i ostalih kompakata smanjuje u pogledu kvalitete fotki; s fruge strana sama usporedba sa EVIL fotićima ti govori da N808 može pokazat zube tim naprednijim fotićima, i dobro se nosi, svaka čast nokiji..

41mpx, zumiraš bez gubitka detalja, zahvaljujući pikselaži, kod snimanja videa zumiraš isto bez gubitka kvalitete videa, to još nisam videl ni na jednom mobu, a o kvaliteti zvuka da ne govorim, Nokia je podigla ljestvicu na  novu razinu..

I po meni, mogu slobodno reć, ko traži kompakt i mob tj sve u jednom, ne mora tražit dalje od ove nokie, ukoliko vam OS nije bitan...

Nažalost symbian je mrtav, al kolko vidim Nokia ima u planu napravit praktički isti (EOS) model samo drugi OS bu imal (WP8) dam se kladit da bu rasturil ostale smartfone, a i pojedine kompakte..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 10:21 (zvonac).
12 godina
neaktivan

Zelim da uzmem sebi taj telefon, ali me zanima da li mogu da instaliram WhatsApp ili Viber ?

12 godina
neaktivan

možeš bez problema instalirati {#}

Nokia Lumia 820 :)
11 godina
neaktivan
Nokia 808 PureView

Pozdrav

Ja imam dva problema

Prvi je da mi prilikom koristenja interneta nudi samo WIFI, a ja bi zelio mobilni internet, pogotov ako sam negdje u putu. Bio bih zahvalan za pomoc

A drugi problem (manje bitan) je VIBER, na viberu samo mogu slat poruke, poziv ne radi, niti ima opciju za poziv. Sreca postoji Nimbuzz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice