Kako maknuti reklamu od tcoma sa tableta?

poruka: 9
|
čitano: 2.479
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Kako maknuti reklamu od tcoma sa tableta?

Pozdrav, zanima me kako i dali se uopce moze bez roota maknuti logo tj. reklama sa tableta kada ga ? Kada ga ukljucujem i iskljucujem uvijek se pojavi taj logo od njih. Zna netko rjesenje?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Kako maknuti reklamu od tcoma sa tableta?

Koji tablet?

Tcom uvaljuje u svoje uređaje brendirani firmware da bi ti uređaji njih reklamirali, boot logo, tcom pjesmice i aplikacije za njihove usluge i nije ih se baš lako otarasiti. Govorim uvaljuju iz vlastitog iskustva, sada da li ih vaš

uređaj reklamira besplatno ili ne ovisi o vašem ugovoru sa njima. Ja sam prihvatio kupnju jednog takvog uređaja jer sam bio zadovoljan cijenom takvog uređaja.

Ako je Android uređaj to se rješava flešanjem nebrendiranog tvorničkog firmware-a proizvođača uređaja i mislim da nije potreban root jer on u sebi sadrži ključeve koji dozvoljavaju flešanje njihovog firmware-a ako

Tcom nije promijenio bravu stavljanjem svoga.

Postoji i alternativa, ja sam svoj uređaj pokrivao jastukom kod paljenja jer to više nisam mogao smisliti(nagrdili su mi uređaj).

9 godina
neaktivan

imam samsung galaxy tab a 9.7 model 555, znaci jedino firmware ili ga rootat? Dal ta reklama opcenito usporavq tablet ili slicno? I da, jos jedno pitanje, dal je ista cijena i potrosnja ako koristim 3g ili 4g? Mogu oboje koristit na tabletu, ali uvijek stavim na 3g jer mislim da cu imat manju potrosnju prometa...

12 godina

Ovako, ja ne posjedujem tablet, ali imam iskustva osobnih sa flešanjem tvorničkog firmware-a na brendirani smartphone S4 i S5. Ako Vam je tablet zaključan na njihovu SIM karticu možda može doći do problema, možda.

Govorim to jer sam ja svoje prvo otključao.

Vidim da ne razumijete osnovne pojmove i pojmove rada uređaja pa ću stati na loptu da Vaš skupocijeni uređaj ne postane relativno mrtav.

Redom GSM, EDGE, 2G, 3G, 4G su odašiljači i prijemnici operaterovog signala, nadograđivani su vremenom kako je tehnologija napredovala i to ovim redoslijedom kako je napisano. Ovisno

o dostupnosti tehnologije na operaterovim odašiljačima tako uređaj automatski prebacuje rad prijemnika i to vam piše gore na ekranu uređaja. 4G ima najveće brzine prijenosa podataka za sada.

Dakle to ostavite uvijek uključeno na automatski iz navedenog razloga.

Potrošnja podataka vam ne ovisi o tome, dakle potrošili Vi 5 kubika vode za 1sat ili za 10sati cijena vam je ista. Potrošnju podataka mjere u GB(gigabajt) većinom, ili samo bajt bez prefiksa ali tada bi bilo puno znamenki za ispisati.

Ta pozdravna poruka ne usporava uređaj, to je samo animacija pri paljenju(tada se reproducira i više ne). Aplikacije njihove koje ne koristite a instalirane su, mogu vam trošiti bateriju i mrvicu usporiti uređaj(gotovo neprimjetno) zato jer se učitavaju u radnu memoriju uređaja. Preporuka, ako ne koristite, deinstalirajte ih. Ako su Vam potrebne naći ćete ih na Play store.

Ako si želite to preflešati nađite nekog tko to razumije, skine se tvornički firmware sa Samsung stranice. Jer ovako, mislim da bi tablet završio na servisu ubrzo. Dovoljno da ima nešto iskustva sa Samsung smartphone-ima i flešanjem.

9 godina
odjavljen

Pa dobro nije bas toliko komplikovano. To je par klikova misem....

12 godina

Ne bih baš rekao, to je teorija, a po odgovorima kolega nije baš na ti sa time.

Na S5 bi iz nepoznatog razloga stalo flešanje tvorničkog firmware-a nebrendiranog i uređaj bi ostao softbrickan. Pa poslije toga komplikacije za to vratiti.

Odin bi izbacio poruku "size too big" ili još neke i stao. Meni je sve prošlo glatko iz prve.

9 godina
neaktivan

Ok, hvala na odgovoru i pojasnjenju, puno sam naucio, kada malo proucim i naucim kako se roota taj moj tablet, a vidim na forumu da se moze bit ce dobro i ako se uopce odlucim na to ne smeta mi tolko taj logo ali ljepse je bez toga, mislio sam da se to moze jednostavnije napravit ali ocito ne...

9 godina
odjavljen

Ne vrijedi zajebancije. Ionako to nista ne smeta....

12 godina

Nemojte root-ati taj tablet, nije potrebno za staviti tvornički firmware. On ide gore ovako jer ima ključeve u sebi koji to dozvoljavaju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice