Pozdrav!
Trebao bi adapter posto nemogu spojit komp i ruter s kablom. Ruter je na 1 katu a komp na 3.
Hvala
Pozdrav!
Trebao bi adapter posto nemogu spojit komp i ruter s kablom. Ruter je na 1 katu a komp na 3.
Hvala
Što to tebi uopće treba i kakvu pomoć želiš?
Ovako nešto bi ti trebalo bit dovoljno
Bilo koji s odvojivom antenom + malo bolja antena. Koliko bolja antena je potrebna ovisi o puno faktora (kakva beton, ima li namještaja između, koliko se ljudi zadržavaju na putu signala).
Ako su na istom brojilu možda ti je sigurnija opcija bila mreža preko strujih kablova (powerline).
A da li je vlasnik routera upoznat s tvojim namjerama? Možda bi se dalo i na strani routera nešto optimizirati.
Imaš na mobitelima WiFi monitor aplikacije koje ti daju pregled jačine signala, traženje kanala na kojem je najmanji šum i slično. Takva mjerenja, pod uvjetom da mobitel vidi ikakav signal, mogu dati okvirne podatke o potrebnoj opremi.
Ja sam vlasnik rutera. Brat ima airlive wl-1700USB u sobi pored isto na 3 katu njemu zna tu i tamo zalagat dok igra al vise manje signal je uredu.Razmisljao sam mozda o kupovini drugog rutera pa da ga stavim izmedu kompa i prvog rutera pa da radi kao extender ako antena ne bude hvatala dobro.