"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.500
|
čitano: 6.644.048
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
tahaa7 kaže...

Pozdrav,

sorry ako je već ovo odgovoreno, ali tema je stvarno ogromna i nemoguće je ovako prolaziti sad kroz nju.

Zanima me da li je kod kupnje mobitela iz Kine, tipa Xiaomi, Letv, Huawei i sl. potrebno od HAKOM-a ili neke druge agencije tražiti dodatne dozvole, testiranja i ostalo? I jel se plaća išta još dodatno osim carine i PDV-a?

Hvala.

Zato postoji trazilica, potrazis rijec npr: "carina" i nac ces svoj odgovor..
Al evo opet: ne trebas trazit dozvolu ili ista slicno, placa se pdv, carina se ne placa sto ti otprilike bude 25%+ na cijenu i mozda 20-50kn nekih njihovih troškova...

10 godina
perix231 kaže...
perix231 kaže...

http://www.comebuy.com/handys-androi...y-om46842.html ima tko kakva iskustva s ovime? meni se cini da za tu cijenu od 139 eura (plus postarina 9 eura) bolji se ne moze naci

nitko nista?

nitko nista, nista?

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kako sve ove lijeve marke telefona tipa Elephone, Leagoo, Dogee i slični imaju jaku slabu ili gotovo nikakvu prodaju na taobau. Mislim ako te marke i telefoni valjaju išta valjda bi ih sami kinezi kupovali. Sličan komentar sam vidio na jednom drugom stranom forumu i odlučio da provjerim sam i stvarno je tako. Evo lista najprodavanijih androida na taobau sa ključnom riječi u tražilici "android smartphone", ovih lijevih marki nema nikako, od jeftinijih se vrte xiaomi, lenovo, coolpad: 

http://s.taobao.com/search?spm=a230r.1.0.0.4qGKmo&tab=all&q=%B0%B2%D7%BF%D6%C7%C4%DC%CA%D6%BB%FA&app=vproduct&java=off&cat=1512&psort=_lw_quantity&vlist=1

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 0:22 (ratkoX).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne znam zasto svi pljuju po Elephoneu. Meni mobitel odlican i prezadovoljan sam snjim.

10 godina
neaktivan

Može preporuke do nekih 350 ojra? Po mogućnosti da ima metalno kućište.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ratkoX kaže...

Kako sve ove lijeve marke telefona tipa Elephone, Leagoo, Dogee i slični imaju jaku slabu ili gotovo nikakvu prodaju na taobau.

Kupio sam Leagoo Lead 3 za majku i mogu vam reci da telefon odlicno izgleda a jos bolji radi, nikakvih problema nije bilo sa njim...kazem bilo, jer je majci cesto ispadao, pa je poslednjeg puta prestao da radi in-ear speaker, dok sve ostalo i dalje radi normlano. Sto se baterije tice, ona je na ovom modelu malo slabija (znao sam to i pre kupovine), ali je za majku dovoljno dobra da izgura i po 2 dana.

Leagoo je brzo odgovorio na reklamaciju i o svom trosku poslao zvucnik, ali izgleda da im engleski nije jaca strana pa su onoga za razgovor poslali onaj najveci sto se koristi za muziku i kao spikerfon.

15 godina
neaktivan

Prijatelj i ja planiramo uzet jiayu s3 ovih dana, međutim ja imam neke probleme sa paypalom, pa bi narucili oba preko njegovog. jel postupak isti ako 2 mobitela idu preko jednog paypala, za oba se placa pdv, i jel moze u kojem slucaju kostati vise?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ratkoX kaže...

Kako sve ove lijeve marke telefona tipa Elephone, Leagoo, Dogee i slični imaju jaku slabu ili gotovo nikakvu prodaju na taobau. Mislim ako te marke i telefoni valjaju išta valjda bi ih sami kinezi kupovali. Sličan komentar sam vidio na jednom drugom stranom forumu i odlučio da provjerim sam i stvarno je tako. Evo lista najprodavanijih androida na taobau sa ključnom riječi u tražilici "android smartphone", ovih lijevih marki nema nikako, od jeftinijih se vrte xiaomi, lenovo, coolpad: 

http://s.taobao.com/search?spm=a230r.1.0.0.4qGKmo&tab=all&q=%B0%B2%D7%BF%D6%C7%C4%DC%CA%D6%BB%FA&app=vproduct&java=off&cat=1512&psort=_lw_quantity&vlist=1

Koliko je meni poznato nijedna od navedenih marki se ne prodaje na kineskom tržištu tako da niti ne možeš naći podatkeo prodaji u Kini.

15 godina
Master Tino kaže...

Ujutro mi je stigao Ulefone Be Pro za 133$ za gearbesta.

++

---

Sve u svemu odličam mobitel, jako sam zadovoljan s uloženim i dobivenim, osim tog prokletog headphone konektora.

Ako ima netko pitanja, tu sam, mogu i picture sampleove poslati :)

Pozz.

Ako može još par info. bio bih zahvalan.

Imao si kupon?, gdje se mogu nabaviti?

Carina, PDV i ostalo? koliko dugo si čekao dostavu?

Naručivao bi i sam, a koliko sam vidio po YT mob je ok, meni po mjeri.

Jedino nisam siguran dal je 5,5 inča previše budući da sam uvijek imao 4,7" najveći mob. :)

Hvala na odgovorima

13 godina
neaktivan
Eyekool kaže...
ratkoX kaže...

Koliko je meni poznato nijedna od navedenih marki se ne prodaje na kineskom tržištu tako da niti ne možeš naći podatkeo prodaji u Kini.

ukucaj u tražilicu na taobau pa provjeri sam koliko telefona te lijeve marke prodaju.

17 godina

Imam Newman N2 malo duže od godinu dana i trebalo bi ga polako zamjeniti nečim novim u istom cjenovnom rangu (cca 100usd) pa molim preporuke.
Mob me inače odlično služio i apsolutno sam zadovoljan sa njime, a sad je počeo po ekranu dobivati crne točke koje se šire sve više. S obzirom da nijedan mob nisam imao duže od godinu dana on je svoje odradio savršeno.

EDIT:
Našao sam Redmi 1S za cca 110usd, jel taj mob ok i jel ko kupovao sa te stranice?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 17:14 (tintin).

0 0 hvala 0
16 godina

Jeli potrebno kupiti tempered glass za asus zenfon 5 pošto ima gorilu. Može li link za to i za silikonsku masku. Naravno za ono što vam se pokazalo dobro. Kupujem za prijatelja pa da ne promašim

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tintin kaže...

Imam Newman N2 malo duže od godinu dana i trebalo bi ga polako zamjeniti nečim novim u istom cjenovnom rangu (cca 100usd) pa molim preporuke.
Mob me inače odlično služio i apsolutno sam zadovoljan sa njime, a sad je počeo po ekranu dobivati crne točke koje se šire sve više. S obzirom da nijedan mob nisam imao duže od godinu dana on je svoje odradio savršeno.

EDIT:
Našao sam Redmi 1S za cca 110usd, jel taj mob ok i jel ko kupovao sa te stranice?

Samo jednim klikom u kosaricu i vidis da je dostava 38 usd. Za Redmi je vise nepotrebno govorit da je mob legendaran :)

17 godina

Valjda je dostava + carina ?

Tu je cca 130usd ali mislim da nema šanse da zaobiđe pdv pa je to onda cca 160usd. Jeftinije nisam našao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 18:12 (tintin).

1 0 hvala 0
15 godina

Je li možete preporučit par mobitela do 1200kuna sa PDV-om i Carinom?..  hvala

i možete li mi reći u vezi ove stranice coolicool skladiste u EU. Zasto naplacuju dostavu Hrvatskoj 29eura?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 19:53 (serlok).

0 0 hvala 0
16 godina
serlok kaže...

Je li možete preporučit par mobitela do 1200kuna sa PDV-om i Carinom?..  hvala

i možete li mi reći u vezi ove stranice coolicool skladiste u EU. Zasto naplacuju dostavu Hrvatskoj 29eura?

Ja sam ih jedno pitao zašto naplaćuju 29€ za Hrvatsku i vjeruj mi toliko su toga napisali i izmuljali da ništa nisam razumio....

Frka85
16 godina
Kupio sam Doogee DG550 u Chipoteci. Nakon dva mjeseca korištenja mobitel se raspada. Lajsne one srebrene sa boka se odlijepljuju, kao i ekran. Zadnji kraj škripi kada se dodirne? Mobitel čuvan i pažen, nikada nije ispao niti nešto slično. Dal garancija pokriva takve kvarove ili kako ih nazvat.??
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
13 godina
neaktivan

Sam si si kriv što si kupio Dogee, ovdje se barem može pitati za mišljenje što kupiti ... Osobno rađe nebi imao mobitel nego posjedovao navedeni. Ne, garancija ne pokriva fizička oštećenja.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 21:12 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nije baš da sam razmišljao o ovoj temi pri kupnji mobitela. Zar je Doogee takav šrot?!
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
11 godina
neaktivan

ne mogu naci moze biti da sam dobro ocoravio :D al da li se placa dostava za RH sa antelife sa njemackog skladista ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Jeli potrebno kupiti tempered glass za asus zenfon 5 pošto ima gorilu. Može li link za to i za silikonsku masku. Naravno za ono što vam se pokazalo dobro. Kupujem za prijatelja pa da ne promašim

probaj ovo ne znam da li treba ja sam uzeo ali još nisam postavio

12 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
Nije baš da sam razmišljao o ovoj temi pri kupnji mobitela. Zar je Doogee takav šrot?!

Dvoje ljudi koje znam imaju Doogee DG310 i osim što je kamera očajna mobiteli rade sasvim normalno. 

17 godina

Kakvi su ovi Zenfoni sa dualcore intel atomom u odnosu na četverojezgene npr. mtk ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 9:41 (tintin).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa zanima me vase misljenje pri odabiru mob. izmedju JIAYU S3 ili ECOO E04 i odakle je poruciti navedene mob tj. koji shop?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tintin kaže...

Kakvi su ovi Zenfoni sa dualcore intel atomom u odnosu na četverojezgene npr. mtk ?

ja bih reko bolji

10 godina
neaktivan

"osim" sto je kamera srot? i sto nakon 3 mjeseca telefoni obicno pocnu da se raspadaju i to bukvalno :) molim te, Doogee je nizak kvalitativni nivo kineskih telefona i tu nema zbora. Drugi je padez da li se za 100$ moze kupiti nesto pametnije...moze i to samo ne treba srljati i kupiti ono sto fino izlgeda i ima dobru cijenu i na papiru dobre karakteristike tipa Doogee, Cubot, INew itd. Nemojte se zaletati, procitajte poneki forum (i strani) pa ce vam neke stvari biti jasnije

10 godina
neaktivan
tintin kaže...

U odnosu na 4-core su bolji, u odnosu na 8-core su uglavnom losiji, narocito ako uzmes u poredjenje nove 6732 ili 6752 MTK procesore na 64-bit arhitekturi. Inace Intel su dobri procesori po brzini, zeza ih prevelika potrosnja energije za tu snagu koju daju

10 godina
neaktivan
eldin007 kaže...

Pozdrav ekipa zanima me vase misljenje pri odabiru mob. izmedju JIAYU S3 ili ECOO E04 i odakle je poruciti navedene mob tj. koji shop?

Jiayu S3 ispred Ecoo, ipak je dosta poznatiji brend sa kvalitetnijom podrskom i imas vec prilican broj zadovoljnih korisnika koji ti to mogu posvjedociti. Sto se cijene tice S3 Advanced je 200$ kao sto si i sam nasao, Ecoo E04 je 185-190$, razlika je minorna, specifikacija je skoro pa ista...odluci sam :)

10 godina

zar stvarno nitko nema nikakva iskustva sa thl t11 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Pa gle, za pare on daje dobre specifikacije isto kao i Inew ali sve to pada u vodu kad je kvaliteta mobitela nikakva. Npr. na Inew su im se odljepili ekrani itd... jebiga, kina...

Bene docet, qui bene distinguit.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice