MEIZU M2 Note

poruka: 1.882
|
čitano: 365.727
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
MEIZU M2 Note

Probaj UCCW, koristio sam ga prije i nikada problema. A i ima mnogo raznih tema na Play Storeu tako da se lagano uklopi.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: MEIZU M2 Note
Dozvoli mu automatsko pokretanje u pozadini i neće ti se gasiti/smrzavati
FC Bayern Munchen
14 godina
neaktivan
Amber Weather?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...
Dozvoli mu automatsko pokretanje u pozadini i neće ti se gasiti/smrzavati

Kako?

10 godina
neaktivan
security app, power saving, aplikacije, idle mode
13 godina
neaktivan
frulex kaže...
Amber Weather?

Taj ja koristim..

10 godina
neaktivan
M2 Mini
Flyme 4.5.3.2a (od pred neki dan)

Iz stock aplikacije Upgrade ili (brze) skinuti i pokrenuti update.zip s Meizufans EU Foruma - tamo je i Changelog (nista specijalno novo).

Iako sam uzeo brisanje korisnickih podataka, postavke nekih mojih aplikacija (kojih vise nije bilo nakon upgradea) ipak su ostale.

Restart je dgo trajao, potom sam vise-manje morao ponoviti gradivo:

- Google Play: Instalirati Google Installation (stock AppCentar, search), potom mu dati da odradi svoj Update

- Root: Settngs, registrirati se na Flyme racun te otvoriti System Privileges. Instalirati SuperSu

- Kineske aplikacije: Deinstalirati sto se moze. Instalirati Quarantene, dozvoliti Root privilegiju, posmrzavati ostale nepozeljne stock aplikacije

- Adaay s XDA (update baze i root pristup), Settings/Gestures brzina mreze itd

Zasad sve ok, ne vidim nikakvu razliku naspram originalnog v4.5.3.2a

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Registrirao sam se na Flyme racun i izgleda da sam zaboravio lozinku (jer ona za koju mislim da je ne prolazi)

Pokušavam putem "forgot pasword" doći do nove ali na mail koji sam naznačio ništa ne dolazi već par dana.

Kako obnoviti Flyme račun ili otvoriti novi?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zgf kaže...
M2 Mini
Flyme 4.5.3.2a (od pred neki dan)

Iz stock aplikacije Upgrade ili (brze) skinuti i pokrenuti update.zip s Meizufans EU Foruma - tamo je i Changelog (nista specijalno novo).

Iako sam uzeo brisanje korisnickih podataka, postavke nekih mojih aplikacija (kojih vise nije bilo nakon upgradea) ipak su ostale.

Restart je dgo trajao, potom sam vise-manje morao ponoviti gradivo:

- Google Play: Instalirati Google Installation (stock AppCentar, search), potom mu dati da odradi svoj Update

- Root: Settngs, registrirati se na Flyme racun te otvoriti System Privileges. Instalirati SuperSu

- Kineske aplikacije: Deinstalirati sto se moze. Instalirati Quarantene, dozvoliti Root privilegiju, posmrzavati ostale nepozeljne stock aplikacije

- Adaay s XDA (update baze i root pristup), Settings/Gestures brzina mreze itd

Zasad sve ok, ne vidim nikakvu razliku naspram originalnog v4.5.3.2a

Ispravke:

- App Quarantine (ne Quarantene). Btw, mogu se smrzavati i iz Titanium Backup ali u Quarantene je jednostavnije/preglednije (Titanium je vise 'advanced').

- ... razliku naspram originalnog v4.5.3.1a (tipfeler).

Btw, posmrzavao sam sl. aplikacije:

- AppCenter (nakon sto se skine Google Installation, vise ne treba - ostalo se skida s Google Play, osim ako netko nadje nesto pametno medju kineskim naslovima, npr. nasao sam Samsung kameru ali download mi nije uspio)

- GameCenter (slicno kao AppCenter)

- SmartVoice (izgleda da kuzi samo kineski)

- Weibo Share (izgleda da nakon zamrzavanja servis ipak ostane visiti u bacgroundu ali ne trosi bateriju i sl., nema notifikacija [doduse, zabranio sam mu])

- Life (crvena ikona, nemam blage cemu ta aplikacija sluzi)

- Reader (onaj drugi, iReader se dade deinstalirati),

- Personalize (moze se naci neki zgodni Background, pa cak i Teme - koga veseli, no pristup je uzasno spor i svi naslovi, tabovi itd su na kineskom)

- Weather (izgleda da nema prognoze osim za Kinu)

Jos neke aplikacije:

- SogouInput sam naprosto deinstalirao (ne sjecam se vise, mislim kroz Settings, Input)

- Music aplikaciju sam ostavio (sucelje servisa uglavnom je na kineskom te je pristup spor, ali ako se pod Search ikonu upise ime na engleskom velika je sansa da ce naci [M4A format] i da ce ime biti ispisano na engleskom)

- Video aplikacija slicno (zabranio sam im Notifikacije, iskljucio automatsko sinkanje History i Favorites podataka)

- Security aplikaciju sam ostavio (iako se po Forumima mogu naci primjedbe/sugestije da i nju treba smrznuti jer da stopira aplikacije kad se ekran ugasi [iako se kroz taj Security tim istim aplikacijama dozvoli da ostanu raditi u Idle]

- Cak sam i Upgrade zamrznuo (rucno ga odmrznem kad na Netu procitam da je dosao FW upgrade)

- Ne znam smije li se zamrznuti Harrasment Blocking (navodno, SMS aplikacija ima problema bez njega)

Inace, jedna iritantna stvar (izgleda da je to dugo poznati i nepopravljeni bug [ili feature?] u Flymeju, i na drugim telefonima):

- Kamera ne zeli zapamtiti promijenjene postavke (npr. rezoluciju fotografije), nego se svaki put (ako se Kamera ubije iz backgrounda i ponovno starta) vrati na default postavke

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 11:28 (zgf).
15 godina
MEIZU M2 Note

Pitanjce za vlasnike m2 note i za m2 verziju.

Jel imaju oba uređaja notifikacijsko svijetlo?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vi koji imate note I m2 mini koja je razlika u fotkama?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Imam Meizu M2 Note već cca mjesec danas i mob je ok i radi super. Imam problema sa sinkronizacijom (refreshom) gmaila, vibera i whatsApp-a. Podešena je automatska sinkronizaja svih računa ali se često dešava da mi vocap, vajber poruka ili mejl dođu nakon cca sat do 2 ili čak i duže. Tražio sam kako podesiti sinkronizaciju da odrađuje svakih 15 minuta ali nisam to nigdje našao. Do sada sam imao Samsugng S3 i S4 i tu nije bilo nikakvih problema s tim. Napominjem da je mob stalno spojen na internet vezu (osim ako u pozadinu istu nešto isključuje). Nemam iinstaliran nikakav battery saver ni sličnu aplikaciju koja bi eventulano isključivali net.

Dakle zanima me kako to riješiti i podesiti da mi je sinkronizacija računa svakih 15 minuta a ne kada se mobu hoče...

I tražio sam neku aplikaciju za to ali nisam uspio nač ništa suvislo.

Molim savjete i iskustva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 17:43 (fakincina).

0 0 hvala 0
14 godina
fakincina kaže...

Imam Meizu M2 Note već cca mjesec danas i mob je ok i radi super. Imam problema sa sinkronizacijom (refreshom) gmaila, vibera i whatsApp-a. Podešena je automatska sinkronizaja svih računa ali se često dešava da mi vocap, vajber poruka ili mejl dođu nakon cca sat do 2 ili čak i duže. Tražio sam kako podesiti sinkronizaciju da odrađuje svakih 15 minuta ali nisam to nigdje našao. Do sada sam imao Samsugng S3 i S4 i tu nije bilo nikakvih problema s tim. Napominjem da je mob stalno spojen na internet vezu (osim ako u pozadinu istu nešto isključuje). Nemam iinstaliran nikakav battery saver ni sličnu aplikaciju koja bi eventulano isključivali net.

Dakle zanima me kako to riješiti i podesiti da mi je sinkronizacija računa svakih 15 minuta a ne kada se mobu hoče...

I tražio sam neku aplikaciju za to ali nisam uspio nač ništa suvislo.

Molim savjete i iskustva.

Udi pod Flyme i accounte pa mi screenshot zalipi.

iclock2much
10 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Svi koji imaju problema sa sinkronizacijom, instalirajte internacionalni rom. Imam kinesku verziju M2 Note, bio sam instalirao Flyme 4.5.3A i gapps. Stalno je bilo problema sa sinkronizacijom, google kontakti se povremeno nisu prikazivali. Instalirao internacionalni ROM i problemi riješeni, sve radi kako treba.

0 0 hvala 0
15 godina
MEIZU M2 Note
http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jel' imao netko iskustvo s automatskom optimizcijom aplikacija?

Jutros, butam (M2 Mini), beskrajno stoji na polaznom "Meizu" ekranu (bootloader). Izgubio sm strplenje, restartao, opet mu je trebalo ali dosao je do Flyme animacije i tu se dugo zadrzao.

Potom pokaze "Optimizing app 1/99", pa polako jednu po jednu. Sretno je zavrsilo.

Je li to on periodicki radi ili nakon upgradea (par dana prije stavio sam 4.5.3.2)?

Ciitao sam da se takva optimizacija moze pokrenuti koz xposed, ali da moze dugo potrajati, s puno rebutanja, cak i uz rizik za bootloop.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vidim da je od jutros raspoloziv 4.5.4a za M2 Note...
13 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note
Ljudi pomazi te.Dobio sam jucer Meizu M2 mini i danas skuzio da mi uopce ne radi 3g.Mreza je Tele2 i u desnom kutu mi stalno stoji 3g (i kad ga igasim u postavkama) ali ne mogu na internet

0 0 hvala 0
14 godina
Soto kaže...
Ljudi pomazi te.Dobio sam jucer Meizu M2 mini i danas skuzio da mi uopce ne radi 3g.Mreza je Tele2 i u desnom kutu mi stalno stoji 3g (i kad ga igasim u postavkama) ali ne mogu na internet

Napravi si APN za tele2.

Tele2

internet.tele2.hr

iclock2much
13 godina
neaktivan
ovaj trenutak pritisnuo na tvornicke postavke pa cu malo sacekati.Zanima me jos ovaj flyme da li se trebam registrirati ili? tj za sta on sluzi
14 godina
Soto kaže...
ovaj trenutak pritisnuo na tvornicke postavke pa cu malo sacekati.Zanima me jos ovaj flyme da li se trebam registrirati ili? tj za sta on sluzi

Treba ti APN jer ga nemaš, ne tvorničke postavke.

Flyme ti služi ako želiš cloud, root permission i slično.

iclock2much
13 godina
neaktivan
Jebi ga stisnuo prije nego si mi odgovorio
13 godina
neaktivan
Zoharbizo ti si kralj.Svaka ti cast!Proradilo.Ako ti nije problem da me uputis koje kineske aplikacije smijem izbrisati.Hvala unaprijed
14 godina
Soto kaže...
Zoharbizo ti si kralj.Svaka ti cast!Proradilo.Ako ti nije problem da me uputis koje kineske aplikacije smijem izbrisati.Hvala unaprijed

Postaj mi screenshot aplikacija, neznam ovako napamet jer nemam više MX5.

iclock2much
13 godina
neaktivan
M2 mini je u pitanju
14 godina
Soto kaže...
M2 mini je u pitanju

Imaju skoro isti software, slikaj screen.

iclock2much
13 godina
neaktivan
Oprosti ali pisem sa komjutera pa ne znam kako to odraditi ali ja sam izbrisao sve sto se moglo izbrisati sto je na njihovim hijeroglifima pa ako znas otprilike sta jos smijem zamrzniti bio bi zahvalan
13 godina
neaktivan
Sad mi nudi novu verziu Flyme tj 4.5.3.2A pa me zanima da li je pametno staviti ovu verziju ili?
9 godina
neaktivan
Re: Meizu M2 Note

Halo thebatman, može pomoć.

Moj meizu m2 note ne može ostvariti podatkovnu vezu usprkos nazivanju VIP službe koja nije dovoljno upućena

u ovaj mobitel. Njihovo višestruko slanje automatskih postavki (valjda kroz sms) nije uspijelo. ja mislim da imam sve potrebne postavke uključene,

ali kad upalim ikonu za podatkovni promet, nema konekcije. Koristim vip bon. Mišljenje?

pozz

9 godina
neaktivan
Re: Meizu M2 Note
ZIMANA kaže...

Poštovani, može pomoć.

Moj meizu m2 note ne može ostvariti podatkovnu vezu usprkos nazivanju VIP službe koja nije dovoljno upućena

u ovaj mobitel. Njihovo višestruko slanje automatskih postavki (valjda kroz sms) nije uspijelo. ja mislim da imam sve potrebne postavke uključene,

ali kad upalim ikonu za podatkovni promet, nema konekcije. Koristim vip bon. Mišljenje?

pozz

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice