Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 815.566
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Par pitanja imam, ne mogu poslati sms poruke, jedno vrijeme nisam ni primao ali nisam primjetio jer ne koristim sms tako često ali kada mi par dana nije stigao izvještaj iz banke, pokušam poslati poruku i iskoči mi trokutić"poruka nije poslana", koristio sam GOsms pro umjesto sistemskog servisa (koji je radio sasvim pristojno) ali pri pokušaju da vratim stock sms ustanovio sam da ga UOPĆE NEMA među aplikacijama, nije disabled nego ga jednostavno nema! U pokušaju da vratim sistemski servis a ujedno isprobam nešto novo instalirao sam onaj prilagođeni samsungov rom. Poruke su počele stizati ali ih i dalje ne mogu slati. A sad o tom rom-u, lijep, brz, prebrz, ja samo pomislim prelistati početni meni a on prebaci sam od sebe i to u lijevo, bez dodira i slično {#}. Probao resetirati, tvorničke postavke, jok, ništa. Ajd dobro, idem vratiti stock skinut sa needrom stranice jer moj ionako nema message service pa da odmah obavim i to, ali opet jok, ne mogu mu ništa, error 7, odradim i operaciju vezanu uz error 7, onda mi u cwm izbaci da rom ima nekakav state 4, pa grešku u emmc itd. probao i sa flashtoolom prema uputama sa youtube-a uglavnom ne mogu instalirati nijedan drugi rom niti napraviti recovery iz cwm-a osim ovog samsungovog koji mi se ne sviđa. Hajde sad objasnite mi kao što bi objasnili dvogodišnjaku šta da napravim, šta, šta?

Eh da sad sam se sjetio još nečega, sad mi prijavljuje eksternu karticu kao phone storage od 16 gb a ugrađenu sd kao ext od 1,78 gb?? Imate li kakvu ideju?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 21:15 (ivan08).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

Kad si zadnji put račun nadoplatio bonom?

11 godina
neaktivan

Pretplatnik sam.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Stavi karticu u drugi mobitel i provjeri možeš li iz njega slati SMS-ove.

Ujedno provjeri koji SMS Service Center (SMSC) imaš. Moguće je da ti ga je onaj program promijenio pa sve SMS-ove pokušava slati kroz svoj SMS centar.

11 godina
neaktivan

Vidiš to mi nije palo na pamet, sad radi. HVALA! Jel dovoljno veliko?

Ajmo dalje, sd kartice su "zamjenile mjesta" šta sad?

0 0 hvala 0
16 godina

Zar ne možeš vratiti stock rom od kojeg si napravio backup?

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
neaktivan

Ne ili krivo pokušavam?

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Mobitel sam platio 26.11 (shipped 30.11), a još ga ne mogu pratiti na detuschepost  i ips posta. Zna li netko dali je to ok ili nešto krivo radim?

Evo slike kako to izgleda na 17track

http://i.imgur.com/nzJbGM4.png

p.s. kada ga mogu ocekivati u hrv i dali se moram ja javiti prvo carini ili ce oni kontaktirati mene?

hvala

0 2 hvala 0
16 godina

Ne prati se tracking paketa koji počinje s A0 već onaj koji stoji pod "My orders" a počinje s RE*SE ili RX*DE, taj se prati na ips.posta.hr, teba mu oko tjedan-dva da proradi odnosno da ođe u Švedsku/Njem

Ako si napravio backup svog originalnog roma, spremio ga na karticu i onda u cwm-u ponovno restore-a taj rom neće ti doći nikakva greška.

Greška 7 se inače događa ako skineš rom s interneta koji nije u potpunosti optimiziran i zahtjeva otpakiranje zip datoteke odnosno uređivanje updater skripte da se obriše dio s assetom.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
neaktivan

Recimo da ne mogu povratiti podatke u cwm-u što me ne zabrinjava previše sve dok nije brick, lako ga prilagodim ako nađem stock koji mogu uopće instalirati bez prepravljanja build prop-a i sl.

Važnije datoteke su mi ionako na ext sd i radim backup svega svaki tjedan ili češće.

Još me nešto zanima, zašto mi flashtools ne reagira kao kod onog tipa na youtube-u, možda bih trebao u cwm napraviti kompletan wipe pa onda instalirati novi rom s uključenim opcijama "format & download all" ili "BootRom DA" ili nešto treće?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sinoc prije spavanja imao sam 80% baterije. Naravno iskljucio sam wifi i sve ostale konekcije, međutim kada sam ustao ujutro samo 20% baterije. Pa jel moguce da mi ode 60% baterije preko noci, cca 6 sati. 

Također ako iko moze pomoci, imam problema sa internet konekcijom. Konfigurisao sam APN međutim nece da se poveze niti nakon pola sata cekanja. 

Također GPS mi ne radi, skinuo sam sve EPO fajlove ali kada pokrenem GPS test aplikaciju samo mi pise 14 in View ali 0 in Use. Nisam do sada uspio da se povezem na barem jedan satelit.  Presao sam onaj tutorial sa gizchina ali nije pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Ne prati se tracking paketa koji počinje s A0 već onaj koji stoji pod "My orders" a počinje s RE*SE ili RX*DE, taj se prati na ips.posta.hr, teba mu oko tjedan-dva da proradi odnosno da ođe u Švedsku/Njem

Pa proslo je vise od 2 tjedna, i jos ga nema?

11 godina
protjeran

jeli tko probao neki novi ROM za cubota a da radi normalno bez ikakvih problema

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
15 godina

oko 2 tjedna obićno treba da se pojavi. Vjerojatno će se moći pratiti danas, sutra...

S obzirom da idu praznici ne bi me čudilo da još malo budeš čekao.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

kada idem napraviti backup kako je napisano na forumu mnogo puta ovakve rezultate dobijem :
SD CARD FREE SPACE FREE:14437mb
backing up boot image
backing up recovery image
backing up system
backing up data
backing up android secure
backing up cache
No sd-ext found.Skiping backup of sd-ext
generating md5 sum...

Backup Complete

Sto ej ovo no sd-ext found...Jeli vaama ovako dolazilo?

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
16 godina

Ta poruka je normalna, to samo znači da nisi kreirao posebnu particiju na sd kartici. 

11 godina
protjeran

skini sam gravity box i xposed ali kada udem u gravity box dobijem error poruku:
Gravitybox system framework not responding.exiting

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi li rootao pravilno mobitel? SuperSU radi ok?

11 godina
protjeran

evo uspio sam...neznam kako ali nakon reinstalacije proradio.

Ako netko ima gravity box ima par pitanja:
kako mogu staviti transprentan status bar...

izbrisati plocice (wifi,gps,airplane mode....)
Koje jos modifikacije preporucate?

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nekoliko dana mi mobilni internet nije htio raditi međutim danas sam ga uspio nekako aktivirati.

Izgleda da ne zeli da se odmah konektuje na 3G vec prvo na 2G pa ga je zatim potrebno prebaciti na 3G gdje onda super radi. Evo par SS-ova, zadovoljan sam mob netom samo eto moram jos GPS da popravim, koji mi ne radi nikako. Ako je neko raspolozen da mi pomogne oko toga bio bih mu zahvalan.

Jos jedno pitanje. Postoji li neki nacin da se poboljsa autofocus na ovom mobitelu. Slike koje su uhvacene sa autofocusom su super, zbilja sam zadovoljan. Međutim treba mu dugo da se focusira i ako slikam u tamnijoj prostoriji ili okolini ne moze da se focusira lako ili se uopste ne moze focusirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probaj Ucam, neki kažu da je bolja aplikacija od stocka.

10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.

Imam jedno pitanje. Sa Cubotom sam dobio i njihove slušalice, međutim velike su i ne mogu ih držati u uhu dulje od sat vremena a da ne počnu boliti uši.

I onda sam stavio slušalice koje sam koristio normalno na svim drugim uređajima i zvuk je bio potpuno iskrivljen. Pritom ne mislim na "probaj ekvilajzer malo podesiti" iskrivljen, nego bih to usporedio slično kao da slušam zvuk iz surround zvučnika, ali još gore. Npr. volak se čuje kao da je u daljini, gitare se čuju samo middlovi i to samo solo dok se drugo isto čuje kao da je u daljini, bubnjevi se isto deformirano čuju.. Međutim, kada stavim Cubotove slušalice, zvuk je dobar. 

Dali netko zna zašto je to tako i ako je problem u kompatibilnosti slušalica sa uređajem, u čemu je caka?

Hvala! ;)

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi li siguran da su slušalice ušle do kraja? I jesu li obične slušalice, ili handsfree nekog drugog telefona? Koristim obične slušalice koje imam od ranije i nemam problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

probaj samo malo dok slusas pomakniti lijevo ili desno nastavak slusalice jer je barem kod mene tako

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zna li netko koliko je zauzeto memorije kad je mob tek kupljen. Muci me sto sam stavio 10-ak aplikacija i ona particija od 0.98 gb mi je vec puna a na drugu particiju se ne moze instalirat. Nemam SD karticu pa mi je to bitno.

0 1 hvala 0
16 godina

Ne mogu da garantujem da je baš sve, ali barem 90% od toga je na početku bilo slobodno. Znaš već šta svi želimo da ti kažemo.  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Samo kupi Microsd karticu i stavi aplikacije za nju. Pa čak i kapacitet od 4gb košta 40kn a kvalitetnije i veće od 8gb koštaju oko 80kn. Svugdje pa i u supermarketima se prodaju.

13 godina

ima još koji fix da proradi GPS osim onog od ag008?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
batizg kaže...

ima još koji fix da proradi GPS osim onog od ag008?

Nema fiksa za to - GPS je defektan. Neki su lemilli žicu na antenu (ili konektor od antene?), neki ljepili foliju - to može nešto poboljšati prijem, ali vrlo vjerojatno možeš zaboraviti na korektno funkcioniranje (vjerojatno možeš očekivati brže lociranje kad miruješ, ali ne i na korektnu navigaciju).

14 godina

Danas zvali sa carine da im posaljem račune to sve odradio,sad otprilike za koliko je kući...austrijska je carina u pitanju.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice