Router za ured do 500 kn - TP Link AX1500?

poruka: 3
|
čitano: 3.700
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Router za ured do 500 kn - TP Link AX1500?

Pozdrav, 

 

kratko i jasno, budžet mi je do 500 kn, ured sa 4 računala, 3 na žicu, jedan na wi-fi. 

 

Može li neki best buy ovako na brzinu?

 

ja naginjem ovome:

 

https://www.protis.hr/products/details/tplink-ax1500-wifi-6-router/164766

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Router za ured do 500 kn - TP Link AX1500?

Još jedno pitanje, 

 

da li je velika razlika uzeti AX1500 ili AX 1800?

15 godina
offline
Re: Router za ured do 500 kn - TP Link AX1500?

=300.

 

tj ovisi što trebaš.. za router je primarno rutanje, ne wlan što je jedna od dodatnih server-funkcija dok 'jači' po starim pravilima nemaju wlan (sigurnost-biz isključivo žica..).

 

-ako padaš na reklame, teh.spec treba znati čitati (s razumijevanjem) pa se tako u nazivu navede neka suma brzina, ne ono što ćeš dobiti nego ukupna teoretska propustnost dok svaka wlan konekcija-brzina ovisi o tisuću sitnica kao standard-protokol kojim se spaja (dvije strane, ne jedna), smetnjama, broju uređaja, .. tj treba znati koji podatak čitati, ne info trgovine nego manual-spec pa za wlan pronađeš recimo podatak da može hendlati recimo 64 klijenta ako je to važno, dok je teoretski svaki router jednak, tj to je 'samo' soft dok mogućnosti ovise o resursima (hw) na raspolaganju kao cpu-ram tj soft koji to sve radi, kao i svaki drugi soft (igre i sl.) ovisi o tome, o tome ovisi koliko ruta-rulova-pravila nudi-može, kao što o switch-portovima ovisi brzina ovisno jesu li fast-100 ili gbe-1000 portovi .. pa do novijih koji se pojavljuju s 2,5-10gbe (kao i odgovarajuće mrežne-lan kartice)..

 

-razlika? ovisi što pištaš-tražiš-želiš.. tj u tim modelima je razlika wlan, a to je samo dio ruouter-kutijice, samo jedan od dijelova servera-mogućnosti koje nudi (ostalo bi bilo nas, mediaplayer, firewall, switch itd.. ovisno što je primarna namjena kutijice koja je u osnovi ista-slična routeru ili APu koji može biti identičan umanjen za switch-portove u odnosu na uobičajenih 4 porta..).

-viša klasa, kao firewall, koncentratori-balanseri.. su raspona do nule više, obični-kućni od 150-300kn.. tako da u cijeni od 500kn nećeš puno pogriješiti, osim možda potrošiti 100-200kn na reklamu, tj ovisi što ekšli trebaš-tražiš od 'kutijice' koja se naziva router.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice