Huawei Y300

poruka: 1.538
|
čitano: 523.857
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Huawei Y300

Jel' ima netko originalni B192 T Mobile ROM jer me strah flashat custom ROM nakon eskapade sa Firefox OS-om za ovaj šugavi mobitel....Hoću samo malo veću fleksibilnost s kontrolom podataka (gnjus mi srkne pola računa čim upalim podatkovni promet da odem na 0.facebook) i normalan rad bez polusatnog blejanja u bijeli ekran prilikom otvaranja aplikacije, a ako mu nema pomoći jel' ima netko s područja Bjelovara da ga hoće mijenjat za Lumiu 520/525 (može i bilo koja druga sa WP-om) 

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Huawei Y300
nijo123 kaže...

Jel' ima netko originalni B192 T Mobile ROM jer me strah flashat custom ROM nakon eskapade sa Firefox OS-om za ovaj šugavi mobitel....Hoću samo malo veću fleksibilnost s kontrolom podataka (gnjus mi srkne pola računa čim upalim podatkovni promet da odem na 0.facebook) i normalan rad bez polusatnog blejanja u bijeli ekran prilikom otvaranja aplikacije, a ako mu nema pomoći jel' ima netko s područja Bjelovara da ga hoće mijenjat za Lumiu 520/525 (može i bilo koja druga sa WP-om) 

Da, i ja isto mračim na ovo, pogotovo kada sam negdje vani ili u busu ono bruka me već gledam u bijel ekran cijelu minutu dok se pokrene...

11 godina
neaktivan
Huawei Y300

Moze neko dati link za huawei y300 pc driver..
Imam problem nmg nikako spojiti huawei sa pc. samo mi se puni a storage nista
Ostale flashke cita sve tastatura mis usb stik, samo telefon nece..probao sam sve usb slotove..pa mi neki rekli da trebam pc drajver al' nmg nigdje naci..
windows xp 32bit..
Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Instaliraj HiSuite
11 godina
neaktivan

Nista ne prepoznaje...samo onako stoji koa da nisam nista povezao a telefon se puni sto znaci da nije do kabla...

12 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ekipa mala anketa!? :)

Kakav trenutno ROM koristite original ili custom rom? 

CM10...11, Slimkat, FusionX R. Ili nesto deseto? :)

Slobodno ponudite svoje koje imate ;)

2 CM 10.1
13 STOCK
0 CM 11
4 Slimkat
0 Fusion X R.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 11:25 (Yoyomo).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jopis kaže...

Dva brzopotezna - ako je netko već reklamirao y300, da li je bilo bitno koji je rom gore? (imam originalni ali uk b197 nebrandirani). Ako je bitno, da li itko ima tscumov rom skinut ili zna gdje mogu doći do njega?

...

nijo123 kaže...

Jel' ima netko originalni B192 T Mobile ROM jer me strah flashat custom ROM nakon eskapade sa Firefox OS-om za ovaj šugavi mobitel....

...

mega link

ne znam koja je verzija

post by T0mB1ll

Popica2 kaže...

Moze neko dati link za huawei y300 pc driver..
Imam problem nmg nikako spojiti huawei sa pc. samo mi se puni a storage nista
Ostale flashke cita sve tastatura mis usb stik, samo telefon nece..probao sam sve usb slotove..pa mi neki rekli da trebam pc drajver al' nmg nigdje naci..
windows xp 32bit..
Hvala unaprijed!

download

Yoyomo kaže...

Ekipa mala anketa!? :)

Kakav trenutno ROM koristite original ili custom rom? 

CM10...11, Slimkat, FusionX R. Ili nesto deseto? :)

Slobodno ponudite svoje koje imate ;)

ja zadnja 2 mjeseca koristim AOSP MOD. jos sam sebi napravio slim verziju i mogu reci da sam se preporodio. svakako preporucam

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

Dečki imam jedno pitanje. Može li mi neko objasniti što je to točno kernel tako nekako. Vidim da ga vi koji se bolje kužite da ga mijenjate i da vam je mob brži i bolji. Ugl nebi duljio al može li neko objasnit: Što je to kernel, čemu služi, zašto ga promijeniti, kako ga promijeniti,i kakako vratiti stari kernel od moba :)

Kužim se u root i mjenjam si romove al ovi nekuzim dan danas :/ Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Yoyomo kaže...

Dečki imam jedno pitanje. Može li mi neko objasniti što je to točno kernel tako nekako. Vidim da ga vi koji se bolje kužite da ga mijenjate i da vam je mob brži i bolji. Ugl nebi duljio al može li neko objasnit: Što je to kernel, čemu služi, zašto ga promijeniti, kako ga promijeniti,i kakako vratiti stari kernel od moba :)

Kužim se u root i mjenjam si romove al ovi nekuzim dan danas :/ Hvala unaprijed :)

Kernel ti je dio sustava koji povezuje hardver i funkcioniranje, ponašanje tog hardvera sa softverom. A sad dal je tolko brži i bolji, po meni nije baš tolko napredak što se tiče performansi, prije bi rekao da se poboljša nešto trajanje baterije i dobiješ nekakve opcije poput zrama ili povisivanja minimalne brzine procesora, mijenjanje governora (načina na koji procesor diže i spušta brzinu) i sl. Možeš ga vrlo lako promijeniti, na jednak način kao što stavljaš i romove samo moraš obratiti pozornost s kojim romovima funkcioniraju. Jedni rade samo na stock romovima, drugi samo na cyanogenmodu 10, 10.1. 10.2, treći pak samo na CM11 itd. Imaš na Modaco dosta kernela, jedan od prvih boljih je bio Cextel kernel i postoji varijanta za svaku vrstu roma jedino nemaš za Kit Kat, no kod njega je mana što je jedan od prvih i ima bugova, poput poteškoća s pokretanjem videa, bluetooth, prednost je pak što ima varijanta s 407 mb rama, ali ne savjetujem jer upravo ta verzija ima problema s videom. Jedan od hvaljenih je Synopsis . Ako želiš vratiti kernel, najbolje bi bilo da prije mijenjanja napraviš backup roma (u TWRP ili Clockworkmodu) na kojem želiš isprobati kernel, iako postoje i stock kerneli za flashati, al najbolje je da napraviš backup, čisto da si uštediš vremena i muke traženja po forumu. Isto tako postoje romovi koji već imaju ugrađeni jedan od custom kernela i po meni nije onda potrebno ni mijenjati.
Nadam se da sam ti uspio nekako pojasniti što je to :D 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 23:00 (PetKos).
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

Jesi hvala ti puno :D znači napravim klasični backup i to je to?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da, i kad hoćeš natrag, samo vratiš...možda je malo dulja varijanta, al je lakša i sigurnija

12 godina
neaktivan
Huawei Y300

E el mi možeš reći koji ti rom trenutno koristiš i dal ti je mobitel brz, srednje brzine ili blokira? Jer ja nezz sta da vise sa svojim radim stavim ovaki rom pa ga obrisem pa stavim neki drugi pa ne prođe drugo pa i njega obrišem i uvijek se vratim na mutavi stock rom koji blokira podosta. Možeš li dat par savjeta kako ubrzat mob? :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Yoyomo kaže...

E el mi možeš reći koji ti rom trenutno koristiš i dal ti je mobitel brz, srednje brzine ili blokira? Jer ja nezz sta da vise sa svojim radim stavim ovaki rom pa ga obrisem pa stavim neki drugi pa ne prođe drugo pa i njega obrišem i uvijek se vratim na mutavi stock rom koji blokira podosta. Možeš li dat par savjeta kako ubrzat mob? :)

Ja sam trenutno na CM 10.1, meni se čini najboljim za moje potrebe, ne igram igrice, koristim samo whatsapp, messenger, mail, youtube, ništa ektremno, ajde odigram tu i tamo možda neku igru al ništa grafički zahtjevno jer budimo realni ovaj mob nije za to. Nemam nikakav custom kernel na njemu. Moja preporuka je da se na ovaj mobitel ne savlja facebook aplikacija jer tko god od mojih frendova koji imaju ovaj mob i imali su instalirani face, svi se žale na sporost od trenutka kad su ga instalirali, što potvrđujem i ja, totalno ga uspori, instaliraj radije Friendcaster ili flipster ako ti je baš sila i ako ne želiš otvarati preko preglednika. 
I znam i ja radim istu stvar i također često sam se vraćao na  stock rom jer je stabilan u potpunosti dok je na drugim uvijek nekakva mana, ali postoje brži romovi, kao što je AOSP MOD B209, CM 10.1. Ta dva su vjerojatno najbolja. I izbjegavaj KitKat, kitkat je super i svaka čast, ali na našem mobu je očajan jer nedostaju driveri za hardver i nikad neće raditi kak spada.
Probaj ovu verziju CM10.1, bazirana je na originalnom cm10.1, ali ovaj dečko, fonz93, popravlja greške koje su u staroj verziji i ako pratiš modaco vidio si da čega god se on primi. obavi dobar posao. Istina ima još nekih problema al je recimo popravljen bug s bluetoothom, odnosno sad radi konačno, baterija je bolja i moram priznat rom je brz.
Za ubrzavanje, gle, po kernelu nemaš baš previše za dirati, u opcijama za razvojne programere (ak ne znaš kak doći do tog izbornika onda moraš otić u O telefonu i klikati po Broj međuverzije nekoliko puta i onda ti se pojavi pod postavkama) ja obavezno stavim Razmjer animacije prozora na 0,5x, Animacija prijelaza i Razmjer duljine animatora također na 0,5x, zatim u Performance izborniku stavim na 16bit transparency.Nisu nekakve velike promjene. Vidjet ćeš i sam. To sve govorim za CM romove. Koristim Nova launcher, nemoj instalirat hrpu aplikacija koje rade sinkronizaciju u pozadini ili za koje znaš da moraju radit u pozadini non stop, morat ćeš prilagodit želje hardveru jer ipak mobitel s razlogom košta kolko košta. Task killere i slične varijante izbjegavaj u širokom luku, radije restartaj mob svaka tri dana i tu i tamo obriši SAMO cache i dalvik cache u recoveryju. Isto one cleanere, ja ih ne podnosim, ako ga već želiš i misliš da ti ubrzava mob, onda ga instaliraj al ga nakon korištenja zamrzni (freeze opcija-logično) u Titanium Backupu (ako nemaš tu aplikaciju odmah instaliraj) da ti ne radi bezveze u pozadini, a ako ćeš ga trebati lako ga odmrzneš (Defrost). Kad brišeš aplikacije imaš ispod deinstaliraj i onaj gumb kojeg svi zaboravljaju, wipe data ili obriši podatke, ako znaš da nećeš više u skoroj budućnosti koristiti ponovo tu istu aplikaciju.
Evo, to je ono što ja napravim na svom mobu, na CM 10.1 sam već mjesec dana,  super me služi, čekam sad samo da ovaj dečko popravi ove neke sitnice i prebacujem se na njegov definitivno. Istražuj, isprobavaj, android ima hrpu zamjenskih aplikacija, uvijek ima alternativa aplikaciji, pogotovo razvikanim tipa Facebook aplikacije koje su "lakše" za ovakve jefitnije, slabije uređaje.

12 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ma da iman greenify i on mi pomaže oko "zamrzavanja" aplikacija i super je! I ja isto tako kao i ti uopce ne igram igrice niti sam ovisan o njima. Više me zanima viber, whatsapp, instagram i to klasično al da facebook mi blokira mob i to dosta. E a za ovaj AOSP MOD njega sam pokušao instalirat ali odmah mi izbaci pogrešku. Probat cu prvo instalirat CM10.1 pa cu onda ovaj AOSP al el mi možeš poslati link od tog sustava jer ne mogu ga instalirat e i imam za tebe jedno pitanje. Kad god pokusavam instalirat CM10.2 al Dazzarovu verziju ne mogu je instalirat neznam zašto odmah mi izbaci pogrešku vec u samome startu. El znaš možda tašto je to tako i kak da to popravim?? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koju verziju TWRP-a ili Clockworkmoda imaš? i malo preciziraj, kakvu grešku ti javlja? Radiš full wipe?
AOSP 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 12:39 (PetKos).
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

Imam TWRP i to sad ovu zadnju verziju 2.7.1.0

Pa ništa ja pokušavam instalirat i odmah mi crvenim slovima piše Faild. I da napravim full wipe (prvih 5 kvačica) i naravno bude greška tj. neće instalirat. E i pokušao sam instalirat ovaj AO.. Mod sto si dao link i on mi isto zakaže odmah pri instalaciji. Ne znam u čemu je problem ne mogu instalirati ni CM10.2 od Dazzara niti ovaj Ao mod.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 13:03 (Yoyomo).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Yoyomo kaže...

Imam TWRP i to sad ovu zadnju verziju 2.7.1.0

Pa ništa ja pokušavam instalirat i odmah mi crvenim slovima piše Faild. I da napravim full wipe (prvih 5 kvačica) i naravno bude greška tj. neće instalirat. E i pokušao sam instalirat ovaj AO.. Mod sto si dao link i on mi isto zakaže odmah pri instalaciji. Ne znam u čemu je problem ne mogu instalirati ni CM10.2 od Dazzara niti ovaj Ao mod.

Stvarno neznam zašto bi ti javljao grešku, probaj staviti rom na unutarnju memoriju, napraviti wipe nekoliko puta i onda ponovo pokrenuti mob u recovery bez ikakvog roma i onda tek pokušat instalirat..ovo mi se nije događalo pa neznam kako da ti pomognem

11 godina
neaktivan
Huawei Y300

Molim vas hitnooo
Imam huawei y300 i spojio sam ga sa usb kablom na pc i radio je zatim kada sam ga odspojio telefon nece da se upali, znaci nista (baterija je bila napunjena)..nije mi se prije ovo desavalo
hitno.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
popica kaže...

Molim vas hitnooo
Imam huawei y300 i spojio sam ga sa usb kablom na pc i radio je zatim kada sam ga odspojio telefon nece da se upali, znaci nista (baterija je bila napunjena)..nije mi se prije ovo desavalo
hitno.. 

Probaj izvadit bateriju i ostavit je desetak minuta i tek onda vratit ako ne bude htjelo pogledaj da ti nije problem oko dugmeta. Jav ako sta izkemijaš

11 godina
neaktivan

Nista bila je cijelu noc i vratio i nista probao sam drugu bateriju i nista...najvjerovatnije cu da ga nosim na garanciju pa cemo vidjeti sta je...trenutno sam kupio lg g2 al bih da i ovaj popravim :D

14 godina
neaktivan
Huawei Y300

@PetKos odlucih nakon dugo vremena probat neki drugi rom.. bio sam na slimkatu 4.x.x vec par mjeseci bio sam poprilicno zadovoljan!

Citajuci tvoj post odlucih isprobat 10.1(by fonz93), dobar brz,stabilan.. za kameru nisam siguran no zvuk mi se cini jacim nego na slimu.

Zanima me kako na novoj pokretacu iliti launcheru namjestit da mi je i gore gdje status baterije,signala itd itd bude prosirena slika kao na nexus uredjajima i kK-tu?

Isplati li se instalirati GravityBox na ovaj 10.1 rom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja osobno nemam bas ugodna iskustva s Kitkatom i ostalim varijantama istog na Y300, trom mi je nekako i spuzvast, ne reagira brzo kao recimo ovaj CM10.1. Kazem, kitkat je odlicna verzija androida, ali ovaj nas uredaj ne iskoristava potencijal tog sustava zbog losih drivera,manjka rama i sl.

Ako misliš na statusnu traku, to mozes napraviti baš uz pomoć gravityboxa i xposed frameworka samo što ti nece izgledati jednako kao i na kitkatu, bit ce transparentna, ali nece prelaziti postepeno u crnu boju, bit ce bez shadea. Xposed i gravitybox su super ako zelis dodati hrpu opcija i ako imas potrebe za njima i ne narusava performanse uredaja da bi se primjetilo u koristenju

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 22:50 (PetKos).
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

ekipa jedno pitanje. Znate li možda kako da ponovno vratim Original sustav al tako da mi ponovno bude omogućeno ažuriranje sustava. Skužio sam kako više ne mogu nadograđivati STOCK sustav a to me živcira {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zaš misliš da ima update stock roma?
11 godina
neaktivan
Huawei Y300

Stavio sam CM 10.1 kojeg je linkao Petkos i ROM je brz, ali previše guta bateriju, u prosjeku 4% na sat. Mobitel je postavljen na 2G mrežu, a preko noći uz isključen wifi i mobilni internet potroši oko 12% baterije. Je li i drugima tako ili je neki problem kod mene?

Vidim da je prije 2-3 dana izašao i update za taj ROM, koji međuostalim ima nekakva poboljšanja vezana za trajnost baterije. Mogu li ikako staviti taj ROM update bez da moram sve ponovo instalirati? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Huawei Y300

Mozes uradi u recoveryu wipe cache i dalvik cache prije instalacije roma!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

daj ak nije problem napravi screenshot baterije i reci kolko ti onda izdrži. Meni drži 4 h upaljenog ekrana (screen on time), dan i nešto sitno drži, wifi mi potroši 5 posto baterije, cijeli dan je upaljen kao i 2G, daj provjeri kolko tebi. Ja također još nisam updateao

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 12:06 (PetKos).
11 godina
neaktivan

Znaci nakon toga ce mi postavke aplikacija i mailova, glasnoca i melodija notifikacija ostati isti?

Sto se dogadja ako se backup napravi s titanium backupom i hoce se prijeci na drugi ROM, je li onda moguce zadrzati postavke aplikacija bez da imaju negativnog utjecaja na novi ROM?

@PetKos: tek sam napunio bateriju pa stavim navecer SS.

Btw. koji Browser koristite za surfanje netom? Nekako mi Opera mini glatko radi, ali sporo učitava stranice tako da sam stavio Dolphin browser.

Je li normalno da pod running apps imam 2x Google Play services različite potrošnje?

EDIT: kao za inat, baterija sada normalno radi, 22 sata otišlo 45%, možda nije bila dobro kalibriran pokazivač, vidjet ćemo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 10:46 (Domba5).
11 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ne koristim mob baš puno i sve je bilo dobro do neki dan kad mi prestao loviti na nekim mjestima po ekranu, tako da mi sad ne radi sredina ekrana i home tipka. {#} Zna li tko u čemu je problem i šta se treba napraviti? {#}

0 0 hvala 0
12 godina
Huawei Y300

Jedno pitanje. Dali neko zna kako da u opcijama napravim da mi uopće ne može ići na web 'n' walk internet? Znači želim da mi ide samo preko Wi-Fi-a. Ja baš nikada ne koristim web n walk internet a ponekad mi pukne wifi kad sam udaljen od modema i krene se spajati na internet preko signala pa mi bzv ždere novce sa računa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice