Huawei Y300
- poruka: 1.538
- |
- čitano: 511.438
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Imam problem,ekran telefona mi nekad streca sa svjetlosti,kako bih vam rekao kratko zatreperi ali ne ugasi se ?
Zna li neko sta je problem,kolega ima isti telefon i isto mu se desilo zajedno smo kupili telefone
Inace telefon je star oko 6 mjeseci?
HVALA !
Pozdrav,
zna li tko kako vratiti t mobile rom. Imam problem s tipkovnicom ne reagira na dodir pojedina slova na tipkovnici i home tipka, pa će morati na servis, a nje njemu je frimware B199 (jel onda gubim garanciju ?)
Hvala.
Pozdrav,
zna li tko kako vratiti t mobile rom. Imam problem s tipkovnicom ne reagira na dodir pojedina slova na tipkovnici i home tipka, pa će morati na servis, a nje njemu je frimware B199 (jel onda gubim garanciju ?)
Hvala.
Moj je bio na servisu i dobio sam ga natrag sa androidom 4.1.1, firmware B199 tako da mislim da neće ni primijetiti.
Da napišem par svojih dojmova. Isprobao sam sve ovdje navedene romove, ima stvarno odličnih sa nekim detaljnim i funkcionalnim podešavanjima koja mi prije nisu ni pala na pamet. To posebno vrijedi za CM.
Ipak, kako sam najviše vremena proveo na stock romu, na njega i defaultne aplikacije sam se nekako navikao pa sam odlučio izvući stock rom, maknuti bloatware i staviti svoje podešavanja. Za one koje zanima kako to najbrže napraviti:
- staviti CWM kao bootloader i napraviti backup
- iz backupa izvući system.ext4.tar gdje ćete pronaći aplikacije i cijeli system folder gdje možete modificirati što hoćete
- iz istog backupa uzmite i boot.img
- updater-script možete sami napraviti prema uputama na xda ili jednostavnije izvući iz bilo kojeg postojećeg roma
- to troje (system, META-INF i boot.img) objedinite u zip i flashate.
Nakon izbačenih gluposti (70ak aplikacija možete mirne duše odstraniti, ostalo po želji), imam stalno 150-200 mb rama slobodno, mob je fluidniji, a i baterija osjetno dulje traje.
Pozdrav,
Nedavno sam kupio ovaj telefon i potrebna mi je "mala" pomoc. Naime, iako je tel. kupljen u BiH (nov), ocito je "dosao" iz Svicarske, jer nakon sto ga upalim i on izvrti Huawei Ascend Y300, pojavljuje se logo i Swisscom-a. Pored toga na sebi ima i neke swisscom aplikacije koje se ne daju brisati (kao i jos par nekih, Chrome npr.). Telefon mi radi sa mojom SIM karticom (pretpostavljam onda da ga ne treba otkljucavati).
Posto ste iz opisanog uvidjeli moj "problem", molim vas za savjet sta da radim. Da li je to root telefona, i ako jeste da li dovoljno uraditi samo broj 3 iz procesa sa ovog linka
ili je potrebno raditi sve po redu?
Hvala na pomoci...
Evo ovako, ja sam na svom Huawei Y300 otkljucao bootloader,instalirao TWRP, nisam koristio nikakav ovaj custom rom kao npr CY 10 ili 11.Instalirao samo medjuverziju b206 i sad vratio na neki b199 ali je valjda i on custom rom.Ako neko zna kako da se sve ovo pobrisem da vratim na onako kad je bio kad sam ga tek kupio :D da nemam ni bootloader i da bude njegov fabricki i rom i ova medjuverzija.Koji god da uzmem sa njihove stranice i kad zelim azurirati lokalno sa SD kartice pocne raditi otpakuje softwer i kad treba instalirati na koraku 2/2 izbaci update filed.Ako neko zna kako da uradim da mi napise.Unaprijed hvala i LP :D
It's a miracle
link?
To je samo testna verzija a link dobivamo početkom 12-og mjeseca (tako kaže ekipa sa Modaca)
Dečki treba mi link od stock roma, stavljam mobitel na prodaju, a ne mogu sa custom romom, onaj iz posta od chaselola ne radi više.
It's a miracle
link?
http://www.modaco.com/topic/367021-kk-444-cyanogenmod-110-rom-all-nightly-builds-available/page-217#entry2239769
Dečki treba mi link od stock roma, stavljam mobitel na prodaju, a ne mogu sa custom romom, onaj iz posta od chaselola ne radi više.
imam ja, netko je bio ovdje stavio link pa sam skinuo, ne sjećam se koja je verzija. uploadam sad pa postam link kad bude gotovo
^^to je najvjerojatnije moj backup.. znači to je originalni CWM backup y300 iz bonbona..
mobitel je upaljen, otključan bootloader, stavljen cwm i napravljen odmah backup, znači, ko da si ga kupio u dućanu..
Imam problem s ovim mobom. Samo mi sluzbene slusalice rade dobro na njemu. Kad stavim neke druge, cuje se izobliceni zvuk, osim kada na njima drzim onu tipku za javljanje. Tek tada se cuje dobar zvuk, ali cim pustim tipku opet izoblicenje. Na sluzbenim tipka pauzira pjesmu, a na bilo kojim drugima mi poboljsa zvuk. Molim ako netko zna rijesenje ovog problema da javi.
Imam problem s ovim mobom. Samo mi sluzbene slusalice rade dobro na njemu. Kad stavim neke druge, cuje se izobliceni zvuk, osim kada na njima drzim onu tipku za javljanje. Tek tada se cuje dobar zvuk, ali cim pustim tipku opet izoblicenje. Na sluzbenim tipka pauzira pjesmu, a na bilo kojim drugima mi poboljsa zvuk. Molim ako netko zna rijesenje ovog problema da javi.
Apple i Android tip slušalica nisu kompatibilni, a Nokijine ovisi o modelu. Drugačije je ožičenje na 4-pole konektoru.
Pa sta onda ide u njega ako apple i android nisu kompaktibilne? Kaj mogu sam njegove ili neke nokijine?
Pa sta onda ide u njega ako apple i android nisu kompaktibilne? Kaj mogu sam njegove ili neke nokijine?
Pa, idu 4-polne slušalice koje rade na Android uređajima, ponajbolje od Huaweia (ali trebale bi raditi i Samsungove, HTC-ove, Sonijeve) kao i sve 3-polne.
Ja sam pokusao sa starim N97 slusalicama i sa slusalicama koje je dobila supruga uz Xperiu i isto imam problema. Zvuk je toliko tih i los da su neupotrebljive.
Obične slušalice bez mikrofona, kupljene u Interšparu, rade kao sat.
kupio sam si novi mobitel ali sam se naviknuo na jedan ringtone s ovog mobitela pa me zanima kako doci do tog ringtonea? odnosno kako skinuti te sve ringtone na komp
kupio sam si novi mobitel ali sam se naviknuo na jedan ringtone s ovog mobitela pa me zanima kako doci do tog ringtonea? odnosno kako skinuti te sve ringtone na komp
Nitko nezna ?
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
svi zvukovi se nalaze u \system\media\audio
ako jos imas taj mobitel idi na njemu u tu mapu i tu ces sve naci
ako ga nemas, skini s neta rom koji si koristio i tamo ces onda sve naci
mobitel mi vec neko vrijeme a u zadnje jako cesto, kada zovem prekine poziv samo od sebe, znaci ni ne pocne zvati a pise poziv zavrsen.. ugasim mobitel i upalim (ili stavim u zrakoplovni nacin rada, pa nazad u normalni) i opet radi dobro neko vrijeme.. sta mislite dal je problem hardwerski ili softwarerski. dali netko mozda ima ideuju kakvu sto napraviti? mob nije rootan i nebi htio izgubiti garanciju
dal se hard resetom gubi garancija? to mi je bitno jer nebi ju zelio izgubiti ako ne uspijem ovako rijesiti problem
Hard resetom ne gubiš jamstvo.
Prije je aplikacija Viber bila uzrok problemima s pozivima,pomagalo je maknuti ga skroz ili instalirati stariju verziju i ne azurirati ju....pokusaj preko sluzbene stranice azurirati softver...meni osobno je to pomoglo kad sam imala taj problem
Prije je aplikacija Viber bila uzrok problemima s pozivima,pomagalo je maknuti ga skroz ili instalirati stariju verziju i ne azurirati ju....pokusaj preko sluzbene stranice azurirati softver...meni osobno je to pomoglo kad sam imala taj problem
A kako se tocno azuira preko sluzbene stranice?
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Pozz ekipa, opet sam naletio na huawei y300 :) naime, jeste li mozda imali problema sa viber aplikacijom? Naime pozivi su mi problematicni, video ne radi, cak ni preko skype aplikacije?!
Koji aftermarket rom preporucujete
Zašto mi se ne pojavljuje ROM kada idem instalirati? Uopće ga nema kada idem na "Install" u TWRP-u.
Jer moraš imati točno onu verziju TWRP-a ili CWM-a s kojim je taj backup napravljen. Negdje sam vidio stranicu sa starijim verzijama CWM-a, sad je više ne mogu pronać, ima samo ovaj zadnji.