"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.500
|
čitano: 6.644.110
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
iguodala kaže...

Treba mi pomoć nekoga tko se razumije, jer sam ja analfabeta-

zarko zelim uzeti mobitel marke xiaomi. nisam još siguran da li da uzmem rn2, redmi3 ili rn 3 pro? sto mi vi predlazete?

i  ovo mi tek nista nije jasno! sto znaci kuhani ROM? sto da kazem selleru na top one, kakav ROM da mi stavi? odmah da kazem da se uopće ne razumijem u flešanje i slicne stvari.

puno hvala na odgovoru.

nitko ne zna?

17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

"Kuhani" je nezvanični ROM. To može biti svašta, od xiaomi.eu ROM-a, koji je vrlo blizak zvaničnom, sa izbačenim nekim viškovima i dodatim jezicima, uključujući hrvatski (standardni ROM-ovi imaju hrvatsku tastaturu, ali ne i menije), do nečega što je čačkao sam prodavac, što opet može biti ok, ali se ponekad mogu naći pridodate i vrlo upitne aplikacije.

Sva tri uređaja su dobra. Ja imam Redmi Note 2, no trenutno bih rekao da je Redmi 3 popularniji, a Redmi 3 Pro je njegova lepa nadogradnja. Reci šta ti je bitno:

• koju dijagonalu ekrana preferiraš
  • koliko su ti bitni dual SIM i slot za karticu
  • za šta bi koristila mobilni (komunikacija/društvene mreže/browsing, fotkanje, glavna kamera, selfi kamera, igrice...)
  • koliko ti je bitno trajanje baterije (i šta je za tebe dobro trajanje baterije)?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sta im ovo znaci? Malo me buni... kao "USED", ali pored slike stoji "New" ??
Ne kuzim, je li to netko ovako koristio ili sto? Nije mi jasno stvarno 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Novo na stanju, korišteni uređaj.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
17 godina
Znaci vjerojatno da je otvaran ili vracen, ali imas god dana garancije tak da ako je dobra cijena uzimaj. Ima par verzija redmi 2 pogledaj jer ima 3g 900/2100 jer ako nema u manjim mjestima ces biti osuden na spor net.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Dak nema sanse da odron radi sve kao i neka poznatija marka, znaci gps,wifi punjenje itd. Ako koristis samo za poziv i internet onda ce i odron biti dobar dok ne rikne nesto na njemu, ali mislim da se vecini ljudi neda zezat s odronina kad za malo vecu cijenu dobe uredaj na kojem sve radi. Ovako uvijek moras imati barem jos jedan u rezervi za slucaj da odron crkne sto se kod kvalitetnijih marki ne desava toliko cesto. Imao sam odrona dosta i to po meni nije nikakva isplativa solucija, ali sto ljudi sto cudi sto zena dvijesto (•) (•)
10 godina
neaktivan
@doky01akablava
Pogledaj redmi note 2/3 pro ili letv 1s

1 0 hvala 1
17 godina
Rebelsy ja bih ipak uzeo meizu mini nego taj redmi 2 zato sta ima samo 1gb rama, a meizu 2gb rama i po meni je meizu mini svakako bolji uredaj samo treba vremena za priviknut se na flymeos
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Dak nema sanse da odron radi sve kao i neka poznatija marka, znaci gps,wifi punjenje itd. Ako koristis samo za poziv i internet onda ce i odron biti dobar dok ne rikne nesto na njemu, ali mislim da se vecini ljudi neda zezat s odronina kad za malo vecu cijenu dobe uredaj na kojem sve radi. Ovako uvijek moras imati barem jos jedan u rezervi za slucaj da odron crkne sto se kod kvalitetnijih marki ne desava toliko cesto. Imao sam odrona dosta i to po meni nije nikakva isplativa solucija, ali sto ljudi sto cudi sto zena dvijesto (•) (•)

Ne kužite vi da 90% korisnika NE TREBA sve to što nudi neka poznata marka.

I tri puta veća cijena nije "malo" veća cijena. Prošle me godine panično nazval pajdo,

jer mu - zamisli - ZTE Q705U nudi nekakvu nadogradnju. Taj je mob već prošao svašta (i kupao se cijelu noć u lokvi vode pokraj auta)

i još radi. Prije dva tjedna sam mu naručio zaštitno staklo ekrana za dolar i pol.

Prošli vikend žena mog drugog kolege ponosno izvadila ZTE V964 još iz 2014-te,

jer joj je neki stari Sony krepal, pa joj muž ustupio tog svoga, pa sam joj ga malo očistio od starih podataka.

Prošle godine sam svaki mjesec imao drugi mob i svi još uredno rade. Jel te zanima spisak? Kakvi kvarovi - to se ne kvari.

Ti valjda imaš posla sa ovim našim smećem od Vivaxa, Noe, Meanita ....

dak
17 godina

Što se tiče ovog used, gdje si to vidio? Moguće da je kriva kategorija ili oznaka. Najbolje poslati email trgovini za pojašnjenje

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina

Pa sam si potvrdio nase tvrdnje. ZTE nije smece od firme..

Druga stvar je da svake godine mjenjas mob za 50 dolara na isto ti dode ko da das 150 za pouzdaniji mobitel na 3 godine sa vrlodobrim hardverom. Tocno takvo razmisljanje kao ti sam ja imao do dok nisam probao kvalitetnog kineza. I da isplati se dati vise.

Noa telefoni su vecinom ili dugiji ili neko drugo jeftino sranje rebrandirani.

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 10:18 (red_bull).
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Evo mene opet u potrazi za "kineskim" mobilnim uređajem, ovaj put za sebe jer moram i ja probati "kineza".

Budget je 1200kn (max 1300kn i to fakat teško), uzimao bih kod nas u dućanima tipa NeutrinoMobile ili Pevec (nije šala, imaju nešto kineza koji me zanimaju)

Uvjeti specifikacija su - barem 720p video snimanje, fotke mogu biti meh, 2GB RAM, 4G (veliki plus kad već imam 4G+ opciju uključenu) te OK baterija (neka izdrži dan samo na WiFi uz cca 3h SOT) te što manje custom sučelja na Android 5.1.

U ovome rasponu mi upadaju slijedeći mobovi

NOA H3

Doogee Y100 Pro

Doogee Y100 Plus

HOMTOM HT6 (nategnuto nekako)

Raspon cijena koji gledam je od 900kn do 1200kn tako da se tu ograničite. Prvobitno ciljam na Doogee Y100 Pro, ali ako ću već uzimati kineza onda neka bude takav barem god dana (podrška nije bitna, ovi mobiteli su za snađi se druže sam)

Bump. Te odmah da se ogradim zašto otpada NOA - samo 1GB RAM-a ... Ali zato u igru ulaze

Oukitel K4000 Pro (WOWShop)

UMI Rome (WOWShop)

Zopo Hero 1 (WOWShop)

Uz već gore navedene Doogee i HOMTOM.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Što se tiče ovog used, gdje si to vidio? Moguće da je kriva kategorija ili oznaka. Najbolje poslati email trgovini za pojašnjenje

https://www.xiaomiforsale.com/en/13-used

Ovdje 

btw. Patrick hvala na savjetima, onda se mogu protegnuti i do RedMi2 2 GB verzije... to bi mozda bilo najbolje? 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 11:15 (rebelsy).
9 godina

Pozz,

gdje kupiti Xiaomi Mi4 LTE, 3GB RAM, 64 GB, po mogućnosti novo (ako je to još moguće)? 
Ako nema te verzije od 64GB (jer koliko sam ja tražio nema je baš), onda verzija sa 16 GB.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako nekoga zanima jeftin, a mali mobitelčić za 42,23€ i free slanje

http://www.igogo.es/product418111.html 

dak
12 godina
protjeran

Razmisli midzan21 još i

Meizu M2, 4g, 2gb rom,dobra kamera,2 godine garancija.neutrino mobile za 1200kn bolje nego svi ovi dugiji

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 14:22 (yaqyaq).
16 godina
Repko kaže...

Pozz,

gdje kupiti Xiaomi Mi4 LTE, 3GB RAM, 64 GB, po mogućnosti novo (ako je to još moguće)? 
Ako nema te verzije od 64GB (jer koliko sam ja tražio nema je baš), onda verzija sa 16 GB.

nije 3 GB već 2, ali jako dobra cijena (ali za bijeli, crni je skoro 100 USD skuplji): Mi4

16 godina
Repko kaže...

Pozz,

Link na Merimobiles: LINK

Također 16 GB . Na ovu cijenu od 147 dolara ide još oko 24 dolara na odabir euroline slanja tako da nemaš više troškova oko PDV-a.

To je najpovoljnije što sam ja našao.

dado314 kaže...
Repko kaže...

Pozz,

nije 3 GB već 2, ali jako dobra cijena (ali za bijeli, crni je skoro 100 USD skuplji): Mi4

Ja bi baš bijeli. Šta nije tu još i PDV na tu cijenu ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 15:20 (ALVIN).
12 godina

Još uvijek imam Zopo ZP999 zvijer, sa još 8 mjeseci garancije, i čini se da će moj sljedeći mob biti zopo isto tako:

http://www.zopomobile.com/speed8-preorder-campaign/

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

edit: pogledaj redmi 3 pro na giztopu

17 godina
rebelsy xiaomi redmi 2 sa 2gb rama nema 3g na 900mhz, ali ako ti net nije toliko vazan onda uzmi njega. Ja bih isao na redmi3 razlika 16 eur a daleko boljo mob.
Dak zte nije odron mob tak da ti usporedba nema nikakvog smisla.
I kad si vec naveo zte daj pokrijepi te tvrdnje da jih mozes dobiti za 50$
Smece koje sam imao
cubot gt99, zopo 780, zopo 700 ( brat), dodge, elephone,homtom neznam sad koji uglavnom 6" neki. zopo serije 9 mislim da sad neznam koji isto tako gps nije radio imao par dana na testiranju prestigio. Zopo sam cuo da se u meduvremenu popravio ali opet sa cijenom nije konkurentan
16 godina
ALVIN kaže...
Repko kaže...

Pozz,

Link na Merimobiles: LINK

Također 16 GB . Na ovu cijenu od 147 dolara ide još oko 24 dolara na odabir euroline slanja tako da nemaš više troškova oko PDV-a.

To je najpovoljnije što sam ja našao.

dado314 kaže...
Repko kaže...

Pozz,

Ja bi baš bijeli. Šta nije tu još i PDV na tu cijenu ?

da, još ide i PDV

16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
rebelsy xiaomi redmi 2 sa 2gb rama nema 3g na 900mhz, ali ako ti net nije toliko vazan onda uzmi njega. Ja bih isao na redmi3 razlika 16 eur a daleko boljo mob.
Dak zte nije odron mob tak da ti usporedba nema nikakvog smisla.
I kad si vec naveo zte daj pokrijepi te tvrdnje da jih mozes dobiti za 50$
Smece koje sam imao
cubot gt99, zopo 780, zopo 700 ( brat), dodge, elephone,homtom neznam sad koji uglavnom 6" neki. zopo serije 9 mislim da sad neznam koji isto tako gps nije radio imao par dana na testiranju prestigio. Zopo sam cuo da se u meduvremenu popravio ali opet sa cijenom nije konkurentan

Ja prije 3 godine nisam kupovao šrot a dotični ZTE je iz tog vremena. To je bila samo usporedba na vaš nikad prežaljeni gt99.

A u zadnjih godinu dana B-MAGIC M7, Landvo L550, Maxon X3 2 komada, Phicomm i803WA,TCL S720, ViewSonic V500,

VKWORLD VK6735 i VK2015, Oukitel K6000.

Koji od njih nije odron?? A svi uredno rade kao i prvi dan.

VK2015 je tu najlošiji, ali samo zbog slabe baterije, inače je sve dugo OK.

Možda sam ja samo imao sreće i fakat bi trebal sutra u crkvi Sv. Križa uplatiti misu.  

hehe

dak
17 godina
Vjerujem da imamo razlicite pojmove sta znaci sve raditi, ja pod sve razumijevam sve od gps, wifi, dobrog signala, da nemam problema sa mikrofonom.. A ne vjerujem da na tim odronima bas sve radi kako ih reklamiras, mozda radi ono osnovno pozivi, poruke i internet i to je nekim ljudima dovoljno jer ne koriste mobitel u potpunosti, ali meni svakako nije jer ne mogu riskirat radi posla da mi nesto na mobu ne radi, u slucaju da mi gps ne radi u autu imam mob, znaci uvijek imam neku kvalitetnu rezervu. Za obicne korisnike je dobar i noa koji je isto tako odron. Oukitel nije bas jeftin sta si ga naveo i svakako ne spada u taj cjenovni rang i koliko znam firma za sada ide u dobrom smjeru.
9 godina
neaktivan
Boban155 kaže...

evo ekipa ostala jos 2 kom...ja na kraju umjesto meizua mx5 uzeo mi4...nadam se da nisam pogrijesio...

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-64GB-WCMA-FDD-LTE-Mobile-Phone-OS4-4-Snapdragon-801-quad/342812_1989566766.html

eto danas mi stigao mob u super stanju sve radi super i prezadovoljan za svoje potrebe...gledao sam trenutno vise nema na stanju ali mogao bi se opet pojavit...mene izasao 152e...

9 godina
neaktivan

nije mi bitna dijagonala ekrana.

imam samo jednu karticu, bonbon

mob mi treba za net, da je dobra kamera i da može pokrenuti pokoju igru (nista zahtjevno)...da ne blokaje i da je brz.

sto se tice baterije, volio bih da traje jedan dan, s tim da sam 4-5 sati aktivno na njemu.

je li redmi note 2 sa xiaomiforsale to pruza?

vidim da nemaju mobitel na lageru, a koliko sam procitao na forumu ne valja ga narucivati dok ne pise "in stock!, jer dok ga oni dobiju može proći i mjesec dana. narucio bih ga sa aliexpress topone, ali sam cuo da tamo daju samo kuhani rom, odnosno lošiji od ovoga sa xiaomiforsale.

13 godina
neaktivan

Odete na taobao u trazilicu upisete 手机 na filterima kliknete na sales i gledate. Ako se neki dobro prodaje na taobau i kinezi ga kupuju onda znaj da valja. Medju prvima od smartphona po markama tu su Xiaomi, Meizu, Iphone, Huaewei a gledam ima i neki Oppo R9 se prodaje dobro i nije jeftin nikako. Recimo za njega bi mislili da je odron jer nije poznata marka kod nas al cim se na dobro na taobau prodaje znaj da valja.

1 1 hvala 0
17 godina

Nije oppo odron..  Nemaju neku reputaciju kod nas ali imaju uvijek samo vrhunske telefone po dosta visokim cijenama..

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 20:59 (red_bull).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Oppo je kvalitetan uređaj. najprodavanija marka u Kini u 3. mjesecu izvor

a slijedi ga Vivo. obje marke su iz grupacije BBK (kao i Oneplus One). sve su to kvalitetni mobiteli, ali za nas skupi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 21:05 (dado314).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja nebi znao da Oppo nije odron samo zato jer ima taobao da mi to kaze. Ne moram nikoga da pitam koji telefon valja, odem na taobao i vidim. Ima tu jos nekih marki koje idu na taobau a kod nas su totalno nepoznate. Nije kinez lud da kupuje odrone njih šalju overseas.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice