Thomson SpeedTouch

poruka: 7
|
čitano: 4.585
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Thomson SpeedTouch-pitanje?

Pozz. Imam Routher Thomson SpeedTouch wlan.

Zanima me dal mogu promjeniti šifru za pristup bežičnom internetu ili moram kontaktirati ISP-a a imam T-com.

Te bih vas zamolio ako znate koji je postupak?

Hvala!!!

(Ovakav je kao na slici)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 22:01 (Gale92).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Thomson SpeedTouch
Ako si već spojen bežićnim putem na internet,mislim da ju možeš promijeniti ( nisam nikad radio,samo kažem da ima opcija ) tako da otvoriš bežićne veze,zatim desnim klikom na svoju mrežu,na kojoj si spojen,i odaberi svojstva. Ili ti ga properties.

U slučaju da nisi spojen,a želiš biti,mislim da možeš jednostavno otići na 192.168.1.1. i tamo promijeniti. Lozinka ti je ili user,ili admin,ili 0000. Nisam siguran. Probaj.
Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Thomson SpeedTouch
Klikneš na Start pa Run, zatim upišeš "cmd" i stisneš enter, onda upišeš "ipconfig" i pod default gateway taj broj upišeš u browser, a taj gateway ti je najvjerovatnije 192.168.1.1
Za ulazak u postavke rutera ćeš trebati username i šifru znati.
Kombiniraj 0000, user, admin i nešto od tog će biti točno, kada uspiješ, siguran sam da ćeš dalje znati sam promijeniti key bežićne veze, to se može preko tih postavka.
An Apple fan walks into a bar.... Orders the same drink as yesterday, but pays more.
14 godina
Thomson SpeedTouch

Hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Thomson SpeedTouch
turbojc kaže...
Ako si već spojen bežićnim putem na internet,mislim da ju možeš promijeniti ( nisam nikad radio,samo kažem da ima opcija ) tako da otvoriš bežićne veze,zatim desnim klikom na svoju mrežu,na kojoj si spojen,i odaberi svojstva. Ili ti ga properties.

U slučaju da nisi spojen,a želiš biti,mislim da možeš jednostavno otići na 192.168.1.1. i tamo promijeniti. Lozinka ti je ili user,ili admin,ili 0000. Nisam siguran. Probaj.

A reci mi ( jer imam i latopo i stolno računalo, laptop mi je spojen s routherom wi-fi a stolno sa žicom.) kada to odem namjestit preko stolnog računala, wi-fi veza ( ona lampica) mi mora biti isključena ili? 

14 godina
neaktivan
Thomson SpeedTouch

ne mora. svijetli crveno kad nema zaštite, narančasto za wep i zeleno za wpa/wpa2. stavi wpa 2 zaštitu.

0 0 hvala 0
14 godina
Thomson SpeedTouch

Hvala vam dečki na pomoći, napravio sam  sve.

Promjenio sam naziv te sam stavio novi pass

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice