Asus ZenFone 5

poruka: 728
|
čitano: 173.692
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Asus ZenFone 5

Evo ga ;) bio bi veci antutu kad bih pobrisao widgete ali neka.

Da kad ti je rootovan nema updatea. Vrati stock ili skini kitkat sam i instaliraj

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Asus ZenFone 5
Meps kaže...

Meni nikakav update uopće ne dolazi, kad idem check piše Your system is up-to-date, a verzija je ASUS_T00F_WW_user_1.13.40.51_20140601_5628 , jel to zato što je rootan mobitel? Trebam ukloniti root da bi mogao raditi update ili?

1.13 je "prastara" verzija, zadnja prije KK je 1.18, rootan ne dobiva OTA, kao i dosta ostalih androida.

13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Zna li netko kako najbezbolnije taj problem riješiti? Jel netko od vas to već radio? Tutorial ili nešto

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 0:55 (Meps).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Inače, izašao je KK za sve verzije osim WW, navodno. Tako da, još malo. I ovisi o tome koji model imate, naravno. :)

Nešto se spominjao 4. 10. kao zadnji release date, ali to još ostaje nepotvrđeno.

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Meps kaže...

Zna li netko kako najbezbolnije taj problem riješiti? Jel netko od vas to već radio? Tutorial ili nešto

Nisam osobno probao ovaj način unroot, dobro prouči svaku riječ, moje mišljenje je

da nije nešto komplicirano, ali uvijek postoji mogućnost nekog problema.

13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Hvala, napravio unroot bez ikakvih problema preko RootZenFone-1.4.4r.apk , ali opet kad idem na update mi prikaže da je zadnja verzija. Uh bojim se da ću morati ručno kad izađe kitkat za ww. Valjda  mi je bootloader još uvijek otključan. Evo probao sam manualno tako da sam update kopirao na mobitel, automatski ponudio da ga instaliram i onda se restartao i izbacio ovu pogrešku:

http://i.imgur.com/2vrMfLX.jpg

http://i.imgur.com/Y4gC0Px.jpg?1

Koristio sam :

UL-ASUS_T00F-WW-1.18.40.9-user

Što mi u pogrešci prikazuje

Device image SKU: CN

OTA Image SKU: WW

Pa u mene prikazuje da je WW, ili?

ponavljam, imam : ASUS_T00F_WW_user_1.13.40.51_20140601_5628

http://i.imgur.com/YiY7vdy.jpg

Imao sam sreće da je uopće digao android nakon toga.

Ako ima netko isto iskustvo ili zna rješenje nek javi. Hvala

Pronašao sam ovo ali neznam jel to vrijedi za moj slučaj pošto u system info piše da je WW a prilikom updatea kaže da je CN, pa i na kutiji piše da je WW:

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 19:11 (Meps).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Meni se upravo instalira KK...Inace imam ovu WW verziju. Danas sam kliknuo na system update, pa je prvo skinuo update od 20 MB, i onda sam ponovno kliknuo na system update i evo ga :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
linpus kaže...

Meni se upravo instalira KK...Inace imam ovu WW verziju. Danas sam kliknuo na system update, pa je prvo skinuo update od 20 MB, i onda sam ponovno kliknuo na system update i evo ga :)

takoder, skida se i imam ww. 

14 godina
Asus ZenFone 5

gdje je najbolje za uzet ovaj mob, gdje ste vi uzimali i što preporučate, želio bih da neplaćam pdv ili išta tome slično. Da platim mob koji mi dođe i da garancija bude bar neka.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

gdje je najbolje za uzet ovaj mob, gdje ste vi uzimali i što preporučate, želio bih da neplaćam pdv ili išta tome slično. Da platim mob koji mi dođe i da garancija bude bar neka.

čitaj teme otpočetka do sada, poučno je.

Koliko ja zanm najbolje je kupovati preko mobicitya, skines pdv, sa kodom skines postarinu, u biti 1300kn platis najjeftiniju verziju, tj ako se cijene nisu mjenjale. 

14 godina
Asus ZenFone 5

Ma nemam sad vremena čitat temu od početka neke smjernice samo evo gledam tu trgovinu kako misliš skinem pdv ?

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Meps kaže...

Pronašao sam ovo ali neznam jel to vrijedi za moj slučaj pošto u system info piše da je WW a prilikom updatea kaže da je CN, pa i na kutiji piše da je WW:

Da imam takav problem ja bi sigurno išao igrati se po tom videotutu, jer meni bi bio

veliki užitak savladati i usvojiti to znanje, nakon čega možeš reći da si guru za zenfon.

Imam dojam da si naletio upravo na primjerak s kojim je netko isprobavao te zamjene

SKU verzija. Volio bi da napišeš ubrzo kako si riješio problem, a riješiti ćeš ga sigurno

jer imaš kvalitetan komad  fona koji je dobro podržan od proizvođača i nema šanse

da postane cigla, moj savjet bez straha i postat ćeš guru. Puno sreće.

13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Već urađeno sinoć po tutorialu ali nije išlo, stalno neke greške ito tek pri kraju tutoriala . Još je živ{#}. Ma ovi kinezi samo su ga priportali na ww multilanguage da ga prodaju a ostao kineski SKU, sad to treba promjeniti u WW SKU ali mi odbija. Imam iskustva sa mjenjanjm firmwarea, učio se na huawei u850. i zte blade, ali ne prakticiram to ako baš ne moram promijeniti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 10:37 (Meps).

0 0 hvala 1
14 godina
Over(C)lock kaže...

Ma nemam sad vremena čitat temu od početka

Ja bi ti odgovorio ali nemam vremena sad pisati post...

@memps - negdje sam procitao da firmware mora biti 1.13 ili nizi prije prelaska sa "kineske" na WorldWide. Dakle probaj vratiti sku 1.13 pa onda 1.13ww pa onda dalje ota upgrade.

Inace, kako vam se cini kitkat gore? Vizualno nema nekih promjena, radi jednako fluidno kod mene, web browser je malo bugovit, he bu ga fontovi na stranicama malo, scheduled do-not-disturb + white lista mi je odlicna opcija :)

11 godina
neaktivan

Imam kit kat i imam dupli lock screen. Kliknem tipku, na ekranu moram kliznuti da otljučam, onda moram opet uzorak otključavati . Probao sam koristiti i druge metode recimo pin ili zaporka opet ista stvar, Prvo moram običan lock screen tj otkliznuti onda upisati pin :D 

razmisljam da napravim hard reset pa se možda sve to ispravi. 

Isprva sam imao problema sa google playom, nije htio skidati aplikacije, ali se kasnije ispravilo, resertirao sam aplikaciju na početne postavke tj pobrisao podatke koje inače spremaju. 

Može li mi netko reći, dali mogu napraviti hard reset nekako a da ne moram iznova instalirati aplikacije ?? Recimo nije problem skinuti nego zelim da mi on sve stavi sto sam imao iznova bez da ja klikam svaki zasebno. 

Ne tražim backup nego da spremi popis aplikacija koje imam i instalira. 

Vizualno nemam neke promjene, i radi mi jednako fluidno kao sto je i prije radio. Jedino da bar poprave te bugove koje sam dobio. E da, google tipkovnicu više nemam, a asusova tipkovnica i dalje ispravlja ali sam ja sada stavio go keyboard i on radi oke. 

12 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Imam kit kat i imam dupli lock screen. Kliknem tipku, na ekranu moram kliznuti da otljučam, onda moram opet uzorak otključavati . Probao sam koristiti i druge metode recimo pin ili zaporka opet ista stvar, Prvo moram običan lock screen tj otkliznuti onda upisati pin :D 

razmisljam da napravim hard reset pa se možda sve to ispravi. 

Ne znam kako je na njemu, ali na samsungu imaš tu istu opciju - probaj naći i isključiti opciju 'Otključavanje klizanjem' ili nešto tako slično

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
neaktivan

Koliko ja vidim imam opcije

Ništa 

Klizanje

Uzorak (duplo sa klizanjem) 

Pin (duplo sa klizanjem ) 

Pass (duplo sa klizanjem) 

Ovo duplo nebi ni smijelo biti, mislim da je to neki bug. Zasad me to ne smeta toliko ali hoču da to riješim. 

11 godina

Tako je i kod mene. Doslo je svima sa KK. Meni sad bar radi sd kartica od 64gb kako treba, samo malo imam dojam da se mob uspirio u odredenim segmentima...

13 godina
neaktivan

Uspio sam instalirati UL-ASUS_T00F-WW-1.14.40.50-user  , tako da sam ga preimenovao u UL-ASUS_T00F-CN-1.14.40.50-user i flashao normalnim putem kopiranjem na uređaj u postavkama prikazuje da je instaliran 1.14 CN iako sam stavio 1.14 WW  he, i dalje mi je ostao CN SKU tako kad idem na update mi nudi 1.15 verziju koju pogotovo nikako ne želim instalirati jer je problematičan, e sad bi trebao staviti 1.13 CN verziju pa onda ako mi promjeni SKU u WW a trebalo bi  onda bi trebao moći instalirati 1.13 WW i nakon toga raditi normalan Update, problem je što ne mogu pronaći 1.13 CN jer ju je asus vjerujem upravo zbog toga uklonio sa stranice dok sam nekako uspio pronaći 1.13 WW. Pa bi molio ako netko može pronaći tu 1.13 CN verziju da baci link.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 11:24 (Meps).
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5
@Meps: Nadam se da ce ti ovo pomoci.
Dakle moj T00F je dosao s ASUS_T00F_WW_user_1.13.40.51_20140601_562815 i na njemu root. Nije mi prolazio OTA update. Skinuo sam zadnju 1.18 WW verziju i probao manual update. Rezultat: ista greska kao tvoja.
Rjesenje:
1. Nakon neuspjele nadogradnje na 1.18 napravio sam factory reset. (Root mi je ostao i nakon factory reseta)
2. Skinuo sam UL_ASUS_T00F_WW_1_14_40_50_user i napravio manual update. Sve je proslo OK, root je nestao.
3. Zatim sam uspjesno napravio i manual update na zadnju verziju koja je tada bila - V1.18.40.9(WW)
4. Danas sam probao OTA, ali mi i dalje ne radi. Skinuo sam V1.18.40.10(WW) i rucno nadogradio.
5. I naravno nakon toga rucno nadogradio na V2.19.40.6(WW)

p.s. Primijetio sam da na drugom T00J-u (pravi WW s MobiCity-a) ne povlaci OTA update, iako je dosad sve radilo na taj nacin. Mozda neko zna - u cem je fora? Jel to normalno?

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Što ti znači to ručno? Kopirao si na memoriju telefona pa ti prepoznalo update nakon što si ištekao kabel ili si ručno išao preko adb u recovery-u? A misli da opet nisam ništa dobio s tim što opisuješ jer je meni u interesu promjeniti SKU iz oznake CN u WW( China - Worldwide) a to je koliko sam ja upoznat jedino moguće kada instaliraš verzije 1.14 i 1.13 i tek kada imaš WW možeš raditi normalni update,  mislim da upravo zbog toga tebi ne radi OTA update jer pretpostavljam da je i tebi i dalje ostao CN SKU? Provjeri u droidboot.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 10:04 (Meps).
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Pod ručno sam mislio na ovo -> Kopirao si na memoriju telefona pa ti prepoznalo update nakon što si ištekao kabel.

Ovo je slika greške koju sam dobio kad sam probao prvi update: http://i.imgur.com/7m96wRh.jpg?2[

Ovo je današanja (KitKat 4.4.2) slika iz droidboot-a : http://i.imgur.com/kZHbOLL.jpg[/

Za OTA update mi nije jasno kako ne radi na modelu T00J  (WW) s MobiCity-a, na kojem je dosad uredno radio...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 14:04 (asus5484).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Hvala , evo uspješno prebacio na ww 1.18 i sad mi je i SKU WW,također neće da napravi update preko check update ali kad odlučim ažurirati tu je adb . Evo na engleskom upute:

So , the ultimate guide to change your zenfone 5 from CUCC/TW/CN to WW!

1.) Install ADB & USB Drivers (dont ask me from)
2.) Download recovery image (version should be smaller or equal to desired rom); I used 1.18.40.9 WW
3.) Boot to fastboot mode (Power + Vol Up)
4.1) flash fastboot.img from original desired rom zip 1.18.40.9 WW (fastboot flash fastboot fastboot.img);
4.2) flash recovery image (fastboot flash recovery 1.18.40.9 WW.img)
5.) reboot to fastboot again
6.) launch recovery from fastboot
7.) in recovery select "adb sideload" and upload firmware (adb sideload 1.18.40.9 WW)
8.) wipe cache
9.) reboot

0 0 hvala 1
14 godina
Meps kaže...

Hvala , evo uspješno prebacio na ww 1.18 i sad mi je i SKU WW,također neće da napravi update preko check update ali kad odlučim ažurirati tu je adb . Evo na engleskom upute:

Pa stavi kitkat sad na ww (dok je unrootan) i onda bi to trebalo biti to , OTA bi morao raditi.

13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Evo uspješno stavio 4.4.3 Kitkat manualno, bilo je opet nekih problema al sam brzo riješio. Dakle imao sam UL_ASUS_T00F_WW_1_18_40_9, nije mi htjelo nikako na UL-ASUS_T00F-WW-2.19.40.6-user, izbaci grešku da moram skinuti zadnju verziju 4.3 da bi mogao ažurirati na to a ja ju već imam instaliranu, to mi izbaci kako god ja pokušao ili preko fastboota ili manualno kad kopiram na internal storage pa prepozna update, čak sam i root uklonio ali nije do toga. Samo je trebalo iz UL-ASUS_T00F-WW-2.19.40.6-user  ekstraktirati recovery.img i flashati ga tako da dobijemo noviju verziju recoverya. Dakle taj ekstraktirani recovery.img kopirajte u adb mapu zajedno sa UL-ASUS_T00F-WW-2.19.40.6-user.zip, u adb mapi držite shift i desni klik pa odaberete ovdje otvori prozor za naredbu (CMD). Uđite u fastboot na mobitelu, dakle ovako isključite mobitel, uključite ga držeći zajedno POWER i Volume + , kad uđete u droidboot sada u CMD Terminal prozoru upišite ove naredbe( napomena prethodno adb drivere instalirati)

fastboot flash recovery recovery.img

Kad to odradi odaberite reboot droidboot, nemojte zatvarati terminal (CMD), sad uđite u recovery i pretisnite volume - i onda držeći to pretisnite 1 ili 2 puta volume +, dobijete novi izbornik, odaberite apply update from ADB.

sad u terminalu (CMD) koji ste prethodno otvorili u mapi adb  upišite

adb sideload UL-ASUS_T00F-WW-2.19.40.6-user.zip  ( ili samo povučete u terminal tu datoteku da ne upisujete, bitno da je razmak u komandi.)

Kad se instalira odaberite Wipe cache partition i reboot system now.

Sretno

Greška koju sam dobio:

http://i.imgur.com/PqAO9Cy.jpg?1

Uh , nije mobitel niti 5 dana kod mene a što mu sve radim, {#}

0 0 hvala 0
11 godina
Asus ZenFone 5

Pozdrav svima,

ako netko zna rješenje malog problema sa Asusom. Sinoc sam ga napunio na 100%, i kroz 20tak minuta surfanja se potrošilo cca 5% baterije što mislim da je normalno.

ujutro se probudim i baterija je na 24% ?? pogledam potrpšnju i vidim da mi je  Facebook 73%, što je vjerojatno i ispraznilo bateriju za nekih 70%. Nije mi jasno kako je moguce da je toliko otišlo baterije a imam naviku da iz svega izlazim i s "desnom" tipkicom kliknem clear all.

također imam i SD karticu u mobitelu i cijelu noc je bio upaljen wifi. Nisam još imao ovakav problem i ovakvu enormnu potrošnju baterije bez da sam ga koristio.

na koji način vi izlazite iz aplikacije i da ne rade nepotrebno u pozadini?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kruno03 kaže...

Pozdrav svima,

ako netko zna rješenje malog problema sa Asusom. Sinoc sam ga napunio na 100%, i kroz 20tak minuta surfanja se potrošilo cca 5% baterije što mislim da je normalno.

ujutro se probudim i baterija je na 24% ?? pogledam potrpšnju i vidim da mi je  Facebook 73%, što je vjerojatno i ispraznilo bateriju za nekih 70%. Nije mi jasno kako je moguce da je toliko otišlo baterije a imam naviku da iz svega izlazim i s "desnom" tipkicom kliknem clear all.

također imam i SD karticu u mobitelu i cijelu noc je bio upaljen wifi. Nisam još imao ovakav problem i ovakvu enormnu potrošnju baterije bez da sam ga koristio.

na koji način vi izlazite iz aplikacije i da ne rade nepotrebno u pozadini?

hvala

Ista mi se situacija desila jednom i od tad koristim Battery Doctor, da izadjem iz svih aplikacija :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
odjavljen
Asus ZenFone 5

Rootaj ga i skini Greenify i rijesi se wakelockova.. 

A sto se tice uzlazenja iz aplikacija ja neznam tko vas je to ucio... To se na androidu ne radi

0 1 hvala 0
14 godina
Asus ZenFone 5

@Kruno; "Clear all" ne znaci  nista, samo cistis "recent tasks". nema potrebe za rootom, a i izgubit ces ota updejtove koji su jako cesti na zenu.

- Probaj sa power managment->Ultra-saving mode. Kada ti je telefon ugasen, gasi se veza na net, sinkronizacija i background facebooka, vibera i ostalih IMa.

- Ako ne zelis da ti facebook i otali IM "komuniciraju" u pozadini dok radis na telefonu, stavi onu widget traku sa pet alata (wifi, gps, sync, screen) i rucno ugasi sync.

- Ako jako rijetko koristis neku aplikaciju, odi na apps-> Force stop. Ako ne koristis skoro nikad , apps-> pa Disable App.

- Ako bas zelis cistiti memoriju, instaliraj Clean Master app pa njegov 1-tap-boost vidget. Naravno , to ne utjece na aplikacije tipa Facebook koje su dizajnirane da budu u memoriji stalno.

Mozes probati i sa battery app, mada meni dulje drzi sa ugradjenim Ultra-Saving mode.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Asus ZenFone 5

Clean master na androidu samo stete moze napraviti, kao i svi task killeri i cistaci predmemorije

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice