MEIZU M2 Note

poruka: 1.882
|
čitano: 365.727
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: MEIZU M2 Note
dacho kaže...

Jel se itko igra na njemu išta? Iskustva?

Ja sam igrao Fallout Shelter malo i radi bez problema. 

15 godina
protjeran
Jel netko upgradeao na 4.5.3 i ima li kakvih problema?
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
EZY-E kaže...

ja imam i sve normalno radi, zna zastekat kad se ekran okreče, sad jel od toga nezz ali sve ostalo ok..

13 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Meni sve radi super na 4.5.1A pa ne želim skidat update na 4.5.3. Radije ću sačekat 5.0 verziju flymea ako bude dostupna na m2 note. 

10 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Ja sam napravio upgrade i instalirna mi je U verzija softvera i više nemam hrvatski meni. Trebala je bit nadograđena verzija A softvera. Zvao sam servis i rekli su da mob o njihovom trošku pošaljem kod njih u servis da instaliraju A verziju. Pokušao sam sam instalirati I verziju softvera ali nisam uspio tj. neznam kako jer uputstvo je vrlo teško pisano...

Inače sve ostalo radi super i nema nikakvih problema.

13 godina
fakincina kaže...
EZY-E kaže...

Ja sam napravio upgrade i instalirna mi je U verzija softvera i više nemam hrvatski meni. Trebala je bit nadograđena verzija A softvera. Zvao sam servis i rekli su da mob o njihovom trošku pošaljem kod njih u servis da instaliraju A verziju. Pokušao sam sam instalirati I verziju softvera ali nisam uspio tj. neznam kako jer uputstvo je vrlo teško pisano...

Inače sve ostalo radi super i nema nikakvih problema.

Ja imam A verziju i nema ti HRV mada meni i ne treba jer mi je uvijek mob na njem pa.. :D

13 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

EDIT: Zanemarite ovaj post i slike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 13:17 (httpsmaniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

Ovdje su upute kako instalirati I verziju. Moj mob je kupljen s A verzijom i imao je hr meni. Sada sam instalirao I verziju prema iputama s linka.
PROTIV

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
turista kaže...
https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

Ovdje su upute kako instalirati I verziju. Moj mob je kupljen s A verzijom i imao je hr meni. Sada sam instalirao I verziju prema iputama s linka.

I moj je mob bio s A verzijom i imao je HR meni ali je nakon update-a instalirana U verzija. Turista ako ti ne bi bio problem malo objasniti postupak instalacije I verzije jer one upute su dosta teško razumljive barem meni. Rotao sam mobitel i skinuo I verziju ali dalje mi nede jednostavno neznam kako napravit instalaciju na mob. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 10:07 (fakincina).
10 godina
neaktivan
MEIZU M2 Mini

Malo je off-topic (5", MTK6735, ostalo uglavnom isto), ima li netko da je narucio, posebno vec dobio - i kakva su iskustva, Meizu M2 Mini?

1 0 hvala 0
14 godina

Fakincina, nije to nikakav problem, samo se na prvi pogled tako čini. Javi mi se pa budemo riješili.

PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 17:02 (turista).
17 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Imam Meizu M2 (mini, 5").

Kratka usporedba s Xiaomi Redmi Note 2, jer sam ih imao zajedno na par sati:

- normalno lakše je rukovati s M2, bez problema se može pisati jednom rukom, bočni rubovi su mrvicu tanji na Redmi, donji rub manji za par mm na M2, gornji za mrvicu manji na Redmi

- kvaliteta izrade je slična, dosta dobra na oba, Redmi mi ima više premium finiš, ali kad ga otvoriš baš mi ne djeluje premium

- zvuk iz zvučnika je bolji na Redmi

- kamera je po danu malo bolja na Redmi, po noći isto tako

- otvaranje izbornika i aplikacija - tu su negdje, a negdje je M2 i brži

- učitavanje web stranica, M2 brži u većini slučajeva

- igrao sam par min Modern Combat 5 na M2, nije se ništa zagrijao

- bateriju nisam mogao ocijeniti

Sve u svemu, ako tražite 5" mobitel - Meizu M2, ako 5,5" - Redmi Note 2

Pitajte slobodno ako vas nešto zanima, čak razmišljam da zadržim M2 ako ga ne prodam, sviđa mi se. Možete mi poslati pm ako ste zainteresirani za kupnju M2.

Imam i ja par pitanja, da li se mogu nekako obrisati i one dve tri preostale aplikacije koje se ne mogu normalno obrisati. I kakav je Meizu sa updejtima, znam da je uređaj njihov low model, ali želio bi da bar imam updejte godinu dana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 9:43 (Zaggy111).

2 0 hvala 3
10 godina
neaktivan
Re: MEIZU M2 Mini
Zaggy111 kaže...

Imam Meizu M2 (mini, 5").

Kratka usporedba s Xiaomi Redmi Note 2

...

Imam i ja par pitanja, da li se mogu nekako obrisati i one dve tri preostale aplikacije koje se ne mogu normalno obrisati. I kakav je Meizu sa updejtima, znam da je uređaj njihov low model, ali želio bi da bar imam updejte godinu dana.

Koji Flyme, 4.5.3 ?, I, A ?

Ako nije tajna, odakle je kupljen i posto?

Koje dvije kineske aplikacije?

Trebalo bi biti slicno kao s kineskim aplikacijama na Meizu M2 Note, o cemu je ovdje vec pisano...

Btw, bila bi interesatna usporedba s Meizu M2 Note...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 21:50 (zgf).
16 godina
MEIZU M2 Note

U ponedjeljak je stigao M2 Note koji sam naručio curi. Mobitel je za te novce stvarno predobar. Vrlo glatko sve zadatke obavlja. Odmah sam promijenio verziju software-a sa A na I bez puno muke.

FC Bayern Munchen
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
MEIZU M2 Note

Zasto slike screenshota ne budu u albumu kad tipa hocu poslat email, udjem u email ili whatsapp i odem.pod galeriju i njih nema? Samo mogu kad udem u sliku i.odaberem opciju slanja.. 

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Ima netko popis kineskih aplikacija koje se mobu stopirati bez problema? Dolazi mi notifikacija od jedne kineke aplikaicje jednom dnevno, osim toga, nikakvih problema dosad s mobitelom.

0 0 hvala 0
14 godina
Isključiš notifikaciju. Osim toga, zamrzavaš jednu po jednu. Ako nastane problem pri radu, znaš koju odmrznuti. Kasnije obrišeš, samo budi oprezan sa sistemskim aplikacijama.
PROTIV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Meizu M2 (mini) baterija:

Instaliran Whatsapp, Viber, Gmail i još par aplikacija. 6 ujutro - 100%, ponoć 20%, SOT 4 sata, znači išao bi SOT do 5 sati. Ja zadovoljan :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 0:30 (Zaggy111).

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MEIZU M2 Note

Meni najviše 6h i 13min sot, m2 note.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Registrirao sam Flyme acc, sad vidim da tamo u settings mogu dati aplikacijama root access. Koju aplikaciju da skinem s Playsotre da bi mogao na taj način brisati kineske aplikacije? Čini mi se da je netko već napisao na temi, ali ne mogu naći.

0 0 hvala 0
13 godina
MEIZU M2 Note

zasto kad posaljem nekom neku sms poruku dobije odg u drugom sms, zivcira me to, umjesto da odg bude ispod.moje poruke..

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: MEIZU M2 Mini

Stigao pred par dana, tjedan dana su ga bili drzali na posti/carini.

Bio sam ga narucio na Pandi, nije mi se zurilo pa nisam uzimao DHL.

Ukupno me sve skupa kostalo 1060 Kn - Ok.

Flyme 4.5.3.1 A

Prvu vecer bio sam frustriran:

- flyme sucelje (nacelno sam znao sto me ceka, ali trebalo se priviknuti)

- brdo kineskih bloatware aplikacija

- Google Play bio je instaliran i radio mi je, ali je stalno bacao neku 'service error' notifikaciju

Uz pomoc literature (ovog Foruma i vasih uputa/iskustava s vecim Note, XDA Foruma i sl.), do kasno u noc doveo sam stvari u red

- flyme: navinkuo se, cak se 'pitam' kako se npr. Apple nije sjetio da im Home tipka bude multifunkcionalna :)

U jednom trenutku bio sam instalirao Nova Launcher, kasnije sam ga maknuo i ostavio origigi flyme.

- GooGle Play: dodao sam mu Permissions, odonda se vise ne buni

- kineski bloatware: de-instalirao sve sto se dalo.

Potom, root, SuperSU, Quarantine i posmrzavao nezeljene aplikacije (nit se vide pod flyMe aplikacijama, nit im se procesi pokrecu).

Ostavio sam si npr. Music, pod Preporuceno sve je na hijeroglifima, ali kad Trazim po imenu, nadje puno glazbe i besplatno

(download server im bas nije brz, kvaliteta bas nije neka).

Moram provjeriti fotografije, i sl., no zasad sam vrlo zadovoljan.

Preko 5 sati visio sam na njemu (WiFi, zasad bez SIMke) i baterija je pala (tako kaze) za 65% - Ok.

Antutu 27450 (koliko god to bilo relevanno), inace, radi glatko, zasad nisam uocio nikakva stucanja, smrzavanja, resetiranja i sl.

Par pitanja:

- Ima li potrebe (prednosti) uopce prelaziti na I verziju (nakon sto sam bloatware maknuo s puta)?
Ako se ne varam, kazuda A verzija cesce dobiva upgrade...

- Smijem li, te ima li potrebe, 'smrznuti' Scurity aplikaciju?

Zasad mi se cini Ok, cak i korisna...

- Gdje se u flyme Postavkama SD kartica moze proglasiti za default storage?

- U koji folder Music aplikacija skida glazbu - ako im nije neki proprietary format?

- Moze li se flyme clanska Web stranica (login s dobivenim flyme racunom) otvoriti na engleskom, ima li tamo nesto korisno/interesantno?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 16:41 (zgf).

1 0 hvala 0
14 godina

Zagy, Ja koristim titanium ili l2sd.

A što se tiće vanjske sd kartice i premještanja aplikacija na nju, obavezno se moraju napraviti particije.

Ja osobno security aplikaciju nisam dirao jer je dobra i korisna.

PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 18:54 (turista).
10 godina
neaktivan
turista kaže...

Zagy, Ja koristim titanium ili l2sd.

A što se tiće vanjske sd kartice i premještanja aplikacija na nju, obavezno se moraju napraviti particije.

Ja osobno security aplikaciju nisam dirao jer je dobra i korisna.

Pretpostavljam da je odgovor meni (nisam zagy, nema veze) - hvala

Da, i meni se Security cini ok, zato sam ju ostavio - jedino, mislim da sam negdje na XDA Forumu ili sl. vidio neke lamentacije oko uklanjanja iste, jer da su neki mislili da im trosi bateriju (dok sam cekao telefon, citao sam raznu 'literaturu' o njemu).

Na SD karticu nisam mislio gurati aplikacije, nego da mi autmatski koristi za Download, kameru i sl.:

- sad vidim da je fotke automatski poceo stavljati na DCIM na SD kartici

- da glazbu s Music servisa takodjer skida na SD karticu (M4A format)

Vidim da pod Download Settings ima definiciju direktorija po ekstenzijama - promijenit cu pa cu vidjeti -

Upravo promijenio, skinuo s neta dva APK (ne kroz Google Play), i dalje trpa na Disk iako sam mu Downloads direktorije redefinirao.

13 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

zasto kad posaljem nekom neku sms poruku dobije odg u drugom sms, zivcira me to, umjesto da odg bude ispod.moje poruke..

Ja sam skinuo Google Messenger sebi iz istog razloga koji si ti napisala ali tu mi se javlja drugi problem. Naime, uredno odaberem kontakt kojem zelim poslat poruku i nakon sto napisem poruku kliknem na dugme za slanje i ono mi kaze da nisam odabrao preferiranu karticu za slanje poruke iako jesam i nece da posalje. Googlao sam problem ali izgleda da samo ja ovakav problem imam jer nigdje nema rjesenja.

14 godina
Sta znaci to "nije odabrani preferirani sim za slanje poruka"? To mi pokaze lad zelim poslati poruku u tom google masengeru. Gledao pod postavkama app i u postavkama telefona i ne znam gdje to mogu promjeniti.
10 godina
neaktivan
M2 Mini:

Instalirao sam Adaway v3.0.,2 s XDA, uzeo si je Root, medjutim Security ga tretira kao medium opasni virus.
Kako Securityju reci da nije virus?
Radi li Adaway radi dok ga Security tretira kao virus - cini mi se da radi jer vise ne vidjam reklame u nekim aplikacijama gdje ih je prije bilo.

Instalirao sam Viper4Android, on je dodao BusyBox, dobili su Root, restartao sam telefon. V4A prepoznaje kad su slusalice ili ne, medjutim nisam siguran cujem li ikakvu razliku dok mu mijenjam postavke. Driver status kaze da je sve ok, ali Proccessing: No?
Kako da budem siguran da li V4A uopce radi?

0 0 hvala 0
14 godina

Normalno je da se takve aplikacije često tretiraju kao virusi.

Jesli li siguran da ti instalira na ext sd card ili piše da instalira na sd card? Sd card ne znači da ti je to na vanjskoj memoriji. Nakon particioniranja, ono što mi je na vanjskoj memoriji je na sd card1.

Na androidu 4 mogao si jednostavno odrediti mjesto instalacije ili premjestiti aplikacije na vanjsku memoriju, sd card. Kod androida 5 je to malo dr

PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 9:55 (turista).
10 godina
neaktivan
Re MEIZU M2 Mini

Ok, Securityj moze smatrati Adaway za virus - prvenstveno sam pitao ima li Securiry kakvu whitelistu (trazio, nisam nasao) da mu kazem da doticni nije virus. Glavno da Adaway radi, kao i Security.

Sto se tice sdcard1, ne znam zasto bi smetala Securityju (ili Viper4Androidu iz mog originalnog pitanja).
Telefon ima mogucnost da mu se doda memorijska kartica, dodao sam (storage za multimedijskevfileove, da se ne guraju s internom memorijom), nista dodatno nisam tvikao na taj sdcard1, niti reparticionirao sdcard0 i sl.

Npr, Settings/Applications za sve aplikacije pokazuje: App xxx MB, SD card App 0 MB.
Npr za Adaway nudi mi Move to SD card, ali nisam i ne kanim ni za njega ni za druge aplikacije.

(Imao sam na drugim Androidima probleme kad sam aplikacije gurnuo na vanjsku memoriju. Telefon se malo zdrma, vanjska se unmounta, i aplikacije vise ne rade. Vanjska mi sluzi da bih na njoj drzao fotke i multimediju, pa kad jednog dana odem na novi telefon, da se ne zezam s prebacivanjem GBova podataka, preko PCja, Clouda i sl.)

U nacelu, cini mi se sto se tice ROMa, aplikacija i tih stvari, da se M2 Mini ponasa se vrlo slicno kao M2 Note (sve sto sam ovdje i drugdje procitao za Note pa mi se cinilo vrijednim/interesnatnim probati, proslo je na slican nacin).

Jedino, eto nisam siguran da li mi taj Viper4Android stvarno radi (koristi) ili ne.

Zasad ne namjeravam instalirati I verziju - sa 'zamrznutim' nezeljenim kineskim aplikacijama, ova A verzija radi mi sasvim Ok.

Osim sto instaliravanje drukcijeg ROMa nosi rizik, vjerojatno se gubi garancija (na nju bas i ne racunam), nosi (kazu) i rizik sto se tice buducih upgradeova, te kad sam pred jedno tjedan dana trazio, nisam bio nasao sve potrebne tehnicke detalje (mislim da su bile u pitanju neke memorijske adrese) koje bi trebale za instalaciju I verzije preko A verzije na Miniju - za Note stvari su detaljno dokumentirane na sto mjesta na Internetu.

Osim toga, ako se dobro sjecam, bio sam procitao da se uskoro ocekuje flyme 5, iako ne znam kada i hoce li biti za M2 (Mini).

Eventualno nakon toga, ili jednom kad mi dosadi, mozda cu ici na instalaciju I verzije :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 12:37 (zgf).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MEIZU M2 Note

Može li mi netko preporučiti neki widgets sa satom i datumom a da stalno radi bez obzira koristim li internet ili ne.

Koji god sam skinuo svaki se zamrzne nakon nekog vremena, pa kako je on dominantan na desktopu zna me prevariti za točno vrijeme, a nekad mi je to bitno.

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice