Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 815.598
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
Bene kaže...

Mob je stigao za 18 dana, čak nije ni ocarinjen...valda im je gužva. Išao preko Singapura i Frankfurta. Sada slijedi testiranje :D

Nadam se da ću i ja bit take sreće {#}

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUW: slinA
13 godina
dali je tko testirao bluetooth? neki dan sam skenirao u potrazi za jednim uređajem, cubot ga nije prepoznao dok iphone 3g je.
01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam dosta puta koristio bluetooth na njemu i nikad nisam imao nikakvih problema.

11 godina
protjeran

Pojavio mi se problem sa ''krcenjem i zujanjem" tijekom poziva.trenutno sam na mobu pa mi jako sporo ide pretrazivanje po ovoj temi.jel moze netko napisati stranicu na kojoj je fix?nemam ukljuceno 3g 

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nema tu pomoci,prebaci network selection na wcmda only i nece ti biti krcanja...

11 godina
protjeran

nepomaze ni to

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To je hardwerski problem,meni isto zuji kada stavim na gsm postavke prilikom smanjenja signala drugoj osobi zuji u slusalici,neki to rjesavaju stavljanjem aluminijske folije kraj mikrofona,to sam vidio na stranim forumima...

12 godina
neaktivan

Evo i ja imam ovaj telefon i zanima me koja je posljednja verzija Stock Firmware? Ja imam V4. Ima li nešto novije? Na sajtu proizvođača ima neki Firmware ali ne piše ni koja je verzija, ni šta je izmijenjeno.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Daj mi link od stosk firmware v4 :)

12 godina
neaktivan

Evo taj link koji se nađe na proizvođačevom sajtu, ne znam koja je, ali je vjerovatno najnovija verzija:

http://pan.baidu.com/share/link?shareid=1603292741&uk=1914793553

Da ga skineš idi na link gore desno gdje piše 394 MB, pa onda na prvu opciju (plavu), pa onda opet na plavu i onda na jedinu koju imaš. Pošto je kineski :D

Zna li neko ima li noviji od V4?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 14:09 ('ladno_pivo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nina martina kaže...

Pozdrav svima!!!! {#}

Ja potpuno nova ovdje{#}.

Pročitala sam svih 66 stranica o ovoj temi{#}.

Ne razumije booooootanje, roootanje i svega što tu spominjete{#}, ali imam svoj problem u vezi dotičnog aparata. Imam ga već dva tjedna i imala sam problema s 3G mrežom i to tolikih da sam s TELE2 prešla u T-mobile, misleći da će mi to riješiti problem. Ali.....

Živim u Varaždinu, a radim u Čakovcu, pa kad mijenjam lokaciju imam probleme. Npr u Čakovcu sve ok, dođem u Varaždin pojavi se ono krčanje kad nekog zovem (sugovornik me ne čuje ni ja njega) ili ako mene netko zove  javlja da sam nedostupna. Skinula sam mkt tools i podesila one mreže kak je tu već negdje pisalo, ali problemi ostaju. Na 2G sve radi savršeno. Dal se da to kaj popravit ili??? Il da ostanem na 2gG i to je to? 

P.S. Nisam ni pokušala skinut neku navigaciju, bilo bi mi drago da je imam al nitko od vas nije naveo koja točno radi kako treba...

Ja sam isto trenutno u vž i koristim 3G signala od tele2 bez problema(skoro mjesec dana)  tako da mislim da bi bilo najbolje da ponovno provjeriš jesi li dobro isključila opcije pomocu MTK i provjeri da nisi slucajno zamjenila kartice za 3/2G

15 godina
neaktivan

Jeli netko probao da li radi OTG?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ne radi OTG..
Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
12 godina
neaktivan

Kako da poboljšam GPS? Koji GPS Fix pomaže, na netu ih ima puno, zbunjen sam?

1 0 hvala 0
16 godina
moderator
'ladno_pivo kaže...

Kako da poboljšam GPS? Koji GPS Fix pomaže, na netu ih ima puno, zbunjen sam?

Prodaš Cubot i kupiš mobitel sa Snapdragonom ili kojim drugim procesorom, a ne MediaTekovim. {#}

Možeš probati ovaj postupak, neki su spajali žicu na GPS antenu - potraži negdje unutar teme.

12 godina
neaktivan

E hvala ti, ali izgleda kod mene ne radi GPS ni poslije toga, ne može da nađe nijedan satelit.

Ajd to i nije bitno, ali kako da opet instaliram Stock ROM? Rootovao sam telefon, izbrisao neke sistemske aplikacije i sad hoću da ga vratim u fabričko stanje.

0 0 hvala 0
16 godina

Ako si stavio CWM i napravio Restore onda ga samo vrati na to stanje.

Za GPS najbolje pomaže ovaj vodič

http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
12 godina
neaktivan

Nisam instalirao ni CWM, ni Custom ROM. Hoće li moći da skinem Stock ROM sa sajta proizvođača i instaliram ga iz Stock Recovery-a?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
'ladno_pivo kaže...

Nisam instalirao ni CWM, ni Custom ROM.

LOL. Ako nisi instalirao custom ROM, onda još uvijek na mobitelu imašstock ROM! Stock ROM je onaj ROM koji dolazi s mobitelom (ili eventualno njegove službene daljnje verzije).

11 godina
neaktivan
'ladno_pivo kaže...

E hvala ti, ali izgleda kod mene ne radi GPS ni poslije toga, ne može da nađe nijedan satelit.

Ajd to i nije bitno, ali kako da opet instaliram Stock ROM? Rootovao sam telefon, izbrisao neke sistemske aplikacije i sad hoću da ga vratim u fabričko stanje.

kako si izbrisao sistemske aplikacije, također sam root napravio, al klasičnom deinstalacijom i dalje nemogu maknit ništa, a memorija za appove mi je prikraju..

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258
12 godina
neaktivan

Jasno mi je da i dalje imam Stock ROM. Ali sam obrisao dosta sistemskih aplikacija, tako da imam praktično samo pola Stock ROM-a. :D Ako uradim Factory reset, te sistemske aplikacije se vjerovatno neće vratiti jer sam ih izbrisao. Kako da vratim Stock ROM u fabričko stanje sa svim aplikacijama?

@xDISORDERx

Koristio sam Root App Delete sa Google Play. Obriše sve što hoćeš. :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 13:49 ('ladno_pivo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja stvarno ne kuzim neke ljude, ak vec idete prckati, brisati, modificirati i tko zna sto, zar je tesko pricekati prije toga 5 min i napraviti kompletni backup sa CWM-om i biti mirne glave ak nesto zahebete. I ako vec ne zelite tu i tu aplikaciju odete u /system/app i tamo ju jednostavno preimenovati i staviti .bak na kraju

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 14:27 (stroj69).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
stroj69 kaže...

Ja stvarno ne kuzim neke ljude, ak vec idete prckati, brisati, modificirati i tko zna sto, zar je tesko pricekati prije toga 5 min i napraviti kompletni backup sa CWM-om i biti mirne glave ak nesto zahebete.

Ja nisam ''advanced'' korisnik i jednostavno nisam razmišljao o tome. Jbg, kad žurim. Nisam ja u suštini ništa zahebao, ali htio bih vratiti sve te aplikacije i vratiti fabričko stanje pa onda opet tweakovati samo određene stvari. Ja mislim da bi moglo ovako kako ja mislim jer na sajtu proizvođača ima Firmware veličine 390 MB. A u uputstvu piše sljedeće:

Operating instrucion

1.Copy “update_sign.zip” into your SD Card

2.Press the power button and up volume button at the same time until you see the robot icon ,then press the power key you will see the menu

3.Press the down volume button to select “apple update from sdcard”,then press up volume button to enter

4.Press down volume button to select “update_sign.zip”,then press up volume button to install

5.Press the up volume button to select “reboot system now” and it’s ok

Eto to je postupak apdejta, ali kontam da se ovako može i instalirati iznova sistem, odnosno to je isto?

15 godina
neaktivan

Nisi advanced korisnik ali brisanje sistemskih aplikacija je itekako advanced jer tu medju njima ima i prijekopotrebnih za sam rad.

Moj post je cist onak informativno iako je vec i anton napisao velikim crvenim slovima da prvo napravite backup.

Ako znas koje ti aplikacije fale mogu ti uploadati posto ih imam sve na kompu. Sam ih stavis u system/app

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 15:20 (stroj69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala ti, ali ne treba. Nisu mi toliko bitne aplikacije, nego sveukupno da ga vratim u početno stanje.

A da li mogu sada instalirati CWM i Custom ROM? Da li je bolje to od Stock? I koji? MIUI izgleda dobar?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo našao sam Stock ROM V3 i V4 i uputstvo kako se fleshuje. Kažem ja da ne bi trebao biti problem, ja sam tako na Samsung Galaxy S preko Odina vratio Stock 2.3.6 :)

Evo linkovi, ako još nekome zatreba:

http://www.needrom.com/mobile/cubot-gt99/

http://www.needrom.com/mobile/cubot-gt99-2/

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja stvarno ne znam dal sam ja najveći maler na ovom forumu,ali meni i dalje šteka CUBOT GT99.

Obrisao sam sve aplikacije tj. vratio tvorničke postavke,promijenio adapter ( uzeo ga od Sony Xperie ) a resetiranje ne samo da nije prestalo već se i povećalo,a nekada i ostane ugašen pa ga svako malo moram provjeravati. OČAJ!

A o 3g mreži da i ne pričam.

Jel ima netko iz ZG-a tko ima CUBOTA i da zna riješiti probleme?

Platim za uslugu,naravno!

0 0 hvala 0
15 godina

možda ti baterija gubi kontakt.

Koristiš li zaštitnu masku?

0 0 hvala 0
14 godina
Carlos Mencia kaže...

Ja stvarno ne znam dal sam ja najveći maler na ovom forumu,ali meni i dalje šteka CUBOT GT99.

Obrisao sam sve aplikacije tj. vratio tvorničke postavke,promijenio adapter ( uzeo ga od Sony Xperie ) a resetiranje ne samo da nije prestalo već se i povećalo,a nekada i ostane ugašen pa ga svako malo moram provjeravati. OČAJ!

A o 3g mreži da i ne pričam.

Jel ima netko iz ZG-a tko ima CUBOTA i da zna riješiti probleme?

Platim za uslugu,naravno!

nisi jedini, evo meni tek danas dosla zamjenska tipka na koju sam se zalio 2.10. otprilike, sad ga moram nosit na servis na svoj trosak (jer kao sto su rekli, salju mi tipku, a na meni je da platim popravak iako imam garanciju i to jos nije kompletna tipka nego samo onaj mali konektor) za koji ne mogu garantirat jer mi je u servisu receno da je vjerojatno problem u spoju na maticnoj, a ne na tipki tako da cu platit popravak, a onda tek mozda ako ne poprave slat nazad u Kinu i sam platit postarinu i pri povratku opet platiti porez tako da uzas uzasa...

Respect the Raise...!
16 godina

Evo kod mene isto problem sa konstantnim resetiranjem mobitela,dnevno se resetira po par puta ( Mob koristi brat ) Još jedna stvar kod tih mobitela je da su konektori za punjenje na mobitelu jako loše napravljeni i jako brzo se sjeb.. i onda moram improvizirati kako namjestiti kabao od punjača da se napuni.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice