Switch + umrežavanje

poruka: 3
|
čitano: 3.574
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Switch + umrežavanje

Planiram si kupiti ovaj switch pa me zanima da li ću moći normalno umrežiti računala: 1) koja su spojena preko switcha međusobno

2) računalo iz switcha s računalom koje je spojeno direktno preko modema

Da li je navedeni switch dobar ili trebam neki bolji ? Imam već povučen kabel od modema a sada u sobi imam 2 računala pa da ne povlačim još jedan kabel od 25m, čuo sam nešto da switch treba imati Uplink port, inače treba biti spojen crossover kabelom u modem ?

Hvala.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 23:16 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Switch + umrežavanje

pozz što se toga tice imam ti ja swicher http://www.njuskalo.hr/mrezna-oprema/prodajem-profesionalni-spliter-16-izlaza-oglas-4828408 

malo skup al eto pa razmisli... :D 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Switch + umrežavanje

vjerovatno će biti ok switch, a možda da ipak uzmeš nešto malo kvalitetnije?

trebalo bi ti sve raditi u bilo kojoj kombinaciji zato što je router taj koji ti dodjeljuje IP adrese u mreži i koji sadrži arp tablicu sa svim spojevim kompovima, switch je samo razdjelnik. U pravilu iz jednog lan porta na routeru povlačiš kabel u switch i onda kompove dodaješ na taj switch, a mogu biti i u router ukopčani.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice